4 penilaian pengetahuan

1,467 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,467
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
29
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

4 penilaian pengetahuan

  1. 1. JABATAN PEMBANGUNAN KEMAHIRAN KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA ARAS 7 & 8 BLOK D4, KOMPLEKS D 62502 PUTRAJAYA PENILAIAN PENGETAHUANNAMA DAN KOD PROGRAM / K-021-1 PEMBUAT PAKAIANPROGRAM TITLE AND CODETAHAP / LEVEL SATU (1)NO DAN TAJUK MODUL / 08 KEMEJAMODULE NO AND TITLENO DAN TAJUK TUGAS / 04.02 UKUR KEMEJATASK(S) NO AND TASK 05.01 DRAF POLA KEMEJASTATEMENT 07.01 JAHIT KEMEJA BUAT KEMEJA MENGGUNAKAN MESIN JAHIT, FABRIK, BENANG DAN PERALATAN JAHITAN SUPAYA FESYEN KEMEJA DIKENALPASTI, UKURAN DAPAT DIAMBILOBJEKTIF PENCAPAIAN MENGIKUT TURUTAN, POLA DIDRAF MENGIKUTPIAWAIAN / TERMINAL UKURAN, FABRIK DIGUNTING MENGIKUT POLA,PERFORMANCE OBJECTIVE KEMEJA DAPAT DIJAHIT DAN DIHASILKAN DENGAN KEMAS, BERSIH, TIDAK BERKEDUT, SELESA DIPAKAI SERTA MENEPATI KEHENDAK PELANGGAN.NO KOD / CODE NO K-021-1/M08/PT Muka : 01 drp 04NAMA PELAJAR Tarikh : TAJUK : KEMEJA TUJUAN : Ujian ini adalah untuk menilai tahap pengetahuan anda bagi tugasan 04.02, 05.01 dan 07.01 sesuai dengan kehendak ketrampilan yang dinyatakan dalam NOSS.
  2. 2. Kod NOSS /No Module/PTNO KOD / CODE NO Muka: 2 Drp: 4 (SIZE 12 – ARIAL)ARAHAN : 1. Kertas soalan ini mengandungi bahagian A , B , C dan D 2. Anda dikehendaki menjawab semua soalan 3. Jawab di atas kertas soalan ini. 4. Gunakan pen berdakwat hitam/biru. 5. Tidak di benarkan membawa keluar kertas soalan dari bilik ujian dan perlu dikembalikan kepada pengawas/PP.MASA : 2 jamBahagian A : (Isi jawapan di tempat kosong)1. Nyatakan (4) jenis kemeja. i. ………………………………………………………… ii. ………………………………………………………… iii. ………………………………………………………… iv. ………………………………………………………… (2 Markah)2. Namakan alat-alat seperti dalam gambarajah di bawah. i. ……………………………… ii. ……………………………… iii. ……………………………… iv. ……………………………… (2 Markah)......
  3. 3. Kod NOSS /No Module/PTNO KOD / CODE NO Muka: 3 Drp: 4 (SIZE 12 – ARIAL)Bahagian B : (Bulatkan jawapan yang betul)1. Apakah gunanya alat menekan? a. Untuk memotong fabrik. b. Untuk menggosok atau menekan pakaian yang dijahit. c. Untuk meratakan fabrik. d. Untuk melekatkan fabrik yang hendak dijahit. (1 Markah)....Bahagian C : (Isikan jawapan ditempat kosong)1. ................................ digunakan untuk membuat garisan lurus.2. Gunting fabrik akan mudah…………………… jika digunakan untuk menggunting kertas.3. Untuk mengosok kemeja, panaskan ……………………….mengikut kepanasan yang dibenarkan.4. Sebanyak……………………meter fabrik diperlukan untuk menjahit sehelai kemeja. (4 Markah)..Bahagian D (Sila bulatkan jawapan yang betul)1. Semasa memotong fabrik, tanda-tanda pola tidak perlu dipindahkan ke atas fabrik. (BETUL / SALAH) (1 Markah)..
  4. 4. Kod NOSS /No Module/PTNO KOD / CODE NO Muka: 4 Drp: 4 (SIZE 12 – ARIAL)KEPUTUSAN PENILAIANMARKAH : % TERAMPIL / TIDAK TERAMPILULASAN PEGAWAI PENILAI : Tarikh :Tandatangan Pegawai PenilaiNama :

×