La Societat a la
Barcelona del 1700.
Índex:
1.Introducció
2.La població de Barcelona
3.Classes Socials
4.Grups Socials
5. L’ oci
6. La ciutat de Barcelona
7. L...
1.Introducció
Amb aquest treball m´he informat sobre la Barcelona
del 1700. M´he documentat sobre la població
d´aquella ép...
2. Població de Barcelona
Població molt diversa
Posseïa un gran nombre de ciutadans procedents
de diferents localitats i cu...
3. Classes Socials
La classe dirigent.
Dominava la Barcelona moderna. Era la classe intermediaria
entre els mercaders i la...
4. Grups Socials
El reconèixement de la importància de les diferències
basades en el sexe, l’ origen ètnic, religiós i geo...
5.L’ oci


El treball omplia sis dies de la setmana: de les 05:0021:00. Però no només en les festes de guardar hi
havia e...
6.La ciutat de Barcelona


La ciutat constituïa una xarxa de carrers i places ben
vertebrada, amb un clar contrast entre ...
7.La casa
Característiques:


Es construïa entre mitgeres, amb pati del darrere, pou i secreta (la
comuna).



Era estre...
Casa privilegiada .

Cases no privilegiades.
8. Conclusió
Encara que passin segles, la divisió entre clases
socials es manté, ja que els rics continuan tenint
privileg...
9.Bibliografía





Imatges de Google.
“Gent de la Ribera i altres assaigs sobre la Barcelona
moderna” de James S. Ame...
Carla Roig Fernández
La societat barcelonina del 1700
La societat barcelonina del 1700
La societat barcelonina del 1700
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

La societat barcelonina del 1700

582 views

Published on

Treballa de Carla Roig de 4t d'ESO del Roig Tesàlia de Barcelona

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
582
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La societat barcelonina del 1700

 1. 1. La Societat a la Barcelona del 1700.
 2. 2. Índex: 1.Introducció 2.La població de Barcelona 3.Classes Socials 4.Grups Socials 5. L’ oci 6. La ciutat de Barcelona 7. La casa típica 8. Conclusió 9. Bibliografía
 3. 3. 1.Introducció Amb aquest treball m´he informat sobre la Barcelona del 1700. M´he documentat sobre la població d´aquella época, per saber com vivien i quin tipus de cases tenien. Amb el pas del temps aquella Barcelona que era moderna, ha crescut encara més i hem evolucionat amb molts aspectes però sense deixar de tenir una essència cosmopolita.
 4. 4. 2. Població de Barcelona Població molt diversa Posseïa un gran nombre de ciutadans procedents de diferents localitats i cultures.  Societat connectada amb mig món gràcies a una forta activitat comercial  Població ben alimentada i apassionada pels dolços.  A Barcelona, marcada fortament per la religiositat i la superstició, s'imposava el gust pels colors vistosos i els ornaments en la indumentària, mentre la festa, el ball, la música, el teatre i el joc impregnaven el bategar de la capital.  
 5. 5. 3. Classes Socials La classe dirigent. Dominava la Barcelona moderna. Era la classe intermediaria entre els mercaders i la noblesa i s’ anomenaven ciutadans honrats. Eren ciutadans distingits per la seva honradesa. Poseien recursos económics superiors i un ferm control sobre els òrgans de govern local.   La classe miltjana.  Mercaders: Desde petits venedors locals amb botiga fixa fins a importants especialistes en el comerç a llarga distància. Artesans: guanters, onadors, pergaminers, pellisers, etc. La classe treballadora: la més nombrosa de la ciutat, el proletariat i pagesia.
 6. 6. 4. Grups Socials El reconèixement de la importància de les diferències basades en el sexe, l’ origen ètnic, religiós i geogràfic, i l´estatus especial atorgat a certes profesions conferí una complexitat més gran a l’ organització social local. La dona: exclusió de la presa de decisions públiques tenian fixat el seu espai a la casa, el mercat i l’ església. Els esclaus procedien del grups ètnics no hispànics. ( Àfrica) Metges i advocats obtenien privilegis.
 7. 7. 5.L’ oci  El treball omplia sis dies de la setmana: de les 05:0021:00. Però no només en les festes de guardar hi havia espai per a l'oci: menjar calent en els hostals, vi i aiguardent a les tavernes i jocs (trucs, una mena de minigolf, pilota, amb raquetes i puntuació similar a la del tennis, billar, daus i cartes) als triquets, un espai entre el casino i el poliesportiu de barri.
 8. 8. 6.La ciutat de Barcelona  La ciutat constituïa una xarxa de carrers i places ben vertebrada, amb un clar contrast entre els edificis civils o religiosos, de marcada presència física, i unes 5.500 habitatges relativament baixes. També ocupaven un lloc destacat els horts, patis i jardins, amb una gran varietat de flors locals o procedents de tot Europa.
 9. 9. 7.La casa Característiques:  Es construïa entre mitgeres, amb pati del darrere, pou i secreta (la comuna).  Era estreta.  Tenia una planta baixa amb taller o comerç, cuina i menjador, i un o dos pisos comunicats per una escala de cargol.  Amb una galeria descoberta en el superior i balcons coberts per gelosies o tendals a franges blaves i blanques.  Les residències dels acabalats, unes 250, eren les cases grans.  La Barcelona del 1700 tenia les seves zones bé: la plaça de Santa Anna, Portaferrissa, Montcada, Ample, Mercè, Viladecols, Mercaders ...  Els posseïdors d'aquestes mansions tenien també una segona residència fora de les muralles: la torre.  A les cases grans els espais masculins estaven segregats: estudis, o llibreries per als homes, estrades, una habitació càlida i amb mobles baixos, per a les dones.
 10. 10. Casa privilegiada . Cases no privilegiades.
 11. 11. 8. Conclusió Encara que passin segles, la divisió entre clases socials es manté, ja que els rics continuan tenint privilegis. La classe mitjana va augmentar molt però amb la crisis actual ha anat disminuint, reflectint-se una societat amb més diferències. El masclisme i el racisme no s’han eliminat del tot i encara hi ha molta part de la població que continua sent-t’ho.
 12. 12. 9.Bibliografía     Imatges de Google. “Gent de la Ribera i altres assaigs sobre la Barcelona moderna” de James S. Amelang. La vanguardia. Europa Press.
 13. 13. Carla Roig Fernández

×