Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Twitter-koulutus

5,468 views

Published on

Twitterin toimintaa, ominaisuuksia ja ominaispiirteitä esittelevä presentaatio. Alkuperäinen ja ahkerammin päivittyvä versio löytyy Google-presentaationa osoitteesta: http://bit.ly/Twitter-koulutus

Published in: Education
 • Be the first to comment

Twitter-koulutus

 1. 1. Twitter Viimeksi päivitetty 13.3.2014 Creative Commons Attribution-Share Alike 1.0 Finland Jussi Linkola twitter.com/linkola
 2. 2. Twitter on aktiivinen mikroblogipalvelu, jossa käyttäjät julkaisevat enintään 140 merkkiä sisältäviä viestejä eli tweettejä.
 3. 3. Twitter Twitterissä on yli 270 000 000 aktiivista käyttäjää, jotka lähettävät yli 500 000 000 twiittiä vuorokaudessa, eli keskimäärin 5700 twiittiä sekunnissa, aktiivisimmillaan jopa 143199 twiittiä sekunnissa. Lähteet: Twitter Inc. - About Twitter Engineerin Blog
 4. 4. Twitter Twitterin aktiivisuus, avoimuus ja jakamiseen ja vuorovaikutukseen tukevat toiminnot tekevät siitä persoonallisen viestintävälineen, jota voi aluksi olla vaikea hahmottaa. Sitä voi käyttää monin eri tavoin eri tarkoituksiin, ja oman käyttötavan löytämiseen on panostettava hieman aikaa ja vaivaa.
 5. 5. Twitter, mikroblogi, blogi Termi mikroblogi viittaa blogimaiseen julkaisemiseen, joka mielletään vuorovaikutuksen mahdollistavista toiminnoista huolimatta julkaisijalähtöiseksi formaatiksi. Twitterille luonteenomaisia piirteitä ovat vuorovaikutus, nopeus, tiedon jakaminen ja välittäminen.
 6. 6. Twitter on Nopea, reaaliaikainen Moniaikainen Muokkautuva, mukautuva Avoin, epähierarkkinen Hallitsematon 140 merkkiä rajoittunut/vapaa Laajennettavissa Suodattuva
 7. 7. Twitterin toiminnot ja käyttäminen
 8. 8. Etusivu Twitterin kotinäkymä, jossa seurattavien twiitit näkyvät. Twiittauskenttä Kenttään kirjoitetaan twiitit, eli enintään 140 merkkiä sisältävät viestit. Myös kuvan ja sijainnin lisääminen mahdollista. Viesti tulee näkyviin omalle profiilisivulle sekä kaikkien seuraajien kotivirtaan.
 9. 9. Kotivirta, Twiitit Virtaan päivittyvät omat ja omien seurattavien twiitit reaaliaikaisesti. Viestit ovat virrassa samanarvoisia. Esim. Facebookiin verrattuna keskustelua ei käydä jonkin viestin "alla", vaan kaikki vastaukset ja kommentit ovat uusia, itsenäisiä twiittejä.
 10. 10. Ilmoitukset Ilmoitukset-sivulla näkyvät omaan käyttäjtunnukseen liittyvät interaktiot, eli uudet seuraajat, vastaukset ja maininnat sekä uudelleentwiittaukset. Löydä Löydä-sivulla Twitter näyttää ajankotaisia twiittejä ja tapahtumia räätälöidysti käyttäjän profiiliin perustuen. Minä Minä-sivu näyttää käyttäjän oman profiilin.
 11. 11. Seuraa käyttäjää Profiilisivu Profiilisivun ilmettä voi jonkin verran muokata. Otsakekuvan sisältä löytyvät käyttäjän profiilikuva, nimi ja käyttäjätunnus sekä pieni esittelyteksti. Esittelyteksti kannattaa kirjoittaa, koska se auttaa potentiaalisia seuraajia päättämään, kannattaako sinua seurata. Otsakkeen alla on tietoa käyttäjän tekemien twiittien sekä käyttäjän seuraamien ja häntä seuraavien Twitter-käyttäjien lukumääristä. Seuraa-painikkeella voit seurata käyttäjää ja tilata hänen twiittinsä omaan kotivirtaasi. Twiitit-virrasta löytyvät kaikki käyttäjän tekemät twiitit.
 12. 12. Tarkempaa tietoa käyttäjän seuraamista ja häntä seuraavista käyttäjistä, käyttäjän suosikeiksi merkitsemät twiitit sekä käyttäjän listat. Lähetä käyttäjälle julkinen twiitti Uusimmat käyttäjän twiittaamat kuvat ja videolinkit.
 13. 13. Keskustelu Twitterin keskusteluominaisuudet ovat hyvin omintakeiset. Twiitteihin voi vastata Vastaa-linkin kautta, jolloin alkuperäisen twiittaajan käyttäjätunnus tulee vastaustwiitin alkuun. Kun tällainen twiitti julkaistaan, ja vastauksen kohde tiedon omalle Ilmoitukset-sivulleen. Tässä Twitter on piirtänyt viestiketjun merkiksi sinisen viivan profiilikuvien välille. Tämän kentän avulla voisi osallistua keskusteluun siten, että käyttäjät @esamietti ja @JohannaSL saisivat tiedon vastauksesta Vastaa Tämä on vastaus käyttäjän @esamietti twiittiin
 14. 14. Twiitin anatomiaa Uudelleentwiittaa Lisää suosikiksi Käyttäjän profiilikuva, nimi ja käyttäjätunnus - toimivat linkkeinä käyttäjäprofiiliin Laajenna Vastaa tähän twiittiin
 15. 15. Vastaukset ja keskustelu Suosikkimerkintä Vastaa twiittiin Vastauksen aloittaa @tunnus
 16. 16. Keskeiset toiminnot
 17. 17. @tunnus Omaan tunnukseen liittyvät maininnat löytyvät käyttäjän Ilmoitukset -sivulta. Yllä on mainittu @YleAstudio. Osoittaa viestin käyttäjälle tai kertoo maininnasta.
 18. 18. #hashtag, #aihetunniste Twitterin tapa keskustella yhteiseen aiheeseen liittyen. Hashtagit muuntuvat linkeiksi, jotka johtavat hakuun kyseisellä termillä. Erittäin nopea ja kevyt tapa luoda esim. tapahtumalle taustakanava. Kokeile esim. #Finland. Käytetään tällä hetkellä esimerkiksi tv-ohjelmissa. #a2ilta #alkoholilaki #holhous
 19. 19. Haku ja #hashtag Hakutoiminnon avulla voi twiittivirrasta seuloa esiin samaan aiheeseen liittyvät twiitit. Tässä esimerkissä näkyy Ylen A2-ohjelmaan liittyvää keskustelua. Suodatus Hakutuloksia voi suodattaa ja saada esiin aiheesta twiitanneet henkilöt, aiheeseen liittyvät kuvat, videot tai uutiset.
 20. 20. Uudelleentwiittaus, Retweet Tapa välittää twiittejä eteenpäin antamalla ansio alkuperäiselle twiittaajalle. Käyttäjän @NESUspring2014 twiitti, jonka on uudelleentwiitannut @villetolvanen Tässä on käytetty Twitterin Uudelleentwiittaa -toimintoa, jolla jakaminen onnistuu yhdellä klikkauksella Käyttäjän @outilammi twiitin on jakanut @jjanhone. Tässä on kätetty perinteistä RT:ä, jossa twiitti julkaistaan uutena, mutta alkuperäinen julkaisija mainitaan viestissä. Tämä mahdollistaa kommentin lisäämisen viestin alkuun.
 21. 21. Muita toimintoja Suosikki - keino "tallentaa" twiitejä ja löytää ne myöhemmin. Listat - käyttäjiä voi lajitella tai suodattaa listoille esimerkiksi aiheen tai kielen mukaan. DM, Direct Message - Twitterissä voi myös lähettää yksityisiä viestejä toisille käyttäjille.
 22. 22. Hakutoiminto
 23. 23. Hakutoiminto, search Twitterin hakutoiminto on tehokas väline twiittivirran suodattamiseen. Hakuja tallentamalla käyttäjä voi luoda personoituja näkymiä Twitteriin, etsiä kiinnostavia tweettejä ja käyttäjiä tai vaikka seurata reaaliajassa omaan yritykseen tai brandiin liittyvää tweettailua.
 24. 24. Hakutoiminto, search Hakukenttä on aina näkyvissä Twitterin yläpalkissa. Hakuoperaattoreita yhdistelemällä on mahdollista rakentaa monipuolisia ja tehokkaita hakuja, esim. helsinki OR Nokia OR viestintä lang:fi löytää suomenkieliset twiitit, jotka sisältävät sanan helsinki, Nokia tai viestintä.
 25. 25. TweetDeck Etuja mm: ● Useat yhtäaikaiset tilit ● Hakujen tallennus sarakkeisiin ● Kuva- ja videolinkkien pikakatselu ● Automaattinen linkkien lyhennys ● Ajastetut twiitit Muita ohjelmia esim. ● HootSuite ● Echofon ● Twitterrific Sekä mobiilisovelluksia esim. ● Twitter for iPhone ● TweetDeck ● Gravity ● http://m.twitter.com/ Twitter-ohjelmat
 26. 26. Lähtisinkö Twitteriin?
 27. 27. Vinkit aloittelevalle twiittaajalle ● Uhraa hetki aikaa profiilikuvan valitsemiseen ja bio- tietojen täyttämiseen. ● Kerää rohkeasti seurattavia, tutki, ketä muut seuraavat ja poimi kiinnostavat käyttäjät itsellesi. Seurattavia ei tarvitse tuntea. ● Ala twiitata! ● Ota kontaktia, mainitse muita käyttäjiä twiiteissäsi, retwiittaa Seuraa kiinnostavia aiheita, opettele hashtagien käyttö, kysy rohkeasti.
 28. 28. Vinkit organisaatiotilille ● Opettele Twitterin kieli henkilökohtaisen profiilin ja omien kiinnostustesi kautta ● Paneudu siihen, miten Twitteriä käytetään, miten keskustelut, kommentointi ja jakaminen toimii ● Omaksu twittermäinen toiminta organisaatiotilin käyttöön ○ Älä twiittaa pelkkää suoraa linkkivirtaa ○ Jaa organisaatioosi liittyviä twiittejä eteenpäin ○ Seuraa, mitä sinusta puhutaan, kiitä ja kommentoi
 29. 29. Muutama oivaltava twiittaaja @mattiwaananen, @soalmila, @anttihirvonen, @IiroRantala, @tuija, @liljajan, @Nettimuori, @Piritta, @hannatakala, @katleena, @linjaaho, @winninghelix
 30. 30. Lopuksi Nähdään Twitterissä twitter.com/linkola j.linkola (at) gmail.com +358 50 337 2642

×