Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentatie digitale/sociale media & marketing 2010

849 views

Published on

Dit is een presentatie die ik gebruik in mijn workshop Digitale Media, Nieuwe Marketing & Nieuw Zakendoen, waarin alle ontwikkelingen rond media en marketing overzichtelijk gepresenteerd worden.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentatie digitale/sociale media & marketing 2010

 1. 2. <ul><li>Programma </li></ul><ul><li>Ontwikkelingen in de wereld </li></ul><ul><li>Ontwikkelingen in Technologie & Digitale Marketing </li></ul><ul><li>Internet & Sociale Media </li></ul><ul><li>Ontwikkelingen Marketing </li></ul><ul><li>Marketing & Verkoop. n </li></ul><ul><li>En wat betekent dit alles voor u? </li></ul><ul><li>Sluiting & Drankje </li></ul>
 2. 5. Generatie Y Generatie Y (de naam is natuurlijk ontleend aan zijn voorganger: de Generatie X), ook wel de millenniumgeneratie of de netgeneratie genoemd, wordt door detacheringsbureau Accountemps gedefinieerd als mensen die geboren zijn na 1980. Generatie Y is opgegroeid in een tijd van technologische vooruitgang (internet, mobieltjes) en economische voorspoed. Kenmerkend is de vertroetelende aandacht die zij kregen van hun opvoeders, het gevolg daarvan is een zelfverzekerde, optimistische generatie die gewend is haar zin te krijgen. Gen Y houdt er een andere definitie van ambitie op na. Denkt niet zozeer in termen van een treetje hoger op de carriereladder of het bereiken van een bepaalde positie of status. Het gaat hen om maximaal zichzelf ontplooien en zinvol werk doen . Dat betekent veel voor de organisatie van de toekomst en hun leiders! Het hebben van een visie en mensen daarin mee kunnen nemen is nog niet eerder zo essentieel geweest.
 3. 6. Duurzaamheid
 4. 8. Apple Macintosh, 1986
 5. 16. Themakanalen – Narrow Casting
 6. 19. Print2Web (Augmented Reality)
 7. 21. Print2Web (Augmented Reality)
 8. 22. Print2Web (Augmented Reality)
 9. 23. Augmented Reality
 10. 24. 3D Printing
 11. 25. Personaliseren: unieke documenten in oplage 1
 12. 26. Personaliseren: unieke documenten in oplage 1
 13. 27. Smartphones
 14. 28. App Store: Meer dan 2,5 miljard downloads
 15. 30. IPad (eind juli 2010 in Nederland)
 16. 32. QR-Codes (2D)
 17. 34. Gecodeerd: Wij zijn het beste marketingbedrijf van Nederland! Bel ons en u ontvangt gratis een quick scan van uw marketing effectiviteit.
 18. 35. Software as a Service (SAAS)
 19. 36. Firefox (Browser) Open Office (Kantoor) The Gimp (soort Photoshop) Inkscape (soort illustrator) Joomla (CMS) Chrome Browser van Google) Keepass (wachtwoord-kluis) Etc. Etc. Etc. Open Source
 20. 40. Sociale Media
 21. 44. YouTube
 22. 45. Weblogs
 23. 61. Google Analytics
 24. 72. Whuffie Bank
 25. 75. De “Oude” 4 P’s
 26. 77. Transparantie vormt voor bedrijven bedreiging én zakelijke kans Gebaseerd op: Informatie (januari/februari 2010) Transparantie is een trend die zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sectoren aan kracht wint en die een grote impact heeft op organisaties en informatievoorziening. De voordelen van transparantie zijn substantieel in termen van kostenverlaging en kortere doorlooptijden, een betere kwaliteit van het eindresultaat, grotere klanttevredenheid en een betere binding tussen klant en leverancier. Een reëel risico is daarentegen de kans op imitatie. Transparantie geschiedt op een aantal niveaus waarbij de organisatie transparantie beschouwt als achtereenvolgens een bedreiging, noodzaak, instrument, samenwerkingsvorm en businessmodel. Aangekomen op dit laatste niveau betekent dat de organisatie transparantie heeft weten te transformeren van een (vermeende) bedreiging tot een zakelijke kans. Op dit hoogste niveau van transparantie levert de organisatie producten en diensten die hun bestaansrecht ontlenen aan vergaande transparantie, zoals prijsvergelijkingswebsites. Dit is niet zozeer een geheel nieuw niveau als wel een voortzetting van transparantie als samenwerkingsvorm. De stap naar een hoger niveau van transparantie is geen geringe en vraagt een forse inspanning met zowel impact op de informatievoorziening als op de organisatie en haar medewerkers.
 27. 80. Digitaal DNA
 28. 82. RSS Marketing: We laten de gebruiker zelf vragen om informatie
 29. 85. Webcare
 30. 91. Experience Marketing
 31. 92. Experience Marketing
 32. 94. Lifehacking nu omvat alle hints en trucs om dingen sneller te doen, beter te organiseren en alledaagse problemen op slimme, misschien niet zo voor de hand liggende manieren op te lossen. Het accent ligt meestal op ICT-toepassingen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Maar het gaat verder. Lifehacking kan zowel voor als ver weg van de computer, in het privé of het werkleven, oppervlakkig of op het neurotische af. Uiteindelijk komt het altijd hierop neer: simplificeren en focussen. Lifehacking
 33. 99. Delen
 34. 100. Consumenten aan het roer De merkwaarde wordt steeds vaker bepaald door consumenten. Daarom is authenticitei t belangrijk om een merk onderscheidend te maken en consumenten bij een merk te betrekken. Merken kunnen niet meer alleen op hun naam vertrouwen. Organisaties worden beoordeeld op hun acties en de bereidheid om daadwerkelijk met klanten in contact te treden en de dialoog aan te gaan. Top 10 Marketingtrends 2010 (Bron: Alterian)
 35. 103. Van Leverancier naar Partnership
 36. 105. Bedankt voor de aandacht!!

×