PAC1

573 views

Published on

Treball per a la UOC, de l'assignatura Fonaments i evolució de la multimèdia.

Published in: Education, Technology, Design
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
573
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

PAC1

 1. 1. QUÈ SON ELS NOUS MITJANS PER A LEV MANÒVICH
 2. 2. ELS NOUS MITJANS afecten a totes les fases de comunicació (captació, manipulació, enmagatzament i distribució) així com afecten a mitjans de tot tipus (textos, imatges fixes i en moviment, so o construccions espacials)
 3. 3. Els nous mitjans representen la convergència de les tecnologies informàtica i mediàtica. Ambdues arranquen a la dècada de 1830 amb: La màquina analítica de Babbage El Daguerrotip de Daguerre
 4. 4. Década de 1830 Un segle després les dues tecnologies es van trobar Alan Turing va proporcionar la descripció teòrica d’un Konrad Zuse va construir el primer ordinador d’us general. ordinador digital que funcionaba. L’esquema és similar al La cinta que va emprar eren descarts d’un projector de cinema. d’una pel·lícula cinematogràfica de 35 mm.
 5. 5. ELS PRINCIPIS DELS NOUS MITJANS Lev Manovich defineix els nous mitjans a partir de 5 principis: 1. Representació numèrica 2. Modularitat 3. Automatització 4. Variabilitat 5. Transcodificació
 6. 6. REPRESENTACIÓ NUMÈRICA Un objecte dels nous mitjans: 1. Pot ser descrit en termes matemàtics. 2. Està sotmès a una manipulació algorítmica. En els vells mitjans es podia definir un objecte a partir de dades continues, un objecte dels nous mitjans es defineix a partir d’unitats diferenciades i quantificades. Exemple. Una imatge, sigui digitalitzada a partir d’un original analògic o creada directament amb un ordinador, es pot quantificar amb píxels. En aquesta imatge d’un videojoc de 8 bits es poden apreciar els píxels que la composen.
 7. 7. MODULARITAT O ESTRUCTURA FRACTAL DELS NOUS MITJANS Els elements que formen un objecte dels nous mitjans s’agrupen sense perdre la seva identitat. Igualment, diferents objectes dels nous mitjans es poden agrupar per crear objectes més grans, sense perdre la seva independència. Exemple: La World wide web, formada per diverses pàgines, a la vegada formades per diferents elements mediàtics. Youtube, format per videos, imatges, text, hipervincles...
 8. 8. AUTOMATITZACIÓ La codificació numèrica i la estructura modular permeten automatitzar moltes de les operacions de la creació, manipulació i accés. Exemples: Automatització de baix nivell: Actualització automàtica d’un antivirus. Automatització d’alt nivell: La inteligència artificial dels videojocs.
 9. 9. VARIABILITAT Un objecte dels nous mitjans no es crea una vegada i queda fixat per sempre, sinó que pot existir en diverses versions. Exemple: Els videos penjats a internet, es poden veure a diferents resolucions, segons convingui al usuari.
 10. 10. TRANSCODIFICACIÓ Un objecte dels nous mitjans és sempre una arxiu informàtic. En aquest nivell sempre es podrà comparar amb un altre arxiu informàtic en les seves dimensions: tamany, tipus d’arxiu, format etc... Sense importar que els dos arxius pertanyin a objectes diferents com un arxiu de so o una imatge. Exemple: La interficie d’un ordinador permet que l’usuari pugui accedir a diferents objectes dels nous mitjans. Sigui só, imatges, videos, objectes 3D etc... Gràcies a que tots són arxius informàtics.

×