Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De-koffieautomaat-en-het-vliegtuig

84 views

Published on


De-koffieautomaat-en-het-vliegtuig
https://www.fortune.nl/

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

De-koffieautomaat-en-het-vliegtuig

  1. 1. De koffieautomaat en het vliegtuig Koffie is bedoeld om ons ’s ochtends wakker te schudden en ons efficiënter te laten werken, maar soms kunnen koffieautomaten ook de reden zijn dat ons vliegtuig vertraging oploopt. Frustratie bij passagiers Voor velen van ons is koffie de wonderdrank waardoor we in de ochtend helemaal wakker worden en vervolgens meer efficiënt aan de slag kunnen gaan op het werk. Als het gaat om vliegtuigen kan het effect van een koffiemachine echter heel anders zijn en juist het tegenovergestelde bereiken. In passagiersvliegtuigen hebben al talloze problemen met koffiemachines gezorgd voor vertraagde vluchten en dus ook ergernissen, zo laten luchtvaartmaatschappijen weten. Dit komt voor veel mensen natuurlijk niet als een verrassing. Zo laten passagiers bijvoorbeeld op social media direct hun klachten horen wanneer hun vlucht vertraagd is door toedoen van een kapot koffiezetapparaat aan boord. Soms verschijnen de gefrustreerde passagiers zelfs in het nieuws, bijvoorbeeld wanneer ze hun zegje mogen doen over een lekke koffiekan die ervoor zorgde dat hun vliegtuig aan de grond moest blijven. Hoewel het ons misschien lachwekkend in de oren klinkt, hadden deze passagiers natuurlijk wel gelijk toen ze hun beklag deden. Gewoon maar een nieuwe koffiemachine kopen? Niet al te lang geleden werd ook door woordvoerders van luchtvaartmaatschappijen toegegeven dat inderdaad veel te veel vertragingen met vliegtuigen worden veroorzaakt door problemen met koffiezetapparatuur aan boord. Bepaalde luchtvaartmaatschappijen kiezen er dan soms zelfs voor om, wanneer ze de oorzaak van het probleem niet kunnen vinden, dan maar allemaal nieuwe koffiemachines te kopen. Maar waarom zijn het nu toch zo buitengewoon vaak de koffiemachines die voor de ellende zorgen? Het blijkt dat de koffiezetapparatuur grondig gecheckt moet worden, omdat ze het resultaat kunnen zijn van een dieperliggende oorzaak, namelijk potentiële problemen in het elektrische netwerk van het vliegtuig. Koffiezetapparaten voor gebruik in vliegtuigen zijn tamelijk complexe machines en kosten soms wel meer dan 20.000 euro per stuk. Bovendien stellen veel landelijke vliegtuigorganisaties bepaalde regels op waaraan de koffiezetapparaten aan moeten voldoen, onder meer met betrekking tot de bedrading en de vergrendeling om het apparaat op zijn plaats te houden. Ook de
  2. 2. waterreservoirs waaraan de koffiemachines gekoppeld zijn kunnen weer voor hun eigen problemen zorgen. Koffieautomaten zorgen bij meerdere luchtvaartmaatschappijen voor problemen Als er dus iets misgaat met één van de koffieautomaten aan boord moet het personeel er voor vertrek voor zorgen dat ze weten waar het probleem zit. Er dient bijvoorbeeld te worden uitgesloten dat er iets mis is met het elektrische netwerk van het vliegtuig, om gevaren als een brand tijdens de vlucht te kunnen voorkomen. Het probleem van vertragingen door koffiezetapparatuur komt niet bij slechts één luchtvaartmaatschappij voor, maar dient zich aan bij vele maatschappijen. Niet alle luchtvaartmaatschappijen zien echter de koffiemachines als de grootste boosdoener. Sommigen geven aan dat er soms wel wat vertragingen door het apparaat ontstaan, maar dat ze door meer controles uit te voeren proberen om verdere vertragingen te voorkomen. De volgende keer dat jouw vlucht dus vertraagd is, kun je je afvragen of het wellicht onze dorst naar koffie is die voor de vertraging heeft gezorgd.

×