Instrumente pentru gestiunea propriei cariere profesionale

846 views

Published on

Prezentare sustinuta in cadrul conferintei Women&children first 2012

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
846
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
355
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Instrumente pentru gestiunea propriei cariere profesionale

 1. 1. INSTRUMENTE PENTRU GESTIUNEA PROPRIEI CARIERE PROFESIONALE Madalina SERBAN Trainer, supervisor&career counselor GCDF
 2. 2. Termenului de carieră i se atribuie, de către diferiţi autori, înţelesuri multiple:  privită sub aspectul mobilităţii, a ascensiunii într-o organizaţie, cariera este percepută ca "avansare";  privită ca ocupaţie, se apreciază ca anumite ocupaţii constituie o carieră (militari, profesori, manageri), pe când alte ocupaţii sunt "proiectate" drept posturi (ospatar, şofer, vânzator etc.);  înţelesul popular al termenului de carieră este asociat cu ideea de mişcare ascendentă sau de avansare a unei persoane într-un domeniu de activitate dorit, cu scopul de a obţine mai mulţi bani, mai multă responsabilitate sau de a dobândi mai mult prestigiu sau mai multa putere. O carieră se referă la situaţii diferite pentru oameni diferiţi.
 3. 3. Cariera de executiv Preşedintele şi directorul executiv al PepsiCo, Indra Nooyi. Aceasta a fost cea mai influentă femeie din mediul afacerilor, reuşind să conducă PepsiCo în aşa măsură încât firma să aibă vânzări de 43 de miliarde şi să economisească 300 de milioane de euro.
 4. 4. Cariera politica Angela Merkel, cancelarul Germaniei, anul acesta ocupă locul patru în topul celor mai puternici oameni ai planetei.
 5. 5. Cariera de antreprenor: Oprah Winfrey, are o avere estimată de 2,3 miliarde de dolari şi se pare că are şi propria reţea de televiziune prin cablu, OWN. Conform revistei Forbes, Oprah Winfrey este una dintre cele mai bogate femei antreprenor din lume.
 6. 6. Cariera in profesii liberale: Jill Abramson, editor executiv al ziarului The New York Times, are 57 de ani, este casatorită şi mamă a doi copii. În topul celor mai puternici oameni ocupă pozitia 64.
 7. 7. Proces de identificare a obiectivelor carierei individuale  individul trebuie să-şi identifice abilităţile şi aspiraţiile sau capacităţile, iar prin evaluare şi consiliere să înţeleagă care sunt eforturile necesare sau cerinţele de pregătire şi dezvoltare.  identificarea potenţialului, calificărilor şi intereselor ;  identificarea scopurilor vieţii proprii şi a scopurilor carierei;  dezvoltarea unui plan scris pentru îndeplinirea scopurilor individuale;  cercetarea sau căutarea şi obţinerea celui mai bun început de carieră;  solicitarea consilierii în carieră;  evaluarea oportunităţilor interne şi externe;  solicitarea ajutorului mentorului sau consilierului;  promovarea propriei imagini prin recunoasterea propriilor calităţi.
 8. 8. Metode La ce foloseste Cine o face Training Profesional Transfer de cunoştinţe tehnice şi de specialitate Trainer/Consilier in carieră Aptitudinal Dobândire şi exersare aptitudini Trainer/Consilier in carieră Atitudinal Crearea anumitor manifestări atitudinale Trainer/Consilier în carieră Facilitare Profesională Înţelegerea unor metodologii de lucru sau stil de lucru Trainer/Consilier în carieră Atitudinală Înţelegerea rolului Trainer/Consilier în carieră Tutoring Formare atitudinală şi aptitudinală Mentor Mentoring Formare atitudinală Mentor Coaching Formare aptitudinală Trainer/Consilier in carieră
 9. 9. Politici: variantele pe care mi le aleg pentru a-mi atinge obiectivele propuse;
 10. 10. madalina@consilierincariera.ro office@consilierincariera.ro

×