Successfully reported this slideshow.

Món digital per a pares

0

Share

Upcoming SlideShare
MENTORING
MENTORING
Loading in …3
×
1 of 49
1 of 49

More Related Content

More from Laura Rosillo Cascante

Related Books

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Món digital per a pares

 1. 1. MÓN DIGITAL PER A PARES
 2. 2. Juny de 2007 Steve Jobs presenta el primer IPhone Gener de 2010 Steve Jobs presenta el primer IPAD
 3. 3. MÒBIL: De PARLAR... a LLEGIR, ESCRIURE i .........
 4. 4. 2 PANTALLES
 5. 5. 5 PANTALLES
 6. 6. Controlen les xarxes socials, els smartphones, han viscut en un ambient en què la diversitat sexual està gairebé superada i el matrimoni homosexual és acceptat. Treballaran en línia, viuran en un món globalitzat, podran crear eines digitals i plasmar les seves creacions amb impressores 3D, dissenyar al gust i a la seva elecció en un món amb major igualtat de gènere. GENERACIÓ (2000 POSTMILLENIAL)
 7. 7. Vols saber com m’ha anat el primer dia a l’escola? No tenen WI-FI…
 8. 8. El 53% dels joves d'entre 16 i 22 anys prefereixen renunciar al sentit de l'olfacte que als seus dispositius tecnològics. Font: McCann Worldgroup
 9. 9. US CONCURRENT
 10. 10. 2006 2009 del PRIVAT al PÚBLIC
 11. 11. PRIVAT PÚBLIC DIFERENTS ESCENARIS
 12. 12. https://www.youtube.com/watch?v=qr6LeSU3owY
 13. 13. SIS GRAUS DE SEPARACIÓ
 14. 14. ELS NENS PREFEREIXEN PREGUNTAR A GOOGLE QUE ALS SEUS PARES 54% dels nens prefereixen preguntar-li a Google quan tenen un dubte, només un 3% li pregunta als seus professors i un de cada 10 diu que mai parlaria amb el seu docent si té dubtes. El 91% ho fa servir, el 47% va afirmar consultar almenys cinc vegades al dia i el 18% va dir buscar a Google 10 vegades o més diàriament. Si no troben la resposta a la pregunta que tenen, la següent opció és entrar a Wikipedia.
 15. 15. HABILITATS DIGITALS PER A PARES Navegar, buscar i trobar
 16. 16. Vull un mòbil! : Quan comprar als nens el seu primer telèfon El mòbil no és només un telèfon, és una potent eina de comunicació, socialització i entreteniment. Tots els nens volen tenir un i cada vegada ho volen abans.
 17. 17. - No es recomana comprar un mòbil abans dels 12 anys. L'edat aconsellada és entre els 14 i els 16, moment evolutiu que coincideix amb l'inici de l'etapa social per excel·lència. - Entre els 11 i 13 anys els menors no tenen criteri per utilitzar adequadament el mòbil, de manera que, si no és necessari, cal evitar que tinguin un de propi. Es pot deixar que facin ús del mòbil familiar de forma esporàdica i, en la mesura del possible, quan estiguin acompanyats d'un adult. - A partir dels 13 comença una edat complicada, ja que l'adolescent sap utilitzar tots els telèfon i pot caure en el risc de l'addicció. Els pares poden consensuar amb els fills d'aquesta edat la disponibilitat d'un mòbil, es pot controlar la despesa i limitar el seu ús a unes determinades hores i números. - Als 16 els experts consideren que ja pot comptar amb el seu propi telèfon, tot i que és aconsellable posar-li límits pel que fa a consum. - Controlar la despesa. Es pot fer que el nen col·labori a pagar la factura del seu mòbil amb part de la seva paga. Així aprendrà a reduir el seu ús a l'imprescindible.
 18. 18. Vídeojocs Parlem d'addicció quan el videojoc es converteix en el centre dels pensaments de la persona, qui deixa de banda les activitats rutinàries o gratificants que abans realitzava, veu afectat el seu patró de son i s'aïlla en el familiar i social. Mòbil Es pot parlar de dependència del mòbil quan una persona s'aïlla de l'entorn, té dificultats per interaccionar «cara a cara», perd el control sobre l'ús del mòbil i el temps dedicat, i continua amb la conducta tot i les conseqüències negatives. Internet Jocs en línia: La sensació d'interacció (virtual, en realitat) porta a l'aïllament de l'entorn real. En els adolescents pot ser motiu d'absentisme escolar. Cibersexe: Cerca excessiva i descontrolada d'activitat sexual sense contacte físic. Xarxes socials: Pèrdua de control sobre el temps dedicat a la connexió a xarxes socials. L'activitat es converteix en el centre dels pensaments, afecta les relacions familiars i socials, al rendiment acadèmic, etc.
 19. 19.  El gran nombre d'hores que la persona dedica a estar connectada a les xarxes socials.  Mentides o ocultació del temps que es dedica realment a estar connectat.  Necessitat urgent d'arribar a casa per poder connectar-se.  Ús de les xarxes socials per alleujar sensacions negatives.  Reducció de les activitats lúdiques i agradables que es feien fins a aquest moment.  Disminució de la comunicació familiar o social.
 20. 20. És dolent que els nens juguin a l’ordenador /tablet/mòbil?
 21. 21. 1985 2015
 22. 22. GAMIFICACIÓ I APRENENTATGE
 23. 23. Joc i aprenentatge
 24. 24. Concentració Entusiasme Repte Superació Aprenentatge Socialització Estratègia Competitivitat Curiositat Passió
 25. 25. https://www.ted.com/talks/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world
 26. 26. PEGI 3 El contingut dels jocs amb aquesta classificació es considera apte per a tots els grups d'edats. S'accepta cert grau de violència dins d'un context còmic (en general, formes de violència típiques de dibuixos animats com Bugs Bunny o Tom i Jerry). El nen no hauria de poder relacionar els personatges de la pantalla amb personatges de la vida real, els personatges del joc han de formar part exclusivament de l'àmbit de la fantasia. El joc no ha de contenir sons ni imatges que puguin espantar o acovardir els nens petits. No s’ha de sentir llenguatge groller. PEGI 7 Es poden considerar aptes per a aquesta categoria els jocs que normalment es classificarien dins de 3 però que continguin escenes o sons que puguin espantar. PEGI 12 En aquesta categoria es poden incloure els videojocs que mostrin violència d'una naturalesa més gràfica cap a personatges de fantasia i / o violència no gràfica cap personatges d'aspecte humà o cap a animals recognoscibles, així com els videojocs que mostrin nus de naturalesa una mica més gràfica. El llenguatge groller ha de ser suau i no ha de contenir paraulotes sexuals.
 27. 27. PEGI 16 Aquesta categoria s'aplica quan la representació de la violència (o activitat sexual) aconsegueix un nivell similar al que es podria esperar en la vida real. Els joves d'aquest grup d'edat també han de poder manejar un llenguatge més groller, el concepte de l'ús del tabac i drogues i la representació d'activitats delictives. PEGI 18 La classificació d'adult s'aplica quan el nivell de violència aconsegueix tal grau que es converteix en representació de violència brutal o inclou elements de tipus específics de violència. La violència brutal és el concepte més difícil de definir, ja que en molts casos pot ser molt subjectiva però, en general, pot definir-se com la representació de violència que produeix repugnància en l'espectador. PARAULOTES DISCRIMINACIÓ DROGUES POR JOC SEXE VIOLÈNCIA ONLINE
 28. 28. https://youtu.be/N4AnVheeC_o
 29. 29. Observatori de L’APRENENTATGE Les persones estan aprenent com fer servir el lloc i què està bé compartir. Aviat la gent aprendrà el que és apropiat, el que és segur per a ells i aprendrà a compartir com correspon. Mark Zuckerberg

×