Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Showroom d'Apps Socials - VIè Congrés Tercer Sector

109 views

Published on

Aquestes apps ajuden a fer un món més just! Control sanitari, lectura fàcil, voluntariat, navegació per satèl·lit per persones amb discapacitat visual, comerç just, autonomia de la gent gran, estalvi energètic….
T'expliquem aquelles aplicacions que hi seran al VIè Congrés de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Published in: Mobile
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Showroom d'Apps Socials - VIè Congrés Tercer Sector

  1. 1. Un projecte de: m4SocialI N C L U S I V E M O B I L E Showroom d’Apps Socials Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya Entitat Entitat Entitat Entitat Entitat Entitat Transformació Digital del Tercer Sector
  2. 2. Aquestes apps ajuden a fer un món més just: Control sanitari, lectura fàcil, voluntariat, navegació per satèl·lit per persones amb discapacitat visual, comerç just, autonomia de la gent gran, estalvi energètic…. Descobreix-les a l’Espai m4Social! Ability Connect, traducció simultània Permet que diferents usuaris vegin al seu dispositiu la pantalla d’un altre a temps real. Permet fer traducció simultània: els dispositius dels oients (o persones amb discapacitat auditiva) poden estar connectats al d’un traductor (o intèrpret) que transcriu a temps real. Ankommen, per a nouvinguts Ankommen (Arribar en alemany) i és una guia útil pels refugiats que acaben d’arribar a Alemanya. Informació sobre demandes d’asil, costums, tutorials aprendre l’idioma i recursos per trobar feina entre altres. L’app està en 5 idiomes. Ariadna, per actuar ràpid en cas d’aturada cardíaca Permet localitzar el Desfibril·lador Extern Automatitzat (DEA) i el voluntari format en reanimació cardiopulmonar més proper per tal de disminuir el temps de reacció en cas d’aturada cardíaca. Arrels localitzador, per la gent sense llar Permet a la ciutadania avisar de la ubicació de persones sense llar i donar informació: home o dona, sola o en grup o si té animals. La informació serveix per millorar l’atenció i quantificar la problemàtica a Catalunya. b-Resol, per l’assetjament escolar Permet que un estudiant pugui denunciar una situació d’assetjament escolar, de manera relativament anònima. L’app ho notifica als professors, que hauran rebut una formació específica en aquest àmbit un cop implementen l’ús de l’app. “Be My Eyes”, per ajudar a persones amb discapacitat visual Connecta persones amb discapacitat visual amb persones que poden veure. Quan una persona amb discapacitat visual necessita ajuda, un voluntari rep una notificació i s’estableix una connexió de vídeo en directe a través del qual el voluntari l’assistirà. Blind Explorer, navegació sensorial per a persones amb discapacitat visual Genera sons 3D que sumats a la navegació per satèl·lit, guiaran a les persones amb discapacitat visual. Registra recorreguts freqüents, no requereix cobertura mòbil i permet l’ús d’auriculars oberts per seguir escoltant el so ambient.
  3. 3. “Ciudades Patrimonio Accesibles”, pel turisme accessible Ofereix informació sobre les condicions d’accessibilitat de l’oferta de turística de ciutats que són patrimoni de la Humanitat. Pensada per facilitar la planificació i millorar l’experiència a turistes amb discapacitat i altres necessitats diverses. COMjunts, facilita comunicació mèdica sobre malalties rares Ajuda a les famílies que tenen un fill/a amb una malaltia rara a transitar per les principals situacions comunicatives amb els professionals de la salut. Aquestes s’il·lustren amb un vídeo i inclouen informació sobre com gestionar cada cas. Discubre, servei d’ortopèdia i discapacitat Marketplace d’ortopèdia i discapacitat online que assessora a persones amb alguna discapacitat i/o amb discapacitat funcional en l’accés a productes i serveis per a cobrir les seves necessitats de manera fàcil, eficient i transparent. Familyar, per prevenir l’aïllament social de persones grans Permet que persones grans estiguin en contacte amb familiars, cuidadors, serveis mèdics, residències, amics i veïns. Es poden fer videotrucades, compartir imatges, avisos de cites o medicació. Disposa d’un software per entitats. Mapa d’Entitats Socials de Catalunya Permet trobar entitats socials segons el municipi, comarca, el col·lectiu de persones ateses (gent gran, infants, persones amb discapacitat, etc.), àmbit d’intervenció (inserció laboral, dret a l’habitatge, ajuda alimentària, etc.) i localització. Minuts, per promoure tasques en favor de la seva comunitat Aquesta plataforma pretén promoure que les persones ajudin a la seva comunitat i que es comptabilitzi la seva ajuda, guanyant minuts que podran bescanviar per serveis o descomptes. Pam a pam, per l’economia solidaria Mapa co·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i d’economia solidària. Permet tan trobar serveis i establiments responsables com recomanar-ne per tal que siguin inclosos al directori. Pedius, perquè les persones amb discapacitat auditiva puguin trucar A través del reconeixement i síntesi de veu. L’usuari pot escriure un missatge per tal de que el receptor ho rebi com una trucada de veu i també pot rebre la resposta en forma de missatge en temps real.
  4. 4. Pukono, per millorar l’alimentació de persones amb hipertensió Guia d’aliments i receptes validats per professionals de la salut pensada per millorar l’alimentació de persones amb hipertensió arterial/insuficiència renal. Inclou un semàfor renal segons el nivell de seguretat pel que fa a sodi, potassi i fòsfor. RAI vision, per facilitar l´ús del mòbil a persones amb dificultat visual App que permet a les persones amb dificultats visuals controlar més facilment el software del seu dispositiu, sense la necessitat de visualitzar la interficie i amb l’ajuda del so i del tacte. RogerVoice, per a que les persones amb discapacitat auditiva pudir fer i rebre trucades Pensada per persones amb discapacitat auditiva, aquesta app reconeix la veu de una trucada i la transforma en missatges de text instantanis. A la inversa, l’usuari pot escriure allò que vol dir i RogerVoice parla en veu alta per ell. Sensovida, teleassistència avançada per a gent gran Servei de teleassistència que combina Internet of Things (IoT) i el Big Data per permetre a la gent gran que viu sola viure de manera independent. L’app ofereix als familiars d’aquestes persones informació en temps real. uSound, per millorar l’audio dels mòbils de persones amb dificultats auditives Permet establir un sistema d’amplificació de l’àudio del teu mòbil de manera personalitzada amb l’objectiu de millorar la utilització de la tecnologia mòbil per part de persones amb dificultats auditives. VinclesBCN, per reduir el sentiment de soledat de les persones grans Permet crear una comunitat de persones grans que visquin a la mateixa zona i tinguin interessos en comú. Es compta amb un dinamitzador que promou la participació en converses i en activitats per apropar les persones del barri i les noves activitats de la ciutat. WhatsCine, per l’accessibilitat al cinema i la televisió Permet que tothom, independentment de la seva condició, pugui accedir a qualsevol contingut audiovisual, espectacle o esdeveniment cultural. Ofereix tres formes de comunicació: audiodescripció, subtitulat per a sords i llengua de signes. Whereis, per l’accessibilitat dels documents impresos Aquest servei insereix un codi QR invisible als documents abans de que aquests siguin impresos. El codi QR estara distribuit per tota la superficie del document de manera que, l’usuari de la app el podrà detectar, accedir al contingut i navegar-hi. YoTeCuido, per cuidadors i afectats per la malaltia d’Alzheimer Amb informació sobre la malaltia l’Alzheimer. Dóna resposta als problemes quotidians i inclou rutines senzilles d’exercicis. Té una secció amb consells per al cuidador, un llistat complet d’associacions i permet fer consultes a especialistes.

×