Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë     40 HANET     E SHQIPËRISË
Turizmi i Haneve në Shqipëri.  Hanet janë stuktura të vogla me arkitekturë tradicionale, të cilat kanëqenë të përhapura n...
Shkodra  Shkodra është një prej qyteteve më të vjetra të Shqipërisë, e themeluar nëshek IV (p.l.k) si kryeqendër e fisit ...
Hani i GJON DUKGILAJTLloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicional i zonës, fli dhetavë dheu, pite, mish në g...
Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njërelaks i vërtetë. Ju mund të akomodoheni në 10 dhoma...
VERMOSHI  Përbën skajin më verior të Republikës së Shqipërisë. Ai gjendet në një dis-tancë prej 95 km nga qyteti i Shkodr...
Një ndër aktivitetet, të cilat zhvillohen për çdo vit në Vermosh është“Logu i Bjeshkëve”, ku kryhet kompeticioni në të cil...
Hani i GJERGJ FRANITUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djathi ishkrirë, fërlik, tavë me patate...
Hani i NIK DONITUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin prodhimet ebulmetit, qumësht, gjalpë, djath...
Hani i NIKOLLË NAÇAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djath lope,djath dele, gjalp, vezë, dj...
Hani i LUCË SHQUTAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djathi ishkrirë, fërlik, tavë me patate...
Hani i GJOKË BUJAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës ku spikatin djath lope,djath dele, gjalp, vezë, djath...
Hani i NDOC BUJAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës si djathi i shkrirë, fërliku,tavë me patate, troftë, e...
Hani i ZEF TINAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zones, ku spikatin prodhimet ebulmetit, qumësht, gjalpi i fre...
Hani i NIKOLL VOLAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës si djathi i shkrirë, fërliku,tavë me patate, troftë,...
Hani i PRELË VUKTILAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djathi ishkrirë, tavë me patate, trof...
Hani i MARASH VUSHAJT                  Ushqimi që shërbehet është                   a...
Hani i PRELË TINAJT                  Ushqimi që shërbehet është                   ai t...
Hani i LLESH NIKOLLËS                  Ushqimi që shërbehet është                   ai...
THETHI  Rajoni i Thethit përbën zemrën e alpeve shqiptare. Ai ndodhet në al-pet perëndimore të Shqipërsië, në një distanc...
Fauna e parkut përbëhet nga 50 lloje shpendësh, 10 lloje reptilësh dhe8 lloje amfibësh. Vlen të përmendim se Parku i Theth...
Çmimi është vetëm25 euro i cilipërfshin fjetjen,mëngjesin, drekëndhe darkën.Shërben katërmuaj në vit,nga muaji korrikderi ...
Aktivitetet qëmund të ndiqnijanë tëlarmishme dhetë shumëllojshme,duke filluar ngapiknikët nënatyrë, alpinizëm,shëtitje me ...
Çmimi është vetëm33 euro i cilipërfshin fjetjendhe mëngjesin,ose 25 eurodhoma për 15 ditë.Shërben dy muajnë vit, nga muaji...
Çmimi është                    15 - 20 euro i cili                    përfshin fjet...
Hani i GJON DED DOJËSVendndodhja: Lagja: “Okol” - ThethCel: 00 355 68 21 91 405                    Çmim...
Hani i GJOVALIN LOKTHITVendndodhja: Lagja: “Ulaj” - ThethCel: 00 355 68 23 93 992   Çmimi është 15-20 euro i cili për...
Çmimi është                             15 - 20 euro                     ...
MARGEGAJ  Është fshati dhe qendra e komunës me të njëjtin emër, i cili ndodhetvetëm pak kilometra në veri të qytetit të B...
Hani i ALFRED SELIMAJTVendndodhja: Valbonë - MargegajCel: 00 355 69 21 73 603Mund të akomodoheni në 4 dhomA me 16 shtretër...
Hani i KOL GJON JUBANITVendndodhja: Rrogam - MargegajCel: 00 355 69 26 40 836Mund të akomodoheni në 2 dhomA me 20 shtretër...
Hani i SHERIF SELIMAJTVendndodhja: Valbonë - MargegajCel: 00 355 69 32 39 568                 Çmimi është...
Hani i MARK LAMTHITVendndodhja: Rrogam - MargegajCel: 00 355 69 25 03 941 & 068 23 96 231    Çmimi është    10-15 eu...
Fushë Arrëzi  është një qyteti i ri, i cili gjendet në rrugën nacionale nga Puka drejtKukësit dhe Kosovës. Ai është ndërt...
Hani i HAMIT MUSTAFËSVendndodhja:Lagja: “Dedaj” - Fushë     ArrëzCel: 00 355 68 23 57 774       Lloji i ushqim...
Hani i ZEK CURRIT                 Lloji i ushqimit që mundVendndodhja:             të konsumo...
Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njërelaks i vërtetë. Ju mund të akomodoheni në 3 dhoma ...
Lloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicional i zonës, fli dhetavë dheu, pite, mish në gaca, prodhime të ndry...
Shërbimet që ofron janë të mrekullueshme,                   Akomodimi juaj mund të jetë një relaks   ...
Puka  Qyteti ndodhet në veri të Shqipërisë, në një lartësi prej 838 metrash mbinivelin e detit, duke përbërë në këtë mëny...
Hani iPËRPARIM LAÇITVendndodhja:Lagja: “Laçaj” - PukëCel: 00 355 68 20 56 472Lloji i ushqimit që mundtë konsumoni është ai...
Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njëpushim i mrekullueshëm. Ju mund të akomodoheni në 11...
Fotot nga        Roland TashoMirëse të vini !
40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë     40 HANET    E SHQIPËRISË
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

40 HANET E SHQIPERISE

9,655 views

Published on

Turizmi i Haneve në Shqipëri.
Hanet janë stuktura të vogla me arkitekturë tradicionale, të cilat kanë qenë të përhapura në të gjithë territorin e Shqipërisë. Këto struktura kanë ekzistuar që nga periudhat e vjetra dhe kanë vazhduar madje deri në gjysmën e parë të shekullit të XX.

Ato kryenin funksionet e akomodimit, fjetjes dhe ushqimit për udhetarët e ndryshëm vendas apo të huaj. Po kështu edhe funksionet e strehimit dhe të ushqimit të kuajve për udhëtarët dhe karvanet e ndryshme që lëviznin në atë periudhë kohe.
Shumë nga udhëtarët e ndryshëm të cilët kanë vizituar Shqipërinë, duke përmendur këtu udhëtarin dhe poetin anglez Lord Bajronin, udhëtaren dhe studiuesen angleze Edit Durham, konsullin francez Pukëvil, profesorin e Universitet të Vjenes, Karl Patch, historianin anglez Hamond, e shumë e shumë të tjerë, i kanë përshkruar në shkrimet e tyre këto lloj strukturash, duke venë në dukje anën e tyre autentike dhe mikpritjen e gjetur në to.
Sot, duke jetuar kohët moderne dhe në një periudhë globalizimi, turistët janë të prirur në kërkim të origjinales dhe të asaj e cila mbetet e veçantë.
Në këtë kontekst, duhet të përmendin edhe projektin e “40 Haneve,” të ndërmarrë nga ana e Ministrsië së Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve”. Ky projekt synon rivitalizimin e këtyre strukturave të vjetra dhe “epike” të Shqipërisë, në mënyrë që ato të përshtaten si struktura akomoduese për turistët. Objekti kryesor i këtij projekti është zhvillimi i turizmit të qëndrueshëm duke shfrytëzuar bukuritë natyrore dhe kulturën e këtyre zonave. Po kështu, diversifikimi i ofertës turistike, nëpërmjet formave të ndryshme të turizmit, siç janë agro-turizmi, eko-turizmi, turizmi kulturor, ai malor, etj. Padyshim që është i përfshirë në këto aktivitete dhe komuniteti vendas.

Zona ku përfshihet ky projekt është shumë i gjërë, por specifikisht është ai i veriut të Shqipërisë, në zonat e malësisë së Shkodrës dhe të Malësisë së Madhe. Gjithsesi, mundësitë janë që ky lloj turizmi të shtrihet në të gjithë territorin e vendit.

Republika e Shqiperise
- Agjensioni Kombetar i Turizmit

 • Dasma eshte nje eveniment teper i rendesishem per jeten e njeriu. Dasmat korcare ishin te bukura per kohen e atehershme dhe nostalgjike per kohen e sotme. Pasi kalonin disa kohe,familja e djalit vendoste bashke me mblesin per dasmen se kur do te zhvillohej,ishte detyra e tij qe te lajmeronte dhe familjen e vajzes. Gjate kesaj kohe vajza i jepte doren e fundit pajes se saj,e cila kishte filluar te pergatitej qe ne moshe te vogel. Pjese e pajes ishin mobilimi i dhomes se gjumit dhe kuzhines,veshje te dhendrit e nuses,por edhe dhurata per familjaret e dhendrit. Ne diten e dasmes mblidhen te gjithe te afermit,miqte,e farefisi i djalit ne shtepine e tij dhe vajzes ne shtepine e saj. Lajmerimi i njerezve nga ana e djalit,meqenese festa behej me e madhe,e benin disa djelmosha,te cilet shkonin kudo duke i ftuar njerezit me nje tabaka e raki ne duar. MENGJESI NE SHTEPINE E VAJZES. Mengjesi fillon me kenge e valle,behen mezerat dhe nusja regullohet nga vajzat e reja e shoqet e saj. Jashte rrine grate,te cilat merren me pune e kendojne,ndersa burrat ulen brenda e presin krushqit me ne krye kumbarin e vajzes,ai ftohet qe diten e enjte(po e caktoj diten pasi dasmat beheshin diten e diele).Ne dasmat korcare kumbari ishte teper i rendesishem,pa te nuk vihej kurora ne kishe apo shtepi,ne varesi te fese qe i perkasnin. Kur vijne krushqit,nusja rri ne krye te kendit e nuseron. Krushqit marrin nusen,e cila shoqerohet nga vellai dhe xhaxhai,e shkrepen pushket . Mamaja i jep nuses nje gjym me uje qe duhet ta rrezoi perdhe. DASMA NE SHTEPINE E DJALIT. Sapo vjen nusja shkrepen pushket. Nusja duhet te lyej porten me mjale dhe vaj dhe duhet te mbaj dy buke ne duar. Nusja shkon ne dhomen e grave,te cilat i kendojne .Vjehrra i vendos nuses florinjt e gjerdane e me pas nusja shkon ne dhomen e burrave i vendos unazen dhenderit dhe burrat ngene goten e ciftit duke i uruar per martesen . Njerezit festojnem me kenge,valle e dolli por gjate dasmes behen edhe shaka ku maskohen ,si rome apo palaco ose i kendohet dhendrit e nuses duke i share me kenge. Ne fund te dasmes dhendri dhe nusja marin nje valle dhe shkojne te flen por jo bashke.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Turizmi i Haneve në Shqipëri.

  Hanet janë stuktura të vogla me arkitekturë tradicionale, të cilat kanë qenë të përhapura në të gjithë territorin e Shqipërisë. Këto struktura kanë ekzistuar që nga periudhat e vjetra dhe kanë vazhduar madje deri në gjysmën e parë të shekullit të XX.

  Ato kryenin funksionet e akomodimit, fjetjes dhe ushqimit për udhetarët e ndryshëm vendas apo të huaj. Po kështu edhe funksionet e strehimit dhe të ushqimit të kuajve për udhëtarët dhe karvanet e ndryshme që lëviznin në atë periudhë kohe.

  Shumë nga udhëtarët e ndryshëm të cilët kanë vizituar Shqipërinë, duke përmendur këtu udhëtarin dhe poetin anglez Lord Bajronin, udhëtaren dhe studiuesen angleze Edit Durham, konsullin francez Pukëvil, profesorin e Universitet të Vjenes, Karl Patch, historianin anglez Hamond, e shumë e shumë të tjerë, i kanë përshkruar në shkrimet e tyre këto lloj strukturash, duke venë në dukje anën e tyre autentike dhe mikpritjen e gjetur në to.

  Sot, duke jetuar kohët moderne dhe në një periudhë globalizimi, turistët janë të prirur në kërkim të origjinales dhe të asaj e cila mbetet e veçantë.

  Në këtë kontekst, duhet të përmendin edhe projektin e “40 Haneve,” të ndërmarrë nga ana e Ministrsië së Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve”. Ky projekt synon rivitalizimin e këtyre strukturave të vjetra dhe “epike” të Shqipërisë, në mënyrë që ato të përshtaten si struktura akomoduese për turistët. Objekti kryesor i këtij projekti është zhvillimi i turizmit të qëndrueshëm duke shfrytëzuar bukuritë natyrore dhe kulturën e këtyre zonave. Po kështu, diversifikimi i ofertës turistike, nëpërmjet formave të ndryshme të turizmit, siç janë agro-turizmi, eko-turizmi, turizmi kulturor, ai malor, etj. Padyshim që është i përfshirë në këto aktivitete dhe komuniteti vendas.

  Zona ku përfshihet ky projekt është shumë i gjërë, por specifikisht është ai i veriut të Shqipërisë, në zonat e malësisë së Shkodrës dhe të Malësisë së Madhe. Gjithsesi, mundësitë janë që ky lloj turizmi të shtrihet në të gjithë territorin e vendit.

  Republika e Shqiperise
  - Agjensioni Kombetar i Turizmit
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

40 HANET E SHQIPERISE

 1. 1. 40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë 40 HANET E SHQIPËRISË
 2. 2. Turizmi i Haneve në Shqipëri. Hanet janë stuktura të vogla me arkitekturë tradicionale, të cilat kanëqenë të përhapura në të gjithë territorin e Shqipërisë. Këto strukturakanë ekzistuar që nga periudhat e vjetra dhe kanë vazhduar madje derinë gjysmën e parë të shekullit të XX. Ato kryenin funksionet e akomodimit,fjetjes dhe ushqimit për udhetarët e ndryshëm vendas apo të huaj. Po kësh-tu edhe funksionet e strehimit dhe të ushqimit të kuajve për udhëtarët dhekarvanet e ndryshme që lëviznin në atë periudhë kohe. Shumë nga udhëtarët e ndryshëm të cilët kanë vizituar Shqipërinë, dukepërmendur këtu udhëtarin dhe poetin anglez Lord Bajronin, udhëtarendhe studiuesen angleze Edit Durham, konsullin francez Pukëvil, profesorine Universitet të Vjenes, Karl Patch, historianin anglez Hamond, e shumë eshumë të tjerë, i kanë përshkruar në shkrimet e tyre këto lloj strukturash,duke venë në dukje anën e tyre autentike dhe mikpritjen e gjetur në to. Sot, duke jetuar kohët moderne dhe në një periudhë globalizimi, turistëtjanë të prirur në kërkim të origjinales dhe të asaj e cila mbetet e veçantë.Në këtë kontekst, duhet të përmendin edhe projektin e “40 Haneve,” të ndër-marrë nga ana e Ministrsië së Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve”. Kyprojekt synon rivitalizimin e këtyre strukturave të vjetra dhe “epike” tëShqipërisë, në mënyrë që ato të përshtaten si struktura akomoduese përturistët. Objekti kryesor i këtij projekti është zhvillimi i turizmit të qën-drueshëm duke shfrytëzuar bukuritë natyrore dhe kulturën e këtyre zo-nave. Po kështu, diversifikimi i ofertës turistike, nëpërmjet formave të ndry-shme të turizmit, siç janë agro-turizmi, eko-turizmi, turizmi kulturor, aimalor, etj. Padyshim që është i përfshirë në këto aktivitete dhe komunitetivendas. Zona ku përfshihet ky projekt është shumë i gjërë, por specifikishtështë ai i veriut të Shqipërisë, në zonat e malësisë së Shkodrës dhe të Malë-sisë së Madhe. Gjithsesi, mundësitë janë që ky lloj turizmi të shtrihet në tëgjithë territorin e vendit. Materiali që po ju ofrojmë në këtë broshurë, evidenton disa nga strukturat e zgjedhura nga pesë rajonet më interesante të veriut të vendit. Shpresojmë që ky informacion të jetë sa më i dobishëm për ju dhe njëkohësisht edhe sa më tërheqës, me qëllim frekuentimin nga ana e juaj të ktyre strukturave. Mirëse të vini !
 3. 3. Shkodra Shkodra është një prej qyteteve më të vjetra të Shqipërisë, e themeluar nëshek IV (p.l.k) si kryeqendër e fisit Ilir të Labeatëve. Atraksioni kryesor turi-stik i qytetit është kalaja e Rozafës, e cila ngrihet mbi një kodër shkëmborenë perëndim të qytetit, e rrethuar nga ujrat e tre lumenjve të Drinit, Bunësdhe Kirit. Kalaja ka origjine Ilire. Sipas historianit Tit Liri “... ajo ishte vendimë i fortë i labeateve”. Trajtën e sotme kalaja e ka marrë gjatë periudhës sësundimit të Balshajve. Ajo ka kaluar periudha të ndryshme nga të cilat kagjurmët përkatëse si ajo veneciane, osmane ( shek XVI – XVII), e Bushatllinjve(shek XVIII – XIX). Objekte të tjera për tu vizituar në qytetin e Shkodrës janë,Muzeu Historik, Fototeka Marubi, etj. Farë pranë qytetit ndodhet liqeni i Shkodrës, më i madhi në gadishullinBallkanik, me sipërfaqe 368 km2, (Shqipërisë i përkasin 149 km2). E veçantae tij është tipologjia e ndryshueshme e brigjeve. Bregu jugor është i ulët, itipit të “marsheve”, ndërsa ai verior është breg i lartë dhe shkëmbor. spe-cialiteti kryesor është gatimi karakteristik i “tavës së krapit”. Klima e liqenit të Shkodrës është e ngrohtë me 250–260 ditë me diell nëvit. Aktivitetet kryesore janë noti, banjat e diellit dhe vozitjet me varkë.Krahas këtyre potencialeve, liqeni i Shkodrës përbën edhe një eko–sistemmjaft të rëndësishëm natyror. Këtu gjenden 281 specie shpendësh. Ujrat eliqenit janë të pasura me 45 lloje peshqish, ku më të rëndësishmit janë krapi,ngjala e shtojza .
 4. 4. Hani i GJON DUKGILAJTLloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicional i zonës, fli dhetavë dheu, pite, mish në gaca, prodhime bylmeti si qumësht, gjalp, djathëi llojeve të ndryshme, djathë i skuqur, pulë fshati, mish fazani, mish gici,mish viçi, mish qingji dhe keci, mish derri të egër, mish lepuri të egër, mazëmalsie me djathë të njomë dhe mazë malsie me fruta të thata, mjaltë, vezëfshati, kërpudha, sallatë tradicionale, tespiçe, fruta të freskëta të stinësdhe fruta të thata, raki dhe verë, etj. Vendndodhja: Rruga: “Skenderbeg” Nr. 4 Shkodër Cel: 00 355 68 20 86 056 Tel: 00 355 22 40 537
 5. 5. Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njërelaks i vërtetë. Ju mund të akomodoheni në 10 dhoma plot me dritë dhe meshtretër komod. Oborri i shtëpisë është një relaks i vërtetë i mbushur plotme lule të bukura dhe shumëngjyrëshe, madje ka edhe një pus në mes të tij.Aktivitetet që mund të ndiqni janë të larmishme dhe të shumllojshme. Atojanë me karakter artistik dhe gastronomik.Të tilla janë festivali i sazeve,shfaqje të ndryshme teatrale, muzikë tradicionale, dita e bejteve, festiva-li i vajit të ullirit, etj. Ky han është njëkohësisht dhe një muze etnografikshumë i pasur me elemente dhe veshje të traditës.Çmimi:25-30 euro fjetje për person dukepërfshirë dhe dhomat familjare.
 6. 6. VERMOSHI Përbën skajin më verior të Republikës së Shqipërisë. Ai gjendet në një dis-tancë prej 95 km nga qyteti i Shkodrës. E gjithë kjo zonë quhet krahina eKelmendit. Këtë emër mban edhe komuna në fjalë. Ky emërtim vjen nga fjalalatine “climens”, që do të thotë i urtë, i thjeshtë, i mirë. Mbasi udhëtohet në një rrugë dramatike dhe spektakolare malore ngaShkodra për në Vermosh, duke kaluar objekte të tilla si qafën e Rrapshitdhe urën e Tamarës mbi lumin e Cemit, udhëtari mbërrin në fshat, i cili ështëngritur mbi një fushë malore të krijuar nga lumi i Vermoshit, apo siç quhetndryshe lumi i Limit. Gjendemi në një luginë me origjinë akullnajore, të ven-dosur në lartesinë 1.100 metra mbi nivelin e detit. Në të dy anët e luginës,ngrihen shpate malesh me pjerrësi të konsiderueshme dhe të veshura mepyje dhe kullota. Bimësia drunore përbëhet kryesisht nga ahu dhe halorët.Vermoshi shquhet për panoramën e tij si dhe për reshjet e dëborës që zgja-sin afro 100 ditë në vit.
 7. 7. Një ndër aktivitetet, të cilat zhvillohen për çdo vit në Vermosh është“Logu i Bjeshkëve”, ku kryhet kompeticioni në të cilin zgjidhet “Miss Bjeshka”.Vajzat konkuruese ekspozojnë kostume kombëtare tradicionale të zonës sëKelmendit dhe Malësisë së Madhe. Në këtë aktivitet marrin pjesë shumë kel-mendas të emigruar në Shtetet e Bshkuara të Amerikës, Kanada dhe Angli.Deri ne vitin 1992, fshati kishte 1.300 banorë, ndërsa aktualisht 530 prejtyre kanë emigruar sidomos në Shtetet e Bshkuara të Amerikës, ku janë ven-dosur kryesisht në Detroit. Aktivitetet kryesore të cilat mund të zhvillohen në Vermosh janë ngjit-jet malore në malësinë e Marlulës, shëtitjet në luginat e thella alpine, (tëLëpushës dhe Cemit), skitë në shpatet natyrore me dëborë, peshkimi sporitvi troftës, etj. Një aktivitet tjetër janë turet e biçikletave malore. Hartate rrugëve të tyre janë përgatitur nga ana e studentëve të universitetit tëShkodrës dhe Podgoricës me mbështetjen e projektit Gjerman, GTZ. Këtë ture përfshijnë të dy vendet, Shqipëria dhe Mali i Zi. Zona e Vermoshit është e përmendur për cilësinë lartë të bulmetrave.Shquhen më së shumti kullotat në stanet e Seferçës, i cili është edhe skaji mëekstrem verior i Republikës së Shqipërisë. Vermoshi është i njohur edhe përkultivimin e patates.
 8. 8. Hani i GJERGJ FRANITUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djathi ishkrirë, fërlik, tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio.Ofron shoqërim në mal dhe komunikim në italisht, frëngjisht, anglisht dhegjermanisht.Shtëpia është në gjendje shumë të mirë dhe e pajisur me të gjitha orenditë edomosdoshme. Ajo ka dhoma fjetje, dhoma pushimi, mjedis gatimi, fasadëtë mirë dhe çati të rregullt. Në oborrin e shtëpisë rriten dru frutorë si qer-shia, kumbulla e zezë dhe dardha. Akomodimi juaj mund të jetë një relaksVendndodhja: i vërtetë. Ju mund të akomodoheni nëLagja: “Maliaj” 6 dhoma dhe në 24 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro i cili përfshinVermosh fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.Cel: 00 38 267 595 512
 9. 9. Hani i NIK DONITUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin prodhimet ebulmetit, qumësht, gjalpë, djathë, vezë, mish derri, mish qengji, patate, mazë,kos të freskët, etj., dhe të gjitha ushqime janë bio. Ka ekonomi ndihmëse ngae cila siguron ushqim të freskët, aq të kërkuar prej turistëve.Ofron shoqërim në mal, shëtitje në bjeshkë dhe peshkim. Bashkëpunon meagjensitë turistike.Shtëpia është në gjendje shumë të mirë dhe e pajisur me të gjitha orenditë edomosdoshme. Ajo ka dhoma fjetje, dhoma pushimi, mjedis gatimi dhe njëfasadë të këndshme. Në oborrin e shtëpisë rriten dru frutorë si qershia,kumbulla e zezë, molla dhe dardha.Vendndodhja:Lagja: “Velipojë”VermoshCel: 00 38 267 859 079Ju mund të akomodoheni në2 dhoma dhe në 6 shtretër.Çmimi është vetëm 30 euro,i cili përfshin fjetjen, mëngjesin,drekën dhe darkën.
 10. 10. Hani i NIKOLLË NAÇAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djath lope,djath dele, gjalp, vezë, djath i zier, mish derri, mish qengji, patate, kaçamak,turshi, fasule dhe për ëmbëlsirë përdoren kryesisht revania, petullat dhepite. të gjitha ushqime bio.Ofron për turistët shëtitje në Bjeshkë, gjueti dhe peshkim.Bujtina është e veçuar nga shtëpia e banimit dhe ka dhoma fjetje, dhomëpushimi, mjedis gatimi dhe tualet. Është ndërtesë e re e veshur në pjesët ebrendëshme e tëra me dru.Në oborrin e shtëpisë rriten pemë dru frutorë si qershia, kumbulla e zezëdhe dardha. Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë një relaks i vërtetë. Ju mund të akomodoheni në 4 dhoma plot me dritë dhe në 9 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Vendndodhja: Lagja: “Qendër” - Vermosh Cel: 00 38 269 436 971
 11. 11. Hani i LUCË SHQUTAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djathi ishkrirë, fërlik, tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkëShtëpia është e pajisur me dhoma fjetje, dhomë pushimi, mjedis gatimi dhetualet, të gjitha në gjendje shumë të mirë funksionale.Ka një oborr shumë të madh ku rriten dru frutorë si qershia, kumbulla ezezë, kajsia, molla dhe dardha.Vendndodhja:Lagja: “Qendër”VermoshCel: 00 38 269 835 501Mund të akomodoheni në2 dhoma dhe në 3 shtretër.Çmimi është vetëm 25 euro,i cili përfshin fjetjen, mëngjesin,drekën dhe darkën.
 12. 12. Hani i GJOKË BUJAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës ku spikatin djath lope,djath dele, gjalp, vezë, djath i zier, mish derri, mish qengji, mish lepuri tëegër, patate, kaçamak, turshi, fasule dhe për ëmbëlsirë përdoren kryesishtrevania dhe petullat dhe mjaltë. dhe të gjitha ushqimet janë bio.Ofron për turistët shëtitje në Bjeshkë, gjueti dhe peshkim.Shtëpi karakteristike me dysheme dhe tavan të bërë me dru pishe, e pajisurme dhoma fjetje, dhomë pushimi, mjedis gatimi dhe tualet, të gjitha në gjen-dje shumë të mirë funksionale.Vendndodhja:Lagja: “Maliaj”VermoshCel: 00 38 269 562 512Mund të akomodoheni në1 dhomë me 4 shtretër.Çmimi është vetëm 25 euro,i cili përfshin fjetjen,mëngjesin, drekën dhe darkën.
 13. 13. Hani i NDOC BUJAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës si djathi i shkrirë, fërliku,tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.Shtëpia është e pajisur me dhoma fjetje, dhomë pushimi, mjedis gatimi dhetualet, të gjitha në gjendje shumë të mirë funksionale.Ka një oborr shumë të madh ku rriten dru frutorë si qershia, kumbulla,molla dhe dardha. Gjithashtu ka dhe dele si ekonomi ndihmëse. Vendndodhja: Lagja: “Maliaj” Vermosh Cel: 00 38 267 806 234 Mund të akomodoheni në 2 dhoma me 5 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro, i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 14. 14. Hani i ZEF TINAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zones, ku spikatin prodhimet ebulmetit, qumësht, gjalpi i freskët, djathi, veza, fërliku, mish i gicit dhe i de-rrit, mishi i qengjit, mishi i lepurit, patate, lakra, etj. të gjitha ushqime bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.Shtëpia është në gjendje shumë të mirë dhe e pajisur me të gjitha orenditë edomosdoshme. Ajo ka dhoma fjetje, dhoma pushimi, mjedis gatimi, banjoshumë të mirë, një fasadë të bukur dhe me një oborr të madh. Vendndodhja: Lagja: “Qendër” Vermosh Cel: 00 38 269 535 273 Mund të akomodoheni në 2 dhoma me 4 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro, i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 15. 15. Hani i NIKOLL VOLAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës si djathi i shkrirë, fërliku,tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.Shtëpia është e pajisur me dhoma fjetje, dhomë pushimi, mjedis gatimi dhetualet, të gjitha në gjendje shumë të mirë funksionale.Ka një oborr shumë të madh ku rriten dru frutorë si qershia, kumbulla,kajsia, molla dhe dardha.Vendndodhja:Lagja: “Velan” - VermoshCel: 00 38 269 292 725Shërbimet që ofron janë shumë të mira,Akomodimi juaj mund të jetë një relaksi vërtetë. Ju mund të akomodoheni në3 dhoma plot me dritë dhe në 10 shtretër.Çmimi është vetëm 25 euro i cili përfshinfjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 16. 16. Hani i PRELË VUKTILAJTUshqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin djathi ishkrirë, tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.Shtëpia është në gjendje shumë të mirë dhe e pajisur me të gjitha orenditë edomosdoshme. Ajo ka dhoma fjetje, dhoma pushimi, mjedis gatimi, fasadëtë mirë dhe të bukur me çardak të punuar me dru. Në oborrin e shtëpisërriten dru frutorë si qershia, kumbulla e zezë dhe dardha. Mund të akomodoheni në 4 dhoma me 12 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro, i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekënVendndodhja: Lagja: “Velan” - Vermosh dhe darkën.Cel: 00 38 267 806 159
 17. 17. Hani i MARASH VUSHAJT Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin prodhimet e bulmetit, qumështi, gjalpi, djathi, veza, mishi i derrit, mishi i qengjit, patatet, etj. të gjitha ushqimet janë bio. Mund të akomodoheni në 1 dhomë me 4 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro, i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.Vendndodhja: Lagja: “Bashkim” - VermoshCel: 00 38 269 629 462 Hani i NIKOLIN REXHAJTUshqimi që shërbehet ështëai tradicional i zonës, kuspikatin prodhimete bulmetit si qumështi,djathi, gjalpi, kosi, etj.prodhimet e mishit si mishiderrit dhe mishi i qengjit.të gjitha ushqime bio.Mund të akomodoheni në1 dhomë me 4 shtretër.Çmimi është vetëm 20 euro,i cili përfshin fjetjen,mëngjesin, drekëndhe darkën.Vendndodhja: Lagja: “Bashkim” - Vermosh
 18. 18. Hani i PRELË TINAJT Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës si djathi i shkrirë, tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio. Mund të akomodoheni në 3 dhomA me 9 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro, i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.Vendndodhja: Lagja: “Maliaj” - VermoshCel: 00 38 267 452 179 Hani i LEKË VUKAJTUshqimi që shërbehet ështëai tradicional i zonës, kuspikatin prodhimete bulmetit, qumësht, gjalpë,djathë, vezë, mish derri,mish qengji, patate, etj.të gjitha ushqime bio.Mund të akomodoheni në1 dhomë me 2 shtretër.Çmimi është vetëm 25 euro,i cili përfshin fjetjen,mëngjesin, drekëndhe darkën.Vendndodhja: Lagja: “Qendër” - VermoshCel: 00 38 269 431 190
 19. 19. Hani i LLESH NIKOLLËS Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës si djathi i shkrirë, tavë me patate, troftë, etj. të gjitha ushqime janë bio. Mund të akomodoheni në 2 dhomA me 6 shtretër. Çmimi është vetëm 25 euro, i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.Vendndodhja: Lagja: “Maliaj” - VermoshCel: 00 38 267 595 437 Hani i MARASH PLLUMBITUshqimi që shërbehet ështëai tradicional i zonës, kuspikatin prodhimete bulmetit, qumësht, gjalpë,djathë, vezë, mish derri,mish qengji, patate, etj.të gjitha ushqime bio.Mund të akomodoheni në2 dhomA me 6 shtretër.Çmimi është vetëm 25 euro,i cili përfshin fjetjen,mëngjesin, drekëndhe darkën.Vendndodhja: Lagja: “Bashkim” - VermoshCel: 00 38 267 813 625
 20. 20. THETHI Rajoni i Thethit përbën zemrën e alpeve shqiptare. Ai ndodhet në al-pet perëndimore të Shqipërsië, në një distancë prej 70 km larg nga qyteti iShkodrës. Për vlerat e tij klimaterike dhe atë të biodiversitetit, Thethi ështëshpallur një Park Kombëtar, i cili është gjithashtu edhe pjesë e projektit tëpërbashkët të “Parkut të Paqes”, që përfshin një rajon ndërkufitar të “Bjesh-këve të Namuna” midis tre shteteve, Shqipërisë, Kosovës dhe Malit të Zi. Sipërfaqja e parkut kombëtar përfshin një areal prej 2.630 hektarësh dheshtrihet në një lartësi prej 600 deri 2.570 metra mbi nivelin e detit. Këtu kanjë mbulesë të dendur drunore ku 90 për qind e saj përfaqësohet nga pyjet edendura të ahut. Në parkun e Thethit, gjenden ahe shekullore me diametërtë trugut nga 1 deri në 1,5 metra. Lloji tjetër i mbulesës drunore përbëhetnga panja, frashëri, shkoza dhe rrobulli. Ka një shumëllojshmëri lulesh kuvlen për t’u përmendur “Wulfenia e Baldachit”, e cila është bimë endemikee zbuluar nga botanisti italian Baldachi. Kjo lloj luleje gjendet vetëm nëparkun e Thethit.
 21. 21. Fauna e parkut përbëhet nga 50 lloje shpendësh, 10 lloje reptilësh dhe8 lloje amfibësh. Vlen të përmendim se Parku i Thethit mbetet habitati mëi rëndësishëm në vendin tonë me popullimin e rriqebullit ( lynx lynx), spe-cie kjo mjaft e rrezikuar. Këtu gjenden edhe lloje të ndryshme qukapikësh,shqiponja e artë, salamandra alpine si dhe një shumëllojshmëri flutu-rash shumëngjyrëshe. Në ujërat e përroit të thethit, gjendet edhe trofta emermertë. Ndër objektet më interesante për t’u vizituar nga ana e turistëve në Thethjanë ujëvara e Grunasit e cila ka një lartësi prej 25–30 metrash. Pranë sajgjendet shpella e “Birrëve me rrathë”, në galeritë e së cilës gjenden forma tëndryshme si stalaktite, stalakmite, vello muresh, etj. Shpellë tjetër ështëajo e Arapit. Mjaft tërheqëse janë burimet e ujrave të Okolit, nga ku buroj-në ujrat e përroit të Thethit. Parku kombëtar i Thethit shquhet për reshjet e dendura të dëborës, tëcilat zgjasin normalisht 150 ditë në vit. Mund të themi se për afro 6 muajkjo zonë mbetet e bllokuar nga dëbora e cila zë Qafën e Terthores 2.000metra mbi nivelin e detit, e cila lidh Bogën me Gropën e Thethit. Në Theth bien në sy ndërtesat e tipit alpin me çati të pjerrët të ndërtu-ara me plloça guri. Këtu gjendet edhe “kulla e ngujimit”, element ky epik ijetesës shqiptare ku gjatë periudhës së gjakmarrjes strehohej gjakësi. Kjokullë është sot monument kulture. Kuzhina tradicionale e Thethit përbehet nga “fërliku”, (mish i pjekur),gatimi i troftës së përroit të Thethit, si dhe nënproduktet e qumështit,(djathrat e ndryshëm, gjiza, kosi i freskët, etj). Në Theth mund të organizohen aktivitete të shumta në natyrë, si ngjit-jet malore, speleologjia, (turizmi i shpellave), kajakët në përroin e Thethit,peshkimi sportiv malor, sportet dimërore në shpatet natyrore me dëborë,biçikleta malore, etj.
 22. 22. Çmimi është vetëm25 euro i cilipërfshin fjetjen,mëngjesin, drekëndhe darkën.Shërben katërmuaj në vit,nga muaji korrikderi në fundtë muajit tetor. Hani i MËHILL ÇARKUT Vendndodhja: Lagja: “Stakaj” - Theth Cel: 00 355 69 31 64 211 Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë një relaks i vërtetë. Ju mund të qetësoheni dhe mund të flini në 4 dhoma plot me dritë dhe në 12 shtretër. Oborri i shtëpisë është me të vërtetë i mrekullueshëm, i mbushur plot me lule të bukura dhe shumëngjyrëshe. Kafenë e mëngjesit mund ta pini pikërisht në oborrin e shtëpisë, i rrethuar nga gjelbërimi.
 23. 23. Aktivitetet qëmund të ndiqnijanë tëlarmishme dhetë shumëllojshme,duke filluar ngapiknikët nënatyrë, alpinizëm,shëtitje me varkë,speleologji, ski,patinazh, gjueti,peshkim, udhëtimme biçikleta,shëtitje me kalë,etj.Shtëpia është në gjendje shumë të mirë dhe e pajisur me të gjitha orenditë e do-mosdoshme. Ajo ka dhoma fjetje, dhoma pushimi, mjedis gatimi, fasadë të mirëdhe çati të rregullt. Në oborrin e shtëpisë rriten dru frutorë si qershia, molla,kumbulla e zezë dhe dardha. Lloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicional i zonës, fli dhe tavë dheu, pite, mish në gaca, mish gici, mish pule, mish lepuri, mish qengji dhe mish viçi, fërlik, prodhime të ndryshme bylmeti si qumësht, djathë i llojeve të ndryshme, gjalp, kos, mjaltë, vezë fshati, fa- sule, speca te mbushur me djathë, kërpudha, patate, mazë me fruta, fruta të stinës, raki dhe verë, etj. Të gjitha ushqimet janë bio.
 24. 24. Çmimi është vetëm33 euro i cilipërfshin fjetjendhe mëngjesin,ose 25 eurodhoma për 15 ditë.Shërben dy muajnë vit, nga muajikorrik deri në fundtë muajit gusht. Hani i GJON FRASHNISHTËS Vendndodhja: Lagja: “Nikgjonaj” - Theth Cel: 00 355 69 3118 712 Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë një relaks i vërtetë. Ju mund të qetësoheni dhe mund të flini në 10 dhoma plot me dritë dhe në 24 shtretër, me 1 dhomë të madhe pushimi dhe 10 tualetë. Oborri i shtëpisë së pushimit është i madh dhe i gjelbëruar. Nëse dëshironi mund të gatuani dhe vetë, pasi është një kuzhinë e madhe në dispozicionin tuaj. Në këtë vend ju mund të zbaviteni duke luajtur futboll ose volejboll. Një fushë bilardo është për ju. Ju Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin prodhimet e bulmetit, qumështi, gjalpi, djathi, kosi, veza, mjalti, mish gici, mish qengji, patate, etj. Të gjitha ushqime bio.
 25. 25. Çmimi është 15 - 20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Hani i FRAN MOLLËSVendndodhja: Lagja: “Stakaj” - ThethCel: 00 355 68 21 80 228Shërbimet që ofron janë shumëtë mira. Ju mund të qetësohenidhe mund të bëni një gjumë të qetënë 5 dhoma plot me dritë dhe ajërtë mrekullueshëm, në 20 shtretër,me 1 dhomë të madhe pushimi dhenjë oborr të madh dhe tëgjelbëruar. Në këtë vend ju mundtë zbaviteniduke u ngjitur në mal,në vendet e bukura të thethitdhe të shëtitni në bjeshkë.Ushqimi që shërbehet është aitradicional i zonës, ku spikatinprodhimet e bulmetit, qumështi,gjalpi, djathi, kosi, veza, mjalti,mish gici, mish qengji, patate, etj.Të gjitha ushqime bio.
 26. 26. Hani i GJON DED DOJËSVendndodhja: Lagja: “Okol” - ThethCel: 00 355 68 21 91 405 Çmimi është 20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 6 dhomA me 10 shtretër. Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë. Hani i PAL RUPAJTVendndodhja: Lagja: “Ndreaj” - ThethCel: 00 355 69 20 55 970 Çmimi është 15-20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 4 dhomA me 8 shtretër. Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë.
 27. 27. Hani i GJOVALIN LOKTHITVendndodhja: Lagja: “Ulaj” - ThethCel: 00 355 68 23 93 992 Çmimi është 15-20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 3 dhomA me 10 shtretër. Ofron shoqërimnë mal dhe shëtitje në bjeshkë. Hani i NIKOLL POLISËVendndodhja: Lagja: “Ndreaj” - ThethCel: 00 355 69 30 16 781 Çmimi është 15-20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 3 dhomA me 10 shtretër. Ofron shoqërimnë mal dhe shëtitje në bjeshkë.
 28. 28. Çmimi është 15 - 20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Hani i LULASH KOMETËSVendndodhja: Lagja: “Okol” - ThethCel: 00 355 69 31 64 310Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njërelaks i vërtetë. Ju mund të qetësoheni dhe mund të flini në 4 dhoma plotme dritë dhe në 6 shtretër. Oborri i shtëpisë së pushimit është i madh dhei gjelbëruar i mbushur me pemë frutore si mollë, dardha, pjeshkë, kajsi dhekumbulla.Në këtë vend ju mund të zbaviteni duke u ngjitur në mal apo dhe tëshëtitni në bjeshkë.Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, ku spikatin prodhimete bulmetit, qumështi, gjalpi, djathi, kosi, veza, mjalti, mish gici, mishqengji, patate, etj. Të gjitha ushqime bio.
 29. 29. MARGEGAJ Është fshati dhe qendra e komunës me të njëjtin emër, i cili ndodhetvetëm pak kilometra në veri të qytetit të Bajram Currit. Kjo zonë ndodhetnë alpet lindore të Shqipërisë, ku atraksioni kryesor turistik është ParkuKombëtar i luginës së Valbonës. Ky është njëri prej parqeve më të mëdhenj tëShqipërisë me një sipërfaqe prej 8.000 hektarë. Pranë hyrjes për në luginëne Valbonës do të keni mundësi të shikoni burimin (vrellën) e Shoshanit i ciliështë një burim karstik. Ky i fundit derdhet në lumin e Valbonës duke kri-juar një kanion tërheqës me gjerësi 2-3 metra dhe thelëesi 50 metra. Krahas të tjerash vlen për t’u përmendur se në komunën e Margegajtgjenden disa shpella interesante siç është ajo e Haxhisë, (120 metra e gjatë)dhe shpella e Akullit, (e cila ka një gjatësi të eksploruar prej 250 metrash).
 30. 30. Hani i ALFRED SELIMAJTVendndodhja: Valbonë - MargegajCel: 00 355 69 21 73 603Mund të akomodoheni në 4 dhomA me 16 shtretër. Ka një hostel me emrin„Rilindja“, që është në shërbim të bujtinës.Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, Qumësht, bulmet i llojevetë ndryshme, mjalt, vezë fshati, mish i pjekur në hell dhe saç, peshk troftë,lloje të ndryshme supe, etj. të gjitha janë ushqime bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë. Çmimi është 25 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 31. 31. Hani i KOL GJON JUBANITVendndodhja: Rrogam - MargegajCel: 00 355 69 26 40 836Mund të akomodoheni në 2 dhomA me 20 shtretër. Ka lokal në shërbim tëhanit ku mund të ushqehen deri në 50 persona.Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës, Qumësht, bulmet i llo-jeve të ndryshme, mjaltë, vezë fshati, mish i pjekur në hell dhe saç, peshktroftë, lloje të ndryshme supe, mazë, flin, pite me rrathe ose e sheshtë, etj.të gjitha janë ushqime bio.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në bjeshkë. Peshkim, alpinizëm, shëtitjeme kuaj, ski, madje ka fushë ku mund të luhet volejboll Çmimi është 20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 32. 32. Hani i SHERIF SELIMAJTVendndodhja: Valbonë - MargegajCel: 00 355 69 32 39 568 Çmimi është 20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 5 dhomA me 18 shtretër. Ofron shëtitje në vende malore dhe Shëtitje me kuaj. Hani i LAZËR ÇARDAKUTVendndodhja: Rrogam - MargegajCel: 00 355 69 23 11 499 Çmimi është 20 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 2 dhomA me 8 shtretër. Ofron shëtitje në vende malore dhe Shëtitje me kuaj.
 33. 33. Hani i MARK LAMTHITVendndodhja: Rrogam - MargegajCel: 00 355 69 25 03 941 & 068 23 96 231 Çmimi është 10-15 euro për person përfshirë fjetjen dhe mëngjesin. Dreka & darka 10-15 euro. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 6 dhoma me 24 shtretër. Ofron shëtitje në vende malore dhe kamping. Hani i ILIRJAN LAMTHITVendndodhja: Rrogam - MargegajCel: 00 355 69 25 22 486 Çmimi është 10-15 euro për person përfshirë fjetjen dhe mëngjesin. Dreka & darka 10-15 euro. Ushqimi që shërbehet është ai tradicional i zonës. Mund të akomodoheni në 1 dhomë me 12 shtretër. Ofron shëtitje në vende malore.
 34. 34. Fushë Arrëzi është një qyteti i ri, i cili gjendet në rrugën nacionale nga Puka drejtKukësit dhe Kosovës. Ai është ndërtuar si rezultat i ndërtimit të fabrikës sëpasurimit të bakrit si dhe për shfrytëzimin e lëndës drusore, me të cilin kyrajon është i pasur. Në qytet gjendet kisha katolike e Shën Jozefit ndërsandër aktivitetet të cilat zhvillohen këtu mund të përmendim “Festivalinmbarëkombëtar të instrumentistëve të vegjël” i cili zhvillohet gjatë muajitmaj. Fushë Arrëzi ofron mundësi të tjera për aktivitete. Kështu në malin eKrrabit, i cili ndodhet pranë qytetit, gjenden livadhe të këndshme dhe shumëkroje natyrale me ujë të ftohtë. Ky është një vend mjaft i përshtatshëm përorganizimin e pikniqeve dhe turizmit me çadra. 3 km larg nga Fushë Arrëzi,gjenden rrënojat e kalasë së Micojit, e cila i përket shekullit të XVI. Gatimet tradicionale të zonës janë çervishi me lëng pule, fërliku, flija,laknori, (i gatuar me arra, hithra dhe qepe), etj.
 35. 35. Hani i HAMIT MUSTAFËSVendndodhja:Lagja: “Dedaj” - Fushë ArrëzCel: 00 355 68 23 57 774 Lloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicio- nal i zonës, fli dhe tavë dheu, pite, mish në gaca, prod- hime të ndryshme bylmeti si qumësht, djathë i llojeve të ndryshme, kos i freskët, gjalp, mjaltë, vezë fshati, kërpudha, fruta të stinës dhe të thata, raki dhe verë, etj. Shërbimet që ofron janë shu- më të mira, Akomodimi juaj mund të jetë një relaks i vër- tetë. Ju mund të akomodoheni në 3 dhoma plot me dritë dhe në 8 shtretër. Nëse keni fëmijë me vete, ato mund të argëto- hen në këndin e lodrave që është posaçërisht për to. Çmimi është vetëm 15 euro i ci- li përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 36. 36. Hani i ZEK CURRIT Lloji i ushqimit që mundVendndodhja: të konsumoni është ai tradicional i zonës,Lagja: “Fshat” - Fushë Arrëz fli dhe tavë dheu, pite,Cel: 00 355 68 40 73 461 mish në gaca, mish gici, mish qëngji, mish viçi dhe mish pule, çervishi me lëng pule, fërliku, laknori, (i gatuar me arra, hithra dhe qepe), prodhime të ndryshme bylmeti si qumësht, djathë i llojeve të ndryshme, kos, gjalp, mjaltë, vezë fshati, reçel i llojeve të ndryshme, kërpudha, fruta të stinës dhe të thata, raki dhe verë, etj.
 37. 37. Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njërelaks i vërtetë. Ju mund të akomodoheni në 3 dhoma plot me dritë dheajër dhe në 7 shtretër shumë komod. Oborri i shtëpisë është një parajsë evërtetë i mbushur plot me lule të bukura dhe shumëngjyrëshe.Aktivitetet që mund të ndiqni janë të larmishme dhe të shumllojshme, dukefilluar nga piknikët e ndryshme në natyrë, ski, shëtitje në pyje dhe mal,shëtitje me varkë, speleologji, etj.Çmimi është 15 euro i cili përfshin fjetjen, mëngjesin, drekën dhe darkën.
 38. 38. Lloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicional i zonës, fli dhetavë dheu, pite, mish në gaca, prodhime të ndryshme bylmeti si qumësht,djathë i llojeve të ndryshme, djathë i skuqur, pulë fshati, mish gici, mishviçi, mish derri, mish lepuri të egër, mazë malsie me djathë të njomë, mjaltë,vezë fshati, kërpudha, sallatë tradicionale, fruta të stinës dhe të thata,raki dhe verë, etj.Shtëpia është në gjendje shumë të mirë dhe e pajisur me të gjitha orenditë edomosdoshme. Ajo ka dhoma fjetje, dhoma pushimi, mjedis gatimi, fasadë tëshumë të bukur dhe një oborr shumë të madh e të gjelbëruar. Në oborrin eshtëpisë rriten pemë frutorë si qershi, mollë, kumbulla, rrushi dhe dardha.Oborri i shtëpisë është një relaks i vërtetë i mbushur plot me lule të bukuradhe shumëngjyrëshe, pemë frutore dhe gjelbërim.Ofron shoqërim në mal dhe shëtitje në natyrën e bukur të Fushë Arrëzit. Hani i ZEF NDOCITVendndodhja: Fushë Arrëz Cel: 00 355 68 40 96 400
 39. 39. Shërbimet që ofron janë të mrekullueshme, Akomodimi juaj mund të jetë një relaks i vërtetë. Ju mund të akomodoheni në 3 dhoma plot me dritë dhe me ajër. Ju mund të flini në 6 shtretër shumë komod.Çmimi është vetëm 16 euroi cili përfshin fjetjen, mëngjesin,drekën dhe darkën.
 40. 40. Puka Qyteti ndodhet në veri të Shqipërisë, në një lartësi prej 838 metrash mbinivelin e detit, duke përbërë në këtë mënyrë një prej qyteteve më të larta tëvendit tonë. Ajo ndodhet në një distancë prej 150 km larg nga kryeqyteti,Tirana. Puka njihet për zejen e përpunimit të rrëshirës, ku ka një traditë2.000 vjeçare. E pozicionuar në rrugën nga deti Adriatik drejt Kosovës, nëshek II–IV, në këtë zonë u zhvillua qyteti antik me emrin Picarea dhe më pasPezhve. Germadhat e kësaj të fundit janë zbuluar në një lagje të qytetit tëPukës, e cila mban këtë emër. Qyteti shquhet për ajrin e pastër duke qenë se rrethohet edhe nga njëpyll pishash prej 400 hektarësh. Pranë qytetit ka edhe një pistë natyroreku mund të ushtrohen rrëshqitjet me ski. Ajo shërben si një bazë e mirë përushtrimin e alpinizmit në malin e Munellës dhe në bjeshkët e Tërbunit. Obje-kte të tjera janë burimi i ujrave i quajtur “Mrrizi i zanave”, shkëmbi i za-nave, shpella e Kaurit e cila ndodhet në fshatin Levrushk. Kjo shpellë kanjë gjatesi prej 250 metrash të eksploruara dhe për të shkuar aty ndiqet in-tenerarir Puke–Qelëz–Levrushk. Një objekt tjetër i trashëgimisë kulturoreështë kulla me karakoll, e gjendur në fshatin Kokdodë, e cila është e vetmjae këtij lloji që ka mbetur ende në Shqiperi. Gjate viteve 1936–1937, në qytetin e Pukës ka punuar poeti i shquar iletrave shqipe, Migjeni. Sot turistët mund të vizitojnë muzeun e tij në shko-llën ku ai ka dhënë mësim. Gatimet tradicionale të zonës janë “fërliku”, “mazja”, (gatim i veriut tëShqipërisë me miell misri), etj. Në qytetin e Pukës prodhohet edhe një birrëe llojit “bio”.
 41. 41. Hani iPËRPARIM LAÇITVendndodhja:Lagja: “Laçaj” - PukëCel: 00 355 68 20 56 472Lloji i ushqimit që mundtë konsumoni është aitradicional i zonës, flidhe tavë dheu, mish në gaca,mazë, fërlik, mish qengji, mishviçi, qumësht, bulmet i llojevetë ndryshme, gjalp, kos, mjaltë,vezë fshati, pula fshati,çervishi me lëng pule, laknori,(i gatuar me arra, hithra dheqepe), kërpudha, fruta të stinëssi mollë, dardha, rrush, ftoj,kajsi, etj. si dhe fruta të thata.Reçel nga të gjitha llojet e fru-tave dhe prevede të ndryshme. Çmimi:Gjithashtu ju mund të shijoni 15 euro fjetje dhe ngrënie për person,një verë dhe raki shumë të mirë. duke përfshirë mëngjesin, drekën dhe darkën.
 42. 42. Shërbimet që ofron janë shumë të mira, Akomodimi juaj mund të jetë njëpushim i mrekullueshëm. Ju mund të akomodoheni në 11 dhoma plot medritë dhe ajër dhe në 34 shtretër shumë të rehatshëm. Aktivitetet që mund të ndiqni janë të larmishme dhe të shumë- llojshme, duke filluar nga piknikët e ndryshëm në natyrë, ski, alpinizëm, shëtitje me varkë, speleologji, shëtitje me kalë, patinazh, shoqërim në mal, etj.
 43. 43. Fotot nga Roland TashoMirëse të vini !
 44. 44. 40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë 40 hanet e shqipërisë 40 HANET E SHQIPËRISË

×