Verbintenissenrecht - 10.Ondeelbaarheid

363 views

Published on

DUTCH
Inhoud:
Enkele basisideeën over (verbintenissen) recht.
In deze ondeelbaarheid als uitzondering op "deelbaarheid" in de ruime zin én de strikte zin.

Opmerkingen, vragen, suggesties, verbeteringen, ...? Geef ze aub door. Ze zijn zeer welkom.

Achtergrond/reden: De presentaties zijn gemaakt om een student recht te helpen bij het beklimmen van de opleidingscurve die soms als heel steil wordt ervaren.

Enige info:
De ideëen, interpretaties, voorstellingswijze, etc. in de presentatie zijn de mijne en niet die van enige eerdere, huidige of toekomstige opdrachtgever.
De ideëen, interpretaties, voorstellingswijze, etc. in de presentatie zijn geen advies. Enige gebruik dat ervan zou worden gemaakt, is op risico van de gebruiker.
Mochten er intellectuele rechten in deze presentatie verwerkt zijn, dan is dit te goeder trouw gebeurd, vnl; onder de excepties van onderwijs en citaat. Mocht een rechtenhouder daar (toch) aanstoot aan nemen, dan is die verzocht om contact op te nemen, zodat aan een (eventuele) inbreuk verholpen kan worden.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
363
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Verbintenissenrecht - 10.Ondeelbaarheid

  1. 1. Verbintenissenrecht in stukken PLURALITEIT (ON)DEELBAARHEID EN HOOFDELIJKHEID
  2. 2. OVERZICHT  Deelbaarheid als regel  Uitz. 1: Ondeelbaarheid  Uitz. 2: Hoofdelijkheid  Uitz. 3: In solidum gehoudenheid
  3. 3. UITZONDERING 1: ONDEELBAARHEID 1217-1225B.W. Art. (in context van erfrecht)
  4. 4. ONDEELBAARHEID Huurprijs: 120 Verhuurder SE 60 60 SA 1 SA Huurder 2 60 Huurder 1/3 Erfgenaam 1 1/3 Erfgenaam 2 1/3 Erfgenaam 3
  5. 5. UITZ. 2: ONDEELBAARHEID  Bron van ondeelbaarheid:  Ondeelbaar  Bijv. uit de aard levering van een levend paard  Contractueel  N.B. bedongen ondeelbaarheid. contractueel bedongen hoofdelijkheid is niet gelijk aan en omvat niet de ondeelbaarheid.

×