Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

LES VEUS DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL (1ª part)

341 views

Published on

L'EQUIP DEL TREBALL D'INSTRUMENTARIUM DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA COMPOSAT PER ENRIK VERA, TABATHA GARRIGA, AINHOA GONZALEZ, ALEJANDRO ALVAREZ I MANHOH TANG ET PRESNETEN A QUATRE PERSONATGES CLAUS DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL: CHAMBERLAIN, CHURCHILL, HITLER I STALIN.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

LES VEUS DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL (1ª part)

 1. 1. Tabatha Garriga Alejandro Álvarez Ainhoa González Enrik VeraTreball proposat per a la matèria d’Instrumentàrium – EDICIÓ DE DIVULGACIÓ Man Hoh Tang
 2. 2. El Tractat de Versalles (París) marca la fi de la PRIMERA GUERRA MUNDIAL, però els recels i els costos de guerra que haurà de fer front el bàndol alemany, seran alguns factors que expliquen l’aparició dels sectors nacionalista radical.
 3. 3. Lenin encapçala la revolta i instaura un Règim Comunista a la nova URRSS
 4. 4. ALGUNES CONSEQÜÈNCIES DE LA Ia GMEuropa arrossegava deutes de la Primera Guerra.Molta mortalitat.“Fantasma Bolxevic” – Por a que la Revolució Russa es desenvolupés arreu del continent i imposes una economia comunista.
 5. 5. CHAMBERLAINChamberlain es veurà incapaç de fer front a les potències de l’Eix i abdicarà i on serà substituït per un govern provisional encapçalat per Churchill.
 6. 6. CHURCHILL
 7. 7. CHAMBERLAIN STALIN CHURCHILLDesprés de la mort de Lenin i després de la lluita diplomàtica que ha passat a lhistoria com “El Gran Debat”, Stalin prendrà càrrec com a nou cap de la URRSS i desenvoluparà una forta persecució dels seus opositors, d’entre els quals trobem a Trotsky.
 8. 8. HITLER
 9. 9. Neix al 1869Va ser Primer Ministre entre el1937-1940Al 1940 és destituït per malaltia ipel fracàs de l’expedició deNoruega
 10. 10. Discursos analitzats “Appeasement” (1938) “Pau en el nostre temps” / Defensa dels Acords de Munich (1938) Un intent de dominar el món per la força (1939) La invasió Nazi a Polònia (1939)
 11. 11. ConclusionsEs mostra partidari de la pau.Creu en el diàleg per solucionar lesdesavinences polítiques.La seva intervenció a Europa ha estatcurta i amb pocs matisos.
 12. 12. Nascut al 18891923 | Putsch de MunichMein Kampf1933 | Mariscal Hidemburg vaanomenar a Adolf Hitler comCancellerA la mort de Mariscal Hidemburgs’otorga el títol de Furer
 13. 13. Discursos“Derrotarem als enemicsd’Alemanya” (1923)Nacionalisme i religió (1939)
 14. 14. “Aun hoy somos el pueblo menosapreciado de la tierra. Un mundo deenemigos se alza contra nosotros y el alemán debe decidirse tambiénhoy si quiere ser un soldado libre o un esclavo blanco”.Derrotarem als enemics d’Alemanya (1923)
 15. 15. "...cuando en España decenas de millares de sacerdotes y religiososeran asesinados o quemados vivospor los comunistas; mientras que, araíz de estas matanzas, numerosos voluntarios nacionalsocialistas y fascistas se habían puesto a disposición del General Francisco Franco, con el fin de preservar a Europa de cualquier nueva expansión de la amenazadora ola de sangre bolchevique.“Nacionalisme i Religió (1939)
 16. 16. Nascut al 1874Graduat a l’Acadèmia militar deSandhurstLa seva popularitat cau en picat pertornar a establir el Patró Or1940 | Nomenat Primer Ministred’un govern de concentraciónacionalVa perdre la reelecció al ParlamentBritànic
 17. 17. Discurs“Sang, suor i llàgrimes”
 18. 18. “No tinc res més que oferir que sang, esforç, llàgrimes i suor”
 19. 19. Nascut al 1879Es va afiliar al partit ObrerSocialdemòcrata Rus al 18991922 | secretari general del partitPCUS1929 | Successor de Lenin i úniclíder de l’ Unió Soviètica
 20. 20. Discurs Crida a la resistència
 21. 21. La victòria va ser per a la unió de les potències occidentals: EUA, Gran Bretanya i França – un cop expulsades les tropes alemanyes que havien derrotat als francesos-.Espanya, amb Franco com a cap del poder, es va mostrar neutral políticament, però va fer enviar tropes de voluntaris per a ajudar al front nazi.
 22. 22. La mortalitat va ser molt superior a la de la Primera Guerra Mundial i dificultava, encara més, les esperances de fer créixer la economia europea i costaria encara més restablir les famílies que havien mort, la població civil va ser, doncs, les principals víctimes de la Guerra.
 23. 23. FOTO: LONDRES DESPRÉS DE LA SEGONA GUERRA MUNDIALCiutats senceres arrasades per l’impacte de la nova artilleria dissenyada entre les dues Grans Guerres, i els costos d’aquesta darrera encara costaria més de pal·liar.
 24. 24. Després de la Segona Guerra Mundial, el bàndol guanyador van començar a mostrar-se dividits en alguns aspectes que anaven a imposar sobre de la nova societat alemanya i polonesa.Per una banda Stalin no anava a tornar les terres poloneses a Polònia i tampoc no acceptava imposar una democràcia, aquestes qüestions i moltes d’altres, ens duran a LA GUERRA FREDA.
 25. 25. Tabatha GarrigaAlejandro ÁlvarezAinhoa González Enrik Vera Man Hoh Tang

×