SlideShare a Scribd company logo

Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi

Marjan DODAJ
Marjan DODAJ
Marjan DODAJNIL at NIL

NËNË TEREZA ----për ata që ulin poshtë figurën e Nënë Tereza --- Kush i tregojë botës, Se shqipëtarët janë bartës të flotës së dashurisë. Mirësisë,,urtësisë ,dlirësisë, Që dinë të falin me durim Për të korrë fitore pa mbarim. Ti që mbështjellë bajga cdo ditë Për të Arbërit Komb Se ndjehesh neo-osman, Apo,më mire të them laraman, Jeni pshtjellarë asgjë më shumë Hudhni fjalëfëlliquren posi bombë. Sa më trishton bajgëfjala e trurit të mykur: “Nuk e di si kjo nënë për shiptarë të jetë e ndritur” Apo qaheni se nuk i erdhi ndihmë Kombit, Kur prehej e masakrohej nga shkau i atij motit. Disa gojëfëlliqur e quajnë Nëna Indi, Kur gjaku saj i pastër,ishte i tëri Shqiptari!... Harroni se pikërisht ju që bajgoni me gojë, Jeni pjek në diell Duke pritur ndihmat e shoqatës „Nënë Tereza“,e Zotit pjellë. Eh,sa shumë ju shkon për shtati fjala e urtë: „Qeni i keq,gjithmonë kafshon të zonë në dorë, Kur ai i jep për të ngrënë pa folë!“ Humaniteti i saj Pa dallim ngjyre, kombi feje Dhurojë ndjenjën – Tërë bota është një familje!... Bota e quajti Nëna Shqiptare, Nëna e gjithë botës, NËNË TEREZA Shenjtnesha e Tokes!.... Angjelina Krasniqi Bardhaj@Enxhi Bochum 6 korrik 2012

Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi

1 of 1
Download to read offline
NËNË TEREZA
---- për ata që ulin poshtë figurën e Nënë Tereza ---


Kush i tregojë botës,                  Harroni se pikërisht ju që bajgoni me gojë,
Se shqipëtarët janë bartës të flotës së dashurisë.   Jeni pjek në diell
Mirësisë,,urtësisë ,dlirësisë,             Duke pritur ndihmat e shoqatës
Që dinë të falin me durim                „Nënë Tereza“,e Zotit pjellë.
Për të korrë fitore pa mbarim.             Eh,sa shumë ju shkon për shtati fjala e urtë:
                            „Qeni i keq,gjithmonë kafshon të zonë në dorë,
Ti që mbështjellë bajga cdo ditë            Kur ai i jep për të ngrënë pa folë!“
Për të Arbërit Komb
Se ndjehesh neo-osman,                 Humaniteti i saj
Apo,më mire të them laraman,              Pa dallim ngjyre, kombi feje
Jeni pshtjellarë asgjë më shumë             Dhurojë ndjenjën –
Hudhni fjalëfëlliquren posi bombë.           Tërë bota është një familje!...

Sa më trishton bajgëfjala e trurit të mykur:      Bota e quajti Nëna Shqiptare,
“Nuk e di si kjo nënë për shiptarë të jetë e ndritur”  Nëna e gjithë botës,
Apo qaheni se nuk i erdhi ndihmë Kombit,        NËNË TEREZA
Kur prehej e masakrohej nga shkau i atij motit.     Shenjtnesha e Tokes!....
Disa gojëfëlliqur e quajnë Nëna Indi,
Kur gjaku saj i pastër,ishte i tëri Shqiptari!...            Nga: Angjelina Krasniqi Bardhaj
                                     Bochum 6 korrik 2012

Recommended

Komedia hyjnore dante aligeri slideshare
Komedia hyjnore dante aligeri slideshareKomedia hyjnore dante aligeri slideshare
Komedia hyjnore dante aligeri slideshareDonalda Kellezi
 
Vepra Komedia Hyjnore. Dante Aligeri
Vepra Komedia Hyjnore. Dante AligeriVepra Komedia Hyjnore. Dante Aligeri
Vepra Komedia Hyjnore. Dante AligeriErgi Nushi
 
Tema:Qyteti antik i Romes
Tema:Qyteti antik i RomesTema:Qyteti antik i Romes
Tema:Qyteti antik i RomesJetmira Sula
 
Projekt Elbasani
Projekt ElbasaniProjekt Elbasani
Projekt ElbasaniAnisa Kreka
 

More Related Content

What's hot

Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"the blue bee
 
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIIIBimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIIIlira kuca
 
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTALahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTAMarjan DODAJ
 
Analizë e veprës
Analizë e veprësAnalizë e veprës
Analizë e veprësina_ in
 
Kostandin Kristoforidhi
Kostandin KristoforidhiKostandin Kristoforidhi
Kostandin KristoforidhiMartina Shtufi
 
Veprimtaria e lumit
Veprimtaria e lumitVeprimtaria e lumit
Veprimtaria e lumitKlevi Hoxha
 
Statistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetMelissa Cani
 
Pasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptarePasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptareDarla Evangjeli
 
Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02
Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02
Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02Gembi Shehdadi
 
Kohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherencaKohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherencaMenaxherat
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
 

What's hot (20)

Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
 
Tirana
TiranaTirana
Tirana
 
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIIIBimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
Bimet fareveshura 1`Pamela Tanku shkolla "Albanet" klasa VIII
 
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTALahuta e Malcis  - At Gjergj FISHTA
Lahuta e Malcis - At Gjergj FISHTA
 
Analizë e veprës
Analizë e veprësAnalizë e veprës
Analizë e veprës
 
Ismail kadare
Ismail kadareIsmail kadare
Ismail kadare
 
Kostandin Kristoforidhi
Kostandin KristoforidhiKostandin Kristoforidhi
Kostandin Kristoforidhi
 
Veprimtaria e lumit
Veprimtaria e lumitVeprimtaria e lumit
Veprimtaria e lumit
 
PUNIM SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!
PUNIM SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!PUNIM SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!
PUNIM SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!
 
Statistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitet
 
Iliada (Homeri)
Iliada (Homeri)Iliada (Homeri)
Iliada (Homeri)
 
Nënë tereza
Nënë terezaNënë tereza
Nënë tereza
 
Pasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptarePasurite natyrore te trevave shqiptare
Pasurite natyrore te trevave shqiptare
 
Roma e vjeter
Roma e vjeterRoma e vjeter
Roma e vjeter
 
Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!
 
Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02
Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02
Historiaezhvillimittteknologjisstransportit 130503081107-phpapp02
 
Kohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherencaKohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherenca
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Projekt Letersi
Projekt LetersiProjekt Letersi
Projekt Letersi
 
Zakone dhe tradita
Zakone dhe traditaZakone dhe tradita
Zakone dhe tradita
 

Viewers also liked

Musa Lamallari ``Fundi I Botes``
Musa Lamallari ``Fundi I Botes``Musa Lamallari ``Fundi I Botes``
Musa Lamallari ``Fundi I Botes``Adriatik Rexha
 
Blessed Mother Teresa
Blessed Mother TeresaBlessed Mother Teresa
Blessed Mother TeresaVijay Macwan
 
Nene Tereza ne syte e botes
Nene Tereza ne syte e botesNene Tereza ne syte e botes
Nene Tereza ne syte e botesMarjan DODAJ
 
Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``
Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``
Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``Adriatik Rexha
 
Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...
Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...
Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...Marjan Dodaj
 
Mother teresa
Mother teresaMother teresa
Mother teresashalbert
 
Nënë Tereza - Mother Teresa Project
Nënë Tereza - Mother Teresa ProjectNënë Tereza - Mother Teresa Project
Nënë Tereza - Mother Teresa ProjectDimitris Rakopoulos
 
Mother teresa!
Mother teresa!Mother teresa!
Mother teresa!lsammut
 
Vleresimi i Aftesive per Lojen
Vleresimi i Aftesive per LojenVleresimi i Aftesive per Lojen
Vleresimi i Aftesive per LojenAnida Ago
 
Mother teresa power point
Mother teresa power pointMother teresa power point
Mother teresa power pointSheilafrancis
 

Viewers also liked (13)

Musa Lamallari ``Fundi I Botes``
Musa Lamallari ``Fundi I Botes``Musa Lamallari ``Fundi I Botes``
Musa Lamallari ``Fundi I Botes``
 
Blessed Mother Teresa
Blessed Mother TeresaBlessed Mother Teresa
Blessed Mother Teresa
 
Nene Tereza ne syte e botes
Nene Tereza ne syte e botesNene Tereza ne syte e botes
Nene Tereza ne syte e botes
 
Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``
Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``
Harun Jahja ``Perralleza Per Femijet E Mencur 2``
 
Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...
Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...
Akademik Mark Krasniqi -Nderi i Kombit do te mbetet shembull frymezimi (shkri...
 
Mother teresa
Mother teresaMother teresa
Mother teresa
 
Mother teresa
Mother teresaMother teresa
Mother teresa
 
Nënë Tereza - Mother Teresa Project
Nënë Tereza - Mother Teresa ProjectNënë Tereza - Mother Teresa Project
Nënë Tereza - Mother Teresa Project
 
Mother teresa!
Mother teresa!Mother teresa!
Mother teresa!
 
Vleresimi i Aftesive per Lojen
Vleresimi i Aftesive per LojenVleresimi i Aftesive per Lojen
Vleresimi i Aftesive per Lojen
 
Mother teresa
Mother teresaMother teresa
Mother teresa
 
Mother Teresa
Mother TeresaMother Teresa
Mother Teresa
 
Mother teresa power point
Mother teresa power pointMother teresa power point
Mother teresa power point
 

Similar to Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi

Silke Liria Blumbach Lumi Që Rrjedh Drejt Burimit
Silke Liria Blumbach  Lumi Që Rrjedh Drejt BurimitSilke Liria Blumbach  Lumi Që Rrjedh Drejt Burimit
Silke Liria Blumbach Lumi Që Rrjedh Drejt BurimitAgjencia eMagic
 
148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit
148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit
148413749 migjeni-kanget-e-mjerimittancela
 
Lahuta e Malësisë - nga At Gjergj Fishta
Lahuta e Malësisë - nga At Gjergj FishtaLahuta e Malësisë - nga At Gjergj Fishta
Lahuta e Malësisë - nga At Gjergj FishtaMarjan DODAJ
 
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTALAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTAMarjan DODAJ
 
Ti duhet ta dish - Suad Bajrami
Ti duhet ta dish - Suad BajramiTi duhet ta dish - Suad Bajrami
Ti duhet ta dish - Suad BajramiSuad Bajrami
 

Similar to Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi (8)

Silke Liria Blumbach Lumi Që Rrjedh Drejt Burimit
Silke Liria Blumbach  Lumi Që Rrjedh Drejt BurimitSilke Liria Blumbach  Lumi Që Rrjedh Drejt Burimit
Silke Liria Blumbach Lumi Që Rrjedh Drejt Burimit
 
Projekt Curricular ... !!!!
Projekt Curricular ... !!!!Projekt Curricular ... !!!!
Projekt Curricular ... !!!!
 
148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit
148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit
148413749 migjeni-kanget-e-mjerimit
 
Jeho, këngë shqiptare libri
Jeho, këngë shqiptare libriJeho, këngë shqiptare libri
Jeho, këngë shqiptare libri
 
Jeho, këngë shqiptare libri
Jeho, këngë shqiptare libriJeho, këngë shqiptare libri
Jeho, këngë shqiptare libri
 
Lahuta e Malësisë - nga At Gjergj Fishta
Lahuta e Malësisë - nga At Gjergj FishtaLahuta e Malësisë - nga At Gjergj Fishta
Lahuta e Malësisë - nga At Gjergj Fishta
 
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTALAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
LAHUTA E MALCIS - nga At Gjergj FISHTA
 
Ti duhet ta dish - Suad Bajrami
Ti duhet ta dish - Suad BajramiTi duhet ta dish - Suad Bajrami
Ti duhet ta dish - Suad Bajrami
 

More from Marjan DODAJ

“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELIMarjan DODAJ
 
Kodi i procedurës penale i kosoves
Kodi i procedurës penale i kosovesKodi i procedurës penale i kosoves
Kodi i procedurës penale i kosovesMarjan DODAJ
 
Kodi penal i kosoves
Kodi penal i kosovesKodi penal i kosoves
Kodi penal i kosovesMarjan DODAJ
 
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTESFLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTESMarjan DODAJ
 
110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
 110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI 110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANIMarjan DODAJ
 
110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurti
110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti
110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurtiMarjan DODAJ
 
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter LogoreciPranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter LogoreciMarjan DODAJ
 
Pashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe Shqiptaret
Pashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe ShqiptaretPashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe Shqiptaret
Pashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe ShqiptaretMarjan DODAJ
 
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter BogdanitTe pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter BogdanitMarjan DODAJ
 
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...Marjan DODAJ
 
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANINROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANINMarjan DODAJ
 
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)Marjan DODAJ
 
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQIOLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQIMarjan DODAJ
 
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar Marjan DODAJ
 
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”Marjan DODAJ
 
Kosova nje veper kapitale historiografike shkruan ramadan musliu
Kosova nje veper kapitale historiografike  shkruan ramadan musliuKosova nje veper kapitale historiografike  shkruan ramadan musliu
Kosova nje veper kapitale historiografike shkruan ramadan musliuMarjan DODAJ
 
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e lutaAgim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e lutaMarjan DODAJ
 
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim matureLetersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim matureMarjan DODAJ
 
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz RadovaniZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz RadovaniMarjan DODAJ
 

More from Marjan DODAJ (20)

“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
“OH SHQIPËRI, SHQIPËRIA IME E MJERË!” NGA J. W. PANDELI
 
Kalkulator-i
Kalkulator-iKalkulator-i
Kalkulator-i
 
Kodi i procedurës penale i kosoves
Kodi i procedurës penale i kosovesKodi i procedurës penale i kosoves
Kodi i procedurës penale i kosoves
 
Kodi penal i kosoves
Kodi penal i kosovesKodi penal i kosoves
Kodi penal i kosoves
 
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTESFLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
FLAGS OF THE WORLD - FLAMUJT E BOTES
 
110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
 110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI 110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
110 VJET MA PARE KA LE DIJETARI AT DONAT KURTI Shkruan nga Fritz RADOVANI
 
110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurti
110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti110 vjet ma pare ka le dijetari  at donat kurti
110 vjet ma pare ka le dijetari at donat kurti
 
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter LogoreciPranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
Pranvera e Demokracise greva e 1991 nga Pjeter Logoreci
 
Pashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe Shqiptaret
Pashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe ShqiptaretPashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe Shqiptaret
Pashko Vasa - E verteta mbi Shqiperine dhe Shqiptaret
 
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter BogdanitTe pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
Te pavertetat dhe faktet rreth Pjeter Bogdanit
 
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
GRADAT apo INSIGNIA per Forcat e Armatosura te Shqiperise - Albanian Armed Fo...
 
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANINROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
ROZAFA NJE VIT PA DON SIMON JUBANIN
 
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
Xhenc Bezhi - At Gjergj Fishtes (poezi)
 
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQIOLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
OLIMPI SHQIPTAR liber nga Flori BRUQI
 
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
Dom Nikolle Kacorri nje gur themeli per shtetin shqyptar
 
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
libri i autorit Gjon KEKA ”Vetëplotësimi i Kombit”
 
Kosova nje veper kapitale historiografike shkruan ramadan musliu
Kosova nje veper kapitale historiografike  shkruan ramadan musliuKosova nje veper kapitale historiografike  shkruan ramadan musliu
Kosova nje veper kapitale historiografike shkruan ramadan musliu
 
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e lutaAgim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
Agim Gashi - N`aeroplan Zotin e luta
 
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim matureLetersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
Letersia e Gjuhes Shqipe e reduktuar per provim mature
 
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz RadovaniZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
ZBATIM I SAKTE I KANUNIT TE MALEVE TONA ... SOT - nga Fritz Radovani
 

Angjelina Krasniqi Bardhaj - Nene TEREZA - poezi

 • 1. NËNË TEREZA ---- për ata që ulin poshtë figurën e Nënë Tereza --- Kush i tregojë botës, Harroni se pikërisht ju që bajgoni me gojë, Se shqipëtarët janë bartës të flotës së dashurisë. Jeni pjek në diell Mirësisë,,urtësisë ,dlirësisë, Duke pritur ndihmat e shoqatës Që dinë të falin me durim „Nënë Tereza“,e Zotit pjellë. Për të korrë fitore pa mbarim. Eh,sa shumë ju shkon për shtati fjala e urtë: „Qeni i keq,gjithmonë kafshon të zonë në dorë, Ti që mbështjellë bajga cdo ditë Kur ai i jep për të ngrënë pa folë!“ Për të Arbërit Komb Se ndjehesh neo-osman, Humaniteti i saj Apo,më mire të them laraman, Pa dallim ngjyre, kombi feje Jeni pshtjellarë asgjë më shumë Dhurojë ndjenjën – Hudhni fjalëfëlliquren posi bombë. Tërë bota është një familje!... Sa më trishton bajgëfjala e trurit të mykur: Bota e quajti Nëna Shqiptare, “Nuk e di si kjo nënë për shiptarë të jetë e ndritur” Nëna e gjithë botës, Apo qaheni se nuk i erdhi ndihmë Kombit, NËNË TEREZA Kur prehej e masakrohej nga shkau i atij motit. Shenjtnesha e Tokes!.... Disa gojëfëlliqur e quajnë Nëna Indi, Kur gjaku saj i pastër,ishte i tëri Shqiptari!... Nga: Angjelina Krasniqi Bardhaj Bochum 6 korrik 2012