Les xarxes socials : el nou repte en la dinamització Cultural. EDN

527 views

Published on

Les xarxes socials : el nou repte en la dinamització Cultural. EDN

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
527
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Les xarxes socials : el nou repte en la dinamització Cultural. EDN

 1. 1. Curs de Dinamització Cultural EDN Les Xarxes Socials: el nou repte en la dinamització Cultural
 2. 2. Introducció a les xarxes socials  Una majoria d´empreses, encara avui veu amb por o temença les xarxes socials, generalment per desconeixement del seu ús i per la por a certa vulnerabilitat en relació al propi negoci  El màrqueting empresarial actual sense les xarxes socials, és perdre una oportunitat única de posicionament de marca que no ens podem permetre.  La millora continua del negoci passa per interactuar amb els nostres clients i proveïdors, i les xarxes socials són les eines virtuals al nostre costat per poder mostrar, intercanviar, oferir serveis, productes i en definitiva , vendre i generar negoci.  Si no entrem i ens posicionem a les xarxes socials, la nostra competència directa, sí que ho està fent o estar a punt d´entrar-hi perquè hi veu els potencials i valor que li donen.
 3. 3. Introducció a les xarxes socials  Les webs clàssiques d´empresa són el nivell 1.0: text, imatges, estructura estàtica, unidireccional.  Les xarxes socials són el nivell 2.0:  Compartir és l´essència de les xarxes socials  Opinar és una oportunitat de transmetre uns valors d´empresa,que ens donin una Responsabilitat Social Corporativa d´excel.lència, implicat amb un territori i el seu entorn. - Interaccionar és respondre amb naturalitat a clients, ja que l´àgora de les xarxes socials tenim una audiència que valora el que diem i transmetem. - Transmetre emocions i empatitzar amb client és el repte - Transparència sobre el propi negoci que generi proximitat i adhesió de marca al nostre establiment i reforci el boca- orella físic i l´adhesió a perfils professionals a les xarxes socials.
 4. 4. Introducció a les xarxes socials  Hi ha infinitat d´eines i xarxes socials. Destacades:  Youtube/vimeo: Xarxa de vídeos i canals creats pels usuaris  Linkedin/Xing: Per Professionals,serveis i negocis  Facebook: Xarxa social amb més de 750 milions de persones inscrites hàbil per crear pàgines d´empresa  Cuspidis: Xarxa social sobre Muntanyisme  Twitter: micromissatges en 140 caràcters  Skype: per parlar per telèfon i xatejar a baix cost  Blogger/wordpress: xarxa de blocs d´opinió i oci  Slideshare/Issuu: Documents, presentacions, catàlegs  Klout: Rànquing de valoració i prestigi en xarxes socials  Scoville: Recomanacions de bars, restaurants i oci  Redsocialturismorural: Recomanacions sobre agroturisme
 5. 5. Introducció a xarxes socials  Tripadvisor: Web de viatgers que opinen d´allotjaments, viatges, informacions d´interès ..  Dropbox: Compartir documents en el núvol d´actualització automàtica amb els ordinadors respectius  APP´s mòbils: Aplicacions mòbils segmentades (washapp..)  Foursquare: Xarxa que geolocalitza i promoció indrets, comerços i negocis  Ustream/Livestream: vídeo en directe per internet mitjançant dispositius mòbils  Flickr/Instagram: Dipositari i Promotor d´imatges  Google Groups: dins correu gmail, grups en linia d´enviament de missatges, documents i treball a internet en circuit de privadesa o públics  Google App´s: Eines d´organització,rutes i compartició, agenda, etc(google docs, google calendar, google maps,etc)
 6. 6. Introducció a les xarxes socials
 7. 7. Les xarxes socials, el repte turístic
 8. 8. Introducció a les xarxes socials  Generals  Facebook  Twitter  MySpace  Ning  Tagged  MyYearboo k  Meetup  Bebo • Multiply • Orkut • Skyrock • Badoo • StumbleUp on • Delicious • Foursquare • MyOpera • Kiwibox • Hi5 Les següents xarxes socials totes elles superen el milió d´usuaris inscrits:  Xarxes de turisme • Wayn • CouchSurfi ng • TravBuddy  Xarxes de mòbils • Cellufun • MocoSpace • ItsMy  Xarxes de vídeo • Stickam • FunnyOrDi e • YouTube  Xarxes de reunions • Classmates • MyLife • MyHeritage • Geni
 9. 9. Introducció a les xarxes socials  Idees genèriques:  Realitzar DAFO (Analitzar les Debilitats, Amenaces, Fortaleses, Oportunitats de l´establiment d´agroturisme o negoci ) per prioritzar a l´exposar-nos a les xarxes socials.  Claretat i facilitat en la comprensió dels missatges a transmetre, estem comunicant en xarxa i l´audiència silenciosa que ens segueix en les xarxes poden opinar,valorar el què oferim , les ofertes i promocions que fem i els preus.  En agroturisme cal destacar el valor diferencial: entorn, oci i activitats de lleure a la zona i espais naturals, animals de criança,tallers de cuina, especialitats de l´establiment,servei Wi-fi, accesibilitat per diferents graus de disminucions, Spa,gimnàs,terrassa, premsa, revistes, ordinador amb connexió internet d´ús comunitari, etc.
 10. 10. Introducció a les xarxes socials  Un estudi de ComScore indica que 945.040 milions de persones diferents a tot el món van utilitzar xarxes socials al llarg de juliol de 2010. Aquesta xifra suposa un increment del 23% en tan sols un any (el juliol de 2009 la xifra se situava en 770.092.000).  Atenent a la penetració en nombre d'usuaris, Estats Units lidera amb comoditat el rànquing. Més de la meitat del país, 174.429.000 de persones, utilitzen xarxes socials enfront dels 131.088.000 de 2009 (33% més).  Xina és el segon país amb major nombre d'usuaris en el rànquing de ComScore amb 97.151.000, si bé no hi ha xifres comparatives respecte a l'any passat.  El tercer en discòrdia és Alemanya, que compta amb 37.938.000 d'usuaris únics de xarxes socials, un 47% més que el juliol del 2009 (25.743.000).  Rússia pot presumir de ser el país que ha experimentat el major creixement en l'accés a xarxes socials en l'últim any, amb un increment 74% (35.306.000 davant els 20,245 de l'any passat).
 11. 11. Introducció a les xarxes socials  Brasil té un nombre d'usuaris únics similar, 35.221.000 en l'últim juliol i un increment del 47% (23.966.000 d'usuaris en el mateix mes 2009).  Regne Unit figura en sisena posició, encara que és el país del rànquing que menys creixement ha experimentat en l'últim any, amb un 15% més d'usuaris fins a arribar als 35.153.000 (enfront dels 30,587 de l'any passat).  Curiós és el cas de l'Índia, que succeeix al Regne Unit, on per primera vegada Facebook es va situar com la xarxa social més popular al país, amb 20.873.000 d'usuaris únics. Fins ara, hi havia dominat orkut (19.871.000), una xarxa social de Google que a la resta del món no ha gaudit de la mateixa popularitat. En total, el país compta amb 33.158.000 de persones que fan servir xarxes socials (un 47% més que l'any passat).  França (32.744.000 d'usuaris únics), Japó (31,957) i Corea del Sud (24,962) tanquen aquest Top Ten de la penetració de les xarxes socials en les nostres vides.
 12. 12. Introducció a les xarxes socials
 13. 13. Introducció a les xarxes socials
 14. 14. Introducció a les xarxes socials
 15. 15. Introducció a les xarxes socials
 16. 16. Introducció a les xarxes socials
 17. 17. Introducció a les xarxes socials
 18. 18. Introducció a les xarxes socials
 19. 19. Introducció a les xarxes socials
 20. 20. Introducció a les xarxes socials
 21. 21. Introducció a les xarxes socials Hi ha estratègies d´augment del ROI amb web d´afiliació per augmentar visites i formalitzar vendes o prestació de serveis: - Comoviajar - Iberia - Turismorural - Renfe - Booking - Travelprice - Muchoviaje - Mundoaventura - Offerum - Escapade - Casesrurals - Clubmarcopolo - Lastminute - Casasturismorural - Atrapalo - Mundojoven - Turismeruralbergueda - Ruralcatalunya
 22. 22. Efecte aparador turístic
 23. 23. Geolocalització turística
 24. 24. Complements turístics  Complements utils  Goovershack. Música per escoltar gratuïta: http://grooveshark.com  Google Maps. Geolocalitzar ubicacions: http://maps.google.es/  Google Street View. Direccions a peu de carrer amb visió de 360º: http://maps.google.es/intl/es/help/maps/streetview
 25. 25.  Què són les xarxes socials  Són serveis á internet on els usuaris que s´hi inscriuen (empreses o entitats, etc) es poden crear una pàgina o perfil i “connectar” amb altres persones (o empreses o entitats…) que també utilitzin aquest servei a internet i amb les quals tinguin algun tipus de vincle o relació: amistat, afinitat, negoci, servei, etc…  El resultat és una comunitat d’usuaris interconnectats al voltant d’uns interessos que poden ser generalistes o centrats en un tema concret: relacions professionals, associacionisme, música, art, turisme, etc. Ens enxarxem amb la societat mitjançant l´accés a internet amb independència del punt de connexió. Tendència a societat interconnectada, on la plaça, el cafè com a lloc de trobada o negoci és substituït pel contacte virtual on interaccionem, comentem, pengem arxius, fotos, vídeos, documents, etc. Ens enxarxem. El nostre nou aparador és a la xarxa en múltiples xarxes socials.
 26. 26. Introducció a les xarxes socials  Què són els social media?  Els Mitjans de Comunicació Socials ( Social Media en anglès) o simplement Mitjans Socials són plataformes de comunicació online on el contingut és creat pels propis usuaris mitjançant l'ús de les tecnologies de la Web 2.0 , que faciliten l'edició, la publicació i l'intercanvi d'informació.  Els mitjans socials són rics en la influència i la interacció entre iguals i amb una audiència pública que és cada vegada més "intel · ligent" i participativa. El medi social és un conjunt de plataformes digitals que amplia l'impacte de WOMM (màrqueting boca a boca ) i també ho fa mesurable i, per tant, rendibilitzar mitjançant el Social Media Màrqueting i el Social CRM .  Els community managers s'encarreguen de crear i cuidar les comunitats al voltant de les empreses generant contingut de valor, creant conversa, animant a les persones a participar, monitoritzant la presència online de les marques ... Els mitjans socials han canviat la comunicació entre les persones i entre les marques i les persones.  Els tipus de mitjans socials més utilitzats són les xarxes socials , els blocs , els microblocs i els serveis de compartició multimèdia.  Eines 2.0 caracteritzades per participació activa dels usuaris, que opina, comparteix i conversa, administrant propis continguts
 27. 27. Introducció a les xarxes socials Font: http://www.puromarketing.com
 28. 28. Introducció a les xarxes socials Font: http://mjlopezz.visibli.com/
 29. 29. Utilització dels canals multimèdia per l empresa  Canals Socials de compartició de Vídeo  YouTube és el tercer portal més visitat del món, segons el índex Alexa .  El 78% del trànsit web de YouTube procedeix de fora de Estats Units . Aquest país acapara només el 22% de les visites al famós portal de vídeos en línia.  Segueixen a Estats Units per nombre de visites a YouTube Japó (6,7%), Alemanya (4,8%), Índia (4,8%), Regne Unit (3,7%), Itàlia (3,7%) , Brasil (3,6%), Mèxic (3,6%), França (3,3%) i Espanya (2,7%).  YouTube genera 2.000 milions de visites cada dia  YouTube acapara el 10% de tot el trànsit d'internet.  L'usuari inverteix una mitjana de 900 segons al dia a YouTube.  La durada mitjana dels vídeos a YouTube és de 2 minuts i 46,17 segons .
 30. 30. Utilització dels canals multimèdia per l empresa  En 1 setmana es pugen a YouTube un total de 150.000 llargmetratges  Cada dia es pugen a YouTube 829.440 vídeos .  A YouTube es pugen 10 vídeos per segon .  1030 milions d’usuaris tenen pàgines corporatives a Facebook, i que d’aquests, 300 milions d’usuaris es connecten via mòbil, i cada dia s’hi integren 10.000 pàgines noves o El 60% de viatgers miren vídeos per triar-lo  Vimeo  Permet pujar vídeos de fins a 5 GB de mida quan fins ara aquest límit era de 2 GB  Amb aquesta mesura Vimeo pretén facilitar als usuaris el pujar vídeos en alta definició en 720p i durada sense problemes  Té una interfícies més neta que Youtube
 31. 31. Utilització dels canals multimèdia per l empresa  Com afecta l´evolució del web a les empreses?  Tendència a integració mitjançant plug-ins, widgets via interconnexió de les diferents xarxes socials  Abans d´entrar-hi, és tant o més important la constància i actualització continua que doni valor, novetats, resposta i segmentació d´oferta per tal d´evitar que les xarxes socials siguin una simple còpia de la web, sinó l´element central és la immediatesa, frescura i interacció amb potencials clients, que generi un retorn econòmic i fidelització de clientela.  Tenir present què volem transmetre, com ho volem transmetre, quines xarxes són les més adequades en relació al nostre negoci, servei o productes que oferim.  L'optimització per a motors de cerca (SEO, de l'anglès Search engine optimization) amb l'objectiu d'augmentar la visibilitat pàgina web als motors de cerca, incrementant la posició a la pàgina de resultats i interconnectant xarxes socials.
 32. 32. Twitter per a empreses
 33. 33. Twitter per a empreses  Explicació del funcionament de xarxa  Twitter esdevé la xarxa social de microblogging  Supera els 250 milions d ´usuaris inscrits.  Mitjançant sintetitzar missatges amb 140 caràcters es pública públicament missatges que reben en el Time Line de les persones subscrites al perfil de Twitter.  Podem seguir fins a 2001 usuaris lliurement com a primer topall, però l´afiliació al nostre perfil , dependrà de l´interès del que publiquem en 140 caràcters del propi perfil corporatiu.  És important tenir un perfil definit , amb un nom i imatge i fons de pantalla fàcil de recordar i ens identifiqui i que implementem informacions, opinions amb assiduïtat per fidelitzar els seguidors/es del nostre perfil a twitter.
 34. 34. Twitter per a empreses  Accions formatives Taller de Twitter  Creació d´un compte d´empresa corporatiu  Inscriure el compte corporatiu(nom, vinculació correu electrònic, geolocalització piulades, notificacions d´avís)  Seguir altres usuaris de twitter per àmbits  Elecció del nom corporatiu, amb enllaç de l´empresa  Posar perfil icona i fons de pantalla de twitter  Vincular el twitter amb el Facebook  Exercici d´enviament DM de missatges privats  El sentit dels seguidors i dels seguits a twitter  Creació de llistes segmentades al compte de Twitter  Ús de Hashtags i seguiment de temes d´interès
 35. 35. Eines de Twitter  Snapbird : (http://snapbird.org/ ) Un dels serveis més importants i efectius per a cercar piulades antigues. Serveix per trobar aquells missatges de mesos enrere que necessites de forma desesperadai no trobes enlloc. Té moltes opcions i és interessant per trobar piulades d´altres usuaris, clients/proveidors, en els missatges que et fan referència, entre altres opcions.  Topsy (http://topsy.com/ ) És un motor de cerca en temps real, impulsat per diferents xarxes socials. Serveix especialment per a a la cerca de piulades- Els resultats són endreçats segons la influència de qui ens envia els missatges a Twitter. Funciona molt bé per a cerca tendències i missatges antics. També serveix per a trobar liders d´opinió i piuladors influents.  Trunk.ly (Trunk.ly ) És la millor forma que existeix de recopilar de forma automàtica tots els enllaços que compartim a Twitter. Seria l´equivalent a delicious però al twittter per guardar els enllaços.
 36. 36. Eines de Twitter  Themeleon (http://www.colourlovers.com/themeleon/twitter ) Una bona opció per canviar i personalitzar el fons de la vostra compte corporativa de Twitter. Amb Themeleon pots elegir entre una quantitat d ´opcions i disenys (gairebé 4.000) i de combinació de colors (més de 4.000). També hi ha temes predisenyats que podeu elegir amb un click. El resultat és altament professional.
 37. 37. Eines de Twitter  Favstar.fm (http://es.favstar.fm/ )  Aquest lloc et permet trobar les piulades i els missatges més creatius de tot Twitter. Aquesta eina s´encarrega de quantificar les vegades que un tweet ha sigut posat com a favorit, i al mateix temps la quantitat de RTs que rep. Això li permet crear un top dels millors misarges del dia. Si vols saber quin de totes de les teves piulades ha estat el preferit dels teus seguidor, aquí ho trobaràs.  Twitpic (http://twitpic.com/ ) Eina pensada per a Twitter, per emmagatzemar fotografies que puguin ser compartides a Twitter. o Twicca (https://market.android.com/details?id=jp.r246.twicca&hl=es ) APP Útil per utilitzar Twitter des de telèfons Android. De fet és l´aplicació per seguir Twitter quan no estiguis davant d´un ordinador. Té innombrables opcions, pots posar un widget en la vostra pantalla per a llegir ràpid les vostres actualizacions i esments. També accepta plugins per a ampliar funcions. Diferencia contactes i amics per colors. o Timely (http://www.timely.is/ ) Eina gratuïta per a deixar programades piulades que són publicades a les hores del día en que més efecte poden tenir, i que arribaràs a més possibles lectors. Ideal per a empreses i personas que vulguin aconseguir una millor distribució i resultats de les seves piulades durant el día. La mateixa eina té la possibilitat de mostrar- te l´efectivitat dels mateixos. Molt senzilla d´utilitzar i molt poderós el seu ús.
 38. 38. Eines de Twitter  Klout (http://klout.com ) Eina per mesurar la influència social des de la mesura de les diferents eines a les xarxes socials on som presents, a quina persona influim, qui ens influeix, etc. També les possibilitats de amplificació (és a dir, que els nostres continguts es transmetin per la Xarxa) i el abast real. També Klout ens permet conèixer quin tipus d'usuari som.
 39. 39. Eines de Twitter  Ifttt (http://ifttt.com/ ) Permet automatitzar tasques basat en esdeveniments que succeeixen a Internet . Si publiques una entrada en un bloc, automàticament es publica a Twitter. Si escrius una paraula determinada a Twitter, es dispara una actualizació a Facebook. Les opcions son moltes i si sou creatius trobaràs varies formes d´utilitzar aquesta eina.  Pollowers (http://www.pollowers.com ) Amb aquesta aplicació web podràs còrrer enquestes relativament complexes que poden ser contestades a Twitter, sense necesitat de sortir de la xarxa social. Crear una enquesta es molt senzill i respondre una de elles encara més. La única limitación es la quantitat d´opcions a respondre, ja que l´enquesta també té que ser feta amb 140 caràcters.  Formulists (http://formulists.com/ ) Una de las millors formes de crear i administrar llistes dinàmiques a Twitter. Podeu crear llistae que et mostrin els canvis dia a dia en el teu compte de Twitter. Pots portar llistes de nous seguidors, persones que et fan RT, gent que t´han deixat de seguir i moltes altres opcions.  Seesmic (https://seesmic.com ) Eina per a la gestió de xarxes socials per a empreses i persones que necesiten desenvolupar les seves marques a Internet. Amb aplicacions en totes las plataformes, incluent-hi els dispositius mòbils, un mercat de plug-ins de tercers.
 40. 40. Eines de Twitter  Twitter Advanced Search (https://twitter.com/#!/search-advanced) Una eina que té un cercador avançat molt útil. Pot servir a l´usar-lo per saber quines tendències s´estan seguint, què diuen de tu o de la teva marca.  Hootsuite (http://hootsuite.com ) Eina completa i en català preferida per les empreses en tot el món per a portar els seus comptes de Twitter. Al mateix temps, és la preferida per les agències de Social Media . Fa de tot, es pot treball en equip, es poden obtenir estadístiques, retallar enllaços, emmagatzemar imatges, programar piulades, etc.  Tweetdeck (http://www.tweetdeck.com/ ) Tweetdeck és la rèplica àmplia de Hootsuite. Consumeix força memòria . És l´aplicació integral per a twitter.
 41. 41. Twitter per a empreses  Altres recursos analítics de Twitter  Tweepsmap: http://tweepsmap.com  Traductor Piulades de Twitter: http://noupload.com/translatetweet/connect.php  Desenvolupadors API Twitter: https://dev.twitter.com/apps  Reputació Marca a Xarxes Socials: http://www.reppler.com/  Socialmention: http://www.socialmention.com/  Twitalyzer: http://www.twitalyzer.com/  Escurçadors d´URL  BIT.LY: https://bitly.com/  VES.CAT: http://ves.cat/  Complements útils  Goovershack. Música per escoltar gratuïta: http://grooveshark.com  Google Maps. Geolocalitzar ubicacions: http://maps.google.es/  Google Street View. Indrets a peu de carrer amb 360º: http://maps.google.es/intl/es/help/maps/streetview/
 42. 42. Facebook per a empreses La Xarxa Social que supera els 1037 milions d´usuaris
 43. 43. Facebook per al turisme Grup Col.laboratiu Marxa Homenatge als Maquis al Facebook
 44. 44. Facebook perspectiva empresarial
 45. 45. Facebook: Perspectiva empresarial  Introducció al funcionament de la xarxa  Facebook esdevé la xarxa més massiva que supera els 1037 milions d´usuaris.  A mida que anem incorporant usuaris, és intuitiva i ens informa de gent que podriem fer “amics”, quins esdeveniments se´ns pot suggeir, etc.  Creació de perfil, invitació contacte correu electrònic  El registre vincula amb correu electrònic i podem fixar el grau de rebre notificacions de Facebook.  Diferències entre pàgina corporativa i perfil d´usuari  El perfil d´usuari és el nom personal/corporatiu de registre que ens identifica com a membres de la xarxa social, que pot adherir-se a diferents pàgines, iniciatives, esdeveniments, grups , en definitiva interacciona amb altres usuaris, i xateja i escrivim i opinar als murs . El perfil d´usuari pot ser corporatiu, i ha de primar els objectius corporatius al relacionar-se amb la resta.  La pàgina corporativa, és la imatge a Facebook que recopila tota la informació, serveis, informacions relacionats amb el negoci, podent-se adherir amb el “m´agrada”, que es pot seguir via RSS i pot donar informació i rebre opinions, enquestes, etc , i inclou apartat d´arxius, imarges i vídeos.  Com crear una pàgina corporativa de Facebook  http://www.facebook.com/pages/
 46. 46. Facebook per a empreses  MONITORIZACIÓ DE PÀGINES DE FACEBOOK  Wildfire Social Media Marketing:(http://monitor.wildfireapp.com/ ) Aquesta aplicació ens permet analitzar l´evolució dels seguidors d´una pàgina de Facebook, monitoritzant informació interessant:  Comparativa de fins 10 pàgines de Facebook, amb el que podem seguir una marca i marques(negoci competidor.  Evolución dels nostres seguidors en els darrers 7 dies, el darrer mes i els últims 3 mesos.  Configuració d´alertes per rebre per correu electrònic les dades de les pàgines consultades.  Posibilita enganxar el gràfic en una web pròpia mitjançant HTML o generar un enllaç.  Permet comparar comptes també de Twitter.  Conversocial: (http://www.conversocial.com/ ) Una altra aplicació hàbil per a realitzar comparatives dels nostre seguidors i la seva activitat, mitjançant aquesta eina podem obtenir la següent informació:
 47. 47. Facebook per a empreses  RANKING DE PÀGINES DE FACEBOOK  Facebook Grader.com (http://facebook.grader.com/ ) : una eina que pot donar-nos dades de referència respecte al nostre grup o pàgina de Facebook, donant-nos les dades següents:  Facebook Grade: algoritme de Hubspot que es calcula tenint en compte totes les pàgines calculades fins al moment.  Posició de la pàgina respecte a totes les calculades.  Comptador de seguidors  Dades de la pàgina / marca, com la web, descripció, productes ofertts, serveis agroturisme, ofertes…  Pàgines amb més seguidors.  Rànquing del nostre compte personal o corporatiu (Grade User) i contactes amb més amics.
 48. 48. Facebook per a empreses  Open Facebook Search:(http://openstatussearch.com/ ) es un buscador que ens permet trobar aquelles conversacions que són públiques a Facebook, mitjançant aquesta aplicació podem accedir a aquells comentaris en els que es esmentada la nostra marca o una altra paraula rellevant per nosaltres.  Kurrently (http://www.kurrently.com/ ): un altre cercador amb el que podem trobar continguts relacionats amb la nostra marca, empresa, praula clau. Aquesta aplicació també ens permet cercar de forma conjunta mencions trobada a Facebook i Twitter.  Social Page Evaluator (http://evaluator.vitrue.com/ ):aquesta a`ñocacoçp efectia ima esto,acoçp del ROI (retorn de la inversió) generat per una pàgina de Facebook. Pot oferir-nos informació aproximada, quan tinguem que efectuar previsions o projeccions basades en la nostra activitat. L´aplicació ofereix:  Valoració anual actual i potencial de la pàgina en dòlars.  Comparativa amb altres marques o pàgines.  Projecció del ROI segons el número de seguidors, els missatges diario o l´implicació.  Seguidors  Posts de la pàgina i interaccions, amb recomanacions i bones pràctiques.
 49. 49. Facebook per a empreses  My LinkedIn Profile(http://apps.facebook.com/linkedinprofile/ ) Aplicació que presenta a Facebook el teu perfil creato en la popular rxarxa de negocis LinkedIn.  Xing: (http://www.xing.com/es/ )Aplicació molt semblant a l´anterior. En aquest cas, el que presenta és el nostre perfil creat a Xing.  PodCast Player(http://www.facebook.com/apps/application.php?id=8444 982535r ) Comparteix a Facebook els teus arxius d´àudio,siguin entrevistes, informació sobre l´empresa, promocions, etc.  SlideShare: (http://www.slideshare.net) SlideShare és un conegut portal en el que podem pujar les nostres presentacions en poqerpoint per transformar-les en flash. Aquesta aplicació mostra les presentacions que haguem pujat al nostre perfil.
 50. 50. Idees i exercicis per pàgina Facebook  Què podem fer les empreses a Facebook?  Facebook es una plataforma que ofrece a las empresas moltes possibilitats per compartir contingut amb els seus clients. Sens dubte, no n´hi ha proy amb publicar qualsevol contingut. Aquest té que oferir algun tipus de valor afegit. Per publicar contingut vàlid en les pàgines empresarials a Facebook, uns consells:  No automatitzis les teves actualizacions a Twitter en la pàgina de la teva empresa a Facebook. Twitter i Facebook són plataformes diferents, pel que has de tractar-les de forma diferent.  Etiqueta a altres empreses i persones en els seus missatges d´actualització pr incrementar així la popularitat de la teva empresa.  Cal respondre als comentaris i als clics del botó “m´agrada” d´altres usuaris.  Invita a alguna celebritat o expert per interactuar amb els fans de la teva marca a Facebook durant un període limitat de temps.  Demana l´opinió de la teva comunitat. Fes preguntes a la teva audiència..  Demana idees a ala teva comunitat.Pregunta als fans de la pàgina de la teva empresa a Facebook quin contingut demanen en aquest canal.
 51. 51. Idees i exercicis per pàgina Facebook  Inicia la primera part d´una broma i deixa que la comunitat la finalitzi.  Explica els serveis i novetats de l´establiment.  Recorda l´oci que hi ha proper i activitats complementàries d´oci.  Comparteix els enllaços del bloc corporatiu de la teva empresa a Facebook.  Inclou formularis per la suscripció al newsletter de l´empresa a Facebook.  Comparteix informació sobre l´actualitat de la teva empresa en Facebook (promocions, vacants de feina, etc.).  Etiqueta a gent real en les teves fotografies per augmentar així el tràfic de la teva pàgina de fans a Facebook.  Publica fotografies “misterioses” per cridar l´atenció de la comunitat.  Organitza concursos per buscar titular de fotografíes.  Blocs de fotografies d´establiment que hi hagi pre aprt l´empresa.
 52. 52. Idees i exercicis per pàgina Facebook  Publica fotografies d´experts que potser hagis entrevistat pel blog corporatiu de la teva empresa o sector.  Comparteix fotografies de conferències.  Publica imatges dels teus productes o serveis i assegura´t de donar-els-hi bons titulars i fer promocions segmentades o estacionals.  Compara dos productes en una foto i anima a la comunitat a participar amb els seus comentaris en la comparació d´ambdós productes.  Si publiques una infografia o imatge en el bloc corporatiu de la vostra empresa, comparteix el contingut també a Facebook per augmentar el tràfic dl teu bloc o pàgina web interactiva.  Utilitza la galeria fotogràfica de cinc imatges en format horitzontal inclosa en el marge superior dret de la teva pàgina a Facebook de la manera més creativa possible.  Si hi ha alguna festivitat o període de vacances, aprofiteu per celebrar-ho amb la teva comunitat a Facebook.  Utilitza Facebook Insights per a determinar quin contingut té millor acollida entre l´audiència.  Utilitza si tens coneixemnts,codis UTM en els enllaços compartits mitjançant Facebook per rastrejar el tràfic generat des de Facebook a la web de l´empresa.
 53. 53. Google+ per a ús turístic És el competidor de Google per a Facebook. Permet un major control de la privacitat, mitjançant cercles. Amb 90 dies va captar 50 milions d´usuaris. Creix a un ritme de 2 milions d´usuaris al dia. Compte amb 500 milions d´usuaris, d´ells 135 milions d´usuaris actius al mes. Tan sols compta amb 7 milions d´usuaris al mòbil. Cada dia el botó+1 és polsat per 5000 milions de vegades, amb 625.000 nous usuaris al dia. Permet xat i vincle fàcil amb eines de Google, videoconferències, xats, etc.
 54. 54. Linkedin : la xarxa social per a professionals Xarxa Social per excel.lència per a promoció professional de treballadors i directius d´empreses, contactes comercials, cerca d´ocupació, on els contactes obren oportunitats sindicals. Es pot crear grups d´afinitat professional i pàgines corporatives. Tenen 200 milions d´usuaris de 200 països, amb 2 nous usuaris cada segon que passa.
 55. 55. Youtube: la xarxa social de vídeos
 56. 56. Les imatges a les xarxes socials La difusió d´imatges, ens dóna una viralitat d´indrets, localitzacions, espais d´interès social, cultural, turístic. - FLICKR.COM: http://www.flickr.com/ - INSTAGRAM: http://instagram.com/
 57. 57. El bloc: l alternativa a la web BLOGGER: http://www.blogger.com/home WORPRESS: http://wordpress.com/ Hi ha nombrosos blocs culturals i turístics, que exerceixen funcions de webl, i generen debat, opinió integrant gran número de models i widgets i altres xarxes socials, enquestes, enllaços, etc. El 60% dels bloggers estant en un perfil d´entre els 25 i 44 anys. Cada mes que passa es posen en marxa 3 milions de nous blocs, per mitjà d´aplicacions com WordPress.
 58. 58. Alexa: l audiència de les webs
 59. 59. Addthis: el marcador social per a webs
 60. 60. Pinterest: la xarxa social d imatges
 61. 61. Slideshare/Issuu: difondre presentacions i documents en xarxa Slideshare/Issu: Eines per penjar documents, presentacions, comunicats, revistes, butlletins, etc, en format word, openoffice, PDF´s i Power Point. Serveix per insertar-lo a webs i blocs, i facilita compartir-lo a les principals xarxes socials. Slideshare: http://www.slideshare.net Issuu: http://issuu.com/
 62. 62. Organització del temps i xarxes socials
 63. 63. Google Analytics: anàlisi de web i dades segmentades
 64. 64. Documents al núvol  Compartició d´arxius , imatges i documents al Núvol:  Un 70% d´usuaris assegura que el núvol ha simplificat els seus processos d´ IT  Un 72% d´ells també afirma haver millorat les relacions amb els seus clients  Un 73% ha reduït els seus costos en infrastructura informàtica.  El 56% dels usuaris d´Internet en el món disposen d´un compte de correu electrònic gratuïta basat en plataformes web com Hotmail i Gmail  El 34% emmagatzema fotografies personals a internet  El 29% treballa habitualment amb aplicacions basades en el núvol, com Google Docs i PhotoShop online.  Un 7% emmagatzema i publica els seus vídeos personals a Internet  Un 5% paga per l´espai d´emmagatzament d´informació i també un 5% dels usuaris disposa d´un recolzament a internet de les seves dades.  Dropbox: (http://www.dropbox.com/ )
 65. 65. Xarxes socials i mòbils  Hi ha 4.000 milions de Telèfons mòbils .  3.050 milions de mòbils tenen SMS.  1.080 milions de mòbils són Smartphones  Android Market arriba als 3.000 milions d’aplicacions descarregades  Un 33% dels usuaris utilitzen Facebook Mobile  Un 50% dels usuaris utilitzen Twitter Mobile  200 milions de vídeos són visualitzats cada dia mitjançant els mòbils.  Foursquare . Es realitzen 2 milions de Check-in’s al dia. Té 10 milions d’usuaris actius (https://foursquare.com/ )  Yustyoutrip. Més de 4.000 punts d'interès classificats en Atraccions, Gastronomia, Allotjament, Compres, Vida Nocturna,Informació d'Interès (http://www.justyourtrip.com/ )  Toothpickguide. Guia de restaurants: (http://toothpickguide.wordpress.com/ )  Codi QR. codi QR (Quick Response Barcode) és un sistema per emmagatzemar informació (http://www.codigo-qr.es/ )
 66. 66. Xarxes socials i Mòbils
 67. 67. Xarxes socials, internet i mòbils
 68. 68. Xarxes Socials, internet i Mòbils
 69. 69. Xarxes Socials, Internet i Mòbils
 70. 70. Xarxes Socials, internet i Mòbils
 71. 71. Xarxes Socials, Internet i Mòbils
 72. 72. Xarxes Socials i finançament
 73. 73. Xarxes Socials: Streaming en directe  L´streaming és la distribució de multimèdia mitjançant una xarxa d´ordinadors de manera que l´usuari consumeix el producte al mateix temps que es descarrega.  La paraula streaming es refereix al fet que es tracta d´una corrent continua (sense interrupció). El terme s´aplica habitualment a la difusió d´audio o vídeo . L´streaming requereix una connexió com a mínim igual de banda ampla que el pagament de transmissió del servei. L´streaming de vídeo es va popularitzar a finales de la dècada del 2000, quan la banda ampla es va fer suficientment barata per gran part de la població.  Actualment s´utilitza en mobilitzacions socials massives como el moviment del #15m, esdeveniments socials i culturals, concentracions, i fa que mitjançant dispositiu mòbil o càmera amb connexió a internet, poguem mostrar en viu un acte públic, essent un mitjà de comunicació en primera persona.  És una eina a explotar culturalment. Cal tenir dispositiu mòbil amb 3G (tarifa plana d´internet en el mòbil) per a poder fer transmissió i comunicar-ho a les xarxes socials (twitter, facebook..)
 74. 74. Direccions URL d interès
 75. 75. Direccions URL d interès
 76. 76. Més informació de contacte: Twitter: @llibertats Facebook: Cibersocietat Slideshare: Llibertats Correu electrònic: llibertats@gmail.com

×