Treball nigrolaurab6

235 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
235
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball nigrolaurab6

 1. 1. Evolució històrica d'una aplicació gràfica: Photoshop Laura J Nigro Bruna Niub: 16317991 Universitat de Barcelona Facultat de Belles Arts Aplicacions gràfiques: Mar Balcells
 2. 2. Historia de l'aplicació i característiques L'any 1987. Thomas Knoll, candidat a doctorat en visió d'ordinadors. Per a això intenta escriure un programa que sigui capaç de reproduir imatges en pantalla amb trames de grisa. En aquell moment els ordinadors treballaven en blanc i negre. El programa es va anomenar Display. Escrit originalment en un ordinador Mac Plus, com a diversió per al doctorat, Display va cridar l'atenció del seu germà John, el qual havia treballat en la ILM (Industrial Light and Magic), a l'empresa d'efectes especials de George Lucas (és un cineasta nord-americà, creador de la reeixida saga fílmica de Star Wars, entre altres) L'ajuda de John va ser de inestimable per poder produir noves versions de Display amb funcions cada vegada mes àmplies. Mesos mes tard, Display era capaç de llegir i escriure diversos formats de fitxers gràfics, treballava en color -adaptant-se al canvi de maquinari- i es va establir la base pels plug-ins. Les seleccions ja eren per aquell temps una realitat,fins i tot amb vores suavitzades (calat). Altres opcions disponibles eren els nivells, el balanç de color, l'ajust de to i saturació i algunes possibilitats de pintura.
 3. 3. L'any 1988. Gairebé un any més tard John creu tenir la base per a un producte comercial. Aleshores només existia una aplicació similar al que pretenien crear els germans Knoll, PhotoMac. Llavors van començar els canvis de nom de l'aplicació. Després de molts intents fallits -els noms ideats ja existien- algú els hi va suggerir Photoshop. I des d'aquell dia així es diu el programa. Problemes financers, visites i contactes amb diverses possibles fonts de finançament finalment van aconseguir atreure l'atenció de Barneyscan, un fabricant de scanners. La primera versió comercial de Photoshop, la 0.87, va aparèixer al costat d'aquests dispositius. Unes 200 còpies. Després de contactes amb Apple i de tornada a Tova, Russell Brown, el principal director d'art, queda absolutament impressionat amb Photoshop. Les circumstàncies eren una mica adverses. Acabava de signar-se un contracte amb Letraset pel seu producte ColorStudio. Convençut que Photoshop era molt millor, Tova decideix comprar la llicència per a la distribució de Photoshop. Imatge Adobe Photoshop versió 1.0.7
 4. 4. 1989-1990. Segueix el desenvolupament del producte. Thomas escriu i reescriu el codi. Al febrer de 1990 apareix Photoshop 1.0. Després de trobar diversos bugs (errors) i corregir-los, apareix la versió 1.0.7. La competència no pot amb la seva “interface” elegant i el seu codi ben escrit. L'autoedició està prenent força, i Photoshop s'aprofita d'això en gran manera. Russell Browr mostra la facilitat d'ús i potència de Photoshop. ColorStudio disposa de característiques que no estan presents en Photoshop, però té un gran desavantatge en contra. Letraset ha posicionat el seu producte deixant al marge al públic en general. La versió 2.0 de Photoshop. S'incorpora la tecnologia necessària per al tractament de traçats. Photoshop 2.0 permet integrar gràfics procedents de Illustrator, suporta CMYK, duotons, i l'eina Ploma. La número 2.0 es va anomenar Fast Eddy. La separació de colors genera una revolució al món de l'autoedició. Les vendes es disparen. Però això no impedeix que el desenvolupament segueixi avançant. Es plantejar una versió per a entorn Windows. Aquesta ha de desenvolupar-se en paral·lel a la versió Mac. La versió Windows es va anomenar Brimstone, i la de Mac, Merlin. La nova versió es converteix en Photoshop 2.5, no 3.0 com hauria d'haver estat. Aquesta incorpora novetats tals com a millors taujanes, suport per a fitxers de 16-bits, etc. El més notable és que es tracta de la primera versió Windows. Apareix un seriós competidor en l'horitzó Windows. Es diu Aldu PhotoStyler. A més, existeixen problemes en la gestió de memòria. Solucionat el problema apareix la versió 2.5.1, la primera per funcionar amb xips Power PC. Immediatament comencen els treballs per a la següent versió, la 3.0, anomenada Tiger Mountain. La major diferència, les capes. Aquí apareix la controvèrsia. Sembla, que ha estat plagiada d'un altre programa, Live Picture. No és preocupant, malgrat els productes de HSC, més tard MetaTools i finalment MetaCreations (tots noms de la mateixa empresa creadora de Live Picture), Photoshop pot amb tot i Live Picture desapareix d'escena.
 5. 5. 1994-1995. A finals de setembre del 1994 apareix la versió Mac de Photoshop 3.0. Al novembre, per Windows. Aquesta versió no estava exempta de problemes diversos. Falta de documentació, codi beta no desactivat, etc. D'aquí es van derivar 3.0.1 i 3.0.3 per resoldre aquests conflictes. Amb tot, Photoshop 3.x va marcar una fita. A partir d'ara era possible treballar amb objectes gràcies a les capes, i això ho va canviar tot per complet. L'edició i retoc, la composició d'imatge, pràcticament totes les operacions eren molt més flexibles. La falta d'una funció Desfer múltiple es pal·liava en part gràcies a la possibilitat de copiar capes i eliminar-les després.
 6. 6. 1996. amb Photoshop 3.0,decideixen modificar per complet la interfície del programa. Unificar criteris i interfícies entre totes les aplicacions Adobe. Una sèrie de novetats importants. Es desenvolupen les accions, les capes d'ajust, les reixetes i les guies. Es treballa en la transformació lliure, i en l'acceleració de la pantalla mitjançant caché. Així va ser l'inici de la versió 4.0, va tenir un èxit rotund. Es necessiten moltes eines i tot això porta a l'equip d'enginyers a replantejar-se una revisió i nova edició de Photoshop. Photoshop 5.0 incorporarà eines i característiques més importants com la eina, Desfer, però de forma molt més dinàmica, flexible i clara. Algunes eines sofreixen canvis, com el pinzell de clonar o ploma. Amb l'ús de la gestió de color és possible treballar amb -diapositives, video, scanners, fotografies, etc- sense alterar l'esquema de color original. Aquests canvis tenen el seu major impacte en la indústria de les arts gràfiques. 1998 apareix Photoshop 5.0. amb funcions especifiques per a la Web. Retallada d'imatge, optimització de la mateixa per millorar el temps de descàrrega navegant per Internet, etc. La permanència de Photoshop 5/5.5, es podria dir que va marcar el cim del vertiginós ascens del que ja es considerava com el líder absolut en l'edició d'imatges. Photoshop continuaria creixent i sorprenent als seus usuaris amb característiques noves. Comencen a aparèixer característiques impactants com el van ser el filtre “Liquar” de la versió 6, el “Pinzell corrector” de la 7, el “Desenfoqui de lent” de la versió 8, La “Creative Suite” primera versió “CS”; “Reducció de soroll” i la compatibilitat per treballar en una profunditat de color de 32 bits apareixen amb la CS2; una extraordinària capacitat per treballar en 3D amb la CS3; i les funcions realment “màgiques” de “Escala segons el contingut” en la CS4 i el “Farciment segons el contingut” de la CS5. Totes aquestes, que podríem considerar com “destacades”, són simplement algunes de les moltes millores i innovacions sensacionals que ens brinda cada nova versió.
 7. 7. Evolució de l'aplicació: Des dels seus inicis ha sofert una sèrie de canvis en la seva interfície gràfica d'usuari. No podríem concebre una interfície en blanc i negre i amb característiques basiques de disseny. Actualment Adobe Photoshop és una de les millors eines d'edició gràfica que existeix, o la millor per a alguns. En aquesta imatge podem veure les diferents versions d'interfície gràfica d'usuari que ha tingut Adobe Photoshop.
 8. 8. Formats d'arxiu: Photoshop va ser creat l'any 1990, suporta molts tipus d'arxius d'imatges, com BMP, JPG, PNG, GIF, entre uns altres, a més té formats d'imatge propis. Els formats suportats per Photoshop són: PSD,PDD Format estàndard IFF Per a intercanvi de dades PostScript Llenguatge de descripció de pàgines PCX Només per a PC colors d'1 a 24bits DCS Per a filmació en autoedició RAW Format estàndard TGA Compatible amb ordinadors de targeta gràfica Scitex TC Per a documents qualitat professional Film Strip Per fer animacions Flashpix Per obrir de forma ràpida imatges de qualitat superior JPEG2000 Format de compressió que permet ampliar la qualitat de la imatge PDF Format original acrobat ICO Per representar arxius, carpetes... Prev.EPS TIFF Per visualitzar arxius EPS BMP Format estàndard windows GIF Fins 256 colors JPEG Factor de compressió bona qualitat de imatge TIFF Creat per passar de pc a mac i inversa PICT Programes d'autoedició PNG Suporta transparència i colors a 24 bits EPS Per a situar imatges en un document
 9. 9. Observacions: Després de cercar informació sobre aquest programa he apreciat la gran importància que ha tingut el photoshop dins del món artístic. La imatge que he trobat sobre les diferencies entre versions m'ha fet adonar-me del gran canvi que passant els anys ha sofert el programa. La veritat que aquesta petita investigació m'ha servit per apreciar i poder saber una mica més sobre l'aplicació amb la qual treballem a classe.
 10. 10. BIBLIOGRAFIA: Documents en línia últimes recerques : (8/10/2013) http://www.xatakafoto.com/opinion/la-evolucion-de-photoshop-hasta-nuestros-dias-es-la-correcta http://www.photoshop-newsletter.com/que-es-photoshop-newsletter/la-historia-de-photoshop/ http://www.arturogoga.com/2012/07/30/la-historia-y-evolucion-de-photoshop-infografia/ http://www.arturogoga.com/2012/07/30/la-historia-y-evolucion-de-photoshop-infografia/ http://es.wikipedia.org/wiki/Adobe_Photoshop http://www.cerotec.net/nt-1-117-5/Historia-y-evoluciaon-de-Photoshop http://myspace.wihe.net/evolucion-de-adobe-photoshop/ http://www.photoshop.com/

×