Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

4 el bloc comunista

990 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

4 el bloc comunista

 1. 1. Alberto  Martínez  Eduardo  Aragón  
 2. 2. Que és la URSS?ž  La URSS (Unió de Republiques Socialistes Soviètiques) va sorgir després de la Revolució d’Octubre, al 1917, i un període posterior de guerra civil, al final del qual els comunistes o bolxevics es van fer amb el poder.ž  El nombre de repúbliques que formaven la Unió va variar amb el temps, però nhi havia 15 en letapa final. La més important era Rússia.ž  Lúnic partit reconegut, i que controlava tota la vida política, era el Partit Comunista de la Unió Soviètica.
 3. 3. CRISIž  A principis dels 70 la "crisi del petroli",amb un elevat augment del mateix, havia deixat a la URSS en immillorables condicions, ja que era un dels productors de petroli més importants a nivell mundial.ž  La reformes necessàries pel sistema comunista van ser endarrerides.
 4. 4. CRISIž  L’endeutament va ser un dels grans problemes que va tenir posteriorment la URSS.
 5. 5. PERÍODE D’EXPANSIӞ  AmbLeònides Brezhnev, la URSS es va expandir aprofitant la crisi conjuntural que afectava el sistema capitalista occidental i incorporant. A lòrbita soviètica a països com Vietnam, Laos, Moçambic, Angola, Etiòpia, Cambotja, Iemen del sud, Nicaragua i Afganistan.
 6. 6. LA GUERRA FREDAž  Aquesta situació va portar a Brezhnev a voler superar lequipament armamentístic dels EUA.ž  Aquest esforç, va dur a prendre, en leconòmic, mesures que lURSS no estava en condicions de realitzar.ž  Va ser un enfrontament que va tenir lloc als nivells polítics, ideològics, econòmics, tecnològics, militars i informatius.
 7. 7. LA GUERRA FREDA EspionatgeAfavoreix Cursa espacial i armamentística
 8. 8. L’ incompliment de la seva políticaž  No complia amb una política social distribució equitativa que suposadament havia de complir un règim comunista.ž  El 1982, després de la mort de Brezhnev, els seus successors, Yuri Andropov i Konstantin Txernenko, res van poder fer per millorar la situació social i econòmica.
 9. 9. Mesures de Gorbatxov Canvi en la "modernització" de Perestroika leconomia i la societat soviètica.Gorbatxov Es comprometia a una millora en la Gladnot transparència informàtica.
 10. 10. Oposició a les mesures deGorbatxovž  Una gran part del poble se sentia còmode amb un sistema que li proporcionava una subsistència garantida i una seguretat social, si bé de nivells modestos però certs, una societat igualitària social i econòmicament, exceptuant els privilegis de lalta regència del partit comunista.
 11. 11. Simbolisme de la caiguda delmur de Berlínž  L’any1989 va ser el començament de les fases finals del sistema comunista a lURSS o el que es va anomenar "el final de lera dels socialismes reals”.
 12. 12. Conclusionsž  Aquestes van ser les causes que van portar la URSS al seu desmembrament .ž  No només va ocórrer això, sinó que també va caure un sistema polític i una ideologia. Com ja hem dit abans, va desaparèixer el comunisme de la òrbita internacional i Estats Units va passar a tenir l’hegemonia internacional sent la única superpotència.ž  Mirant-ho des de un punt de vista la guerra freda i aquestes tensions van ajudar al desenvolupament tecnològic i científic de tota la humanitat ja que és va produir la carrera espacial i es van invertir molt en investigació.

×