Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Guinea

1,222 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Guinea

 1. 1. Joan Domingo Joan Arderiu Adrià Feiner
 2. 2. <ul><li>Introducció </li></ul><ul><li>Situació </li></ul><ul><li>Demografia </li></ul><ul><li>Clima i vegetació </li></ul><ul><li>Idioma i economia </li></ul><ul><li>Condicions per entrar al país </li></ul><ul><li>Mitjans de transport </li></ul><ul><li>Festes i tradicions </li></ul><ul><li>Entreteniments </li></ul>10.Religió i creences 11.Alimentació del país 12.DIARI DEL VIATGE 13.Viatge: arribada 14.Viatge: observacions 15.Viatge: excursió 16.Viatge: tornada 17.Conclusions 18.Bibliografia
 3. 3. Hem triat aquest tema perquè l’àvia del Joan Arderiu va néixer a Guinea i ens va semblar interessant explicar aquest país. En aquest treball pretenem conèixer i explicar un país no gaire conegut com Guinea, i explicar les tradicions i com es viu la vida en aquest país.
 4. 4. Guinea és un país situat Àfrica, concretament a la zona nord-oest delimitant amb: Guinea –Bissau i Senegal al nord, Mali i Costa de Marfil a l’est , Sierra Leona i Liberia al Sud i a l’oest l’oceà Atlàntic.
 5. 5. La població total de Guinea ronda pels 10 milions d’habitants. La densitat de població es de 42 habitants/km ² Hi ha un 64% de la població està analfabetitzada. La natalitat es alta i la mortalitat baixa, però l’esperança de vida de la població ronda pels 44 anys i a més, la mortalitat infantil també es alta. La majoria de la població es concentra a les ciutats però hi ha poblats amb indígenes.
 6. 6. - CLIMA : Guinea té un clima equatorial on hi ha una època plujosa que té lloc d’Abril a Novembre. La temperatura mitjana actual són 20 graus però varia segons la diferència d’altitud de les diferents zones. VEGETACIÓ : És molt variada, a la costa predominen els boscos de mangles i a l’interior les selves tropicals. FAUNA : Abunden milions tipus d’animals, però cal destacar els animals propis de les selves.
 7. 7. IDIOMA : L’idioma oficial es el Francès i l’Espanyol ja que Guinea va ser envaïda per colonitzadors. Però encara hi ha zones que conserven dialectes antics del país. ECONOMIA : Guinea es una de les potències més fortes d’Àfrica gràcies a la riquesa mineral que té i posseeix una tercera part de la bauxita de la terra te mines de diamants, or i urani. MONEDA : La moneda típica de guinea és la pesseta guineana. EQUIVALÈNCIES: 7542,63 Francs guineans = 1 €
 8. 8. <ul><li>Els requisits per accedir a Guinea són els següents: </li></ul><ul><li>Tenir documents d’identitat del propi país de residència. </li></ul><ul><li>Tenir un passaport vàlid. </li></ul><ul><li>Vacunes obligatòries: Vacuna de la febre groga. </li></ul><ul><li>Vacunes recomanades: Vacuna d'hepatitis A i B, vacuna de la febre tifoide i vacuna del tètan. </li></ul>El mosquit és portador de malalties com la febre groga
 9. 9. Els mitjans més comuns per fer un viatge a Guinea són els transports aeris com els avions de passatgers, però també es fa possible el vitge per mar. Dins del país, no hi ha gaires vehicles privats i la gent fa servir taxis o autobusos. També es fa servir cavalls per tirar de carros i barques de pescadors.
 10. 10. TRADICIONS: Guinea té una gran diversitat musical i la música tradicional es molt popular. FESTES: A Guinea hi ha festes com: Carnestoltes, any nou, la Pascua, Nadal, Tots Sants, i el tabasaki (conmemorativa del sacrifici d’Abraham). En totes les festes hi ha ball.
 11. 11. ENTRETENIMENTS ESPORTS : Futbol és el més popular. Altres: Basquetbol, voleibol i canoa. JOCS : Els Guineans juguen a jocs antics, com fer girar l’arc, construir cabanes... MÚSICA : Els instruments més tradicional són el kora, el balafó i gran varietat de tambors. balafó kora
 12. 12. Un 85% dels habitants de Guinea es de religió musulmana, després hi ha un 8% de la gent amb religió cristiana i un 7% amb cultures indígenes variades. Els musulmans creuen en Mahoma, els cristians amb Déu i els indígenes creuen amb esperits i déus de la naturalesa.
 13. 13. ALIMENTACIÓ DEL PAIS L’aliment de Guinea prové sobretot dels cultius (80%) que hi ha a les zones fèrtils del país. Els principals cultius són l’arròs, “la palma de aceite” , els plataners i el cotó. A part de conreus, també hi ha una important part de pastures com les d’ovelles i el cebú que és un animal molt semblant a la vaca. En les grans ciutats el menjar es molt variat però acostuma a ser menjar ràpid com pizzes i arròs.
 14. 14. DIARI DEL VIATGE
 15. 15. VIATGE: ARRIBADA Vam començar el viatge anant a Guinea amb avió, a Conakry. De seguida vam notar la diferència de temperatura. Ens varem allotjar a un hotel al centre de Conakry i varem decidir gastar-nos 200 francs guineans en activitats.
 16. 16. 1er dia: Vam visitar Conakry, sobretot la part marítima, la més turística. <ul><li>Allà la gent s’ofèn si no les saludes </li></ul><ul><li>En les àrees rurals les famílies viuen en grup, mentre que en les urbanes, són més individuals. </li></ul><ul><li>Molta gent ven coses pel carrer. </li></ul>VIATGE: OBSERVACIONS OBSERVACIONS : 2n dia: Vam anar a visitar Kankan i Kindia, utilitzant taxis. Són les dues ciutats més grans excepte Conakry, tot i que Conakry i Kankan són les úniques que tenen aeroport i universitat.
 17. 17. VIATGE: EXCURSIÓ 3er dia: Varem anar d’excursió per la sabana. Primerament varem caminar al voltant del riu Gàmbia , on hi havia nombrosos manglars. Més tard travessarem les muntanyes del Futa Yallon (la Guinea Mitjana) per la zona est. 4t dia: Durant aquest dia també varem anar al Gàmbia, però en barca. Després varem passar per Labé, una bonica ciutat, i vam travessar les muntanyes de Futa Yallon per la zona oest. <ul><li>Vam veure una fauna molt exòtica! </li></ul><ul><li>Hi havia gent que vivia sola a la sabana. </li></ul>OBSERVACIONS :
 18. 18. VIATGE: TORNADA 5è dia: Varem caminar per la costa des de Coankry fins a Boffa (un tros en taxi), veient grans platges i algunes illes. <ul><li>També varem anar amb canoes antigues pel mar! </li></ul><ul><li>Hi havia molts vaixells, ja que hi ha gran comerç marítim. </li></ul><ul><li>Amb la canoa vam veure una balena! </li></ul>OBSERVACIONS : 6è dia: Toca tornar. Amb avió, varem tornar a Madrid i d’allà a Barcelona.
 19. 19. CONCLUSIONS Aquest treball ens ha agradat bastant pel fet de que em pogut conèixer més bé un país que no es gaire conegut, però molt interessant. Hem après moltes coses noves com ara els costums d’allà, la població i la geografia de Guinea i ens a sorprès molt que Guinea sigui un dels països més potents d‘Àfrica.
 20. 20. BIBLIOGRAFIA <ul><li>Hem trobat tota la informació als següents enllaços: </li></ul><ul><li>La enciclopèdia electrònica: Microsoft Student (Encarta) </li></ul><ul><li>Google (imatges) </li></ul><ul><li>Google (web) </li></ul><ul><li>Pagines de viatges a guinea que la gent ha penjat a Internet. </li></ul>

×