Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

τμήμα Α2: Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο

1,306 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

τμήμα Α2: Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο

 1. 1.  BLUE FIRE Blue Fire Ασφάλεια στο διαδίκτυο − Μπαντής Νίκος − Μαλισόβας Πέτρος − Ζυγουλάκη Ελευθερία − Μπένου Βάνα − Μπλιάτσιου Άλκηστις
 2. 2. Ασφάλεια κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο Βασικοί Κανόνες:α. Διάβασε, σκέψου και μετά κάνε κλικ.β. Πληκτρολόγησε, έλεγξε και μετά κάνε κλικ. γ. Κλείσε τον υπολογιστή και συζήτησε αυτά που διάβασες.
 3. 3. Social MediaΠρόκειται για Διαδικτυακούς Τόπους πουπαρέχουν ως υπηρεσία την παραγωγή καιδημοσίευση περιεχομένου από τους ίδιους τουςχρήστες του Διαδικτύου και όχι από κάποιαεταιρία. Στο Facebook οι Έλληνες χρήστες ξεπερνούντα 3.000.000. Το 41% των χρηστών διαβάζουν Blogs. 330+ εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούνonline βίντεο. To Twitter (από τα πιο διαδεδομένα socialnetworks) έχει 32.000.000 χρήστεςπαγκοσμίως. Το ΜySpace έχει 110 εκατομμύρια χρήστεςπαγκοσμίως.
 4. 4. Εκφοβισμός κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο (1)Ποια είναι τα στοιχεία σχετικά με τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου; Το Cyberbullying είναι οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών, συγκεκριμένα του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων
 5. 5. Εκφοβισμός κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο (2) Τα διεθνή ποσοστά ανέρχονται σε 10-20%αναλόγως της ηλικίας. Στον Ελληνικό χώρο έχουν παρουσιαστεί στοιχεία από τη Κω το 2008 όπου το 14,7% των μαθητών ηλικίας 14-18 ετών είχανβιώσει cyberbullying (15,2% στα αγόρια και 19,5% στα κορίτσια). Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και έφηβοι που δεν είχαν Η/Υ είχαν βιώσει τέτοια εμπειρία – οι γονείς που είναι εφησυχασμένοι ότι το cyberbullying δεν αφορά τα δικά τους παιδιά επειδή έχουν υπό έλεγχο τη χρήση Η/Υ στο σπίτιπρέπει να καταλάβουν ότι το παιδί τους μπορεί να υποστεί αυτού του είδους τη παρενόχληση.
 6. 6. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.Δημήτρης Μπλιάτσιος.Νίκος Μαρουσούλης.Κατερίνα ΚιοράιΑριστέα Κουτσιόγγουλου.Πολυξένη Ουζούνη.
 7. 7. Διαδίκτυο.Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημαδιασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοιχρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων, η οποίασυχνά αποκαλείται "TCP/IP" για να εξυπηρετεί εκατομμύριαχρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οιδιασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οιοποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας,ανταλλάσσουν μηνύματα (πακέτα) με τη χρήση διαφόρωνπρωτοκόλλων (τυποποιημένοι κανόνες επικοινωνίας), τα οποίαυλοποιούνται σε επίπεδο υλικού και λογισμικού.Το κοινό αυτό δίκτυο καλείται Διαδίκτυο.
 8. 8. Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στο Ίντερνετ.Σχεδόν εννιά στους δέκα άνθρωποι στον κόσμο (το 87%) πιστεύουν ότι ηπρόσβαση στο διαδίκτυο συνιστά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, πουπρέπει να προστατεύεταιΗ έρευνα, σε περισσότερους από 27.000 ενηλίκους σε 26 χώρες,διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών του κόσμου νακατοχυρωθεί το δικαίωμα της πρόσβασης στο Ίντερνετ. «Το διαδίκτυο είναι η πιο ισχυρή εν δυνάμει πηγή διαφωτισμού πουέχει ποτέ δημιουργηθεί», δήλωσε ο δρ Χαμαντούν Τουρέ, γενικόςγραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, και τόνισε ότι «οικυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν το ΄Ιντερνετ σαν βασικήυποδομή, όπως ακριβώς τους δρόμους, τις αποχετεύσεις και τηνύδρευση. Έχουμε εισέλθει στην κοινωνία της γνώσης και ο καθέναςπρέπει να έχει πρόσβαση, ώστε να συμμετέχει σε αυτήν».
 9. 9. Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που σεχαρακτηρίζει, όπως για παράδειγμα τοόνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου, ταενδιαφέροντά σου, οι επιδόσεις σου στοσχολείο, οι φωτογραφίες σου, οι απόψεις σου, κ.α. Μερικές φορές τα προσωπικά σου δεδομένα αφορούνιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία τηςΙδιωτικής σου ζωής, όπως στο θρήσκευμά σου, στιςπολιτικές σου πεποιθήσεις, στηνκατάσταση της υγείας σου ή στην ερωτική σου ζωή.
 10. 10. Πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά μουδεδομένα; Πολλές από τις καθημερινές σου δραστηριότητεςβασίζονται στην επεξεργασία τωνπροσωπικών σου δεδομένων:· Η φόρμα που συμπληρώνεις για συμμετοχή στοδιαγωνισμό της εταιρείαςηλεκτρονικών παιχνιδιών περιέχει προσωπικά σουστοιχεία, όπως όνομα,τηλέφωνο, διεύθυνση και ηλικία.· Το ίδιο συμβαίνει και κατά την εγγραφή σου σε έναδιαδικτυακό (on-line)κατάστημα βιβλίων.· Το σχολείο σου τηρεί δεδομένα για τους βαθμούς και τιςεπιδόσεις σου.· Ο γιατρός που επισκέφτηκες τηρεί τις ιατρικές σουεξετάσεις και άλλα σχετικάστοιχεία για την υγεία σου.· Το προφίλ σου στο Facebook περιέχει πληροφορίεςγια τους φίλους σου, ταενδιαφέροντά σου, αλλά και άλμπουμ με φωτογραφίεςσου.
 11. 11. Ποια είναι τα δικαιώματα μου σε σχέση με τα προσωπικάμου δεδομένα;· Όταν κάποιος σου ζητά να του δώσεις προσωπικά σουδεδομένα, έχεις το δικαίωμα να γνωρίζεις ακριβώς την ταυτότητά του, τον σκοπό για τον οποίο χρειάζεται τα δεδομένα σου, σεποιους θα τα στείλει, καθώς και ποιοι θα έχουν πρόσβαση σεαυτά.· Έχεις το δικαίωμα να γνωρίζεις ποια δεδομένα τηρούν οιάλλοι για σένα και μπορείς να τους ζητάς να σε ενημερώνουν γιααυτό.· Έχεις το δικαίωμα να ζητάς τη διαγραφή ή τη διόρθωση των προσωπικών σου δεδομένων, όταν θεωρείς ότι η πληροφορίααυτή σε θίγει ή είναι λανθασμένη ή όταν διαφωνείς με τηνεπεξεργασία αυτών των δεδομένων.
 12. 12. Ασφαλείς Αγορές στο Διαδίκτυο.Οι αγορές μέσω διαδικτύου αποτελούν τάση πουεδραιώνεται με την πάροδο του χρόνου καθώςαποτελούν μια εύκολη συνήθεια από την άνεση τουχώρου μας και μας δίνουν την ευχέρεια ενδελεχούςέρευνας αγοράς.Η αγορά από το Ιντερνετ είναι ασφαλής, όταν γίνεται απόαναγνωρισμένα και μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα.Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που κρύβουνκινδύνους για τους καταναλωτές.Οι κίνδυνοι αυτοί σχετίζονται κυρίως με την αθέτηση τωνόρων της εμπορικής συμφωνίας (μη παράδοση τωνπροϊόντων ή των υπηρεσιών, παράδοση ελαττωματικώναγαθών, χρέωση κρυφών εξόδων). Πρέπει δηλαδή ναείναι κανείς καχύποπτος…
 13. 13. Πώς μπορώ να κάνω ασφαλείς αγορές μέσω Internet ;• Προσέχω στο να δίνω μόνο τα απολύτως απαραίτηταπροσωπικά στοιχεία για τη συναλλαγή.•Προτού προβώ σε συναλλαγή πρέπει να ενημερωθώ σχετικά μετα συστήματα που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κατάστημα καιτους όρους χρήσης•Ενημερώνομαι σχετικά με την ταυτότητα του ηλεκτρονικούκαταστήματος.•Για αγορές είναι προτιμότερες οι προπληρωμένες δικτυακέςυπηρεσίες, καθώς παρέχονται από εταιρείες φερέγγυες καισοβαρές που προσφέρουν αποζημίωση σε περίπτωσηεξαπάτησης.•Χρησιμοποιώ προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες.•Αποφεύγω να κάνω ηλεκτρονικές συναλλαγές από υπολογιστέςτρίτων ή δημόσια προσβάσιμους (π.χ. από Ίντερνετ καφέ).•Φυλάσσω τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Δε χρησιμοποιώγια κωδικό ονόματα οικείων μας, ημερομηνίες γέννησης,επετείων, κ.λ.π, που εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς…
 14. 14. Εξαπάτηση στο ΔιαδικτυοΠώς μπορείτε να εντοπίσετε ένα μήνυμαψαρέματος;Το "Phishing" είναι ένας τύπος εξαπάτησης που έχεισχεδιαστεί για την κλοπή της ταυτότητάς σας.Οι επιτήδειοι της ηλεκτρονικής απάτης σας πλησιάζουν μεψεύτικα προσχήματα και προσπαθούν να σας πείσουν νακοινοποιήσετε σημαντικές προσωπικές πληροφορίες όπωςαριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης ήδεδομένα του λογαριασμού σας.Οι απάτες ψαρέματος μπορεί να γίνουν αυτοπροσώπως ήμέσω τηλεφώνου ενώ διακινούνται μέσω ανεπιθύμητωνηλεκτρονικών μηνυμάτων, pop up windows ή άμεσωνμηνυμάτων (Instant messaging).
 15. 15. Πώς να διακρίνετε μία απάτη ψαρέματος;Δεν είναι ασφαλές να εισάγετε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορwindows (αναδυόμενα παράθυρα).Μια κοινή τεχνική ψαρέματος είναι το άνοιγμα ενός ψεύτικου αναδυόμπαραθύρου όταν κάποιος κάνει κλικ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ψαρΜπορεί να φαίνεται πολύ πειστικό ή μπορεί να εμφανίζεται πάνω αππαράθυρο που εμπιστεύεστε.Ακόμη και εάν το αναδυόμενο παράθυρο φαίνεται πολύ επίσημο ή διείναι ασφαλές, θα πρέπει να αποφεύγετε να εισάγετε ευαίσθητα προσδεδομένα γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε την πιστοποίηση ασφάλε
 16. 16. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ασφάλεια Προσωπικών ΔεδομένωνFANTASTIC 5ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΘΟΔΩΡΗΣ ΧΑΙΤΙΔΗΣΚΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥΕΦΗ ΝΕΣΤΩΡΑΝΕΚΤΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
 17. 17. Μην παίρνεις τίποτε ως δεδομένο… Σκέψου πιο προσωπικά!Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΑρχήΠροστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δημιούργησε, στις 28Ιανουαρίου 2011, ένα διαδικτυακό κόμβο για την ενημέρωση των μαθητών τηςδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένωνκαι της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Μέρος αυτής της ενημέρωσης αποτελείεκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους καθηγητές γιασυζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στην τάξη.Αφιερώστε λίγο χρόνο για την πλοήγησή σας στις τέσσερις ενημερωτικές ενότητες,όπου θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές, καθώς και κουίζγνώσεων και βίντεο που θα σας βοηθήσουν να μάθετε διασκεδάζοντας πώς ναχρησιμοποιείτε το διαδίκτυο με ασφάλεια... ΕίσοδοςKόμικ για την Πνευματική ΙδιοκτησίαΔιαβάστε και κατεβάστε στον υπολογιστή σας το κόμικ για την πνευματική ιδιοκτησίαΣτο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του ΕλληνικούΚέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, διαβάστε και κατεβάστε δύο εγχειρίδια για Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, με στόχο την αποκλειστικήχρήση τους από τους μαθητές, σε μορφή pdf.
 18. 18. «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου – Συνοπτικός οδηγός για τους μαθητές» α) Αρχείο υψηλής ανάλυσης προς εκτύπωση και συρραφή (4,5 ΜΒ) β) Αρχείο υψηλής ανάλυσης (προτείνεται να χρησιμοποιείται online) (3,4 ΜΒ) Περιγραφή: Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο είναι η πράξη της εξαπάτησης ενός χρήστη κάνοντας τον να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε μια «πλαστή ιστοσελίδα» στο Διαδίκτυο (π.χ διεύθυνση, αριθμό ταυτότητας, αριθμό διαβατηρίου, αριθμούςτραπεζικών λογαριασμών,ης κ.λπ). Μια τέτοιου είδους δραστηριότητα επιτρέπει σε έναν απατεώνα (cracker) να κλέψει ή να πλαστογραφήσει τα στοιχεία του θύματος ή/και να κερδίσει παράνομη πρόσβαση στα δεδομένα του/της, όπως προσωπικούς λογαριασμούς, συνδρομές, e-mail, κωδικούς, κ.λπ. Κάποιοι θεωρούν τις Απάτες (Scams) ως ένα είδος υποκλοπής, μόνο που οι Απάτεςσυνήθως δεν ενδιαφέρονται για τις προσωπικές μας πληροφορίες, αλλά προσπαθούν να προκαλέσουν τον οίκτο μας για τον ανθρώπινο πόνο ώστε να προσφέρουμε λεφτά για να βοηθήσουμε ένα δήθεν καλό σκοπό. Για παράδειγμα, σχεδόν κάθε μεγάλη καταστροφή (σεισμός, πλημμύρες, πείνα, πόλεμος) έχει προκαλέσει πολυάριθμες ηλεκτρονικές απάτες, μηνύματα σε ιστοσελίδες που ζητούν από τους χρήστες ναπροσφέρουν λεφτά για να βοηθήσουν για κάποιο καλό σκοπό. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πολλά λεφτά για τέτοιους “καλούς” σκοπούς. Κάποιοι έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους, καθώς έχουν ταξιδέψει σε άλλες χώρες για να γνωρίσουν αυτούς που επωφελούνταν των προσφορών τους.
 19. 19. Προστασία προσωπικών δεδομένωνΟ χρήστης των προγραμμάτων αλληλογραφίας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικόςκαι να μην αναφέρει ποτέ σε μηνύματα προσωπικά του στοιχεία, καθώς και αριθμούςπιστωτικών καρτών ή οποιαδήποτε άλλα δεδομένα. Τα mails είναι από τουςσυνηθέστερους στόχους των κάθε είδους hackers, οι οποίοι μπορούν να υποκλέψουνόλα τα στοιχεία. Γενικά είναι καλό να αλλάζει τακτικά ο κωδικός πρόσβασης τουλογαριασμού email .Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η διαχείριση λογαριασμών web mail , οι οποίοι είναι πολύπρακτικοί και διαθέσιμοι από παντού, αλλά και με χαμηλό δείκτη προστασίαςπροσωπικών δεδομένων. Σε αυτούς τους λογαριασμούς συχνά παρέχεται επιλογή γιααπομνημόνευση του ονόματος χρήστη και του κωδικού στον υπολογιστή, ώστε οχρήστης να μην πληκτρολογεί κανένα από τα στοιχεία του κάθε φορά που συνδέεταιαπό τον ίδιο υπολογιστή ("Απομνημόνευση του ID μου σε αυτό τον υπολογιστή"). Εδώφυσικά δεν ενεργοποιείται η παραπάνω επιλογή. Kόμικ για την ΠνευματικήΙδιοκτησίαΔιαβάστε και κατεβάστε στον υπολογιστή σας το κόμικ για την πνευματική ιδιοκτησίαΣτο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του ΕλληνικούΚέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, διαβάστε και κατεβάστε δύοεγχειρίδια για Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, με στόχο την αποκλειστική χρήση τουςαπό τους μαθητές, σε μορφή pdf.
 20. 20. ΜΑΥΡΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ!ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΧΑΣ ΒΑΓΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΝΤΕΝΤΖΙΟΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΕΝΤΖΙΟΝΑΙ
 21. 21. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τι είναι η υποκλοπή ταυτότητας;Υποκλοπή ταυτότητας είναι όταν κάποιος παίρνει τα προσωπικά σας δεδομένα και παριστάνει ότι είναι εσείς για προσωπικό (συχνά οικονομικό) κέρδος. Τρόποι υποκλοπής. -Εγκληματίες βρίσκουν προσωπικά δεδομένα στον πραγματικό κόσμο (παίρνοντας για παράδειγμα έγγραφα από τα σκουπίδια σας ή κλέβοντας την αλληλογραφία, το πορτοφόλι ή το τσαντάκι σας).
 22. 22. -Στέλνουν email που Μια έρευνα το 2010 από τον Get ισχυρίζονται πως είναι από Safe Online αποκάλυψε ότι η ραγδαία αύξηση των «έξυπνων» την τράπεζά σας και σας τηλεφώνων (smartphones) κάνει ζητούν να επιβεβαιώσετε τα τους ανθρώπους ευάλωτους, με το στοιχεία του λογαριασμού 67% αυτών που έχουν πρόσβαση σας και τον κωδικό στο διαδίκτυο από το κινητό τους πρόσβασής σας·στήνουν παραπλανητικούς ιστοτόπους και επιλέγουν, ως στόχο τους, χρήστες κινητού που έχουν Bluetooth στο τηλέφωνό τους
 23. 23. Η υποκλοπή ταυτότηταςΤι χρειάζεται να γνωρίζω γι’ αυτήν; Για την ακρίβεια, μια έρευνα που Ίσως πιστεύετε ότι η εκπονήθηκε στις αρχές του υποκλοπή ταυτότητας είναι 2010 αποκάλυψε πως οι ζήτημα που αφορά 16χρονοι-24χρονοι περισσότερο τους ενήλικες κινδυνεύουν περισσότερο να παρά τα παιδιά. Όμως οι πέσουν θύματα διαδικτυακής νέοι μπορούν επίσης να απάτης, πέσουν θύματα υποκλοπής ταυτότητας, που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη για πολλά χρόνια, ωσότου θελήσουν ν’ ανοίξουν τονραπεζικό τους λογαριασμόνα πάρουν φοιτητικό δάνειο, για παράδειγμα.
 24. 24. Τι μπορώ να κάνω; -Μιλήστε στο παιδί σας -Μάθετέ του να μην ανοίγει για το τι είναι τα συνημμένα σε email, εκτός «προσωπικά δεδομένα κι αν ξέρει ποιος τα εξηγήστε του γιατί είναι έστειλε, και να κατεβάζει περιεχόμενο μόνον από σημαντικό να κρατά ιστοτόπους που κρυφά τα προσωπικά εμπιστεύεται. του δεδομένα (και τα δικά σας). -Εάν εσείς ή το παιδί σας -Σιγουρευτείτε ότι ο πέσετε θύμα υποκλοπής υπολογιστής σας έχει ταυτότητας, αναφέρετέ το ενημερωμένο λογισμικό στην αστυνομία κατά των ιών,και άλλων επικύνδινων
 25. 25. Παραπλανητικό περιεχόμενο Τρόποι Προστασίας.Τι μπορώ να κάνω; 1.Το πιο βασικό είναι να -Εγκαταστήστε Γονικούς μην έχουμε ξεκλείδωτο το Ελέγχους WiFi του σπιτιού μας -Εξηγήστε του πως δεν 2.Δεύτερο βήμα είναι, είναι όλες οι πληροφορίες όταν μπαίνουμε από στο διαδίκτυο αληθινές. ξεκλείδωτα δίκτυα να Κάποιες μπορεί να είναι αρκούμαστε στο παραπλανητικές. σερφάρισμα χωρίς να διαβάζουμε e-mail, -Προτρέψτε το παιδί σας να βλέπει με αναλυτικό και 3. Όταν συνδεόμαστε σε κριτικό μάτι ό,τι βρίσκει στο μία σελίδα έτσι και όχι με διαδίκτυο. το κλασικό http:// ουσιαστικά έχουμε κλειδώσει τους ματάκηδες
 26. 26. Το φαινόμενο του «phising»Κατά παράφραση του «fishing» (ψαρεύω/ψάρεμα),όπως ονομάζεται η προσπάθεια κάποιου να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικάστοιχεία, δεν είναι παρά μια καλοστημένη επιχείρηση προσέλκυσης χρηστών τουΔιαδικτύου.Στόχοςόχι μόνο οι αδαείς αλλά κυρίως οι ευκολόπιστοι

×