Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

eHandelsdagen 2014 Innholdsstrategi og nettbutikker

Hvordan kan nettbutikker jobbe mer effektivt med innhold og søkemotoroptimalisering? Foredrag fra eHandelsdagen 2014 av Magnus Strømnes Bøe - 92451273 - magnus.boe@redperformance.no

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

eHandelsdagen 2014 Innholdsstrategi og nettbutikker

 1. 1. Magnus Strømnes Bøe Fagansvarlig SEO og partner i RED Performance @magnusboe msb@redperformance.no Mobil: 92451273
 2. 2. Hva ber markedet om? Hva fungerer for deg?
 3. 3. SEO er pull marketing SEO er pull marketing. Det baserer seg på at det finnes etterspørsel i markedet som man «drar» trafikk ut i fra. Kundene har et behov, de søker på Google - finner deg og ditt innhold og kjøper av deg. Det er planen. Det oppnås gjennom GODT INNHOLD.
 4. 4. innholdsstrategi og seo • Illustrasjon >> en dam under bygging? • Et vannkraftverk? • Et vindkraftverk? • seo handler om å forstå etterspørsel Jeg syns et bra bilde på hvordan godt innhold fungerer, er å se på det som en vindmøllepark. Vi henter ut potensiale som ligger i markedet (vind), ved å bygge innhold som treffer med det folk vil ha (vindmøller). • hvilke ord søkes det etter, hva er intensjonen • det nøyaktig samme som å
 5. 5. Om nettstedet ditt er et kraftselskap, så er det gode innholdet vindmøller Sitat: Meg selv, i mangel på reelle sitater om vindmøller og innhold
 6. 6. Ved å stille inn innholdet i riktig retning….
 7. 7. …ved å plassere innhold på relevante steder…
 8. 8. …og ved å bygge ut der det er fornuftig, maksimerer du effekten.
 9. 9. Ok, supert. SEO er innhold. Innhold er vindmøller.
 10. 10. Katter er flotte dyr. Og vi nordmenn bruker mye kroner på kattemat, katteutstyr osv.Dette er big business og det fins flere nettbutikker innen sjangeren. Hva gjør denne bransjen med innhold?
 11. 11. Hjem Hund Hundemat Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Hundedør Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Katt Kattemat Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Kloremøbler Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Smådyr Bur Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Fôr Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt «Må ha»-innhold Blogg Facebookside ++
 12. 12. Sosiale media Hjem Kategori Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Kategori Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Kategori Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt «Må ha»-innhold Blogg Min oppfatning er at dei fleste nettbutikker er kliss like. Du har ei forside, kategorisider, produktsider, kanskje en blogg og sosiale media.
 13. 13. De fleste nettbutikker er livredde for lavere konverteringsrate.
 14. 14. Konverteringsraten kan hoppe så mye opp og ned som den vil egentlig. Det har lite å si så lenge omsetningen holder seg.
 15. 15. Konverteringsrate Trafikk Omsetning Disse tre grafene kommer fra en nettbutikk som jobber mye med innhold. En konsekvens av å ha flere typer innhold er at konverteringsraten går opp og ned. Men det denne nettbutikken her får er en strøm av nye relevante brukere slik at salgstrakten får stadig påfyll. Med en god innholdsstrategi vil konverteringsraten gå ned, men trafikk og inntekt vil øke.
 16. 16. I 2013 brukte vi 1 time og 52 minutter på nettet hver dag. Norsk Mediebarometer http://bit.ly/norbar13 Når du skal ta høyde for all tiden som går med på Facebook, besøk til nettaviser og å se på katter på Youtube, så er kampen om å vinne oppmerksomhet tøff. Greier du å tilby innhold som gjør at man tar mer av denne kvoten?
 17. 17. Hjem Kategori Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Kategori Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Kategori Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Underkategori Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt Produkt «Må ha»-innhold Blogg Sosiale media Da kommer denne strukturen til kort. Vi trenger FLERE vindmøller av forskjellig type i forskjellig terreng.
 18. 18. hvis noen er klare til å handle gjør det lett stimuler interesse for det du bringer til bordet og din merkevare finn de som vil snakke om det du vil snakke om om man ikke er klar for å handle, involver de i merkevaren din ved å by på engasjerende innhold om noen har kjøpt bygg et forhold til de, ta hånd om de, la det være lett for de å dele innhold, forsterk at de har gjort et riktig valg, og ta kontakt når det er på tide for de å kjøpe igjen Dette er Googles Communications Playground. En litt oppdatert versjon av salgstrakten som jeg syns viser veldig godt hvordan man bør tilnærme seg kommunikasjon og innholdsproduksjon. … Felles for alle punktene her er et fokus på mer og variert innhold.
 19. 19. #1: Løs et problem, ikke selg en tjeneste
 20. 20. Terassebord
 21. 21. Søk etter «terrassebord»
 22. 22. Søk etter «bygge terasse»
 23. 23. Monter leverer varene når de hjelper deg med å «bygge terrasse»
 24. 24. Og de har også en glimrende terrassekalkulator som estimerer pris og lager handleliste. Nettstedet
 25. 25. Nutella har skjønt at de ikkje er i påleggsbransjen, men er i bransjen for å få Nutella ut av glasset og inn i munnen på folk.
 26. 26. Hvorfor investere i godt innhold? # Vær tilstede i mer av de ca 2 timene som er tilgjengelig hver dag til nettbruk. # Lar deg styre konversasjonen og gir deg rom for å være partisk # Styr hvilke produkter som du ønsker å fremheve / selge for eksempel. # Gjør det enklere å gjøre gode remarketing kampanjer.
 27. 27. Bruk AdWords Keyword Planner, eller få hjelp til å gjøre en god søkeordsanalyse.
 28. 28. #2: Delt innhold er godt innhold
 29. 29. Quartz analyserte hvordan lengden på artikler henger sammen med deling. PÅ bakgrunn av det har de et fokus på veldig lange artikler som går helt i dybden og veldig kort innhold som er høyaktuelt og entydig. Hva er ditt mest delte innhold? Hva fungerer best for deg? Når du har laget kvalitetsinnhold, bruk Google Analytics for å forstå hva som fungerer. Innhold som blir delt er en god indikasjon på om det er kvalitet eller ikke. qz.com
 30. 30. Konkurrentanalyser er et viktig grep som vi som jobber med SEO legger mye vekt på. Analyser Hva slags innhold til konkurrentene dine blir delt?
 31. 31. #3 Plasser innhold utenfor nettstedet ditt
 32. 32. Noen av dine steder • Blogger • I pressen • Leverandører • Kunder • Samarbeidspartnere • Sosiale media Ved å kommunisere andre steder er du ny og spennende, du når nye brukere - du bygger autoritet mot Google ved å bre deg ut i din nisje
 33. 33. Faktorer for plassering av innhold utenfor nettstedet • Treffer du målgruppen din? • Hvor mye besøk er det på dette nettstedet? • Hvor autoritært er stedet der du plasserer innhold? • Hva sier SEO-analysen / SEO-folka dine om stedet? • Hvor uavhengig er dette nettstedet deg? • Får du være avsender? • Får du nevne brandet ditt? • Får du linke til ditt eget nettsted? • Har du hatt innhold der før?
 34. 34. Oppsumering: • Godt innhold = SEO • Fokuser på å løse problemer • Innsikt i søkeord kan hjelpe deg til å forstå hva du bør fokusere på • Ikke bry deg for mye om konverteringsrate, fokuser på å øke omsetning • Lag innhold som blir delt, lær av populært innhold i sosiale media • Innhold har også en plass utenfor nettstedet ditt, finn ut hvem som er autoriteter innen din nisje og bli på lag!
 35. 35. Magnus Strømnes Bøe Fagansvarlig SEO og partner i RED Performance @magnusboe msb@redperformance.no Mobil: 92451273

×