Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Taizé

271 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Taizé

 1. 1. Taizé Javier Mira Sergio Sánchez
 2. 2. Índex Orígens Fundador Carisma Lema i llibre de refèrncia Localització Concrecions artístiques En l’actualitat
 3. 3. Orígens La Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica cristiana encumenica que acull integrants de diverses confessions. Fundada al 1940 per Roger Schutz , per tant al S. XX TAIZÉ = reconciliació entre diferents confessions cristianes.
 4. 4. Fundador Conegut com Germà Roger va fundar la comunitat Taizé. Va estudiar teologia protestant. Es va refugiar a Suïssa durant la WWII. Es van comprometre s viure de manera pobre i sense acceptar donacions.
 5. 5. Carisma Ecumenisme: iniciatives que apunten cap a una major unitat o cooperació religiosa. Unitat religiosa mundial. Prové del grec οἰκουμένη (oikoumene), que significa «el món habitat»
 6. 6. Lema i llibre de referència El lema: “Cuando la Iglesia escucha, sana, reconcilia, llega a ser lo que es en lo más luminoso de ella misma: límpido reflejo de un amor”. El que busquen és la reconciliació. El llibre de referència és la Bíblia.
 7. 7. Localització La seva seu és a França
 8. 8. Concrecions artístiques Pintura: la creu de Taizé Arquitectura: Esglèsia de la reconciliació. Música: cançons i cants espirituals.
 9. 9. En l’actualitat Es resa tres cops al dia. Fan diverses trobades per tota europa.

×