Online annonsering

670 views

Published on

Fler och fler företag annonserar nu på webben. Dels är det billigare än att annonsera i tidningar och de "traditionella" kanalerna, dels får du rapporter med statistik på vilka sökord dina potentiella kunder har sökt på. Annonskanalerna har skiftat från de traditionella till webbannonsering. De flesta företag väljer idag att annonsera på internet.

Kontakta oss för mer information: info@wsiwebanalys.se eller tel. 070-276 26 88. Välkommen att boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte eller en gratis webbanalys.

Vi erbjuder produkter och tjänster inom internetmarknadsföring och mobil marknadsföring samt seminarier och webinarier inom olika ämnen.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
670
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Online annonsering

  1. 1. Online annonsering – sponsrade länkar (PPC)Vad är PPC (pay per click)?PPC är annonsering online på bl.a Googles sökmotor och det betyder att Du betalar för varje klickpå din annons. Det är också samma sak som sponsrade länkar.För bästa resultat på Din annons bör du anlita en internet konsult som oss. Det är mycket man börveta och kunna för att verkligen få ett bra resultat på annonsen. Vad kan gå fel? Ibland kan annonsenvar fel utformad, d.v.s. texten i annonsen riktar sig egentligen inte till rätt målgrupp. Det kan ocksåvara så att fel sökord kan vara kopplad till annonsen - man bör göra en undersökning gällande rättsökord för just Ditt företag innan annonsen läggs ut.  Vi utformar rätt strategi för just Ditt företag  Vi rättar oss också efter Din marknadsföringsbudget.Sökning på GoogleNedan kan Du se sidan som kommer upp på Google när en person har sökt på t.ex "flowers".De annonser som Du ser till höger är ett exempel på online annonsering. Detta kallas för en PPC(pay-per-click) annons (kostnad per klick). Sådana annonser används ofta av företag som en del avsin internetmarknadsföring.
  2. 2. Bättre KontrollVi kan hjälpa till med att editera dina annonser och justera Din budget tills Du får de resultat Du villha. Man kan också ha flera annonser i en s.k. annonsgrupp samt utforma annonser i olika språk ocholika regioner. Du betalar ingenting när Din annons visas på sökmotorerna, bara när någon klickar påden.Nationella och lokala kampanjer samt sociala medierVi utformar också särskilda nationella och lokala kampanjer för Ditt företag. Även sponsrade länkar påt.ex Facebook, LinkedIn m.m. Vi hjälper Dig med att annonsera på internet och att utvärdera ochanalysera resultatenHur ser en annons ut på Google och hur fungerar det?Annonsen har fyra rader med bl.a rubrik och Din URL. Se nedan.Exempel på annan annons på GoogleHär nedan har t.ex någon sökt på "carpet cleaning" och får då upp den här sidan. De olika företagsom visas längst till höger samt de tre översta på listan (markerat i rosa) är online annonsering,även kallat pay-per-click (PPC).
  3. 3. Mätbara ResultatDet finns ingen minimum-kostnad för vad du måste betala eller hur länge du måste annonsera. Medalternativet "kostnad per klick" (PPC), betalar du endast om en person klickar på din annons. Detbetyder att varje krona används för att skaffa dig nya potentiella kunder.Information om dina kunder samt trafik till din hemsidaDu får utförlig information om hur många gånger din annons har visats, hur många som klickat på denoch mycket mer. Ett annat bra skäl till att annonsera på internet är naturligtvis att du ökar trafiken tilldin hemsida.Har du råd att inte synas på internet?Fler och fler företag annonserar nu på webben. Dels är det billigare än att annonsera i tidningar ochde "traditionella" kanalerna, dels får du rapporter med statistik på vilka sökord dina potentiella kunderhar sökt på. Annonskanalerna har skiftat från de traditionella till webbannonsering. De flesta företagväljer idag att annonsera på internet.Vad kan du få hjälp med gällande annonsering på internet?Innan vi börjar med en annonskampanj för våra kunder kommer vi att spendera lite tid på att förstå eraaffärsbehov och era målgrupper. Sen påbörjas research/undersökning gällande sökord för attutveckla en strategi som kommer att implementeras under 3 månader eller längre enligt dina behovoch önskemål.Online Annonskampanj - t.ex 3 månader eller längreAlla annonskampanjer består av c:a 3-5 dagars undersökning av sökord och söktermer samt uppläggav nytt annonskonto på Google. Därefter t.ex 3 månaders annonsering med administration, över-vakning av resultat och ev. ändringar som skall göras, samt statistik och rapportering. Här väljer duockså hur många annonser du vill ha i din kampanj. Du kan alltid lägga till flera senare.
  4. 4. Vi hjälper dig med följande;  Research och undersökning av sökord för annonserna  Upplägg av nytt konto på Google  Utformning av t.ex 2 annonser eller fler  Utformning av landningssida på ditt företags hemsida  Analys och rapporter av annonserna  RådgivningKontakta oss för mer information: info@wsiwebanalys.se eller tel. 070-276 26 88. Välkommen attboka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte eller en gratis webbanalys.Vi erbjuder produkter och tjänster inom internetmarknadsföring och mobil marknadsföring samtseminarier och webinarier inom olika ämnen.

×