Bashkërendimi dhe bashkëpunimi ingushtë sllavo-ortodokso-islamistë përasimilimin dhe zhdukjen e shqiptarëveOn April 12th, ...
krishterë ortodoks me qendër në Stamboll dhe besimit ekrishterë romano-katolik me qendër në Romë, kundërthënjet nëmes tyre...
arritur që me lajka të përfitonte lirinë e ushtrimit tëriteve fetare në gjirin e perandorisë osmane.Pasi klerikët ordodoks...
drejtën e besimit dhe praktikimit të riteve fetareortodokse, të drejtën për shkollim në gjuhën e tyre, kurseshqiptarët nuk...
imamësh shkonin deri aty sa që popullsisë e besimit islam ipredikonin që “…serbin ortodoks e kemi më të afërt seshqiptarin...
vendbanimet shqiptare për t’i spiunuar dhe për t’i asimiluarshqiptarët . Edhe Kurani që përdorej në territoret shqiptareis...
kombëtare kanë imamët e tillë të qëndrojnë ende në ato xhami?!…-Kur njeriut i zihet bishti me derë !Pas luftës së shenjët ...
dhe rinisë studentore, të cilëve iu jepet bukur shumë vënddhe hapsirë në mediat tona të shkruara dhe elektronike dhenë ins...
serbe në zemër të Prishtinës dhe ate, në trojet endërgjegjjes dhe të krenarisë kombëtare, pra në trojet euniverzitetit të ...
Me rastin e ndonjë varrimi si në atdhe, ashtu edhe nëdiasporë , imamët kanë ndryshaur ritet e ceremonialet emortjes dhe të...
Gërdalla ,(Mhill Gërdalla, sipas atyre që dinë për pakëzimine tij), një prej pleqëve më me zë të asaj treve, për ngazgjuar...
për ceremoninë mortore , se nuk bëhet nami ! Nëqoftëse duanëtë vijnë i ftoni thjeshtë, vetëm si pjesëmarrës në varrim !”Mi...
njëherë mbi vlerat tona kombëtare, shkeli mbi traditën efamiljes Gërdalla, shkeli mbi opinionin, bindjet, dhebesimin fetar...
Ishim unë dhe Rizahu, njëri nga vëllezërit e mi dukeshetitur në Durrës . U ndalëm në një dyqan të vogël për tëblerë ca gje...
rinisë sonë aqë të pastër e aq të shenjët, ka qenë, ështëdhe do të jetë si një kancer me pasoja të drejtëpërdrejtapikërish...
Kur i analizojm të gjitha kohërat , gjithëherë në rastkrizash politike të popullit shqiptar, sllavo-ortodoksizmidhe islami...
pakut që nuk distancohemi nga këto të bëma antikombëtare,por me heshtjen tonë , sikur pajtohemi dhe jua lëjm duartë elira ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Bashkerendimi dhe bashkepunimi i ngushte sllavo-ortodokso-islamiste per asimilimin dhe zhdukjen e shqiptareve Nga Qamil Zekolli

786 views

Published on

Bashkerendimi dhe bashkepunimi i ngushte sllavo-ortodokso-islamiste per asimilimin dhe zhdukjen e shqiptareve, nga Qamil Zekolli (Postuar tek Slideshare.com nga M.D)

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
786
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bashkerendimi dhe bashkepunimi i ngushte sllavo-ortodokso-islamiste per asimilimin dhe zhdukjen e shqiptareve Nga Qamil Zekolli

 1. 1. Bashkërendimi dhe bashkëpunimi ingushtë sllavo-ortodokso-islamistë përasimilimin dhe zhdukjen e shqiptarëveOn April 12th, 2012 | Tribuna Shqiptare, URL: http://tribunashqiptare.net/?p=6218Nga Qamil Zekolli-”Padrejtësia kudo që ndodhë, është kërcënim i drejtësisë në gjithë botën.” Martin Luther KingQamil ZekolliDaja Zeqir, unë nipi yt Qamili, kërkoj ndjesë, që së pakutme rastin e nderimeve të fundit për në jetën e amshueshme,nuk munda të realizoj një ceremoni mortore, ashtu si e kenidëshirue dhe meritue, nuk munda të mbetem besnik ndajopinionit, qëndrimeve dhe bindjeve tuaja lidhur me besimindhe dëshirën tënde për ceremoninë mortore !Qysh prej vitit 1054, kur u bë përçarja, ndarja e besimit tëkrishterë në dy blloqe dhe në dy qendra, në besimin e Faqe 1
 2. 2. krishterë ortodoks me qendër në Stamboll dhe besimit ekrishterë romano-katolik me qendër në Romë, kundërthënjet nëmes tyre kurrë nuk pushuanë deri në këto momente që po ishkruaj këta rreshta dhe nuk pati kurrënjëherë afrim, apobashkëpunim në mes tyre.Sllavo-ortodoksizmi duke pasur si qendër Stambollin, eStambolli duke qenë një qytet në ndarjen e Evropës dheAzisë, duke qenë qytet me shumicë dërmuese të përkatësisëislame, duke qenë edhe kryeqedendër e perandorisë Osmane, upërdor nga sllavo-ortodoksizmi për projektet nxitëse kundërpërendimit dmth. kundër besimit të krishterë romano-katolik.Për fat të keq pozita gjeostrategjike e shqiptarëve ishte nëprag të derës së Stambollit dhe thyerjet, betejat, luftat epara do të fillonin mu në trevat shqiptare, por edheqëndresat e para, gjakderdhjet dhe pasojat do të barteshinnë radhë të parë nga vetë shqiptarët.Të gjitha betejat dhe luftat më të përgjakura u zhvilluanëkundër shqiptarëve dhe impakti kryesor kundër forcavelindore vinte pikërisht nga shqiptarët .Me pushtimin e trojeve shqiptare filloj edhe islamizimi idhunshëm i popullsisë me besim romano-katolik dhe asimilimityre.Përveç dhunës ndaj gjithë popullsisë së krishterë shqiptare,(ortodokse dhe romano-katolike), zbatojhej polotika etaksave dhe gjobave të rënda si në pasuritë materiale ,ashtu edhe në marrjen nizam të djemve dhe tretjen e tyre medumbëdhjetë vjet e më vonë shtatë vjet shërbim ushtarak .Por për familjet autoritare që nuk bindeshin dhe pushteti uakishte frikën përveç vrasjeve, burgosjeve, torturave,dënimeve zbatohej edhe internimi i familjes, lagjes, igjithë fshatit ,apo edhe i gjithë popullësisë së njëkrahine, nëpër ujdhesa të Egjeut, apo në shkretira tëanadollit .Popullsia shqiptare me besim ortodoks që pranonteautoritetin e kishës sllavo-ortodokse në trojet dardane, dhepjesa shqiptare që pranonte islamizmin si besim të vetin, utrajtua krejt ndryshe nga ajo krishterë romano-katolike dhedalëngadalë filloi joshja e tyre nga të gjitha pushtetetokupuese . Kleri ortodoks shkollohej kryesisht në Stamboll,në Athinë dhe në Moskë . Kisha sllavo-ortodokse kishte Faqe 2
 3. 3. arritur që me lajka të përfitonte lirinë e ushtrimit tëriteve fetare në gjirin e perandorisë osmane.Pasi klerikët ordodoks predikonin në greqishte, ose nësllavishte, një pjesë e madhe e shqiptarëve të këtij besimiu asimiluanë në grekë respektivisht në sllavë . Eshtë tipikrasti i shkijëve, ( jo i kolonistëve serbë ), në territorete Dardanisë antike, apo i vilajetit të Kosovës që edhe sot ekësaj dite ADN-ja e tyre është iliro-shqiptare .Në shekullin e kaluar i gjithë vilajeti i Kosovës u robëruanga sllavët serbo-bullgar, të cilët vazhduanë të njejtënpolitikë sikur perandoria osmane, bile në mënyrë edhe më tëegër . Në të gjitha periudhat zona të tëra të trevaveshqiptare , për të mbijetuar, mbanin nga dy emëra . Një emëre kishin të besimit islam që përdorej në administratë, nërrugë, në punë dhe në të gjitha formalitetet zyrtare, kurseemërin tjetër e mbanin të besimit të krishterë romano-kotolik dhe e përdornin vetëm mbrenda familjes, ku edhembanin të gjitha ritet fetare të krishtera, sdo mendë nëmënyrë ilegale . Familje të tilla kemi edhe sot në disatreva të Kosovës . Në të gjitha kohët familjet e krishterapërbuzeshin dhe nënqmoheshin nga pushteti dhe në anëntjetër, pjesa e islamizuar e popullsisë cytej që mos tipranonte në mesin e tyre, ti leçiste dhe në shumë raste edheti ndjekte duke i gjuajtur me gurë, pjesëtarët e besimit tëkrishterë romano-katolik ,(këtë e tregonte edhe nëna Emine(Marie), nga rrethi i Kumanovës, në vitet ’90-ta në Duisburgtë Gjermanisë, kur shkoja për vizitë në familjen e tyre).Pra familjet e krishtera në shumë anë nuk guxonin tëdeklaroheshin, por edhe sot e gjithë ditën nuk kanë guxim tëdeklarohen haptas që i takonin dhe i takojnë besimit tëkrishterë katoliko-romak. Për fat të keq edhe sot e kësajdite shumë familje të tilla, nga përzierja e martesave mefamilje të besimit islam, nga frika se nuk do të mirëpritetdeklarimi i tyre si të krishterë , heshtin dhe ngurrojnë tëdeklarojnë opinionin e tyre që e ruajnë thellë në zemër dhenë shpirtin e tyre .Sllavo-ortodoksizmi dhe islamizmi në bashkërendim dhebashkëpunim të ngushtë sistematik për asimilimin dhezhdukjen e shqiptarëveNë kohën e perandorisë osmane sllavët kishin një trajtim tëprivilegjuar në krahasim me shqiptarët . Ata kishin të Faqe 3
 4. 4. drejtën e besimit dhe praktikimit të riteve fetareortodokse, të drejtën për shkollim në gjuhën e tyre, kurseshqiptarët nuk i gëzonin këto të drejta.Me shpartallimin e perandorisë osmane trojet shqiptare unxorën në pazar nga vetë perandoria për ti joshur apetitetsllavo-ortodokse të Moskës, Beogradit e Athinës .Prej mëshumë se 100 mijë km², Shqipëria londineze ngeli vetëm merreth 28 mijë km² , sepse të tjerat u aneksuanë nga serbia,Mali i Zi dhe Greqia, me ndihmën e Rusisë dhe me pamundësinëe mbrojtjes nga shtetet përendimore . Edhe kjo pakShqipëri , përveç përpjekjeve dhe gjakut të derdhur , ështënjë dhuratë e bërë për popullin shqiptar nga ana e disashteteve mike evro-përendimore dhe SHBA-ve.Shkëmbimi i popullsive Greqi-Turqi dhe shpërnguljet eshqiptarëvenga vilajeti i Kosovës, (si turqë, sepse atyre undrroheshin emërat, mbiemërat, shtetësia dhe përkatësiakombëtare në Shkup, para se t’i dërgonin për Turqi), nëTurqi flasin qartë për bashkërendimin dhe bashkëpunimin nëfjalë .. Le të më falin imamët e ndershëm , të cilët kurrë nukmohuanë që para se të ishin hoxhë ishin shqiptarë, të cilëtkanë hangër ma shumë dajak, sesa bukë gjatë gjithë jetës sëtyre nga OZN-a , ose UDB-ja, !Hoxhollarët në kohën e Perandorisë Otomane ishin pushtetivetë, por i padeklaruar, kurse në kohën e Serbisë së parëishin kthyer në misionarët më të rrezikshëm në shërbim tëpushtetit okupues për asimilimin e popullsisë shqiptare .Ata ishin bërë “dërrzhavni imami” që don të thotë imamshtetëror, të cilët paguheshin drejtëpërdrejtë nga Beogradi.Rrogat e tyre ishin në rangun e ministrave dhe me një rrogëmujore të cilën e merrte imami i tillë , mund të blente dypenë qe(kije), që për kohën ishte vlera e një hektari tokëpune. Porosia e tyre ishte që, imamët çdo të dytën fjalë tipredikonin popullit se ishin turk, në vend të fjalësmusliman, kurse emërtimi shqiptar të çrrënjosej nga fjaloriynë i përditshëm dhe nga zhargoni i ngjarjeve historike.Efekti predikues i kësajë maskarade antishqiptare arritideri aty, sa që një pjesë dërmuese e pleqëve, që edhe vetë imbaj mend, betimin kryesor e kishin “-Pasha turqninë!, Nëkofsha turk i biri turkut ! …” etj. Kurse pohimi “jemiturqë, jam turk,…” kishte zëvendësuar atë shqiptar . Ky lloj Faqe 4
 5. 5. imamësh shkonin deri aty sa që popullsisë e besimit islam ipredikonin që “…serbin ortodoks e kemi më të afërt seshqiptarin katolik.” , “…e dini sa afër e kami serbinortodoks, sa trashësia e mazës së qepës, kurse katolikunshqiptar sa trashësia e pjesës tjetër të qepës!…”, “…katoliku shqiptar, për tu konvertue në fenë islame, së pariduhet të shkoj të konvertohet në kishën ortodokse serbe, përta zbutur fenë katolike dhe të praktikojë ate së pakut trevjet, e tek pastaj të vij të konvertohet në fenë islame.”,por jo vetëm kaq, sepse “këshillonin” edhe se “…nëqoftëse jei shoqëruar me gruanë dhe takohesh me një serb dhe njëshqiptar të krishterë, gruaja e besimtarit islam duhet tëfshihet pas serbit që mos ta shoh katoliku,…”, që ,”…mos edërgo djalin në shkollë se bëhet shkja !, …mos edërgo vajzënnë shkollë se bëhet shkinë! , …djali qëi lëshon flokët bëhetshkja ! ,…vajza që nuk mbulohet me ferexhe bëhet shkinë !“ , “…varri i muslimanit sa më shpejt të zhduket është aq mësevap!, …është haram të rregullohet varri i muslimanit,sepse shkijet i rregullojnë varret !”, “…kjo botë është ekaurrëve, kurse bota tjetër është e muslimanëve !” e shumëprapështi të këtij lloji që vetëm hoxhollarët me gjak tëprishur dinin ti bënin .Pasojat e predikimeve të tilla për popullin shqiptar janë tëpariparueshme, sepse kanë bërë efektin e tyre direkt. Po jujap vetëm një shembull, – në fshatin tim të lindjes Bllacë,komuna e Therandës , sipër lagjes Guraziu është një lendinëe shkretëruar në të cilën deri para njëzetë e pesë viteshjanë varrosur bashkëfshatarë të një pjese të fshatit tonë,unë mbaj mend mirë raste varrimi me emër e mbiemër dhe sotnuk dihet asnjë gjurmë varresh . Si pasojë, sot një pjesëmadhe e bashkëfshatarëve të mij nuk dijnë as varret eprindërve të tyre, e leje më varret e gjushërve që nuk vjenas në shprehje .Këtë “meritë” të imamëve antishqiptar ,gjithësecili nga ju lexues të nderuar, mund ta verifikojëvetë pa më të voglin mundim . Mjafton të bëni një vizitë nëkodrinën sipër lagjes Guraziu të fshatit Bllacë .Nuk do mend të gjitha këto bëheshin në bashkëpunim tëngushtë dhe me direktiva të dhëna nga OZN-a dhe më vonë ngaUDB-ja. Bashkërendimi dhe bashkëpunimi në mes sllavo-ortodoksizmit dhe islamizmit kishte shkuar deri aty sa qënjë numër i madh rusësh e sllavësh të tjerë ishin shkolluarnë mejtepet e medresetë e Stambollit dhe ishin trajnuar nëMoskë e Beograd e pastaj ishin dërguar si imamë nëpër Faqe 5
 6. 6. vendbanimet shqiptare për t’i spiunuar dhe për t’i asimiluarshqiptarët . Edhe Kurani që përdorej në territoret shqiptareishte i modifikuar dhe i përshtatur për dezorientiminkulturor dhe kombëtar të shqiptarëve.Për fat të keq edhe në Jugosllavinë e Titos një pjesëdërmuese e imamëve ishin anëtarë të LKJ-së dhe ishin dora edjathtë e pushtetit në spiunimin e popullsisë shqiptare tekorganet e sigurimit shtetëror.Shihni sot gjendjen e Sanxhakut të Bislim Boshnjakut,bashkëluftarit të Isa Boletinit , shihni sot gjendjen ePlavës dhe Gucisë së Ali Pashë Gucisë si janë katandisur dhekanë humbur identitetin e tyre, gjuhën e tyre dhe e quajnëveten e tyre sanxhaçki muslimani, (muslimanë të Sanxhakut) ,respektivisht cernogorski muslimani, (muslimanë të Malit tëZi), kur fare mirë e dijm që ata deri para pak dekadashishin shqiptarë, çka tregojnë qartë edhe mbiemërat e tyreshqiptar , si Laiç=Lajçi , Gashiç=Gashi , Shaliç=Shala ,Shkreliç=Shkrreli , etj. Po për boshnjakët kur do të dijm senë ç’kohë janë asimiluar ! Iu mbetet historianëve të punojnëpër të ndriçuar këtë tragjedi pellazgo-iliro-shqiptare.Në kohën e kriminelit të radhës Millosheviç, prap imamët ubënë “dërrzhavni imami” , sepse Beogradi iu lidhi paga tëmajme dhe iu bëri privilegje nga më të ndryshmet . Një pjesëe madhe e spiunimit të populit shqiptar bëhej pikërisht ngavetë imamët shqipfolës . Në vitet ’90-ta, sidomos paslargimit të punëtorëve shqiptarë nga puna dhe vendosjes sëmasave të dhunëshme dhe segregacionit të plotë në Kosovë dheviset tjera shqiptare, fillojë me të madhe propagandimi iimamëve që i paguante Beogradi për mbledhjen rreth veti edhetë asaj pjese të popullit shqiptar , të cilët kurrë nukkishin vënë këmbën as në Kishë e as në xhami. Pra rifillojislamizimi i popullsisë shqiptare . Kulmi i tradhëtisë dhevetëdenoncimit të imamëve ishte organizimi dhe mbajtja ezgjedhjeve të serbisë , në veçanti të partisë së kriminelitMillosheviç , SPS në xhamitë tona . Në ditët tona pjesadërmuese e xhematit në xhamitë tona janë ata njerëz të cilëtishin dikur anëtarë të devotshëm të LKJ-së, nëpunësshtetror, policë e spiujë të UDB-së dhe të cilëtpërjashtonin mësuesit tanë që shiheshin te dera e oborrit tëxhamisë ditën e bajramit, edhepse këta të fundit nukluteshin, por vetëm ishin spektatorë të faljes së namazit tëfestës së Bajramit . Çfarë të drejte morale ,njerëzore e Faqe 6
 7. 7. kombëtare kanë imamët e tillë të qëndrojnë ende në ato xhami?!…-Kur njeriut i zihet bishti me derë !Pas luftës së shenjët të UÇK-së dhe çlirimit të Kosovës ngaçizmja serbe, në vendin tonë dolën në shesh fenomene të reja. Përveç ndërtimit të xhamive jasht traditës dhe motiveveekzistuese edhe në ato fshatra të thella që kurrë më parënuk kishte xhamijë , u krijuanë edhe qendra e sekte të rejafetare ekstremiste që kurrë më parë nuk i kishte parë dhenjohur populli ynë . Po të analizojm dhe të studiojm mirë tëkaluarën e misionarëve të këtyre sekteve ekstremiste, (lexo:terroriste), pjesa dërmuese e përfaqësuesve të tyre janë ngaata individë të cilët i takojnë grupit të cilët kanë qenënga “shqiptarët e ndershëm” në bazë të propagandës sëBeogradit . Ndër individët që drejtojnë dhe ata më aktivëtnë këto veprime antishqiptare janë pjesa dërmuese e imamëve,hoxhollarëve, por kanë afruar rreth veti edhe shumëkëngëtarë e artistë , të cilët deri më 1999 merreshin mekëngë të përthyera nga gjuhët sllave, arabe, rome, turke,induse etj, degjeneronin muzikën popullore shqiptare, sepseato këngë prezentoheshin si muzikë shqiptare, në anën tjetërkëta këngëtarë e artistë frekuentonin klubet e natës ku edhepromovoheshin dhe merreshin me përdorimin e drogës dheshitjen e shpërndarjen e sajë, kurse alkooli ishte njërutinë për ta . Kjo kategori njerëzish tani kanë ndërruarpamjen dhe sjelljen e tyre, sepse meshkujt përveç që kanëlëshuar mjekrra, veshin pantollona të shkurta , por tanikanë ndryshuar edhe repertoaret e këngëve të tyre dhe gjithërepertoarin e këngëve i kanë zëvendësuar me këngë e uluritjearabe dhe me derse, (ligjërata fetare), nëpër xhamitë dhe nëdisa nga shkollat private e publike ku kanë ndikim, kursefemrat që sot i shohim të mbuluara me ferexhe dhe me shamime ngjyra fetare dhe na paraqiten sikur engjuj dhe nukpranojnë as ti japin dorën njeriut me të cilinpërshëndeten , pjesa dërmuese e tyre dikur ishin nga femratmë të përdalura dhe merreshin me prostitucion, me konsumim eshpërndarje drogash nëpër klubet e natës që sillninpërfitime të majme materiale pronarëve të tyre dhe ndonjëshefi të lartë të policisë serbo-çetnike, pse jo edhe ndonjëzyrtari të niveleve komunale , të cilët ishin mburojë etragëtarëve dhe tregëtive të pista . Në këtë kategori janëkyçur edhe shumë intelektualë me bisht të zënë me derë ngaUDB-ja, për të bërat kundër kolegëve të tyre të dikurshëm Faqe 7
 8. 8. dhe rinisë studentore, të cilëve iu jepet bukur shumë vënddhe hapsirë në mediat tona të shkruara dhe elektronike dhenë institucionet më të larta shtetrore të shtetit tonë tëbrisht laik . Ky kor i organizuar me dhunë shantazhuese ngaana e Beogradit janë dora e djathtë e sllavo-ortodoksizmitdhe islamizmit në shërbim të asimilimit, tjetërsimit,zhdukjes dhe shfarosjes së popullit shqiptar duke cenuar nërend të parë gjuhën, kulturën, traditën, historinë, tëtashmen dhe të ardhmen e shqiptarëve . Kjo dihet mirëfilli,por pse vallë kurrë nuk reagoj Bashkësia Islame e Kosovës,(BIK-u), për këto degjenerime të radhës ! Erdhi një ditë qëmë 11 shtator 2001 , kur ndodhi sulmi terrorist ndaj kullavebinjake në qendër të Nju Jorkut , një imam në Prizren nxorribesnikët dhe shërbëtorët e tij në rrugë, që me tabaka tëshpërndajnë llokume në shenjë solidarizimi me terroristët eorganizatës Al Kaida . Erdhi një ditë që këta misionarë tëdalin dhe të rrahin disa nga ata imam të vërtetë , që kurrënuk harruanë që para se të ishin hoxhë ishin dhe janëshqiptar . Erdhi një ditë që këta misionarë shanë GjergjKastriotin , Nënë Terezën e Pjeter Bogdanin , sepse i pengonvlera që bartin këto personalitete të historisë sonëkombëtare dhe respekti që gëzojnë në popull . Erdhi një ditëqë këta misionarë të dalin në rrugët e Prishtinës , por edhenë kalanë e Prizrenit , të ulurisin në arabisht me flamur tëorganizatës terroriste Hamas dhe të kërkojnë ndërtimin e njëxhamie në trojet e univerzitetit , por edhe në kalanë ePrizrenit . A thua se nuk paska xhamijë në Prishtinë ePrizren ?!… Autoparlantët e vendosur në minaretë e xhamivetë Prishtinës, Prizrenit dhe gjithandej trojeve shqiptare,na e prishin gjumin në ora pesë të mëngjesit me ulurimënlemeritëse e rrënqethëse dhe ate jo në shqip, por nëarabisht edhepse 90% e popullsisë nuk janë praktikues .Po pse kërkohet të ndërtohet xhami mu në trojet euniverzitetit ?!… Pse kërkohet të ndërtohet xhamijë nëkalanë e Prizrenit ?!…Nuk do mend, sepse në trojet univerzitare gjindet kishasllavo-ortodokse, e cila në bazë të pohimeve të imamëveështë motra e madhe e xhamisë, pra aty është kisha ortodokseserbe e ndërtuar nga autoritetet okupuese serbo-çetnike teMillosheviqit në kohën e okupimit të Kosovës në të gjithalëmitë e jetës, që ende nuk është bërë meremet. Me ndërtimine xhamisë ,pretendohet të përgatitet terreni që, të fillojëproçedura për legalizimin dhe meremetimin e kishës ortodokse Faqe 8
 9. 9. serbe në zemër të Prishtinës dhe ate, në trojet endërgjegjjes dhe të krenarisë kombëtare, pra në trojet euniverzitetit të Kosovës dhe me fondet e qeverisë së Kosovës, që janë ndjersa dhe të hollat e taksapaguesve tëqytetarëve të republikës së Kosovës .Le të më falin njerëzit hallexhinjë dhe të mashtruarit qoftënga fukarallëku, qoftë nga rënja viktimë nga këta misionarëmaskarenjë !Këta mjeranë, pra këta misionarët, janë njerëzit më të mjerëqë thithin ajrin, pijnë ujin dhe hajnë bukën e Kosovës mehile dhe me zemër të zezë . Këta mjeranë kanë bërë aqë shumëmëkate ndaj familjes së tyre, fqinjëve, shokëve e miqëve tëtyre, ndaj gjithë popullit shqiptar, sa që sot detyrohen tëluajnë vallen ashtu si iu thotë, pra ashtu si i urdhëronBeogradi, sepse të tillët janë të shantazhueshëm dhe prandajzhantazhohen nga UDB-ja . Në fillim të shekullit XXI, kundërdëshirës së tyre lëshojnë mjekrra, veshin pantollona tëshkurta mbi zogun e këmbës, i detyrojnë gratë, motrat,kunatat, vajzat e tyre të vishen në ferexhe dhe shamijafetare dhe të dallohen prej popullit të tyre , sepseBeogradi ashtu kërkon që shqiptarët të paraqiten para botëssi islamistë ekstremistë dhe mundësisht të largojëpërkrahjen e shteteve të Evropës dhe SHBA-ve për Kosovën,Shqipërinë dhe shqiptarët në përgjithësi . Edhe rasti itentimit të sulmit ndaj bazës së ushtrisë amerikane në NjuXherzei dhe rasti i vrasjes së ushtarëve amerikanë nëaeroportin e Frankfutit në Gjermani janë bashkërendim dhebashkëpunim i ngushtë ndërmjet atyre që unë i quaj sllavo-ortodokso-islamistë .Duke i analizuar këto të bëra, po e përsëris që këtyremjeranëve iu është zënë bishti me derë nga UDB-ja dhe nukpritet asgjë e mirë prej tyre !Për fat të mirë evropianët dhe amerikanët i dinë mirë këtolojëra dhe nuk pijnë uji më , sepse sot nuk është koha kurshqiptarët nuk mund të flasin për veten e tyre dhe në mossot nuk do të vonojë dhe vetë ineligjenca shqiptare do tëngritet kundër këtyre maskarenjëve servilë .Imponimi i ceremonive arabo-xhihadiste dhe mungesa e kurajossë shqiptarëve për ti kundërshtuar imamët Faqe 9
 10. 10. Me rastin e ndonjë varrimi si në atdhe, ashtu edhe nëdiasporë , imamët kanë ndryshaur ritet e ceremonialet emortjes dhe të varrimit nga ato që ne i njihnim para vitit1981, sepse përveç faljes së xhenazës dhe thirrjes sëtallkinit, pjesa dërmuese e imamëve, tashti arkivolit po ihudhin një leckë të gjelbër me ca shkresurina arabe gjatëgjithë kohës, prej shtëpisë deri te varri, pastaj me tëmbuluar kufomën e të ndjerit në varr , imamë, hoxhollarë ehaxhinjë po organizohen në kor dhe po fillojnë këndimin ekëngëve arabe që kurrë më parë nuk i kemi parë dhe ndëgjuar,po i detyrojnë të gjithë pjesëmarrësit të ulen galuç(kacul)derisa ata po i mbarojnë uluritjet e tyre në një arabishteqë mund ti ngjajë çdo uluritje tjetër përveç origjinalit !Këndime të tilla organizohen edhe me rastin e varrimit tëndonjë komandanti e ushtari shumë të nderuar të UÇK-së ,edhe me rastin e varrimit të ndonjë intelektuali eveprimtari të çështjes kombëtare, edhe me rastin e varrimittë ndonjë prindi të dëshmorëve e të cilitdo të ndjerë kuimamët e tillë kanë mundësinë të imponojnë mënyrën eceremonialit mortor arabo-xhihadist . Nga frika se “mos po eprishin ” ceremoninë mortore pothuaj pjesa dërmuese epjesëmarrësve përulen para autoritetit tradicional tëimamëve të mbështjellur me pushtetin e të gjithë okupatorëvetë popullit tonë që nga otomanët e deri te sllavo-ortodoksët.Pjesa tjetër e pjesëmarrësve të cilët nuk i përfillin këtoceremoniale të huaja për popullin dhe traditën tonëqëndrojnë në këmbë dhe nuk i ngrisin lartë as durtë e akëmbët, por me qëndrimin e tyre stoik nderojnë të ndjerin,të afërmit e të ndjerit dhe injorojnë imamët e tillë arabo-xhihadistë dhe misionarë të sllavo-ortodoksizmit dheislamizmit .Për fat të keq, imamët, edhe sot e gjithë ditën janëimponues , përbuzës, poshtrues, denigrues, asimilues e çkajo tjetër ndaj vlerave të mirëfillta kombëtare shqiptaro-iliro-pellazge .Varrimi i fundit ku isha prezent ndodhi në fshatin Karvasaritë komunës së Malishevës të njohur si fshat me dy besimefetare. Banorët e fshatrave të kësaj ane , jo vetëmqytetarët e Karvasarisë, por edhe nipat e tyre i quajnëromano-katolik, sepse këta të fundit janë nipa tëKarvasarisë . Më 28 shkurt 2012 ndrroi jetë Zeqir O. Faqe 10
 11. 11. Gërdalla ,(Mhill Gërdalla, sipas atyre që dinë për pakëzimine tij), një prej pleqëve më me zë të asaj treve, për ngazgjuarsia dhe njohja e traditës së vjetër iliro-shqiptare .Zeqir Gërdalla ishte personi , i zgjedhuri parë , i cilipranoi që të hedh gurthemelin e kishës romano-katolike nëfshatin e tij , ishte gjithashtu personi që preu shritinpërurues të hapjes së kishës . Për hirë të mirëkuptimit dheharmonisë ndërfetare Zeqir Gërdalla pranoi të vejë edhegurthemelin e xhamisë së fshatit . Ai ishte njeri me bindjeplotësisht të besimit të krishterë , por nga rrethanat ,pothuaj gjithë miqësinë i kishte të besimit islam, porfamilja e tyre nuk ishte praktikuese e riteve fetare. Atypritej dhe flitej vetëm bujarisht, miqësisht dheshqiptarisht, sepse izmat nuk kishin vend . Më 28 shkurt nëdarkë filluam bisedën rreth mënyrës së rrjedhes sëceremonisë mortore , temë që e hapa unë duke dashur të jemibesnik ndaj opinioneve dhe dëshirave të të ndjerit . Sigjithëherë aty u fol shumë , por nuk u vendos asgjëkonkrete, përveç pastrimit të trupit të të ndjerit që ishtebërë nga familja. Pra kjo dihej mirë, se nuk do të kishtehoxhë që do të prekte kufomën e tij . Pyetjet se ; -çka dotë thojnë miqët?, çka do të mendojnë kojshitë?, çka do tëthojnë bashfshatarët?, e një mori pyetjesh të tilla të kota,sikur mos të njihej dhe sikur mos të diheshin paraprakishtidetë dhe opinionet e të ndjerit rreth besimit fetar , nukkishin të ndalur . Për habinë më të madhe në mesin e tëpranishëmve kishte edhe individë që heqen si intelektualëdhe ngulmoonin në bërjen e ceremonialit mortor islam ,kishte edhe burra që e kishin shoqërue të ndjerin me rastine prerjes së shiritit për hapjen e kishës në fshat, kishinpirë verë bashkë dhe kishin marrë pjesë edhe lutjet fetarenë atë rast , por ishin indiferent dhe nuk bëzanin fare .Këta të fundit kishin ngrënë edhe dreka e darka nërestorante të ndryshme bashkë me Zeqir Gërdallën dhe priftine fshatit . Ndonjë rast më kishin telefonuar edhe nua, porpasiqë unë ndodhesha në Prishtinë, ose jasht vëndit nukkisha pasur rast t’iu bashkangjitem në një ndejë të tillë .Prej të pranishmëve në mbrëmjen e 28 shkurtit vetëm një nipi Zeqir Gërdallës , Ganiu i tha gjerat shkurt dhe trup paratë gjithëve .“-Burra ! – tha ai, -Qamili po thotë që nëse ne i respektojmopinionet, idetë , besimin dhe dëshirat e dajes Zeqir,ceremonia e varrimit duhet të behet ashtu si ka dashur indjeri, ose tek e fundit mos thirrni as hoxhë e as prift, Faqe 11
 12. 12. për ceremoninë mortore , se nuk bëhet nami ! Nëqoftëse duanëtë vijnë i ftoni thjeshtë, vetëm si pjesëmarrës në varrim !”Mirëpo nuk patëm përkrahje dhe fundi mbet pezull , me hoxhëpo, por pa i përcaktuar kufijtë as në vija të trasha . Prakishte vend për manipulime të shumta . Me sa e di unë,prifti i fshatit nuk ishte ftuar dhe nuk ishte lajmëruafare, edhepse ishte mik shumë i mirë i të ndjerit !!!… Më 29shkurt do të bëhej varrimi . U grumbulluanë shumë miqë edashamirës erdhi edhe imami i fshatit, një i ri me të kaluarshumë të dyshimt, por që tani mbante çallmën e imamit tëfshatit . Si gjithë imamët edhe hoxha në fjalë, megjithësemë i ri në moshë se pjesa dërmuese e miqëve, pa pyeturaskend iu drejtua vendit të nderit në odën e Gërdallëve .Askush nuk kundërshtoi . Unë si nip i Gërdallëve u ngritadola jasht dhe takova kryetarin e fshatit me qëllim që tëndaloja uluritjet në arabisht para trupit të të ndjerit . Nëfund me pikë të zorit arrita që të siguroj që së pakut tevarri mos të këndohej dhe mos të bëhej asnjë lutje në gjuhënarabe, përndryshe për gjerat tjera , nëqoftëse këmbëngulja,isha i bindur që do të lindnin probleme ndërmjet meje dhendonjërit prej anëtarëve të familjes Gërdalla. Ora 13 e 30minuta dalin tre a katër veta që “kishin abdes” , thanë sediku pranë shtëpisë bënë një lutje arabe pranë arkivolit tëtë ndjerit, pastaj u bart arkivoli deri në afërsi tëverrezave të familjes Gërdalla, e vunë arkivolin mbi dytrejë dhe bënë edhe një lutje arabe që për fat nuk zgjatishumë, u soll arkivoli afër varrit, un ia lexova njëbiografi të shkurtër që më mori kohë rreth katër minuta , uvendos arkivoli në varr, u mbulua dhe unë ndjeva një lirimshpirtëror që së pakut para varrit nuk u këndua arabisht .Por tamam kur mendova se çdo gjë mbaroi, mu afrua djali i tëndjerit dhe mu drejtua me fjalët ; “- Hoxha po pyet a ban mee bërë një lutje në gjuhën shqipe ?” , e pashë në sy djaline të ndjerit dhe e pashë se nuk kisha mundësi të mohoj, kurai vetë ishte detyrue të intervenonte nga presioni i hoxhësdhe një pjese të të pranishëmve, ndër ta edhe nga ndonjëanëtarë i familjes Gërdalla . Hoxha u ul pranë varrit të tëndjerit Zeqir Gërdalla dhe kërkoi nga të pranishmit që tëulen derisa ai të bënte lutjen e tij . Një pjesë , pothuajgjysma e të pranishëmve u ulën galuç dhe përcollën lutjen eimamit, kurse pjesa tjetër qëndruanë në këmbë . Megjithëselutja u bë në shqip, nuk kishte asgjë shqiptare dhe asgjënga ajo se si do të dëshironte i ndjeri, por autoriteti itrashëguar i imamëve nga pushtetet okupatore , shkeli edhe Faqe 12
 13. 13. njëherë mbi vlerat tona kombëtare, shkeli mbi traditën efamiljes Gërdalla, shkeli mbi opinionin, bindjet, dhebesimin fetar e kombëtar të të ndjerit Zeqir Gërdalla ,lutja e përherëshme e të cilit ishte : ” -O i madhi Zot,mbushjua mendjen shqiptarëve me dashtë gjuhën e vetë, me ulutë në gjuhën e vetë,me dashtë kombin e vetë, me dashtëvendin e vetë, me dashtë kulturën e vetë,me dashtë historinëe vetë,me dashtë traditën e vetë dhe mos me i harruedhimbjet dhe krenaritë e veta, mos me e harrue gjakun ederdhur për liri qe 2000 vjetë,sepse Harresa është mallkimimë i madh për një popull dhe populli që i harron këto gjëratë shenjëta, nuk mund ta gëzojë të tashmen dhe nuk mund tëket ardhmëri të sigurt. Amen !”Daja Zeqir, unë nipi yt Qamili,kërkoj ndjesë, që së pakut merastin e nderimeve të fundit për në jetën e amshueshme, nukmunda të realizoj një ceremoni mortore, ashtu si e kenidëshirue dhe meritue, nuk munda të mbetem besnik ndajopinionit, qëndrimeve dhe bindjeve tuaja lidhur me besimindhe dëshirën tënde për ceremoninë mortore !Imamët dhe hoxhët vetëm në safin e parë ! Pse ?!…Duke e shfrytëzuar traditën e imponimit dhe të autoritetittradicional të imamëve të mbështjellur me pushtet, cilidoimam apo hoxhë, me të hyrë në ndonjë vend ndeje, për gëzimapo hidhërim , pa i thënë dhe pa i dhënë leje askush idrejtohet vendit të nderit , te oxhaku i odave tona, oserendit të parë të karrigave të rezervuara për musafirët mëtë nderuar , pra safit të parë siç e përdorin imamët dhe njëpjesë e popullit. Edhe në këto raste të pranishmit e sidomosorganizatorët ngelen pa fjalë nga mungesa e kurajos eguximit dhe nga frika se “mos po e prishin” ndejen nëkuvendin , në gëzimin apo në hidhërimin e rastit .Në rrethana normale dhe në rast të ekzistimit të vetëdijessë lartë njerëzore në rend të parë e pastaj edhe të asajkombëtare, njeriu me tu liruar nga imponuesi okupator e hudhposhtë barrën e ngarkuar nga robëria, por në të kundërtën dota mbajë atë përgjithëmonë mbi kurrizin e tij dhe kurrë nukdo të mund ti çelë sytë dhe të shoh dritën e vërtetë tëlirisë .Sjellja e masave të popullit tonë karshi imamëve ehoxhollarëve më kujtoi një tregim të një të moshuari çam nëDurrës në vitin 1993 . Faqe 13
 14. 14. Ishim unë dhe Rizahu, njëri nga vëllezërit e mi dukeshetitur në Durrës . U ndalëm në një dyqan të vogël për tëblerë ca gjera . Aty shërbente plaku çam, xha Nakipi . Me tëkuptuar që ne vinim nga Kosova, plaku doli jasht banakut dhena mori ngryk të dyve. Me lot në sy ai filloi bisedën mene…., ai donte të dinte çdo gjë rreth asaj që ndodhte në dheme popullin e Kosovës. Pyetjeve të xha Nakipit më tepër iupërgjigjej vllau, pasi ai vinte drejtë nga Kosova dhe injihte gjerat dhe rrethanat më mirë . Në një moment xhaNakipi na u drejtua të dyve me fjalët e zjarrta që i dilninnga thellësia e shpirtit : “- E dini ju si janë kosovarët !Kosovarët janë sikur ai bualli të cilin e kanë lidhur mezingjirë të trash për dyreku në ahur . Bualli mbasi provontë këpus zingjirët dhe nuk ia del, sepse zingjiri ishte itrash dhe trau gjithashtu i trash dhe i vendosur mirë,fillon ti besoj forcës së zingjirit… E keni pa , kur bualliështë i lidhur me zingjirë, apo me litar, e tërheç për dorenjë fëmijë i vogël, sepse bualli është provuar me zingjirin,apo me litarin dhe nuk mendon në forcën e kufizuar tëfëmiut. Po të kishte vetëdije bualli për forcën e fëmiut, menjë lëkundje koke do ta hudhte fëmiun për tokë dhe vetë dotë lirohej ! Kështu janë edhe kosovarët ! Po ti rrokin armëtnë dorë dhe tua tregojnë vendin çetnikëve serbë do tëlirohen shumë shpejt nga ajo barrë e rëndë e robërisë !…” .Kështu mbyll tregimin xha Nakipi duke na përqafuar dhe dukena dhënë zemër që mos të dorëzohemi, por të revoltohemi derinë çlirimin e vendit dhe popullit tonë nga zgjedha serbo-çetnike.Rrefeva këtë tregim të plakut çam për të shpjeguar mungesëne guximit dhe kurajos gjithashtu edhe frikën e mbjellur ndërshekuj me radhë nga pushtetet okupatore , fatkeqësisht tëtrashëguar deri në ditët tona , por edhe nëpërmjetautoritetit tradicional të imamëve të mbështjellur mepushtetin e arëmiqëve tanë, sepse po të kundërshtoje hoxhëndikur internoheshe me gjithë familje në ndonjë ujdhesë tëmesdheut, ose në shkretëtirat e anadollit , ose më vonëtreteshe kazamateve të jugosllavisë , duke mos e harruar seimamët dhe hoxhët e tillë kishin duartë e gjata deri nëmajat e pushteteve okupuese dhe shumë shpejt fillonintorturat më të tmerrëshme ndaj atyre që guxonin tëngriteshin kundër pushtetit dhe autoritetit të tyre. Kur edijnë mirë që, më shumë se nëntëdhjetë përqind të popullittonë , nuk janë praktikues të asnjërit besim , heshtja parakëtyre çoroditjeve që po i bëhen popullit tonë e sidomos Faqe 14
 15. 15. rinisë sonë aqë të pastër e aq të shenjët, ka qenë, ështëdhe do të jetë si një kancer me pasoja të drejtëpërdrejtapikërisht nga hyrja e frikës deri në palcë , ndoshta edhe nëgjenet e popullit tonë si pasojë e egërsisë së robërisëshekullore nga pushtetet okupuese dhe veglat e tyre tëveshur me uniformën e hoxhës dhe imamit . Mua shpesh më karastisur të revoltohem kundër këtyre fenomeneve të shëmtuara, të cilat popullit shqiptar po i kushtojnë shumë dhe do tikushtojnë e do ti lëjnë pasoja afatgjata, nëqoftëse nukndërmerret diçka konkrete nga inteligjenca jonë , nga vetëvetë populli ynë dhe nga vetë shteti ynë, pra nga Tirana dhePrishtina zyrtare . Të punojmë dhe të shpresojmë !Dy të kundërta që ndihmojnë njëra tjetrënKur e dijm mirë që të krishterët lindorë sllavo-ortodoks dheata përendimorë romano-katolik, janë të përçarë që nga mesii shekullit XI-të dhe ende nuk kanë asnjë bashkëpunimndërfetar, kur e dijm mirë që gadi gjatë gjithë mileniumittë dytë të erës sonë pushtetin e kishte ai që kishtebesimin, kur e dijm mirë që edhe sot e gjithë ditënekzistojnë dy pole të forta interesash geostrategjike ,Rusia me aleatët e vetë në njëren anë dhe NATO-ja meanëtarët dhe përkrahësit e vetë në anën tjetër, del farelehtë konkluzioni që besimi i krishterë sllavo-ortodoks dheislamizmi kishin të njejtin kundërshtarë (lexo:armik)sidomos në trevat e Ballkanit në përgjithësi e në trojetshqiptare në veçanti . Duke e ditur që qendra ekrishterizmit sllavo-ortodoks është në Stamboll dhegjithëherë ka qenë e lirë të ushtrojë ritet dhe besimetsllavo-ortodokse, në mënyrë të natyrshme vjen në shprehjebashkëpunimi në mes të besimit sllavo-ortodoks dhe besimitislam në dëm të besimit të krishterë romano-katolik . Pasiqë shqiptarët ishin dhe janë në luftë të përherëshme mesllavët, e gjithë makina propaganduese e shtypëse sllavo-ortodokse e shekullit të kaluar , që për fat të keq vazhdonedhe sot e gjithë ditën, në bashkërenditje me islamizminjanë përqëndruar në konvertimin e shqiptarëve në një islamtë degjeneruar , në çoroditjen e kulturës, traditës , dokevee zakoneve shqiptare dhe në krijimin e një lëmshi që askundnuk mund ti gjindet filli, në mënyrë të tillë që neshqiptarët të mos kemi mundësi të luftojm kundër prezencëssë armiqëve të popullit tonë, por të merremi me vetëvetentonë, të përçahemi në mes nesh dhe të shpërbëhet qënja jonëkombëtare . Faqe 15
 16. 16. Kur i analizojm të gjitha kohërat , gjithëherë në rastkrizash politike të popullit shqiptar, sllavo-ortodoksizmidhe islamizmi janë aktivizuar me të madhe , që para botëspërendimore, kombit shqiptar ti japin një imazh tëislamizmit ekstrem , në mënyrë që ne të humbim përkrahjen epërendimit , kështu që sllavo-ortodoksizmi të ketë duartë elira në asimilimin , dëbimin dhe shfarosjen e qënjesshqiptare nga faqja e dheut . Kushdo që ka dy fije mend mundtë vërejë sesa xhamijë janë ndërtuar vetëm pas mbarimit tëluftës së armatosur 1998/1999 për çlirimin dhe bashkimin etrojeve dhe popullit shqiptar edhe në ato fshatra të thellaqë kurrë nuk ka pasur as kishë e as xhami, në ato fshatra kunuk ka as ambullantë, as shkollë, as çerdhe fëmijësh, kursepër habinë më të madhe përparësi ndërtimi iu është dhënëxhamive dhe ate gjithëkund në vënde të ekspozuara mirë përti parë dhe për të rënë në sy të secilit kalimtar vendor apotë huaj . Fondet për ndërtimin e këtyre xhamive janë shumëtë dyshimta ! …Kur analizojm dhe shohim përfundimin e luftës, ndihmën eNATO-s me në krye SHBA-të dhe shtetet më të fuqishmepërendimore, pastaj edhe njohjen e shtetit të Kosovës ngakëto shtete dhe miqët e tyre në njërën anë , kurse në anëntjetër refuzimin, injorimin , denigrimin e Republikës sëKosovës nga sllavo-ortodoksizmi dhe Lidhja islamike, vërtetëdel i vërtetë pohimi i imamëve se : “-Feja islame është më eafërt me besimin e krishterë sllavo-ortodoks sesa me atëromano-katolik . ”Kjo thënje ishte gjithënjë një aksiomë e imamëve tanë,sidomos kur është puna për ti larguar shqiptarët sa më shumënga gjuha, tradita, kultura dhe të gjitha vlerat e tyreshekullore të trashëguara nga të parët e tyre iliro-pellazgë, për ti larguar nga lutjet në gjuhën e tyre tëëmbël që vetë natyra nënë, që vetë Zoti iu ka dhuruar ,vetëm e vetëm për ti larguar nga rrënjët dhe vlerat e tyreevro-përendimore dhe për ti bërë shqiptarët që të sillensikur popull i droguar, hipnotizuar , degjeneruar ,tjetërsuar e asimiluar, në mënyrë që kurrë mos të mund tëorganizohen e të mbrohen nga rreziku sllavo-ortodoks,islamist dhe komunist .Fajtorë për lejimin e këtyre imponimeve, fajtor për këtëgjendje të nderë në të cilën është katandisur kombishqiptar, jemi vetë ne shqiptarët që nuk reagojm, ose së Faqe 16
 17. 17. pakut që nuk distancohemi nga këto të bëma antikombëtare,por me heshtjen tonë , sikur pajtohemi dhe jua lëjm duartë elira armiqëve dhe misionarëve të tyre të punojnë mebesnikërinë e qenit për interesat e padronëve të tyre e nëdëm të popullit shqiptar .Si pasojë e bashkërendimit dhe bashkëpunimit të sllavo-ortodoksëve , islamizmit dhe komunizmit kundër popullittonë, ne jemi katandisur gjithandej rrugëve të botës,njëlloj sikur çifutët dhe nuk besoj të ket vend në botë kunuk mund të hasësh në emigrantë shqiptarë dhe çifutë .Po e përmbyll me thënjen e njohur filozofike :- Në fund, ne nuk do të kujtojmë fjalët e armiqëve , porheshtjen e miqëve !Kurse mua personalisht nuk më habit sulmi i armiqëve dheveglave të tyre qorre ndaj çdo vlere shqiptare, por heshtjae më shumë se 90% të popullsisë shqiptare jopraktikuese ecilitdo besim fetar në përgjithësi dhe heshtja eintelektualëve, e Akademisë së Shkencave në Prishtinë dhe nëTiranë dhe heshtja e qeverive shqiptare në të dy shtetettona të brishta laike në veçanti !Linku:----Bortuar tek: On April 12th, 2012 | Tribuna Shqiptare,URL: http://tribunashqiptare.net/?p=6218 (Postuar tek Slidshare nga M.D)Tek Slideshare.net: http://www.slideshare.net/madopol/bashkerendimi-dhe-bashkepunimi-i-ngushte-sllavo-ortodoksoislamiste-per-asimilimin-dhe-zhdukjen-e-shqiptareve Faqe 17

×