Successfully reported this slideshow.
Silmän rakenne
 Silmän osia ovat: mustuainen
 Värikalvo (iiris)
 Sarveiskalvo
 Lasiainen
 Verkkokalvo
 Näköhermo
 L...
Silmät voivat vaurioitua
 Silmien suojaaminen on tärkeää. Jos silmiä ei suojaa
esim. jollakin työmaalla, ihminen voi tull...
Näin näkeminen tapahtuu
 1. Jostakin esineestä tulee valonsäteitä silmään.
 2. Valonsäteet kulkeutuvat silmämunan sisään...
Näkövammaisista vain osa on
sokeita
 Näkövammaiset joko näkevät erittäin huonosti, tai
ovat kokonaan sokeita.
 Näkövamma...
Kuvia
Tekijät ja lähteet
Kiitos kun jaksoitte kuunnella ja katsoa meidän
esityksen!!
Tekijät: Catherine ja Jannika
Lähteet: Jälj...
Silmä
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Silmä

1,114 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Silmä

  1. 1. Silmän rakenne  Silmän osia ovat: mustuainen  Värikalvo (iiris)  Sarveiskalvo  Lasiainen  Verkkokalvo  Näköhermo  Linssi
  2. 2. Silmät voivat vaurioitua  Silmien suojaaminen on tärkeää. Jos silmiä ei suojaa esim. jollakin työmaalla, ihminen voi tulla sokeaksi.  Silmät voivat vaurioitua näistä:  Liiallinen auringonvalo (aurinkoa ei saa katsoa paljain silmin)  Pesuaine  Metallikappaleet  Hiekkainen lumipallo voi sokeuttaa silmän
  3. 3. Näin näkeminen tapahtuu  1. Jostakin esineestä tulee valonsäteitä silmään.  2. Valonsäteet kulkeutuvat silmämunan sisään mustuaisesta.  3. Linssi taittaa valon silmämunan takaosaan lasiaisen läpi.  4. Aistinsolut muodostavat valonsäteistä kuvan verkkokalvolle väärinpäin.  5. Näköhermo välittää tiedot kuvasta aivoille.  6. Aivot tulkitsevat tietoja kuvasta ja kääntävät sen oikein päin. Näköhavainto tapahtuu aivoissa.
  4. 4. Näkövammaisista vain osa on sokeita  Näkövammaiset joko näkevät erittäin huonosti, tai ovat kokonaan sokeita.  Näkövammaiset voivat lukea ja kirjoittaa sokeainaakkosilla, jotka ovat kohollaan olevia pisteitä. Sitä kutsutaan pistekirjoitukseksi.  Jotkut ihmiset voivat kärsiä hämäräsokeudesta, jotkut värisokeudesta ja jotkut punavihersokeudesta.
  5. 5. Kuvia
  6. 6. Tekijät ja lähteet Kiitos kun jaksoitte kuunnella ja katsoa meidän esityksen!! Tekijät: Catherine ja Jannika Lähteet: Jäljillä5 ja kuvat Google hakusanalla silmä ja Näköaisti.

×