Santí serra, la vanguardia

529 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
529
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
257
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Santí serra, la vanguardia

  1. 1. SANTÍ SERRA CAMPS Santí Serra Camps amb tan sols 23 anys ha pogut fer realitat un somni. És de Roda de Ter (Osona) i juntament amb el seu germà John Serra ha pogut formar una empresa anomenada Sercam Shows. Santí amb la seva euga àrab, Nika. He trobat una entrevista de La Vanguardia que m’ha semblat molt interessant. 1.Com va néixer Sercam Shows? És una història una mica surrealista però es la realitat. Sercam shows va néixer arran d’un somni en què els cavalls eren dirigits tan sols amb la veu, en llibertat. Amb 16 anys vaig tenir aquest somni, uns 15 dies abans de fer un espectacle de marrades on també hi participaven els campions del món. A ells no els hi va anar gens bé, en canvi a nosaltres ens va funcionar. Al final del espectacle li vaig treure la cabeçada al cavall, com havia somiat. El cavall es va posar a galopar i de sobte es va aturar en el centre de la pista i vaig baixar del cavall. Vaig veure que la gent va reaccionar positivament a aquesta nova manera de l’espectacle. Quan vam tornar cap a casa vam decidir muntar una empresa d’espectacles amb cavalls en llibertat. I així va començar tot. Santí amb el seu cavall frisó, Napoleó al Mercat del Ram, a Vic.
  2. 2. 2. Quines tècniques utilitzeu per domar els cavalls? Per domar els cavalls utilitzem unes tècniques. Vam començar estudiant una manada de cavalls salvatges per veure com era el seu comportament. En totes les manades sempre hi ha un líder i el que vam fer va ser imitar la seva manera d’actuar. Per exemple, quan estan en llibertat i un cavall es comporta malament, els altres l’aparten i esperen a que ell mateix torni. Aquest és un exercici que practiquem per domar-los. El cavall t’ha d’agafar confiança perquè només d’aquesta manera li pots demanar el que vulguis. Per tant, podem dir que la mateixa manada ens va ensenyar la doma dels espectacles. Cavalls salvatges. 3. Quant temps necessita un cavall sense domar per participar en el seu primer espectacle? Tinc un cavall de quinze anys que encara l’estic domant i va començar als dos anys! La doma d'un cavall d'espectacle mai acaba perquè a poc a poc li vas ensenyant nous exercicis. Santí amb Kyfruc i un dels seus gossos. 4. I quin tipus d'exercicis els ensenyeu? El que busquem són exercicis originals, inèdits i espectaculars, com que el cavall balli damunt d'un piano, que interactuï amb gossos, que pinti un llenç amb un pinzell, etc. César i Napoleó a l’Equus de Girona.
  3. 3. 5. Pintar un llenç?! Sí! Cada cavall té un caràcter únic i vam veure que Napoleó era un cavall molt juganer. Busquem activitats diferents a les que fèiem per rutina i li vam donar un pinzell. Quan es va situar davant del llenç per primera vegada de sobte va moure el cap i va pintar una ratlla de color. El cavall ho va veure i va seguir movent el cap de dalt a baix per seguir pintant. En quinze dies el cavall pintava llenços impressionants! Napoleó demostrant les seves habilitats. 6. Un artista de cap a peus! Sí, i cada dia pensem noves idees ... Mira, en el pròxim espectacle farem que un cavall arribi volant ... I també estem ensenyant a un altre cavall que toqui el piano amb la boca. Napoleó i Santí practicant l’espectacle. 7. Impressionant ... I cada dia entreneu amb ells? Sí, cada dia. Els cavalls comencen a menjar a les set del matí i a les nou comença l'entrenament fins a les deu de la nit. Són cavalls que treballen molt i com a tal els tractem com a esportistes d’elit. Els cavalls necessiten estar molt ben cuidats perquè et responguin perfectament. Santí i Nika.
  4. 4. 8. Quins privilegis tenen? Busquem que els cavalls estiguin perfectes i això ho aconsegueixes amb l'alimentació i les cures. Per exemple, a la nit dormen amb mantes i benes de descans, mengen entre tres i quatre vegades al dia el millor menjar i el millor pinso ... Si estan perfectes, els cavalls reaccionen correctament. Santí amb una de les seves eugues espanyoles. 9. Què és el més difícil de la doma de cavalls en llibertat? El més difícil de tot és aconseguir que un cavall salvatge t'agafi confiança. Pensa que ells veuen l'home com un depredador. Quan trenquem aquest vincle ja has aconseguit el més important. Després ja és qüestió de tirarli hores i paciència. Napoleó i Santí Serra. 10. Què és el que li agrada més de la doma en llibertat? El que més m'agrada és que els cavalls són feliços i jo també. Puc anar a jugar amb cinc cavalls al camp i es comporten com gossos. Ells són els meus millors amics i jo per ells igual. Saben que quan estan al meu costat no els passarà res dolent. Jugant amb Nika.

×