Successfully reported this slideshow.

Presentació fonts de seva

1,581 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació fonts de seva

 1. 1. Abans de les vacances de Nadal la Lia ens va proposar fer un treball sobreles fonts de Seva.Durant les vacances de Nadal cada un de nosaltres va anar a visitar unafont, li va fer una foto, va mirar com estava i va buscar informació sobre lafont.Un cop fet el treball el vam portar a l’ escola i tots junts hem estudiat lesfonts, les hem situat al mapa i hem preparat una presentació sobre les fontsde Seva que ara veurem.A tots ens ha agradat molt fer aquest treball i esperem que a vosaltrestambé us agradi molt.
 2. 2. FONT DE CODINES -Està situada a les afores del poble de Seva a uns 2 Km. En direcció al riu Gurri. -És privada. Té molts anys i abans els pagesos hi anaven a beure quan treballaven els camps. -A la nevada del 2009 el vent va trencar un gran roure que hi havia a sobre la font i les branques van tapar el broc de la font fins que un jardiner ho va arreglar. El lloc és molt bonic i fresc per anar-hi a berenar a l’estiu ja que es pot travessar el riu Gurri per unes pedres i a l’altre costat es pot jugar i pendre el sol en una esplanada.
 3. 3. FONT DE LA LLOBERA-Està abandonada.Hi ha una bassa queno es veu.-Una llegenda diuque s’hi reunien lesbruixes per ferfestes.-La bruixa mésgrossa es deiaMontmanya.-Per arribar a la fonthas de passar permolts esbarzers ibardisses.-La font està alcostat d’un arbreamb lianes.
 4. 4. FONTS DEL MATAGALLS FONT DE L’APLEC-Estan situades en el camí cap aMatagalls. Moltes les han fet elsexcursionistes per tenir aigua alpujar al Matagalls.-L’aigua que surt és molt frescaperquè està molt enlaire. FONT DELS GARRIGUENCS FONT DELS MANLLEUENCS FONT DEL BRULL
 5. 5. FONT FREDA FONT DEL MATAGALLSEs diu font freda perquè Situada a 1555m, estàl’aigua surt molt freda. coberta. Té una placa dedicada a Mosén Antonui Betlle fundador de l’escoltisme a Catalunya.
 6. 6. FONT DEL BARCELÓ-Està situada a la casa delBarceló, en el terme municipal deSeva en direcció Sant Miquel deBalenya.-Es una font que raja poc.-Està una mica restaurada.-Costa una mica de trobar perquèestà amagada al bosc.-Al costat de la font hi ha unabassa molt grossa i un sol dipòsitper emmagatzemar aigua.-No sabem si l’aigua es potable.
 7. 7. FONT DEL MUSCLO O FOGUERES -Hi ha mal camí per anar-hi. -Està feta de pedra i té molta molsa al voltant. -L’aigua surt per un petit tub de pedra. -La van restaurar l’any 2009. -Els pastors hi anaven a berenar per la Festa Major i era de costum que la gent enganxés closques de musclo a la paret. -És una font intermitent, quan hi ha sequera no raja. -Els abeuradors de pedra sempre estan plens d’aigua pel bestiar. -Està situada en un lloc ombrívol, on s’està molt bé. -L’aigua és potable.
 8. 8. FONT DEL SORS-Està situada al costat de la llar d’infants en el camíque porta als pins.-Hi ha 2 brocs, 1 raja més que l’altra.-Medeix: 4,7 metres d’amplada, 1,74 metresd´alçada i 2,60 metres de profunditat.-L’aigua es bona per beure.-A vegades la gent no la veu i se’n va a la bassa. BASSA DE LA FONT DEL SORS -Recull l’aigua sobrant de la font dels sors. -Té forma de L i desemboca en un caminet petitet. -Si els propietaris et deixen t’hi pots banyar.
 9. 9. FONT DE LES LLOBARTERES O DE LA TEULAEs troba a prop del masSerrabardina, en direcció cap alMontanyà.No esta indicada per senyals nicap rètol, està bastant amagadai una pista per trobar-la son elsjoncs que hi ha al costat.La font surt arran de terra perun tub de plàstic, molt gran illeig que segurament abans erauna teula, i per això es devia dirFONT DE LA TEULA.Està al costat de pins, de roures,joncs i el camp. Està en estatnatural sense cap construcció.Fa poc al costat de la font es vafer l’incendi de Seva i ara estàtot cremat.
 10. 10. FONT D’AVINYÓ-Està a uns 4 km. De laurbanització “El Muntanyà” endirecció a Centelles. És rodona ipetita.-Esta bé, raja i l’aigua és potable.-Està feta de formigó i un cop al’any la netegen.-Hi ha taules i bancs de pedraper a berenar.-Al voltant hi trobem roures,pollancres i pins.
 11. 11. FONT DEL FAIG-Està situada en el terme d’ElBrull al costat de la carretera aprop de Coll formic.-És de pedra, per on surt l’aiguaés com la pica que tenim a casa.-Actualment es fa servir perregar.-Hi ha un safareig on antigaments’hi rentava roba, però ara estàbrut i no es fa servir.-Està envoltada d’arbres iarbustos.-Des de la font podem veure unavista meravellosa de l’entorn deSeva.
 12. 12. FONT DE LA CLAVELLA -Situada al Serradal. -L’aigua que surt de la font passa per un canal petit i va a parar al safareig. -El safareig està ple d’herbes però es conserva la pedra per rentar la roba. -La font té al voltant horts. -Té una data 1954, però la font és més antiga. Al 1954 va ser modificada de lloc i de nivell perquè sortís més aigua.
 13. 13. FONT POMERETA-Situada al terme municipal deBrull, a prop d’una casa que esdiu Sobrevia.-A una altitud de 620m.-El centre excursionista de Sevahi porta el pessebre cada any.-La font és de pedra i és moltgran.-L’aigua és potable i molt fresca.
 14. 14. -Abans l’aigua es feia servir FONT DE LA SERRAper regar i era de les mésbones del terme per beure,ara està contaminada pernitrats.-Al costat de la font hi ha unpetit pantà o bassa.-Està situada a 1,5 km. delpoble de Seva anant cap alBrull, al costat de lacarretera.S’hi pot arribar per lacarretera o pel bosc.-Es triga uns 20 minuts apeu des de l’escola-En èpoques de sequera noraja.-Està mal cuidada, la portade ferro està guixada ambesprai i hi ha deixalles.
 15. 15. -Hi ha tres brocs d’aigua perònomés ragen tots tres quan plou,normalment en ragen 2. -Es va construir l’any 1689.
 16. 16. ITINERARI Sortim de l’escola per la portaprincipal cap al c/. dels esports, girem a l’esquerra i travessem la carretera del Brull tirem cap al c/. dels campaners, girem ala dreta al c/ catalunya, al final del carrer girem a l’esquerra cap a la rotonda de Figaroles, agafem el 2n trencant i tirem recte deixant l’ermita de Sant Antoni a la dreta. Ens fiquem cap a l’esquerra com sianéssim a una casa de pagès però agafem el camí de sota i a l’esquerra, anem pel camí desorra cap al bosc. Anem seguint el caminet, quan s’acaba a la dreta fins a arribar a la font.
 17. 17. El dijous llarder vam anar dexcursió a la font de la Serra, en Martí Moya i enMarçal ens van fer de guies perquè no ens perdéssim. Ells abans van buscarel camí menys perillós cap a la font que resulta que era el més llarg perquè la fontestà al costat de la carretera del Brull.Vam estimar que faríem cap a 2 km i hi estaríem uns 30 minuts. Però realment hi ha1,5 km i 20 minuts.Vam trobar la font descuidada, bruta, guixada i amb deixalles.Sabem que a Seva hi ha una trobada d’escoltes per l’abril i proposen netejar la font iel camí per anar-hi.NOSALTRES els nens i nenes de 4t de l’escola farigola ens comprometem amantenir-la i cuidar-la tal com l’han deixat.

×