Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

ENERGIA GEOTÈRMICA

110 views

Published on

Powerpoint energia geotèrmica

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

ENERGIA GEOTÈRMICA

  1. 1. Manu Madrid Carlos Gordon 3ESO B
  2. 2. INDEX  QUÈ ÉS L’ENERGIA GEOTÈRMICA?  PER A QUÈ L’UTILITZEM?  D’ON S’EXTREU?  LA ENERGIA GEOTÈRMICA A ESPANYA.  CLIMATITZACIÓ MEDIANT ENERGIA GEOTÈRMICA
  3. 3. QUE ÉS L’ENERGIA GEOTÈRMICA?  Es una font d’energia renovable que aprofita la calor que existeix en el subsòl del nostre planeta.  A la vida quotidiana la fem servir per climatitzar i obtenir aigua calenta sanitaria per a hospitals, fàbriques, i en vivendes, etc.
  4. 4. Per a què l’utilitzem?  Els d’alta ( més de 100-150ºC) s’utilitzen per generar energia elèctrica.  Els de temperatura mitjana entre els 90-150ºC, es pot produir energia elèctrica utilitzant un fluid d’intercanvi, que es el que alimenta a les centrals.  Els de baixa (30-90ºC) es adequada per calefaccions d’edificis amb processos industrials i agricoles.  Els de molt baixa (menys de 30ºC) pot ser utilitzada per obtenir aigua calenta, calefacció, i climatització, en aquest cas es necessita emprar bombes de calor.
  5. 5. D’on s’extreu?  S’extreu de l’interior de la Terra a uns 3 o 4 km de la superfície i cadascun s’extreu de formes diferents segons la seva temperatura  Por su alta temperatura se extrae en forma de vapor de agua y se convierte directamente en electricidad.  El proceso para producir electricidad es igual al anterior, pero tiene menor potencia y se utiliza a una menor escala  Normalment tiene demasiadas sales para ser entubada. Por eso es más común utilizar esta agua directamente para baños termales y climatización de albercas.
  6. 6. LA ENERGIA GEOTÈRMICA A ESPANYA.  En Espanya contem amb exemples mundialment coneguts del poder de la geotèrmica, com es el cas de les Illes Canàries d’origen volcànic.  A Espanya, l’energia té un paper molt important dins de les energies renovables especialment per la generació de calor i fred, com ja ha ocurrit a Alemanya i Suècia.
  7. 7. Climatització mediant energia geotèrmica  Hi ha centrals de generació d'energia que aprofiten la calor del subsòl per generar electricitat a gran escala.  El subsòl manté una temperatura constant al llarg de tot l'any, independentment que sobre el sòl neu o faci sol.  Les bombes de calor són aparells altament eficients. No utilitzen l'energia que consumeixen per produir calor, com les calderes, sinó per moure la calor d'un lloc a un altre, segons ens convingui, per la qual cosa resulten molt més eficients que els sistemes de combustió.

×