Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Power point descobriment d'amèrica

3,660 views

Published on

a

Published in: Education
 • Be the first to comment

Power point descobriment d'amèrica

 1. 1. Issis, Maria i Aina
 2. 2. - PORTADA……………………………………1 - ÍNDEX ……………………………………....2 - INFORMACIÓ PRINCIPAL………….....3 - COM VA SER EL VIATGE…………………………………......4 - VIATGES …………….……………….....5-6 - CRISTÒFOR COLOM …………………....7 - VAIXELLS…………………………......8-10 - ALIMENTS DESCOBERTS…….....11-13 - FINAL DEL DESCOBRIMENT……………………......14
 3. 3. Cristòfor Colom volia arribar a les illes travessant l’oceà Atlàntic, estava convençut que el món era rodó. Amerigo Vespucci, va demostrar que aquelles terres no formaven part d’Àsia.
 4. 4. Colom intentava viatjar cap a les Índies per una nova ruta cap a l’oest i demostrar que la terra era rodona. El dia 10 estaven apunt d’arribar i finalment el dia 11 a la nit, el grum Rodrigo de Triana cridà “terra a la vista”.
 5. 5. PRIMER VIATGE : El 3 d’agost de 1492 , Cristòfor Colom embarcà amb tota la seva tripulació. El 6 de setembre arribaren a les Illes Canàries on es van instal·lar durant uns dies. SEGON VIATGE: El 25 de setembre de 1493, Colom tornà a salpar amb 17 vaixells (5 naus i 12 caravel·les), amb mil cinc-cents homes, direcció a les Índies des del port de Cadis.
 6. 6. TERCER VIATGE: El 30 de maig 1498, Colom va sortir des de Santlúcar de Barrameda, amb una tripulació de 226 persones. QUART VIATGE: El 13 d’abril de 1502 s’inicià el viatge a Sevilla, fent escala a Cadis el 9 de maig i el 25 de maig a Gran Canaria. En total, eren dues caravel·les i dues naus.
 7. 7. Cristòfol Colom va ser un personatge molt conegut arreu del món. Se’l va anomenar “descobridor d'Amèrica”; Va néixer a Gènova l’any 1451,no es sap segur però es diu que era Català.
 8. 8. La Santa María era el vaixell més gran emparat per Colom en el seu primer viatge al nou món l’any 1492. Tenia tres metres de llarg i tres pals, era el vaixell més lent de l’expedició.
 9. 9. El seu nom original era “ Santa Clara”. Va poder tornar Cadis per intervenir en el tercer viatge.
 10. 10. Aquesta caravel·la va ser construïda per fusters de Rivera de Palos de la Frontera. Era la més velera de totes les naus colombianes. La seva principal característica era la seva velocitat.
 11. 11. Patata: La patata que és cultivava en algunes zones d'Amèrica. Uns anys després la van provar i es va estendre per tot Europa. Tomàquet: El tomàquet es cultivava al Centri de Sud-Amèrica. D’acord amb algunes referències, els primers tomàquets que es van cultivar a Itàlia eren de color groc.
 12. 12. Xocolata: La xocolata es va originar a Mèxic probablement el 1500ac. Cristòfor Colom va portar alguns grans de cacau per mostrar-los als Reis Catòlics. Blat de moro: El blat de moro prové d'Amèrica. Era un aliment per a les civilitzacions Maia i Inca. Es van estendre per tot arreu. Hi ha més aliments descoberts com el pebrot, la planta de tabac...
 13. 13. Tot i que Colom va ser el primer a arribar a Amèrica, un cartògraf anomenat Amerigo Vespucci va ser el primer en explicar, que es tractava d’un nou món.

×