Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

1x1meteorologia

278 views

Published on

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

1x1meteorologia

 1. 1. 1X1
 2. 2. Raúl Harjani Guo Zi Jan
 3. 3. Pel maig, cada dia un raig : Significa cada plou .A lestiu, tota cuca viu : que fa molta calor .Març marçot, mata a la vella a la vora del foc, i a la jove si pot! : Pel març sol fer molta fred, i és un mes de mal passar per la gent gran.
 4. 4. La neu de gener, sasseu com un cavaller:que pot nevar quan vulgui.Pel febrer, abrigat bé: QUE TINDRAS molt de FREDPer labril, no et treguis ni un fills:
 5. 5. ANIMALSMETEORÒLEG S
 6. 6. ROXANA SIERRA
 7. 7. Si tens animals a casa probablement notaràs canvis en el seu comportament .Si es posen nerviosos es perquè notaran que plourà.
 8. 8. FORMIGA El novembre del 2006, una plaga de formigues voladores va inundar els carrers de Murcia en menys de 24 hores. Els experts en insectes i els homes del temps van coincidir que aquest fet vaticinava aigua a dolls, com després van confirmar els xàfecs i les inundacions que s’hi van produir
 9. 9. TERMÒMETRE AMB POTES Un dels insectes més infalibles a l’hora d’oferir- nos informació meteorològica és el grill. Aquest artròpode es fa present especialment les nits d’estiu mitjançant el seu persistent carrisqueig: els mascles freguen les seves ales d’una forma característica i produeixen el seu famós cant per atreure les femelles i
 10. 10. GRANOTALes grans expertes a l’hora de detectar canvis en la pressió atmosfèrica, que van associats a canvis de temps, són les granotes. De seguida que senten la proximitat de baixes pressions, és a dir, que s’apropa la pluja, es posen a raucar de forma més intensa.
 11. 11. SANGONERA Per exemple, de les sangoneres es deia que: Si la sangonera es quedava al fons, arraulida sense moures o enrotllada en espiral: BON TEMPS Si sarrossegava cap amunt: PLUJA Si semblava inquieta: VENT Si a lhivern romania quieta al fons: FRED Si a lhivern es situava a la boca del recipient: NEU
 12. 12. AROA,CRISTINAI MAR 
 13. 13. PEL MAIG,CADA DIAUN RAIG.Significa que : Que farà molt mal temps i que plourà.
 14. 14. CEL ROGENT, PLUJA O VENT.Significa:Si el temps esta vermellós serà que plourà o farà molt de vent.
 15. 15. LA PRIMAVERA LA SANG ALTERASignifica: que quan be la primavera la sang altera!
 16. 16. AL ABRIL CADA GOTA VAL MIL.Significa: que en l’abril plou molt.
 17. 17. Isha xavelie i yexin Els meteoròlegs
 18. 18. Dites populars  . .Per la primavera, res no es com era En l’estiu, tot lo món viu. Estiu calorós , hivern rigorós. La tardor, porta la tristor. Pluja de tardor,fa bona saó. Pluja d’hivern, dia d’infern . En hivern, bona sopa i vi calent. A l’estiu tota cuca viu. Primavera arriba, ovella esquilada
 19. 19. Primavera arriba, ovellaesquilada. vol dir que quan arriba la primavera a les ovelles li tallen la llana per que si fins l’estiu es moririen de calor. Vol dir també que en primavera
 20. 20. Per la primavera, res no escom eraQue quan era hivern tot era fred quan arriba laprimavera les flors creixen , comença fer la calor ...
 21. 21. En l’estiu, tot lo món viu Vol dir que tots els essers vius i essers humans viuen fora del fred.
 22. 22. Estiu calorós , hivern rigorós.Que en l’estiu fa molta calor però quan ja arribal’hivern no fa tanta calor si no molt fred .
 23. 23. La tardor, porta la tristor. Vol dir que les persones no volen que s’acabi l’estiu i quan comença la tardor comença el fred i comença l’escola
 24. 24. Pluja de tardor,fa bona saó. La pluja de tardor olora com collita.
 25. 25. Pluja d’hivern, dia d’infern . Vol dir que en la pluja d’hivern algunes persones es posen malaltes.
 26. 26. En hivern, bona sopa i vicalent. En l’hivern que les mares cuinen sopa i esta molt bona amb un vi calent.
 27. 27. A l’estiu tota cuca viu. Que l’estiu venen totes les mosques, venen molts animals...
 28. 28. Animals Meteoròleg Arjun Gurpreet Roxana 5ep spc per Laureta la més boniqueta
 29. 29. Si tens unNormals animal a casa segur que notaràs el seu canvi de comportamen t.
 30. 30. L’any 2006 del novembre si sabeu les formigues vanBocabadats inundar Murcia en menys de 24 hores.
 31. 31.  http://www.youtube.co m/watch?v=djWwvwD 0UtE 1  Esperem que us agradi el vídeoAquest es el nostreenllaç per el vídeo
 32. 32. EL MUSEO DE LA METEOROLOGIAEL SIGUIENTE TRABAJO ES HECHO POR:-JULIAN BRICEÑO OSPINA
 33. 33. EN EL MUSEO DE LA METEOROLOGIA PUEDESENCONTRAR LOS INSTRUMENTOSCON LOS QUE HAN OBSERVADO LA ATMOSFERA A LO LARGO DE LA HISTORIA , LA EXPOSICIÓN CUENTA CON “INSTRUMENTOS CURIOSOS UTILIZADOS PARA MEDIR DIFERENTES VARIABLES AGRUPADOS SEGÚN SU PROPÓSITO CIENTÍFICO DENTRO DE LA METEOROLOGÍA”
 34. 34. TALLERES DIDACTICOSEn la exposición también hablan de los talleres didácticos dirigidos para las escuelas, colegios para los niños de ocho a doce años con el titulo “meteorolos por un día “.Donde los niños tendrán posibilidades de aprender más de la meteorología y exponer sobre un estudio meteorológico.
 35. 35. ESTO ES LO QUE VERAS EN EL MUSEO DE LA METEOROLOGIA
 36. 36. DIRECTORA DE EL MUSEO-Inés Rodríguez Hidalgo
 37. 37. INDEX-QUE ES EL MUSEO DE LA METEOROLOGIA.-TALLERES DIDACTICOS .-LO QUE VERAS EN EL MUSEO.-DIRECTORA DEL MUSEO
 38. 38. • Si tens animals a casa teva i és comporten malament això vol dir que els tractes malament per exemple : els gossos, els gats , etc.Els animals són innocents per què volen ser lliures viure com animals en llibertat .
 39. 39. El mosquit • La picadura d’un mosquit tigre Tigre és molt perillosa Per a les persones i els animals. Si veus un mosquit tigre li tens que matar i escabollir-te.
 40. 40. ELS ANIMALS BONS METEÒROLEGS Mujtaba i Oriol
 41. 41. CROAC CROAC Les granotes detecten molt bé els canvis de temperatura. Com més fort fan croac croac, més plourà, han desarrollat aquesta capacitat gracies a que no suporten la falta d’humitat.
 42. 42. EL TAMANY DEL FORMIGUER LA TEMPERAURA DE L’HIVERNSi veieu un formiguer molt alt a l’estiu es que l’hivern serà molt fred, però si el veieu de tamany normal o petit significa que l’hivern serà de temperatura normal.
 43. 43. EL DIA DE LA MARMOTA Sabeu que el 2 de febrer és el solstici d’hivern. Doncs si la marmota treu el cap del seu cau i si fa sol i veu la seva ombra es torna a dormir. Però si fa núvol i no veu la seva ombra deixa d’hivernar.
 44. 44. LES ORENETES I ELS FALCIOTSSi veieu a una oreneta o a un falciot volant alt ja podeu tornar corrent a casa, sabeu per què? Doncs perquè s’apropa una tempesta!!
 45. 45. LES SENGONERESAlguns animals en el segle 17 (XVII) depèn de com es comportaven sabien quin temps faria:• Si la sangonera es quedava al fons, arraulida sense moures o enrotllada en espiral: BON TEMPS• Si sarrossegava cap amunt: PLUJA• Si semblava inquieta: VENT• Si a lhivern romania quieta al fons: FRED• Si a lhivern es situava a la boca del recipient: NEU

×