SlideShare a Scribd company logo
1 of 14
Mjedisi ne nje fare menyre perfaqeson vete njeriun. Ai pasqyron jaten e
njeriut si nje liber i hapur. Qe ne momentin qe lind e deri kur vdes
njerezit jane ne kontakt te panderprere me mjedisin. Ne nga ai marrim
te gjitha elementet e nevojshme per jeten. Me pak fjale ne eksistojme
sepse mjedisi ekziston. Natyra na ka falur nje te mire te jashte
zakonshme. Si cdo gje tjeter te mire ne ia kuptojme rendesine vetem ne
castin kur e hmbasin.E njejta gje po ndodh edhe me mjedisin. Pak e nga
pak mjedisi po shkaterrohet dhe nuk po i ploteson nevojat tona. Ne te
ardhmen nuk do te mund te plotesoje pothuajse asnje nga keto
nevoja.Jemi pikerisht ne qe kemi cuar ne kete stad,edhe pse deri para
pak kohesh nuk e kuptonim.
Te kemi nje mjedis te paster eshte
shume e rendesishme sepse ne nje
mjedis te ndotur ne nuk mund te
jetojme. Kur ndodhesh ne nje mjedis
te paster je teper i lumtur merr fryme
thelle dhe e ndjen ate ere.Ne keto
kohe rralle mund te kete nje mjedis
te paster sepse jane shtuar shume
shume ndertesa neper qytete,prandaj
edhe ne duhet ta mbrojme sa me
shume!!!
LUMI LANA,TIRANE
"
»Earl Nightingale
"Ky është planeti ynë!
Pra, pse ne nuk e
mbrojmë atë? "
 veprimtari praktike qytetari mjedisi
 veprimtari praktike qytetari mjedisi

More Related Content

What's hot

Itinerar turistik
Itinerar turistik Itinerar turistik
Itinerar turistik sara7991
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
 
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKlarisa Klara
 
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitAdelina Fejzulla
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Xhesiana Muka
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.ronela hasanaj
 
Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjiseroberto1723
 
Trashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetareTrashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetareKlevis Balla
 
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te ShqiperisProjekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te ShqiperisMarinela Abedini
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Rexhino Kovaci
 
Centralet Berthamore
Centralet BerthamoreCentralet Berthamore
Centralet BerthamoreErgi Nushi
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeErgi Nushi
 
Ndotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjetNdotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjet16211903
 
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreXheni Marku
 
turizmi ne shqiperi
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi manomano46
 
PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri romina balla
 

What's hot (20)

Itinerar turistik
Itinerar turistik Itinerar turistik
Itinerar turistik
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
 
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
 
Mjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriuMjedisi dhe njeriu
Mjedisi dhe njeriu
 
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
 
Prodhimi i energjise
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjise
 
Figurat letrare
Figurat letrareFigurat letrare
Figurat letrare
 
Trashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetareTrashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetare
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
 
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te ShqiperisProjekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
Projekt Gjeografi - Turizmi ne Jug te Shqiperis
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
 
Centralet Berthamore
Centralet BerthamoreCentralet Berthamore
Centralet Berthamore
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet Gjeometrike
 
Ndotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjetNdotja e mjedisit semundjet
Ndotja e mjedisit semundjet
 
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
 
turizmi ne shqiperi
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi
 
PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri
 

More from manomano46

prilli i thyer BISEDA LETRARE
 prilli i thyer BISEDA LETRARE prilli i thyer BISEDA LETRARE
prilli i thyer BISEDA LETRAREmanomano46
 
gjithcka rrethe stresi
gjithcka rrethe stresigjithcka rrethe stresi
gjithcka rrethe stresimanomano46
 
gjeografi histori shqiperia ne be
 gjeografi histori shqiperia ne be gjeografi histori shqiperia ne be
gjeografi histori shqiperia ne be manomano46
 
Projekt matematik ekuacione
Projekt matematik ekuacioneProjekt matematik ekuacione
Projekt matematik ekuacionemanomano46
 
SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)
SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)
SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)manomano46
 

More from manomano46 (6)

prilli i thyer BISEDA LETRARE
 prilli i thyer BISEDA LETRARE prilli i thyer BISEDA LETRARE
prilli i thyer BISEDA LETRARE
 
gjithcka rrethe stresi
gjithcka rrethe stresigjithcka rrethe stresi
gjithcka rrethe stresi
 
gjeografi histori shqiperia ne be
 gjeografi histori shqiperia ne be gjeografi histori shqiperia ne be
gjeografi histori shqiperia ne be
 
Projekt matematik ekuacione
Projekt matematik ekuacioneProjekt matematik ekuacione
Projekt matematik ekuacione
 
SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)
SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)
SHQIPERIA NE BASHKIMIN EUROPIAN (BE)
 
Diskriminimi
DiskriminimiDiskriminimi
Diskriminimi
 

veprimtari praktike qytetari mjedisi

 • 1.
 • 2.
 • 3. Mjedisi ne nje fare menyre perfaqeson vete njeriun. Ai pasqyron jaten e njeriut si nje liber i hapur. Qe ne momentin qe lind e deri kur vdes njerezit jane ne kontakt te panderprere me mjedisin. Ne nga ai marrim te gjitha elementet e nevojshme per jeten. Me pak fjale ne eksistojme sepse mjedisi ekziston. Natyra na ka falur nje te mire te jashte zakonshme. Si cdo gje tjeter te mire ne ia kuptojme rendesine vetem ne castin kur e hmbasin.E njejta gje po ndodh edhe me mjedisin. Pak e nga pak mjedisi po shkaterrohet dhe nuk po i ploteson nevojat tona. Ne te ardhmen nuk do te mund te plotesoje pothuajse asnje nga keto nevoja.Jemi pikerisht ne qe kemi cuar ne kete stad,edhe pse deri para pak kohesh nuk e kuptonim.
 • 4. Te kemi nje mjedis te paster eshte shume e rendesishme sepse ne nje mjedis te ndotur ne nuk mund te jetojme. Kur ndodhesh ne nje mjedis te paster je teper i lumtur merr fryme thelle dhe e ndjen ate ere.Ne keto kohe rralle mund te kete nje mjedis te paster sepse jane shtuar shume shume ndertesa neper qytete,prandaj edhe ne duhet ta mbrojme sa me shume!!!
 • 5.
 • 7.
 • 8.
 • 9.
 • 11.
 • 12. "Ky është planeti ynë! Pra, pse ne nuk e mbrojmë atë? "