Työhakemus

1,075 views

Published on

http://tyohakemus.org/

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,075
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Työhakemus

  1. 1. Työhakemus
  2. 2. Työhakemus on normaalisti kaksiosainen hakemus, jolla haetaan tai anotaan työpaikkaa. Se koostuu yleensä itse hakemuksesta sekä sinun henkilökohtaisesta ansioluettelosta. Mukaan voi tulla myös muita liitteitä, mikäli niitä pyydetään työpaikkailmoituksessa. Työhakemuksen hyvä pituus on kolme sivua, mistä kaksi kuuluu CV:lle. Mikäli ansioluettelo ei ole niin pitkä, voit hyödyntää sen hakemuksessa tai lähettää lyhyemmän hakemuksen.
  3. 3. Työpaikkahakemusta kannattaa ajatella sijoituksena, ei pakollisena pahana, kuten valitettavan useat tekevät. Se on kuitenkin sijoitus, josta palkintona on työpaikka. Tavallisesti ensimmäinen askel on kuitenkin vasta työhaastattelu, jonka perusteella työntekijä(t) lopulta valitaan. Käytännössä voit miettiä työhakemusta myyntikirjeenä tai mainoksena itsestäsi. Sen ja sinun tehtäväsi on myydä itsesi yritykseen töihin. Mukana tuleva ansioluettelo antaa sitten sinusta, taidoistasi ja kokemuksistasi lisää tarpeellista tietoa. Usein se jää kuitenkin paitsioon, jos itse työhakemus ei miellytä työnantajaa.
  4. 4. Hakemiseen ja hakemukseen kannattaa käyttää aikaa, kun saatava voitto on suuri. Sen laatiminen tulisi tehdä huolellisesti ja luoda siitä selkeä sekä siisti. Tiettyjä yleisiä virheitä kannattaa välttää, jotka saattavat näyttää työnantajista huonoilta, kuten kirjoitusvirheet tai sotkuisuus.
  5. 5. Linkkivinkkejä työnhakijoille http://tyohakemus.org/ http://tyohaastattelu.fi/
  6. 6. Linkkivinkkejä työnhakijoille http://tyohakemus.org/ http://tyohaastattelu.fi/

×