Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Werkblad verjaardag slinger boekselen

414 views

Published on

Maak een verjaardag slinger van oude boekpagina's. Hoe? Dat staat op dit werkblad. Door Loes Vork, van www.boekselen.nl.

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Werkblad verjaardag slinger boekselen

  1. 1. Slinger vanboekpaginasVan oude boekpagina’s kun je een mooie verjaardagslinger maken. Zo’n ouderwetse. Ook leuk om meteen groep kinderen te doen, en dan alles samen tevoegen tot één grote slinger voor de klas.Hier volgt de instructie!1. Snijd een stapel vierkanten van gelijke maat uit 4. Nu volgt het meditatieve lijmen. Zet een mooie CDoude boekpagina’s. Oude atlassen of tijdschriften op en de telefoon uit en leg één velletje onderop.kunnen ook. Mijn vierkanten waren 14 bij 14 Voorzie dit van lijm op de vier hoeken. Tweede vel er-centimeter. Ik heb 40 vierkanten gebruikt en dat g op. Lijm dit keer het middengedeelte. Derde vel erop.eeft een slinger van minstens twee meter. Nu weer de punten lijmen. En zo verder, om en om. Lijm rustig en zonder zorgen.2A. Er zijn vervolgens twee methoden mogelijk.Methode A: vouw alle vier- 5. Rijg tot slot een koord door het midden en bevestigkanten 1x in de lengte, 1x in de uiteinden aan de buitenste vellen. Eerst één kant,de breedte en 1x diagonaal. dan kijken hoe lang je slinger wordt als je hem uit-Knip het aldus verkregen vouwt, en dan pas knip je het koord van het klosje enpuntje vier of zes keer om en maak je het aan de andere kant vast.om in. Herhaal dit vouwen enknippen voor alle vellen. Eventueel verstevig je de buitenste vel-2B. Methode B vind ik sneller en mooier. Maak een len met een extramal van karton en snijd met een hobbymesje vijf of zes vierkantje erop ge-bladzijden tegelijk. lijmd of geniet. Maak een lusje voor het3. Voorzie alle vierkanten van een gaatje in het mid- ophangen.den. Dat deed ik met een spijker, een hamer en eenstuk hout eronder (in plaats van de mooie tafel). Veel plezier!Loes Vork , Gouda| loesvork@kpnplanet.nl | 0182-522192 | www.boekselen.nl | Workshops Boekselen | Stempels maken van gum | Cadeautjes

×