Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Wat is Pinterest en hoe werkt het?

14,617 views

Published on

Wat is Pinterest? Hoe werkt het? En wat kan je er zakelijk mee? http://www.themarketingfactory.nl/

Published in: Self Improvement
 • Ziet er keurig uit
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Wat is Pinterest en hoe werkt het?

 1. 1. Hoe werkt Pinterest? Wat is Pinterest en wat kun je er nu precies mee? TheMarketingFactory.nl Maaike Gulden
 2. 2. Wat is Pinterest?Pinterest is een verzameling online prikborden(pin boards of boards) waar je afbeeldingen en video’sverzamelt door ze te pinnen op een board over eenspecifiek onderwerp.Zie je wat leuks, grappigs of interessants op internet, danis het heel gemakkelijk om die foto (of video) te pinnenen op een van jouw boards te plaatsen. Je kunt ook zelfbeelden uploaden van je computer of smartphone.Zo kun je alles gemakkelijk op een plaats verzamelen.Een soort digitaal mood board dus.
 3. 3. Verzamelen met Pinterest
 4. 4. Delen met PinterestPinterset is een sociaalnetwerk.Je kunt ook de boards vananderen bekijken en volgen.Foto’s van anderen kun jeliken, becommentariëren enrepinnen naar jouw eigenboard.
 5. 5. Vooral een vrouwendingPinterest wordt nog vooral door vrouwengebruikt. 80% van de gebruikers is vrouw.Maar wist je dat de oprichters mannen enarchitecten zijn? De website is bedacht als toolom de verzamelwoede van plaatjes vangebouwen overzichtelijker te maken.
 6. 6. Belangrijke begrippenPinnen: afbeeldingen of video’s pin je op eenboard. Je kunt deze van internet halen ofdownloaden van je computer of smartphone.Repinnen: beelden van andere hergebruiken enop een van jouw boards plaatsen of vastpinnen.Board: online prikbord over een bepaald thema.
 7. 7. Maak boards aanJe kunt verschillende boards aanmaken. Pin niet alles watje leuk vindt op één board, maar maak per thema eennieuw board aan. Dit maakt het voor volgers handiger omeen board te volgenJe kunt op elk gewenst moment een nieuw boardaanmaken. Je account wordt door Pinterest standaardvoorzien van 5 boards. Je kunt deze gewoon verwijderen.Om een nieuw board aan te maken, klik je op de ‘Add+-button’, die je rechtsboven vindt.
 8. 8. Knoppen om boards te maken
 9. 9. Samen aan een board werkenJe kunt ervoor kiezen om ook anderen toe testaan om samen te pinnen op jouw board.Samen met collega’s inspirerend materiaaldelen? Of met je man de nieuwe inrichting vanje woning samenstellen?Kies hiervoor ‘Me + Contributors’ en vul het e-mailadres in van de persoon die mee magpinnen.
 10. 10. Samen aan board werken
 11. 11. Beeld van internet pinnenWanneer je ‘add a pin’ gebruikt dien je de URL vande pagina in te geven waarop de afbeelding staat(dus niet de homepage van de website).Klik vervolgens op ‘Find Images’. Pinterest toont deafbeeldingen die op deze pagina te vinden zijn. Kiesde afbeelding die je wilt toevoegen, geef aan opwelk board je deze afbeelding wilt plaatsen en vuleen korte omschrijving in. Klik op ‘Pin It’ als je klaarbent.
 12. 12. Beeld van internet pinnen
 13. 13. Pin It button toevoegen Afbeeldingen of video’s van internet zijn eenvoudig toe te voegen aan je board via de speciale Pin It-button die je in je browser kan plaatsen. De link naar de website wordt automatisch meegenomen als je een foto vanaf een website pint.
 14. 14. Beeld vanaf computerWanneer je een afbeelding wilt pinnen die op jecomputer staat, kies je niet voor ‘Add a Pin’,maar voor ‘Upload a Pin’.
Kies vervolgens de afbeelding die je wiltuploaden, selecteer het gewenste board en voegeen korte beschrijving toe. Vergeet niet om op‘Pin It’ te klikken als je klaar bent.
 15. 15. Beeld vanaf computer
 16. 16. Zorg voor goede trefwoordenZorg dat je in de beschrijving keywords opneemtwaarop je gevonden wilt worden én natuurlijk datde beschrijving slaat op de gepinde afbeelding.Wanneer een nieuwe pin een omschrijving krijgt,kan het geoptimaliseerd worden door keywords toete voegen. Gebruikers die deze keywords alszoektermen gebruiken om een pin te vinden,kunnen dan bij jouw pin uitkomen. Het is ookmogelijk om hashtags aan het eind van debeschrijving toe te voegen.
 17. 17. Moegelijkheden om te delenPinterest heeft verschillende mogelijkheden omop elkaars gepinde afbeeldingen te reageren.Kom jij een mooi plaatje tegen op een board vaneen ander dan kun je:• Repinnen• Liken• Comment• Taggen
 18. 18. RepinnenGa over de afbeelding heen met je muis en klikop de ‘Repin-button’ die verschijnt.Vervolgens krijg je weer de mogelijkheid om tekiezen welk board je wilt gebruiken en kun je debeschrijving die door de oorspronkelijke pinneris toegevoegd aanpassen.
 19. 19. LikenJe kunt op Pinterest ook een afbeelding ‘liken’.Kies hiervoor simpelweg voor de ‘Like-button’die verschijnt als je over een afbeelding heengaat.Je kunt alle afbeeldingen die je zelf geliked hebtgemakkelijk terugvinden op je profiel.
 20. 20. Reactie geven (Comment)Natuurlijk kun je ook reageren op een door eenander gepinde afbeelding.Klik op de ‘Comment-button’ als je over deafbeelding heen gaat.Denk er bijvoorbeeld ook eens aan om iemandvia een comment te bedanken voor een repin.
 21. 21. TaggenNet als op Facebook en Twitter, kun je eenpinfriend taggen door in de description box een@ voor de naam van die persoon te zetten.Zodra je na de @ begint te typen, komt Pinterestmet voorstellen.
 22. 22. Waarom groeit Pinterest zo snel?• Mensen houden van beelden• Gebruikers volgen elkaar op basis van interesses• Pinnen is eenvoudig met de Pin It knop• Integratie met Facebook en Twitter• Mogelijkheid voor meer verkeer naar je website• SEO waarde opbouwen met Do Follow links• Aantrekking tot verschillende markten• Het is gratis
 23. 23. Breid je netwerk uitCommuniceer met anderen zoals op Facebook en Twitterwordt gedaan (connect, reageer, like en repin).Plaats regelmatig nieuwe content.Breid je bereik uit door af en toe pins op anderenetwerken te delen.Het is ook mogelijk om een pin te embedden en op jeblog of website te plaatsen.
 24. 24. Verkeer naar je websitePinterest zorgt voor veel verwijzend verkeer naarwebsites. Dit is ook goed voor je SEO score.Is jouw bedrijf al actief op Pinterest, dan is hetbelangrijk om af en toe te kijken naar destatistieken. Hierin kun je zien of er veel verkeervanuit Pinterest naar jouw bedrijfspagina isgekomen.Pinterest scoort bovendien hoog in dezoekresultaten van Google.
 25. 25. Zakelijke mogelijkhedenProbeer Pinterest uit voor je onderneming.
Bekijkeens hoe andere bedrijven het inzetten.Pinterest hoeft niet voor elk merk het juiste kanaalte zijn. Als een bedrijf mooie beelden heeft enunieke producten maakt, zou Pinterest goedpassen.Je kunt je bedrijf visueel presenteren, wedstrijdenhouden, presentaties en bedrijffilmpjes uploaden.Mogelijkheden genoeg dus ben creatief.
 26. 26. Klaar om te pinnen? Pinterest is alleen nog toegankelijk op uitnodiging. Je kunt deze bij Pinterest aanvragen, maar dat duurt eventjes. Wil je een uitnodiging voor Pinterest? Stuur me dan even een bericht. Contact: info@themarketingfactory.nl Twitter: @maaikegulden Linkedin/in/maaikegulden Pinterest.com/maaikegulden Facebook.com/marketingclub.nl

×