Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
TAEKWONDO
El taekwondo és una art marcial d'origen coreà. Destaca per la varietat i l'espectacularitat
de les seves tècniq...
Competició de Taekwondo
Un dels exercicis més importants és la realització de pumses (katas en terminologia de
karate). El...
Durant aquest temps, nombrosos alumnes s'han tret el cinturó negre i les titulacions
corresponents per poder obrir els seu...
Taekwondo
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Taekwondo

963 views

Published on

Published in: Sports
  • Be the first to comment

Taekwondo

  1. 1. TAEKWONDO El taekwondo és una art marcial d'origen coreà. Destaca per la varietat i l'espectacularitat de les seves tècniques de puntada, i actualment és una de les arts marcials més conegudes i practicades arreu del món. Es tracta d'una art marcial de tradició antiga però que s'ha adaptat als temps moderns: És el segon esport mundial en quant a nombre de federats i compta amb més de 60 Federacions Nacionals, això com centenars de federacions regionals. A part de ser una art marcial, el Taekwondo també té una vesant de competició esportiva. En els Jocs Olímpics de Seül, Corea del Sud, 1988, va fer la seva primera aparició olímpica com a esport d'exhibició. Aquesta primera aparició va comptar amb la participació de 183 atletes (120 homes i 63 dones) de 34 països diferents, repartits en vuit categories de pes. En els Jocs Olímpics de Barcelona 92 va tornar a ser esport d'exhibició, amb un nombre encara més elevat de participants. Finalment, serà als Jocs Olímpics de Sydney 2000 on el Taekwondo es convertirà en un esport olímpic oficial. El dia 4 de setembre va ser declarat dia internacional del Taekwondo per recordar la data en la qual es féu oficial el reconeixement com a esport olímpic (el 4 de setembre de 1994).[1] La paraula Taekwondo prové dels caràcters Hanja (pronunciat tae) que significa colpejar amb els peus, (kwon) significa colpejar amb les mans o punys, i el caràcter (do) significa disciplina, art, mètode o camí. Per tant, Taekwondo podria traduir-se com "l'art o camí de colpejar amb els peus i les mans", fent referència al fet que es tracta d'un estil de lluita que només utilitza els peus, les mans i altres parts del cos prescindint per complet d'armes.
  2. 2. Competició de Taekwondo Un dels exercicis més importants és la realització de pumses (katas en terminologia de karate). Els pumses són seqüències de moviments de defensa i atac que simulen un combat imaginari amb diversos adversaris, i estan relacionats directament amb els diferents graus de cinturons. Es memoritzen i repeteixen a fi d'incrementar l'equilibri, l'elasticitat, la rapidesa i el domini dels diferents moviments. EL MEU MESTRE: CHA: El Sr CHA Conegut per tots com el mestre Cha, va néixer a Seoul l'any 1950 (KOREA). Va començar a practicar TAEKWONDO amb 10 anys, un dels seus germans grans va ser qui va decidir apuntar-lo a una acadèmia de DANGSUDO, que era el nom que tenia abans de ser TAEKWONDO. A l'edat de 25 anys, al 1975, vi Espanya contractat per 3 anys per ensenyar aquest art marcial a la joventut de Tarragona, les classes s'impartien al Club Deportivo Elida (avui anomenat club Sant Jordi) a l'Av Andorra. També va impartir classes a Reus Esportiu i al Pavelló del Vendrell. Aviat va ser un esport molt popular, tant així que l'any 1978 va obrir el seu primer gimnàs amb el nom de Choise Cha Reus, a Reus, en l'any 1980 va obrir un altre gimnàs a la ciutat de Tarragona amb el nom de Choise Cha Tarragona. Actualment, imparteix classes en el seu gimnàs Club Taekwondo Cha Tarragona.
  3. 3. Durant aquest temps, nombrosos alumnes s'han tret el cinturó negre i les titulacions corresponents per poder obrir els seus propis gimnasos, mostra d'això és que la majoria dels gimnasos de la província solen ser alumnes del Sr Cha. En l'actualitat el mestre Cha té Cinturó negre 8è Dan de la federació Espanyola de Taekwondo n º 12.661 any 1999, el Títol de mestre entrenador Nacional per la federació Espanyola de Taekwondo n 59 any 1980, el Títol de jutge qualificador de tècnica europea (ETU) n º 96.070 de l'any 1996, Instructor de taekwondo a la base militar de Korea, Entrenador oficial de taekwondo de la Universitat Rovira i Virgili, i Entrenador de l'equip de la guàrdia urbana de Tarragona fins l'any 2007. Avui dia segueix ensenñando taekwondo en el seu gimnàs compartint les classes amb el seu fill el mestre Alejandro Cha ALEJANDRO CHA: Des de fa uns anys, el mestre Cha comparteix amb el seu fill, Alejandro Cha Llac, la professió de mestre, impartint classes en el mateix club. El mestre Alexandre, va néixer a Reus al 1.981, des de la seva infantesa el taekwondo ha estat un component més en la seva vida. En acabar els seus estudis va decidir treballar com a mestre de Taekwondo. Avui en dia és el seu mitjà de vida i es dedica de ple a això. Estant a càrrec de les classes de nens i adults. Currículum * Cinturó negre 1r Dan de la Federació Espanyola i Federació Mundial 'Kukkiwon' * Cinturó negre 2n Dan de la Federació Espanyola i Federació Catalana * Cinturó negre 3r Dan de la Federació Espanyola i Federació Mundial 'Kukkiwon' * Monitor de taekwondo * Entrenador Regional de Taekwondo * Mestre nacional de Taekwondo * Jutge Cronometrador * Jutge de taula * Àrbitre Regional * Àrbitre Nacional

×