Reputació digital

706 views

Published on

Sessió Dones d'Empresa (Vilanova)
Com les xarxes socials i Internet ens donen eines per potenciar la visibilitat i millorar la reputació de les empreses i professionals

Published in: Education
0 Comments
5 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
706
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
5
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Es un mecanisme de control social. Espontani. Elvis Presley, Rajoy & Belén Estebán. Quina informació era aquesta? D’on sortia? Internet democratiza la visibilidad.
 • Tot ha canviat des que existeix el mando TV. El mateix li ha anat passant als webs… http://www.youtube.com/watch?v=wgazZHORVe0&feature=player_embedded
 • Es un mecanisme de control social. Espontani. Elvis Presley, Rajoy & Belén Estebán. Quina informació era aquesta? D’on sortia?
 • No queremos ser interrumpidos.
 • Una de las razones por las que las empresas no tienen tanto éxito en las redes sociales es porque hay que entender las peculiaridades. En SM los participantes tienen un papel dual, Todo VANIDAD, si lo pensamos.
 • Una de las razones por las que las empresas no tienen tanto éxito en las redes sociales es porque hay que entender las peculiaridades. El hecho de que el consumidor sea propietario del contenido y su papel en el grupo hará que rechace el contenido publicitario. Son ahora co-generados de contenido. Tiene un componente personal. Conversa sense control, sense intermediaris, qualsevol pot ser ara un autor o periodista. Tots som contertulis Social Media = plataformas de publicación de contenido donde emisor y receptor se confunden en capacidades y funciones. Generació GG = viu ONLINE, deixa rastre digital (Martina!) Las personas son ahora parte del flujo de informacion.
 • La oferta es infinita. No es posible tomar una decisión racional de compra. Es necesario SER VISIBLE. Estamos en la economía de la atención. Aquí es donde hay que ganar visibilidad. According to a 2007 story in the New York Times , market research firm Yankelovich estimated that a person living in an average city 30 years ago saw up to 2,000 ad messages a day, compared with up to 5,000 today.
 • This is compounded by the fact the content supplied by the social network members is also of a highly personal nature. Algoritmo humano. “¿buscaremos en el futuro?
 • Recurrim opinió de 3ers x decidir. Pero no solo amigos, personas con las que compartimos pasiones o intereses o aspiraciones. “Amigos sólo del FB o de Twitter” Què passa amb les Notes Premsa?
 • La sabiduría de les masses. La massa pot ser més savia que qualsevol expert. Francis Galton, calcular el pes d’un bou. 800 persones escrivien en un paper el pes del bou. El bou seria per la persona que més encertés. En calcular el promig de les estimacions, el pes real només variava en mig quilo respecte del pes promig. Amazon, Ebay.
 • Massa impactes, 3.000-4.000 (OVERLOAD) EXPLOSIÓ RECOMANACIÓ Disponibilitat cognitiva. Ens fiem opinió 3ers LA PRESCRIPCIÓ
 • Es un mecanisme de control social. Espontani. Elvis Presley, Rajoy & Belén Estebán. Quina informació era aquesta? D’on sortia? Internet democratiza la visibilidad.
 • Com ordena…. Avui en dia estàs o no estàs significa existir. Què fas quan necessites trobar informació sobre el què sigui. Llegeixes els comentaris? No podem treure el que no ens agradi. GENERACIÓ GOOGLE.
 • La identitat digital és una part de la meva identitat real. La reputació és la suma de les acciones passades..(bones+dolentes) en la comunitat. Serveix per diferenciar. UNA AVALUACIÓ SOCIAL. La teva reputació es una part de la teva identitat.. Es diferent segons qui la vegi. I tu no ets l’autoritat principal pel que fa la a la teva reputació, de fet ets la última persona amb la que es comptarà. En el cas de l’empresa parlem de un nombre gran de persones. REPUTACIÓ DISTRIBUÏDA. La percepció col.lectiva. Diferencia entre marca/reputacio. La marca es pot construir de manera publicitària i controlada.
 • Es un mecanisme de control social. Espontani. Elvis Presley, Rajoy & Belén Estebán. Quina informació era aquesta? D’on sortia? Internet democratiza la visibilidad.
 • Mirar en la distancia sense ser membre REAL de la comunitat i només interrrompre quan ens convingui, en benefici propi. On passen les converses? Qui hi participa? Què diuen, el to de les converses. Què busquen. Permitir usuarios comentar o crear contenido relacionado, para empezar a permitir una conversación mucho más amplia, no publicar el contenido y sentarnos a esperar que lo lean. Promover ese contenido a una audiencia mayor (participar fuera).
 • Millorar reputació “JUNTO CON” vs. “FRENTE A”
 • Fotos… Què estàs disposat a compartit sobre tu mateix… tu poses la frontera i els límits.
 • Incentivar la participación. Participation – It’s been said that participation is the new marketing. Perhaps it’s better said that participation is the new focus group and mechanism for embracing humility to genuinely humanize your story. It’s how we learn and improve. Remember, it’s what you say about you, what they hear, how they share that story, and how you weave that insight into future conversations. productive participation that results in measurable and favorable action.
 • Si tenim una bona reputació, augmentarem els clients/proveïdors. També possibles col.laboradors o inversors. Visibilitat en liders d’opinio. Ojo, que el millor de tot aixo és que totes les eines són gratuïtes….
 • Només canvien les formes de comunicar-nos, no els objectius de la comunicació. No interactuem igual amb tothom, depenent del format i el nombre de destinataris (un, un grup, subscriptors, blog…) Recorda que en la comunicació TU tens la obligació de pensar com serà interpretat el teu missatge, poques vegades es fa expressament malament però la pressa, la precipitació i la mandra són males conselleres. Posa’t al seu lloc.
 • Identitats inventades. L’anonimat es fa servir per pràctiques de critica, l’insult, el rumor etc…
 • I el context de la comunicacio es important per assegurar la qualitat i l’efectivitat. Dóna problemes però també ens dóna tot el control.
 • No tothom sap escriure bé. Esser tolerant. També existeix el factor rapidesa (i es perdona per què s’entén perfectament…)
 • Objectius de la comunitat/diferències amb els blogs. Ventajas: no hay que dar el correo electrónico si no se quiere… se respeta la privacidad. Lo que se publica va a un tablón público. Se suele enlazar con una lista de correo (mayordomo) Se autoregulan pero son moderados. Normalmente hay que inscribirse y rellenar un perfil (son restringidos para permitir la moderación), no son anònims, el que afavoreix el clima de confiança.
 • Rapid, barat, ràpid. Asincron, gens intrusiu
 • El email és privat i no es pot compartir.
 • La brevetat és d’agrair. COmpte en fer telegrames… recorda que cal preveure la reacció de l’altre. Paràgrafs curts, vinyetes, URLS que enllacin i no gaire llargues. No escriure Majúscules. Vigilar la ortografia. Afegir si us plau, gràcies… Si emoticons per subsanar el problema de les emocions. L’estil és el teu toc personal.
 • No pedir confirmacio de lectura. Autoedicio. No renviar cadenes de email que serveixen per captar adreces mail. Tampoco la prioridad, el debe decidirla.
 • La interrupció (tipus telèfon). Respectar el context. 5 minuts per xatejar? Escriure missatges sense preguntar.. (exemple) Dentro/fuera de la conversa. El fluxe de la conversa és raro però ens anem acostumant (tipus FB). Multitasking. Adequar estat a la disponibilitat i despedir.se adequadament. Queda un registre escrit i sempre es pot consultar. Super interessant avui en dia per evitar mil missatges… Ràpid, breu, al gra. Vigilar el ritme.. Pregunta/resposta…
 • Reputació digital

  1. 1. Reputació digital Magali Benítez [email_address] Com projectar la millor imatge a Internet? Vilanova 21 Maig 2010
  2. 2. <ul><li>Internet social i reputació </li></ul><ul><li>Plataformes per a la visibilitat </li></ul><ul><li>Com fer-les servir </li></ul><ul><li>Projectar la millor imatge </li></ul>
  3. 3. 20 años atrás, ¿cómo habrías encontrado información sobre mí? 20 anys enrera, com haguessis trobat informació sobre mi?
  4. 4. Sense visibilitat no hi ha venda
  5. 5. 20 anys enrera, com haguessis trobat informació sobre mi? Publicitat tradicional EL MONÒLEG
  6. 6. The Conversation Prism Brian Solis & JESS3
  7. 7. La interrupció
  8. 8. Consumidors de continguts
  9. 9. Consumidors i proveïdors
  10. 11. Sempre hem estat socials
  11. 12. L’excés d’oferta ens supera
  12. 13. La recomanació
  13. 14.  Capacitat d’influència Comunitats i líders d’opinió
  14. 16. Sabiduria de les masses
  15. 18. 20 años atrás, ¿cómo habrías encontrado información sobre mí? Internet devora la reputació construïda (de vegades amb milers d’euros)
  16. 21. Qui sóc jo? IDENTITAT DIGITAL REPUTACIÓ  Ex-companys  Clients  Altres individus  Col.laboradors
  17. 22. 20 años atrás, ¿cómo habrías encontrado información sobre mí? Alcanzarás buena reputación esforzándote en ser lo que quieres parecer. Sócrates
  18. 23. Google és ara el teu CV
  19. 24. Construeix la teva identitat
  20. 25. 1. Blog (web?) 2. Facebook 3. Twitter 4. Linkedin 5. Youtube + Flickr 6. Delicious + Menéame 7. Email
  21. 26. MESURAR ESCOLTAR PARLAR: Participar-hi Crear identitat (on està la teva audiència?) Identificar influenciadors o xarxes més actives ESCOLTAR Delicious Digg /Meneame Google Alerts Blogpulse Google Blog Search Technorati
  22. 27. 1. Ordre cronològic 2. Participació dels “lectors”
  23. 28. Edició de continguts amb formulari
  24. 31. Triar plantilles elteunom.blogspot.com
  25. 32. elteunom.wordpress.org
  26. 33. El contingut del blog ple d’enllaços Categories per classificar i navegar per les entrades Arxiu
  27. 34. Etiquetes individuals de cada post
  28. 36. Llista de blogs “ amics”
  29. 37. RSS per a seguir les actualitzacions
  30. 38. Llista dels blogs als que estàs suscrit i actualitzacions
  31. 39. 1. Cercadors 2. Signatura emails, papereria etc. 3. Perfils xarxes socials 4. Blogrolls 5. Enllaços des d’altres blogs 6. Directoris de blogs
  32. 44. blogsearch.google.com
  33. 48. Notificacions Contingut amics Amics en temps real Suggeriments
  34. 71. http://business.twitter.com/twitter101/
  35. 73. Twitter
  36. 76. Afegir-lo
  37. 84. Delicious
  38. 99. Socialitza
  39. 100. Participa.
  40. 101. Percepcions Som entenibles ?
  41. 102. La comunicació amb paraules. Vigila les formes.
  42. 103. Persones, no màquines
  43. 104. L’anonimat no és una opció
  44. 105. La comunicació no és en temps real
  45. 106. Escriure una veu
  46. 108. E-mail Quants correus llegeixes o envies cada dia?
  47. 113. Magali Benítez www.magalibenitez.com www.poliedric.com Ens trobem a Facebook? facebook.com/magali.benitez Veure aquesta presentació un altre cop o descarregar-la? slideshare.net/magalibc GRACIAS

  ×