Aloe vera mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese[1]

16,318 views

Published on

ALOE VERA Mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese (perzgjodhi: M. Dodaj)

Published in: Education
1 Comment
1 Like
Statistics
Notes
 • per qfar semundjesh sheron
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
16,318
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
76
Comments
1
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Aloe vera mbreteresha e bimeve ushqyese dhe kuruese[1]

 1. 1.  ALOE VERA Perzgjodhi: Marjan DODAJ rritje të sëmundjeve të zemrës dhe qarkullimit, ALOE VERA alergjive, ulçerave gastrike, kërpudhave dhe defekteve në sistemin e imunitetit. Pothuajse askush në botën perëndimore nuk është kursyer prej këtyre problemeve. Për shkak të Mbretëresha e bimëve metodologjisë së orientuar për nga simptomat dhe pasojat e këtyre trajtimeve, ushqyese dhe kuruese një numër i madh njerëzish është sëmurë. Një mjeksi e orientuar nga e përgjithshmja, e bazuar në përdorimin e forcës shëruese të natyrës po Dhurate e natyres per te gjithe ne... bëhet gjithmonë e më popullore në botën Perëndimore. Ky afrimitet e vendos shëndetinShpesh ne nuk jemi të ndërgjegjshëm për në të njëjtin nivel me vitalitetin, entuziasminshëndetin tonëderi sa e humbasim atë. Papritur për jetën dhe cilësinë e jetës. Kështu pra,e kuptojmë të gjithë përmbajtjen e kufizimeve substancat dhe trajtimet që e mbështesinqë sjellin sëmundjet në jetën tonë. Një shëndet trupin tonë për të realizuar balancën e tiji mirë është thelbësor për një jetë të natyrale dhe për të fituar rezistencë, janëkënaqshme, gjë që po bëhet gjithmonë e më shumë të kërkuara.e rëndësishme këto ditë, në të cilat çdonjëriprej nesh gjendet para detyrash shumë tërëndësishme. Por megjithë zhvillimin në rritje të EFEKTET DHE PËRBËRËSITmjekësisë perëndimore, megjithë trajtimet dhe AKTIVË TË ALOE VERASgjithë aparaturat shumë të ndërlikuara eshumë të shtrenjta, sasia e të ashtuquajturave Aloe Vera, me më shumë se 200 përbërës tësëmundje të civilizimit rritet në mënyrë verifikuar shkencërisht që aktivizojnë dhedramatike. Stili ynë i jetës, plot stres, mungesa e forcojnë aftësinë tonë për vetëshërim e kaushtrimeve trupore, ushqimi ynë që rritet në një treguar veten si një ndër bimët më të miratokë të dobësuar për nga ushqimi e që ndotet mjeksore. Kërkimet shkencore provojnë senga dita në ditë e me një prodhim të ulët, një efekti kryesor i Aloe Veras, d.m.th aktivizimi iambient i mbushur me toksinë dhe së sistemit tonë të imunitetit, bazohet nëfundmi,por jo më së paku, skemat negative të përbërësin aktiv Acemannan, një komplekstë menduarit dhe të sjellurit, po shpien në një karbohidratesh, i cili thithet nga zorrët dhe Faqe 1 / 5
 2. 2. grumbullohet në membranat e qelizave. Kjo rrit mirëqënien njerëzore. Bima arrin efektivitetinrezistencën e çdo qelize të veçantë kundër e plotë të saj pas tri apo katër vite të njëviruseve të dëmshme dhe bakterieve. rritjeje pa probleme. Aloe vera grumbullonPërbërësit e ndryshëm aktiv pastrojnë dhe një shumë të madhe lëngu brenda gjetheveforcojnë në mënyrë simultane zorrën dhe i japin të saj 40 - 60 cm të gjata dhe 6 -10 cm tënjë mbështetje të madhe organit më të madh trasha. Ky lëng i pangjyrë në formë xhelatinetë imunitetit në trupin e njeriut. Përbërja e të mbrohet nga një shtresë të dylltë (Aloine)ashtuquajturve antioksidues që gjenden në dhe siguron një përqëndrim shumë të lartëAloe Vera, vitaminat A, C dhe E, efektet e lëndësh ushqimore. Për shkak të aftësisë sëpadiskutueshme nga shkenca të të cilave saj të lartë lidhëse dhe të një niveli të lartë tëpërdoren për të luftuar sëmundjet e civilizimit përbërësve aktivë të kësaj depozitedhe masat paraprake për kancerin, ia vlen të lagështie, Aloe Vera njihet si një bimëpërcaktohen si të mira. Përbërësit dytësor shëruese tejet e kërkuar 3 - 4 here me shpejtbimor të Aloe Veras e ndihmojnë trupin tonë se cdo bime tjeter dhe një kozmetikëqë ti thithë me lehtësi këto substanca jetësore popullore prej mijra vitesh.11 prej 20 aminoacideve më tënjohura.modulet e proteinave që shpenzohengjatë jetës si dhe 7 Aminoacide kryesore. Një HISTORIA E BIMËSnivel i lartë i aminoacideve në gjakun tonë çonnë forcimin e kockave, muskujve, një SHËRUESE ALOE VERAshpërndarje të mirë të oksigjenit brendaorganizmit, një sistem të fortë imuniteti si dhe Shkrimet më të vjetra mbi Aloe Verën vijnënjë mendje të mirëekuilibruar. Për më tepër, që nga koha e Egjiptit dhe mund të datohenpërbërja e mineraleve, elementët e gjurmëve në vitet 4000 deri 6000 para Krishtit. Bimanë Aloe Vera janë të një rëndësie të madhe. njihej si një mjet shërimi apo eliksir bukurie,Përveç hekurit, kalçiumit dhe magneziumeve, shëndeti dhe mosplakjeje. Kleopatra dhetë cilat janë substanca thelbësore për të pasur Nefertiti që të dyja të vlerësuara dhe famozedhëmbë dhe kocka të shëndetshme dhe për për bukurinë e tyre e përdornin Aloe Veran sinjë metabolizëm të mirë, bima shëruese siguron një trajtim të kënaqshëm për lëkurën dhegjithashtu sasira shumë të mëdha potasi, të shëndetin. Madje edhe ritet fetarenevojshme për të rregulluar balancën e ujit në p.sh.Balsamimi i trupave të faraonëve, kryhejtrupin tonë dhe për një tension më të ulët të me këtë bimë dhe ajo shoqëronte mbretëritgjakut. Zinku e forcon sistemin e imunitetit, e Egjiptit në qëndrimin e tyre në një botëndërsa magnezi e ndihmon trupin gjatë tjetër. Hipokrates "Babai mjeksise"(460-375dezintoksikimit. para krishtit) e perdori per kurimin e ulceres, alopecise, dhe shqetesimet gastrointestinale. Fizikanti i njohur grek Dioskoridi e vlerësonteÇFARË ËSHTË ALOE VERA ? bimën për efektin e saj në përfocimin e shëndetit dhe e rekomandonte për trajtiminNga ana e jashtme mund të ngjajë si një e plagëve, të problemeve të gastritit dhekaktus, por Aloe Vera i përket familjes së zorrëve, artralgjisë, mishrave të dhëmbëvebimëve zambakore, që rriten gjithmonë të dhe shumë probleme të tjera mjeksore. Dukeblerta në klimën subtropikale në tokë të pasur mos dashur të hiqte dorë prej saj Aleksandri ime minerale, por gjithashtu edhe në rajone të Madh e mori me vete duke e ngarkuar nëpërthata. Për këtë arsye kjo bimë e karroca të ndërtuara ekstra. Madje edhejashtëzakonshme që depoziton ujin njihet edhe plagët e ushtarëve të tij trajtoheshin me Aloesi “Zambaku i Shkretëtirës”. Rreth 300 lloje të Vera. Zakonisht edhe efekti i saj qetësues mbindryshme të Aloes rriten në Afrikë, Australi, lëkurën e djegur nga dielli është edhe shumëAmerikën e Mesme dhe atë Jugore, në Rusi si i njohur. Madje edhe Bibla ofron referenca tëdhe në rajonet aziatike si Japoni, Kinë dhe Indi. ndryshme mbi bimën që përdoret si mjetBrenda një numri të madh të Aloeve ekzistojnë kurimi dhe ilaç. Kristofor kolombi e kishte nevetëm katër lloje, të cilat dalin si më efektive. cdo udhetim te tije, duke e quajtur "Doktori“Aloe mjeksore” (Aloe barbadensis Miller) ne vazo". Aloe Vera ka qenë shumë eështë sigurisht me vlera shumë të mëdha për vlerësuar në Kinën e vjetër dhe brenda Faqe 2 / 5
 3. 3. murgjëve jezuitë spanjollë. Pas transportimit në -Zgjerimin e arterieve (e rëndësishme nëseAmerikën e Mesme dhe atë Jugore nga vuani nga tensioni i lartëdetarët anglezë Aloe Vera u bë një prej 16bimëve të shenjta të fiseve Indiane. Maianët e -Antibakteriale.quanin “Burimi i rinisë”. Efekti rigjenerues i AloeVeras ka zgjuar gjithashtu interes në mjeksinë -Kundër mikrobeve.indiane të Ayurvedas një përafrim ipërgjithshëm i mendjes dhe trupit njerëzor. Në -Kundër kërpudhave (kundër kërpudhave tëpërputhje me Ayurveda, trupi dhe mendja lëkurës dhe Candida, sindroma e zorrëve tëduhet të balancohen në harmoni, në mënyrë irrituara)që të sigurojnë një shëndet të mirë.Në lidhjeme këtë Aloe Vera e quajtur ndryshe nga -Shërimi i plagëve.egjiptianët edhe “Burimi i harmonisë”,përfaqëson një mjet të mrekullueshëm shërues. -Zbutës dhembjesh.Pikërisht ky aspekt i harmonisë, kjo metodë epërgjithshme balancuese e (Ri-)fitimit të -Qetësues kruarjesh.mirëqenies së trupit të njeriut është vlerë e AloeVeras për njeriun modern. -Shërim në rritje të shenjave dhe djegieve. PËRDORIMI I BRËNDSHËM -Hidratimin e lëkurës. -Kundër mbledhjeve, qelbëzimeve.ILaçi më i përshtatshëm për trajtimin ebrendshëm është lëngu i Aloe Veras. Ai mund E rëndësishme është të bëhet dallimitë qetësojë problemet heterogjene dhe ndërmjet produkteve Aloe Vera qëshkaqet e tyre. Efekti i saj në zorrë si organi më i përmbajnë aloin, të cilët janë kryesishtmadh imun në trupin e njeriut është shumë i laksativë dhe produkteve pa aloinë, të cilëvevlerësuar. Fuqia shëruese e këtij ilaçi të vjetër u referohemi në këtë tekst. Aloina përftohetdhe të mirat e tij në sistemin e imunitetit nga prerja e shtresës së aloinës së gjethespërforcojnë të gjithë organizmin, balancojnë dhe përmban substanca laksative. Vetëmaftësitë vetëshëruese të trupit të njeriut, krijojnë vitaminat dhe substancat jetësore të palcësharmoni dhe ndihmojnë në parandalimin e përdoren për përdorim të mëtejshëm. Këtosëmundjeve. Kërkimet shkencore tregojnë se substanca në përdorim të jashtëm apo tëkur Aloe Vera merret për përdorim të brendshëm e ndihmojnë trupin tonë tëbrendshëm ka një ndikim pozitiv në rruazat e vetëshërohet dhe të qëndrojë ibardha duke rritur rezistencën e tyre kundër shëndetshëm.viruseve të infiltruara. Një shumë e madheushqyesish vitaminoz dhe mineral mbështesinshëndetin dhe mirëqënien duke krijuar bazën PËRDORIMI I JASHTËMpër vitalitetin dhe entuziazmin për jetën. Përveçforcimit të aftësive vetëshëruese të trupit të Metodat e trajtimit të Aloe Veras janënjeriut efektet e mëposhtme të Aloe Veras janë zhvilluar qysh prej mijëvjeçarësh dheprovuar shkencërisht: vazhdojnë edhe sot me produktet e reja të specializuara Aloe. Trajtimet me Aloe Vera-Pastrimi i zorrëve (dhe në këtë mënyrë kanë dhënë prova për veten e tyre në rastetmbështetja e të gjithë sistemit të imunitetit). e neurodermatitit, ekzemës apo urtikarieve. Lëkura pasurohet me lagështirë dhe ushqyes-Harmonizimi i metabolizmit. jetësorë për të ndihmuar rigjenerimin e plagëve dhe për të përshpejtuar rritjen-Efektet desintoksikuese dhe antioksiduese. natyrale të qelizave. Duke përdorur Aloe Vera qelbëzimet, djegiet, pickimet e-Vlerat e ulura të yndyrnave në gjak. insekteve dhe gërvishtjet shërohen më shpejtë se zakonisht. Lëngu apo xheli i Aloe Veras mund të përdoret gjithashtu si një Faqe 3 / 5
 4. 4. alternativë Balsamike në sportet e përgjithshme Shpjegimi Ligjor.dhe produkt kundër tërheqjes dhe bllokimitmuskulor gjatë terapisë në rastet e dëmtimeve DEKLARIM I DETYRUAR I PËRBËRËSVE NËsportive.Gjithnjë e më shumë prindër përdorin PRODUKT.prodhime natyrale për tu kujdesur për lëkurëne ndjeshme të bebeve të tyre në vend që të Cdo produkt në treg është i detyruar tëpërdorin kremra të prodhuar kimikalisht e që deklarojë të gjithe përbërësit e tijë nëpërmbajnë përbërës që mund të shkaktojnë tabelën "INGREDIENTS". Vendosja ealergji. Për këto trajtime Aloe Vera përfaqëson përbërësve në tabele duhet të jetë sipasnjë alternativë të mrekullueshme. rradhës së përqindjes. Ai përbërës që ka përqinjen më të lartë në produkt duhet të PËRMBLEDHJE vendoset i pari në radhë, pas tij vendosen përbërësit e radhës së dytë, tretë, katërt, e me rradhëProdhimet natyrale do të bëhen gjithnjë e mëtë rëndësishme për njeriun moderrn, i cili ekupton se shëndeti dhe mirëqenia janë të Kompanitë Serioze Deklarojnë Përqinjenlidhura me harmoninë shëndetësore të të gjithë e Aloe Vera Gel në Produkt.trupit të tij. Ushqyesi absolut natyror, pastruesdhe forcëdhënës Aloe Vera, me më shumë se Në këto raste zgjedhja e një produkti me200 përbërës aktivë të provuar shkencërisht po cilësi dhe përqindje të lartë Aloe Vera ështëkërkon statusin e saj të rëndësishëm në një më e lehtë dhe e sigurtë.shoqëri të drejtuar për nga shëndeti. Sipas të dhënave Statistikore në tregun Botëror Vëndin e Parë e mban Kompania Kujtesë... Vini Re... Gjermane.Informacion i rëndësishëm për lexuesin. Network World Alliance NWAQë Aloe Vera të ketë efektin maksimal tek trupinjeriut duhet të jetë: Made in Germany1- CILËSI Aloe Vera Gel i pastër i marrë nga Prodhon produkte Aloe Vera me Cilësi dhegjethja pasi është qëruar me dorë. Përqindje më të Lartë në Tregun Botëror.2- SASI Aloe Vera Gel me përqinje më të lartënë produkte. Të mirat e bimës Aloe VeraDuke qenë se Aloe Vera ka vlera unike nënatyre, në ditët e sotme spekullhet shumë meemrin Aloe Vera. Shumë Kompani / Firma dheprodhues të ndryshëm në të gjithë botënprodhojnë produkte me përmbajtje Aloe Vera,mirëpo jo të gjitha kanë cilësinë dhe sasinë elartë në produktet e tyre. Pyetja shtrohetSi dallohet në Treg (Vitrinë) një produkt meCilësi dhe Sasi të Lartë Aloe Vera? nga njëprodukt me cilësi dhe sasi të ulët Aloe Vera.?? Faqe 4 / 5
 5. 5. E njohur si " bima e pavdekësisë" dhe e djegieve, por edhe kundër acarimit tëpërdorur që nga kohët e lashta për të lëkurës nga i ftohti bima Aloe Vera luantrajtuar pothuajse çdo sëmundje, Aloe një rol shumë të rëndësishëm nëVera vazhdon të ofroj mundësi të reja rigjenerimin e lëkurës të dëmtuar ngapërdorimi. temperaturat e ulëta.Përdoret në mënyra nga më të ndryshmet, 7 - Pastrimi i fytyrës: Aloe Vera ndihmone pranishme në shumë produkte bukurie në theksimin e pigmentiti të lëkurës dhe idhe farmaceutike dhe njëherazi një bimë e shton asaj shkëlqimin dhe elasticitetin.bukur dekorative, është shumë e Gjithashtu këshillohet përdorimi i njëkeshillueshme te perdoret sidomos ne 10 maske të përbërë nga aloe vera, sheqeriraste specifike. dhe lëngu i limonit për një pastrim shumë të efektshëm të fytyrës.1 - Relaksimi i trupit: Nga bima e Aloeskëshillohe të merret një gjethe e saj, e cila 9 - Forcimi i flokëve: Sygjerohet masazhimiduhet të pritet në formë gjatësore dhe të i lëkurës me ekstrat të bimës Aloe Verapërdoret për të lyer trupin gjatë dushit. për rreth 30 minuta çdo ditë.2 - Trajtimi i djegieve: Aloa vera është një 10 - Efekti tretës: Pini një gotë me lëngbimë shumë e dobishme në rastet e Aloe Vera për të luftuar çrregullimetdjegies për shkak të incidenteve në shtëpi gastrointestinale dhe për të nxitur tretje.dhe punë. Produkti më i këshillueshëm Gjithashtu kjo bimë përmirësonështë përzierja e kësaj bime me një ekstrakt frymëmarrjen dhe zbukuron buzëqeshjenyndyrnash esenciale dhe vitamine E. tuaj duke zbardhur dhe fortësuar dhëmbët.3 - Kundër mavijosjes: Në raste të tillakëshillohet vendosja e gjethës së Alo Verës -----për disa minuta në zonën e mavijosur dhemë pas shplarja e kësaj zone me ujë të Te gjitha fotografite se si duket kjo bime:ngrohtë. Kliko ketu4 - Skuqje dhe djegiet nga dielli: Më ikëshillueshmi në këto raste është sprai http://www.google.com/search?hl=en&sugefreskues ose kremi pas djegies me bazë xp=ldymls&pq=t%C3%AB+mirat+e+bim%C3%bimën e Aloe Vera, produkte këto që ABs+aloe+vera+!&xhr=t&q=%22Aloe&cp=20&mund të gjenden lehtësishtë në farmaci safe=off&gbv=2&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&umdhe supermarket dhe janë të pasura me =1&ie=UTF-mente. 8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw= 1024&bih=5745 - Pickimet e insekteve: Sidomos gjatë WEB: www.nwa.al dheverës trupi ynë është shumë i ekspozuar http://kosovaonline.info/?page=1,8,203ndaj pickimeve të insekteve dheinfeksioneve të ndryshme. Për të qetësuarpickimet dhe për të dezinfektuar zonën eirrtuar mund të përdoret një preparat mepërmbajtje të kësaj bime ose vetë gjethete Aloe Veras. Perzgjodhi: Marjan DODAJ6 - Kundër të ftohtit: Jo vetëm kundër Tuesday, May 24, 2011 Faqe 5 / 5

×