XAMPP

376 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
376
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

XAMPP

 1. 1. Ce presupune instalareaXAMPP? -instalare server PHP, -instalare Apache, -baza de date MySql , - client FTP FileZila, -Tomcat, -Mercury
 2. 2. Apache: Un server http open source, e folosit de circa 50 % din paginile web. Astfel, motorul de cautare folosit de Google foloseste o versiune modificata de Apache numita Google Web Server (GWS). Si proiectele Wikimedia inclusiv Wikipedia ruleaza tot pe un server Apache.
 3. 3. MySql Este un sistem de gestiune a bazelor de date relational, produs de compania suedeza MySQL AB si distribuit sub Licenta Publica Generala GNU. Este cel mai popular SGBD open-source la ora actuala. Desi este folosit foarte des impreuna cu limbajul de programare PHP, cu MySQL se pot construi aplicatii în orice limbaj major.
 4. 4.  PHP - este un limbaj de programare orientat spre programarea web dinamicaLa ora actuala toate site- urile dinamice sunt realizate in acest limbaj de programare sau in combinatie cu alte limbaje. Client FTP : este folosit pentru a creea o conexiune cu serverul WEB si pentru a administra fisierele de pe server foarte rapid. Acesta poate avea inglobate mai multe functii cum ar fii editor de text, unelte pentru editare fisiere, etc. Cele mai fracvent folosite : SmartFTP, FileZilla, etc... - XAMPP face usoara instalarea serverului Apache si contine MySQL, PHP si Perl.
 5. 5. Descarcare si instalare Selectati sistemul de operare care il detineti:
 6. 6. In continuare alegeti EXE. Descarcatiexecutabilul si faceti click pe el.
 7. 7.  In timpul instalarii va aparea o fereastra de MS- DOS. Va intreaba daca doriti sa va adauge un shortcut pe desktop. Daca doriti acest lucru click y si Enter. In caz contrar click n si Enter.
 8. 8. In coninuare click y si ENTER pentru a continua procedura de instalare
 9. 9. Configurare XAMPP Dublu click pe shortcut-ul de pe desktop. Se va deschide panoul de administrare XAMPP:
 10. 10.  Click pe START din dreptul APACHE. Apare : Acest lucru inseamna ca modululunealta Apache functioneaza. Click pe Admin sau deschideti un browser si navigati la http://localhost/xampp/ Apare interfata de administrare. Selectati English :
 11. 11. Acum, navigati unde ati instalat Xampp. De aici navigati la apache/conf.Click dreapta pe fisierul httpd.conf si alegeti EDIT. Cautati linia nr. 188 si in DocumentRoot "C:/xampp/htdocs". Inlocuiti cu radacina unde dorita sa fie prezent serverul web. Folderul trebuie sa existe.
 12. 12. Dupa ce am inlocuit:  Faceti acelas lucru si cu linia 215, dar sa ramana acelas folder setat.
 13. 13. Navigati in directorul care l-ai stabilit pentru server. Aici click dreapta - New - TextDocument. Scrieti urmatorul cod in fisier : Apoi click pe SAVE AS, la file type selectati All Files si la nume scrieti index.php. Salvati fisierul in foderul webserver. Reveniti in browser, si navigati la http://localhost . Daca ati urmat corect pasii, se va afisa Instalare corecta.
 14. 14. Cum rulam? Porniti modulul Mysql. Click pe Admin. Daca apar erori in browser inseaman ca aveti ca sistem de operare Windows si trebuie sa il restartati. Dupa restartare porniti modulul si click pe Admin. Se va deschide interfata de administrare phpMyAdmin:
 15. 15.  Material realizat de: Chiritescu Lucia Galatanu Diana Clasa a XI-a C Profesor Vlad Giurcanu

×