Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
VOLCANS
TIPUS DE MAGMES
• El magma és un fluid format per roques foses i
que conté una gran quantitat de gasos. En
sortir a l’exte...
TIPUS DE PRODUCTES VOLCÀNIQUES
• Hi ha quatre tipus:
 Piroclast. Són els sòlids originats pel refredament i
la consolidac...
 Lava. És un líquid pastós que s’origina del magma
quan perd els components gasosos. Depèn de la
seva fluïdesa pot arriba...
TIPUS D’ERUPCIONS
• La forma d’un volcà i el tipus d’erupció
depenen de la viscositat del magma que emet
i del seu conting...
TIPUS DE VOLCANS
• Volcans en escut. Són característics d’erupcions
efusives. Aquests tipus de volcans estan formats
per l...
TIPUS D’ACTIVITAT VOLCÀNICA
HAWAIANA ESTROMBOLIANA VULCANICA PLINIANA O PELEANA
Magma bàsic. Magma intermedi. Magma interm...
Els volcans tenen
forma d’escut de
diàmetre ampli i
pendents suaus o
formen altiplans de
lava si emergeix per
una fissura....
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Volcans_4rt

388 views

Published on

power point sobre els volcans

Published in: Science
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Volcans_4rt

  1. 1. VOLCANS
  2. 2. TIPUS DE MAGMES • El magma és un fluid format per roques foses i que conté una gran quantitat de gasos. En sortir a l’exterior, el magma perd els seus gasos i rep el nom de lava.  Àcids. Són molt viscosos i en refredar-se originen roques magmàtiques de colors clars.  Bàsics. Són molt fluids i en refredar-se donen lloc a roques magmàtiques de color fosc.  Intermedis. Són els magmes que contenen entre el 50% i el 60%.
  3. 3. TIPUS DE PRODUCTES VOLCÀNIQUES • Hi ha quatre tipus:  Piroclast. Són els sòlids originats pel refredament i la consolidació, abans de caure a terra, de petites quantitats de lava projectades per la pressió dels gasos durant l’erupció. Segons la seva mida es classifiquen en: Cendres: partícules molt fines d’aspecte pulverulent. Lapil·lis: partícules de 2 a 50 mm. Blocs: mida superior als 50 mm i que reben el nom de bombes volcàniques si tenen aspecte fusiforme.
  4. 4.  Lava. És un líquid pastós que s’origina del magma quan perd els components gasosos. Depèn de la seva fluïdesa pot arribar a cobrir grans superfícies formant colades de lava.  Gasos. Són els que allibera el magma durant l’erupció. Els més abundants són vapor d’aigua, diòxid de carboni, òxid de sofre i sulfur d’hidrogen.  Lahar. Són les cendres que són expulsades pel cràter del volcà. Originant, un núvol ardent format per gas, cendra i fragments de roca a temperatura elevada.
  5. 5. TIPUS D’ERUPCIONS • La forma d’un volcà i el tipus d’erupció depenen de la viscositat del magma que emet i del seu contingut de gasos. Hi ha tres processos:  Erupcions efusives, típiques dels magmes bàsics. Són erupcions tranquil·les gràcies a la seva gran fluïdesa, que deixa escapar fàcilment els gasos que conté.  Erupcions explosives, típiques dels magmes àcids.  Erupció fissural, un tipus especial d’erupció, que s’origina a les llargues fissures que s’obren quan les plaques tectòniques se separen.
  6. 6. TIPUS DE VOLCANS • Volcans en escut. Són característics d’erupcions efusives. Aquests tipus de volcans estan formats per la superposició de colades de lava i la seva forma és circular de pendents suaus. • Cons d’escòries. Són típics d’erupcions explosives i es produeixen grans quantitats de piroclasts que s’acumulen en capes successives i sense gairebé unir-se entre si. Són volcans petits de forma cònica i pendents forts. • Volcans compostos o estratovolcans. Es formen mitjançant l’alternança d’erupcions efusives i erupcions explosives. Són volcans cònics grans formats pers superposicions de colades de lava i capes de piroclasts.
  7. 7. TIPUS D’ACTIVITAT VOLCÀNICA HAWAIANA ESTROMBOLIANA VULCANICA PLINIANA O PELEANA Magma bàsic. Magma intermedi. Magma intermedi. Magma àcid. Presenta erupcions tranquil·les, ja que el magma és fluid i brolla amb facilitat. Com que és pobre en gasos no es produeixen explosions ni llançament de piroclasts. Emet laves força fluïdes però amb un contingut alt en gasos, per això projecta una gran quantitat de piroclasts que segueixen una trajectòria parabòlica. La seva erupció és explosiva, però de poca violència. La seva erupció és de tipus explosiu a causa d’un magma molt espès i ric en gasos. La lava se solidifica al cràter i l’obtura fins que la pressió dels gasos la trenca i en projecta els fragments. La seva lava és tan viscosa que se solidifica a la xemeneia d’un volcà i va creixent mentre forma una agulla de roca cada com més gran. A l’interior, la pressió del gas creix fins que provoca una explosió forta que el destrueix.
  8. 8. Els volcans tenen forma d’escut de diàmetre ampli i pendents suaus o formen altiplans de lava si emergeix per una fissura. Els volcans són cònics però de poca alçària i formats bàsicament per piroclasts (con d’escòries). Són volcans cònics, alts, de pendents molt pronunciats i que generen grans núvols de cendra. Formen estratovolcans. Són volcans on al cim apareix un gran dom o una agulla de roca. Emeten núvols ardents formats per gasos i cendra incandescent. Emeten bàsicament colades de lava, només emeten un 3% de piroclasts. Emeten fins a un 40% de piroclasts i colades de lava. Emeten fins a un 60% de piroclasts i colades de lava. Arriben a emetre fins a un 99% de piroclasts.

×