Taller app inventor

552 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
552
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
212
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Taller app inventor

 1. 1. Enllaç per App Inventor II: http://dev-explore.appinventor.mit.edu
 2. 2. Pots provar de crear una app en que al tocar la foto en el teu mó vil faci Miau! . Arrossega un botó i a la dreta a la columna de propietats puja una imatge des de Upload File . )
 3. 3. Despré s pots pujar un àudio Miauuuu (http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes/web
 4. 4. Fes un click a l’editor de Blocs per programar . I s’obrirà .
 5. 5. Fes un click al botó que has creat en l’editor i podràs arrossegar els blocs per programar-ho When botogat Click Despré s fes un clic a l’àudio i arrossega el bloc call play .
 6. 6. Descarrega’t en el teu mó vil MIT AI2 Companion . Ara fes coincidir la WIFI del teu mó vil i la del teu ordinador i connecta amb AI Companion .
 7. 7. Quan obris l’app del teu mó vil tens 2 opcions o escriure el codi o escanejar el codi QR (amb el botó scan) .
 8. 8. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ : La imatge contesta saludant amb un àudio. Botó 1 Has de crear primer un botó i assignar-li una imatge. En el tauler de propietats afeix la imatge que previament has pujat.
 9. 9. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ : La imatge contesta saludant amb un àudio. Arrossega el component TextToSpeech a l’escenari per afegir la funcionalitat de lectura de text amb síntesi de voz.
 10. 10. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ : La imatge contesta saludant amb un àudio. Despré s amb l’editor de blocs de codi fas un clic i tria arrossega el bloc TextToSpeech.Speak. Para afegir un bloc de text fem clic al mig en un espai buit del mateix editor de blocs.
 11. 11. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ : La imatge contesta saludant amb un àudio. Possibles millores Una podria ser que el programa faci preguntas. P. Ex: - Com et dius?. I el programa saludarà dient el nom de l’usuari. P.Ex.: - Hola Joan, espero que estuiguis bé. Per aconseguir aquesta nova millora caldria introducir un nou component per reconè ixer l’ àudio emé s per l’usuari.
 12. 12. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Envia SMS per mitjà de veu. Previament cal convertir l’àudio en text . Botó 1 Per dictar la frase. Label1 La frase dictada es visualizaráaquí . Botó 2 Per enviar el missage per SMS
 13. 13. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Envia SMS per mitjà de veu. Prem el botó1 i s’ incia el reconeixement de veu de l’usuari. Converteix en text la veu. Despré s del reconeixement de veu es visualitza el missatge en la etiqueta label1 per que l’ usuari comprovi si es correcte. Posteriorment s’estableix el text com missatge SMS. Identificar el mó vil. Programa el botón2 per enviar el missatge a un nú mero de telè fon. Envia el mensaje.
 14. 14. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Envia SMS per mitjà de veu. Possibles millores Una de las millores sería permetre a l’usuari triar amb un menú un nú mero de telè fon o contacte previament per enviar l’SMS. El component Texting també permet el control dels SMS rebuts en el dispositiu mó vil. Es podrien crear per exemple aplicacions de respostes automàtiques. Quan estem conduï nt un cotxe o en una reunió . El bloc de codi que gestiona aquestes funcions es el segü ent: Roger Rey
 15. 15. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Frases amb síntesi de veu, i que un cop escrites es pugui comprovar el resultat. Botó 1 Per generar frases. TexBox1 Per escriure la frase Botó n2 Para comprovar Label 1 Para visualizar el missatge de comprovació en una etiqueta (label1) •. El teclat s’activa automàticament en el moment de tocar el TextBox1
 16. 16. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Frases amb síntesi de veu, i que un cop escrites es pugui comprovar el resultat. Quan es carrega la 1ª pantalla configura el pais i l’idioma. Converteix en veu la frase. Programa el botó n1 per dictar la frase Compara. Programa el botó n2 per comprovar si està ben escrita la frase. Si é s correcte... Crea un bloc condicional para comparar la frase escrita per l’usuari amb la frase que corrpon a la síntesi de veu generada per el dispositiu. Si no é s correcte...
 17. 17. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Sensor d’orientació Es tractaria de crear una aplicació que simuli els movimients d’una bola sobre un plà inclinat (mó vil). Inclinant en diferents direccions el mó vil, un objete bola s’anià orientant en direcció a la inclinació . Canva s Afegim un component gràfic anomenat Canvas (lienç ). Ball Afegim un 2n component gràfico dins del Canvas anomenat Ball (bola)
 18. 18. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Sensor d’orientació Afegeix el component d’OrientationSensor a l’escenari per afegir la funció moviment i orientació . Amb aquest component pots determinar la inclinació i orientació del mó vil.
 19. 19. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Sensor d’orientació
 20. 20. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Sensor d’orientació Mesura en graus on està orientat el dispositiu (norte, sur, este u oeste). Es l’ àngul d’ inclinació del dispositiu des de la part superior a la parte inferior (a dalt o a baix). Velocidad de movimiento de la bola. Orientem la bola segons Torna un nº entre 0 y 1, l’orientació del mó vil que indica la intensitat de la inclinació Á ngul de gir del dispositiu que va d’esquerra a dreta,
 21. 21. EXEMPLES DE PROGRAMACIÓ Com fer un llibre amb App inventor https://docs.google.com/a/genmagic.net/viewer? a=v&pid=sites&srcid=Z2VubWFnaWMubmV0fHRlY25vbG9naWFzLW1vdmlsZXMtcGFyYS1sYS1lZHVjY WNpb258Z3g6MzFmNzEzYjBiMjQ1YjI3MA

×