Symposium gezond en zuinig binnen stellingen

583 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
583
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
43
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Symposium gezond en zuinig binnen stellingen

 1. 1. Stelling 1 Door het controleren van EPC-maatregelen bij de oplevering van nieuwbouwwoningen zullen de woningen in de praktijk gezonder en energiezuiniger worden.
 2. 2. Stelling 2 De KopStaart aanpak is in theorie een goede aanpak om de opleverproblemen sterk te verminderen, maar de praktijk is weerbarstig.
 3. 3. Stelling 3 Zonder een goed PVE lukt het niet om een succesvol ontwerp te maken.
 4. 4. Stelling 4 Alleen als het uitvoeringsteam zich samen met de kwaliteitsinspecteur verantwoordelijk voelt voor het voldoen aan de kwaliteitseisen uit het bestek en uit de bouwregelgeving, komen we ergens.
 5. 5. Stelling 5 <ul><li>De controle voor het Energielabel kort voor de oplevering zou uitgevoerd moeten worden: </li></ul><ul><li>Door Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente </li></ul><ul><li>Door onafhankelijke controleurs / gecertificeerde adviesbureaus </li></ul><ul><li>Door of namens de opdrachtgever (bijvoorbeeld door de aannemer). </li></ul>
 6. 6. Stelling 6 Om de kosten voor controle te beperken is het acceptabel om de ‘dure’ metingen steekproefsgewijs uit te voeren (bijvoorbeeld 1 op 8; bij kleinere projecten meer).
 7. 7. Stelling 7 Het belang van het energielabel nieuwbouw is om eigenaren en huurders inzicht te geven in het gebouwgebonden energieverbruik van hun gebouw, en om aan te geven hoeveel energiezuiniger nieuwbouw is ten opzichte van bestaande bouw. De uitkomsten dienen dan wel betrouwbaar te zijn.
 8. 8. Stelling 8 Door de problemen met het energielabel bestaande bouw zal de consument het label voor nieuwbouw niet vertrouwen.
 9. 9. Stelling 9 <ul><li>De methode van controle voor het Energielabel kan het beste worden geënt op: </li></ul><ul><li>Controle tijdens de uitvoering </li></ul><ul><li>Bouwtransparant </li></ul><ul><li>Ventilatie Prestatie Keuring </li></ul><ul><li>Een mix van Bouwtransparant en VPK </li></ul><ul><li>Een andere opzet. </li></ul>
 10. 10. Stelling 10 Ontwikkelaars moeten vragen om gecertificeerde installateurs.
 11. 11. Stelling 11 De kosten voor kwaliteitscontrole betalen zich terug in (een beetje) faalkostenreductie, consumentenvertrouwen en plezier in je werk.
 12. 12. Stelling 12 Kopers en huurders verwachten in een energiezuinige A+, A++ of A+++ label-woning een fors lagere energierekening.

×