Funcions vitals humans

2,862 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,862
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
132
Actions
Shares
0
Downloads
21
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Funcions vitals humans

 1. 1. Lésser humà i les funcions vitals Funció de nutrició Mitjançant la nutrició, lésser humà pren aliments i oxigen de lexterior, els transforma i nobté matèria i energia. Els sistemes que hi intervenen són: ➢ Sistema digestiu ➢ Sistema respiratori ➢ Sistema circulatori ➢ Sistema excretor
 2. 2. Lésser humà i les funcions vitals Funció de relació Mitjançant la funció de relació, percebem informació de lexterior i del linterior del cos, analitzem aquesta informació i emetem la resposta necessària en cada moment. Els òrgans i sistemes implicats són: ➢ Els òrgans dels sentits ➢ Els receptors interns ➢ El sistema nerviós ➢ Laparell locomotor ➢ El sistema endocrí
 3. 3. Lésser humà i les funcions vitals Funció de reproducció Mitjançant la funció de reproducció, neixen nous individus semblants als seus progenitors. Els sistemes encarregats de dur a terme aquesta funció són: ➢ Sistema reproductor masculí ➢ Sistema reproductor femení
 4. 4. Funcions del Sistema digestiuEl sistema digestiu sencarrega de ...  La incorporaració al cos dels aliments.  La transformació dels aliments en nutrients.  Labsorció o incorporació dels nutrients i laigua a la sang.  Leliminació de les restes no digerides.
 5. 5. Funcions del Sistema respiratoriLes funcions del sistema respiratorisón ...  Captar loxigen que necessiten les cèl·lules per poder fer la respiració cel·lular.  Eliminar el diòxid de carboni que es produeix en el procés de la respiració cel·lular.
 6. 6. Funcions del Sistema circulatoriAquest sistema sencarrega de... El repartiment dels nutrients i de loxigen a totes les cèl·lules de lorganisme. La recollida de les substàncies de rebuig generades per les cèl·lules. Transport dhormones i circulació delements cel·lulars que participen en la defensa del nostre cos.
 7. 7. Funcions del Sistema excretorAquest sistema sencarrega...  Lexpulsió de les substàncies de rebuig procedents del metabolisme cel·lular que ha recollit i transportat la sang. Això ho fa mitjançant laparell urinari i les glàndules sudorípares.El sistema digestiu, que expulsales femtes i el sistema respiratorique expulsa el diòxid de carboni,també es consideren sistemesexcretors.
 8. 8. Funcions del Sistema nerviósEl sistema nerviós és lencarregat de...  Analitzar tots els estímuls captats pels òrgans dels sentits i els receptors interns.  Elaborar respostes adequades als estímuls rebuts.
 9. 9. Funcions delaparell locomotor i el sitema endocríLaparell locomotor i el sistema endocrí són elsencarregats dexecutar les respostes ordenadespel sistema nerviós.  Laparell locomotor mitjancant moviments que produeix gràcies a la coordinació del sistema esquelètic i del sistema muscular.  El sistema endocrí mitjançant la secreció dhormones que controlaran la funció de determinats òrgans.

×