Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Правила при писане                  -  Диря жива вода!          на преразказ         ...
Пример: Момъкът и рекъл:       -  Диря жива вода!       Преразказано: Момъкът казал, че дири ( търси) жива ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

правила при писане

4,869 views

Published on

правила при писане

 1. 1. Правила при писане - Диря жива вода! на преразказ Преразказано: Момъкът казал, че дири ( търси) жива вода.1. Четем внимателно текста и се стремим да запомним най-важното в него. 6. Прави проверка на думите, в чийто правопис се съмняваш. 7. Пиши чисто и красиво!!!2. Разказвай точно и последователно! Правила при писане на преразказ 1. Четем внимателно текста и се стремим да3. Използвай плана, той ще ти помогне да се справиш запомним най-важното в него. с отделните моменти. 2. Разказвай точно и последователно! 8. 3. Използвай плана, той ще ти помогне да се4. Започвай всяка част на нов ред малко по- справиш с отделните моменти. навътре от определеното за поле. Така текстът ще е прегледен. 9. 4. Започвай всяка част на нов ред малко по-навътре от определеното за поле. Така текстът ще е прегледен.5. Преразказвай пряката реч! На помощ са ти думите: че, за да, който (която, което, които), да, дали и 5. Преразказвай пряката реч! На помощ са ти други. Пред че, за да, който (която, което, които) думите: че, за да, който (която, което, които), се пише запетайка. да, дали и други. Пред че, за да, който (която, което, които) се пише запетайка.Пример: Момъкът и рекъл:
 2. 2. Пример: Момъкът и рекъл: - Диря жива вода! Преразказано: Момъкът казал, че дири ( търси) жива вода. 6. Прави проверка на думите, в чийто правопис се съмняваш.7. 7. Пиши чисто и красиво!!!

×