Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El llenguatge del còmic

7,182 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

El llenguatge del còmic

 1. 1. EL CÒMICUn còmic és una narració realitzada mitjançant unaseqüència dimatges o il·lustracions que tenen com a objectiu transmetre una història al lector.
 2. 2. VINYETES La vinyeta és l’espai que ocupa cada dibuix d’un còmic, el marc on queda enquadrat.
 3. 3. De vegades, les vinyetes del còmicutilitzen recursos semblants alcine.
 4. 4. Globus o bafaradaL a bafarada és el lloc on lautor escriu el textde diàleg o de monòleg dels personatges.Ens permet saber què diu o què pensacadascú, i també ens mostra com ho diu ocom ho pensa.
 5. 5. Bafarada serrada: Un personatgeque crida i el so d’una televisió Bafarada que pensa i que parla Delta múltiple
 6. 6. TEXT Tot i que no és un element principal del còmic, el text ajuda a la comprensió de la història. Per facilitar la comprensió del text es preferible utilitzar majúscules. On trobem el text?  Text de diàleg (Globus o bafarades)  Text narratiu (cartutx)
 7. 7.  Text de diàlegEs aquell que es fica dins lesbafarades o globus (encaraque hi ha autors que noutilitzen) Text narratiu (veu en off) No es limita a explicar el que es veu a la imatge, sinó que dona més informació. -Aclareixen modificacions temporals o accions paral·leles o successives -Aclareixen imatges que poden provocar confusió
 8. 8. Imatge i enquadrament• Gran pla General. Descriu totl’ambient general on es desenvolupal’acció.•Pla general. Les figures apareixencompletes i dominen sobre l’espaique els envolta•Pla americà. Els personatge apareixtallat per sobre dels genolls i endestaca el moviment•Pla mitjà. La figura apareix tallada al’alçada de la cintura.•Primer pla. Només apareix el capdel personatge.•Pla detall. Mostra el detall d’algunelement o personatge.
 9. 9. Observa i contestaGran pla general Pla general Pla general Pla americà (sencer) Primeríssim pla Primer pla Pla mitjà Pla detall
 10. 10. Imatge i punt de vista•Normal. El nivell de lamirada del personatgecoincideix amb el del’observador. •Picat . L’observador mira les coses des de dalt. El dibuix es fa de dalt a baix. •Contrapicat. L’observador mira les coses des de baix. El dibuix es fa de baix a dalt.
 11. 11. Recursos Símbols i metàfores visuals
 12. 12.  Onomatopeies
 13. 13. ACTIVITATS1. Una imatge val més que mil paraules, però les paraules ens ajuden a definir el que passa. Observa el següent còmic:  Construeix el tema de les vinyetes i completa cada un dels globus.  Identifica el punt de vista (normal, picat i contrapicat) i els diferents enquadraments ( Gran pla general, pla general, pla americà, pla mitjà, primer pla i pla detall) posant al costa de cada vinyeta.  Anomena i assenyala els recursos i dibuixa els elements gràfics més identificatius que componen la pàgina del còmic (metàfores, onomatopeies, línies cinètiques,..)
 14. 14. 2. Crea un còmic:  Tria una noticia insòlita i crea un història de còmic.  Realitza primer un esboç en brut en el quadern d’artista. organitza les vinyetes (tamany i forma), seqüència la història i pensa què i com la dibuixaràs (pla general, detall,pla americà,...)  Utilitza els elements propis del còmic com cartutxos, onomatopeies, metàfores, línies cinètiques,...  Passa a net el còmic a una làmina DIN-A4, repassa’l amb punta fina negre i pinta’l.  Mínim 6 vinyetes
 15. 15. Esquemad’organitzaciód’un còmic enuna pàgina
 16. 16. Elaboració d’un còmic (vídeo) Clica l’enllaç i mira com es fa un còmic:http://www.youtube.com /watch?feature=player _embedded&v=yP_L AlHBa1Y#!
 17. 17. 3. Creació d’un personatge de còmic  Ves a aquest enllaç i crea el teu personatge MARVEL:http://marvel.com/games/play/31/create_your_own _superhero
 18. 18.  Un cop acabat, prem el botó PRINT, fica-li nom i segueix el següent procés per desar-ho:
 19. 19.  Prem la tecla “impr pant” (imprimir pantalla). Obre un Word i clicant el botó dret del ratolí pega la imatge. Retalla la imatge perquè només quedi el pòster del personatge.
 20. 20.  Amplia la imatge una mica i centra’l al mig de la part superior de la pàgina. A sota, DESCRIU breument al teu personatge: Explica com i per què va vestit d’aquesta manera, quin és el seu caràcter i quina és la qualitat que fa que sigui un Super heroi.
 21. 21.  Guarda el document en un pen o penja el fitxer al moodle de la assignatura: (Si tens l’activitat penjada al moodle pots acabar- la o rectificar-la fins que estigui llesta per entregar. Un cop entregada ja NO es pot modificar) Entrega l’activitat abans del dia acordat.

×