Info

329 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Info

 1. 1. INFORMÀTICA Maria Magdalena Pol Salamanca Curs: 2009-2010 4t ESO B Professor: Ramon Martinez
 2. 2. INTERNET I LES SEVES FUNCIONS Internet és una xarxa extensa construïda per una quantitat de xarxes menors d'àmbit mundial connectades entre si. A través de Internet se puede acceder a servicios como transferencias de archivos, correo electrónico, noticias, investigaciones y juegos, entre otros. A través d'Internet es pot accedir a serveis com transferències d'arxius, correu electrònic, notícies, investigacions i jocs, entre altres.
 3. 3. WORLD WIDE WEB El www és el servei més utilitzat dels que podem trobar a internet. Son les tres primeres lletres que es posen després de les dues barres quan cercam una pagina web.
 4. 4. SEGURETAT D'INTERNET Intentar comunicar un secret en un entorn amb milions de testimonis potencials com Internet és difícil, i la probabilitat que algú escolti una conversa entre dos interlocutors s'incrementa que ho fa la distància que les separa. Atès que Internet és veritablement global, cap secret de valor hauria de ser comunicat a través d'ella sense l'ajuda de la criptografia. La Seguretat a Internet no és només una preocupació empresarial, tota persona té dret a la privacitat i quan aquesta accedeix a Internet la seva necessitat de privacitat no desapareix. La privacitat no és només confidencialitat, sinó que també inclou anonimat.
 5. 5. ELS NAVEGADORS WEB Que és un navegador web? • É s una aplicació que permet a l'usuari recuperar i reproduir documents d' hipertext des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Quina funció té? • L'objectiu principal d'un navegador web és mostrar informació a l'usuari. El procés comença quan l'usuari introdueix una URI al navegador. (el més usat http).
 6. 6. CORREU ELECTRÒNIC El correu electrònic es refereix al sistema que permet redactar, enviar i rebre missatges utilitzant sistemes de comunicació electrònica. Avui en dia, la majoria de sistemes de correu electrònic utilitzen internet . El correu electrònic és un dels serveis més populars d'Internet. En comparació amb el correu ordinari, té l'avantatge de ser més barat i alhora més ràpid. La majoria del correu electrònic es transmet a servidors que treballen amb el protocol SMTP . Pot ser de caràcter privat, empresarial o institucional.
 7. 7. CLIENT DEL CORREU ELECTRÒNIC Un client de correu electrònic és un programa d'ordinador utilitzat per llegir i enviar e-mails . Originalment, els clients de correu electrònic van ser pensats per a ser programes simples per llegir els missatges del correu d'usuari. Un exemple de client de correu electrònic és: Mozilla.
 8. 8. ELS VIRUS Un virus informàtic és un programa que es copia automàticament per alterar el funcionament normal de la computadora , se nse el permís o el coneixement de l'usuari. Encara que popularment s'inclou el " malware " dins dels virus, en el sentit estricte d'aquesta ciència els virus són programes que es repliquen i s'executen per si mateixos. Els virus, habitualment, reemplacen arxius executables per uns altres, infectats amb el codi del virus. Els virus poden destruir, de manera intencionada, les dades emmagatzemades en un ordinador , encara que també n'existeixen altres més benignes, que només es caracteritzen pel fet de ser molestos
 9. 9. CONTRA ELS VIRUS L'únic que podem fer contra els virus és instalant un antivirus. No es pot evitar de cap altra manera. Coneixem diferents antivirus:
 10. 10. ELS SERVIDORS LA PARAULA SERVIDOR POT TENIR DOS SENTITS: • Un ordinador que accepta requeriments HTTP de clients , normalment coneguts com a navegadors web , i de servir-los pàgines web , que normalment són documents HTML . • Un programa que proveeix la funcionalitat descrita en el primer sentit d'aquest terme.
 11. 11. QUE ÉS LA LAMP? La LAMP és un conjunt de programes que donen servei web dinàmic amb els minims recursos: • LINUX • APACHE • MySQL • PHP
 12. 12. LA VEU PER IP La veu sobre IP, és una tecnol ogia per a mantenir converses amb veu a Internet o a qualsevol xarxa IP . Programes amb veu IP: • Ekiga • Google Talk • Skype • WengoPhone Classic .

×