Sistemas operativos

649 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
649
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
24
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sistemas operativos

 1. 1. SISTEMASSISTEMAS OPERATIVOSOPERATIVOS
 2. 2. Índex ·Definició d'Informàtica. ·Hardware i exemples. ·Software i exemples. ·Tipus de software segons la seua llibertat. ·Tipus de software segons el seu cost. ·Tipus de llicències. ·Definició de sistema operatiu. ·Principals funcions d'un sistema operatiu. ·Classificació els sistemes més utilitzats. ·Definició d'interfaz (en informàtica). ·Diferència entre interfaz i intèrprete de comands. ·Breu resum de l'evolució dels ordinadors i els sistemes operatius. - Primera generació. -Segona generació. -Tercera generació. -Quarta generació.
 3. 3. Definición de informática Es la ciencia que estudia el tratamiento automático de la información mediante el uso de ordenadores.
 4. 4. Hardware y ejemplos Es el conjunto de dispositivos físicos conectados entre sí, que integran el ordenador: el monitor, el teclado, la memoria...
 5. 5. Software y ejemplos Son los datos y programas que hacen posible que el hardware pueda funcionar. El software más importante del ordenador está formado por el sistema operativo y los programas.
 6. 6. Tipos de software según su libertad Software propietario: Es el software cuya copia, modificación o redistribución están prohibidas. Software libre: Los usuarios tienen libertad para ejecutar, copiar, distribuir, estudiar, cambiar y mejorar el software. Software semilibre: Es un software que mantiene las libertades del software libre prohibiendo las mismas para uso comercial o empresarial.
 7. 7. Tipos de software según su coste Software comercial: Desarrollado por una entidad con intención de venderlo para obtener beneficios. Freeware: Puede redistribuirse libremente pero no modificarse. Shareware: Permite su redistribución para ser utilizado durante un período de tiempo limitado, de forma que pueda evaluarse.
 8. 8. Tipos de licencias Monousuario: El programa solo puede ser utilizado por un usuario. Multiusuario: Varios usuarios pueden ejecutar los programas. En red: Será utilizado a través de una red de ordenadores por varios equipos y usuarios. GPL: El programa puede ser libremente utilizado sin restricciones y de forma gratuita.
 9. 9. Definició de sistema operatiu El sistema operatiu és el software principal de l'ordinador que possibilita la disposició d'un entorn de treball per a l'usuari.
 10. 10. Principals funcions d'un sistema operatiu Gestiona els recursos. Presenta la interficie d'usuari: 1. Tipus gràfic. 2. Tipus menú. 3. Tipus comandament. Administra els arxius. Administra les tasques.
 11. 11. Classificació d'un sistema operatiu Segons la quantitat de tasques que realitza el sistema simultàniament: Monotasca, Multitasca. Segons la quantita d'usuaris que poden treballar simultàniament: Monousuari, Multiusuari. Segons la quantitat d'equips que són capaços de controlar: Centralitzat o monopuesto, Distribuït o multipuesto.
 12. 12. Sistemes operatius més utilitzats Els telèfons mòbils, MP3, MP4 són Symbian, Windows mobile, Linux i Java. Els ordinadors que actuen com a servidors de grans empreses. Sistemes operatius: UNIX, versions superiors de Linux (Xarxa Hat Enterprise Linux AS) o evolucions de Windows server. En els ordinadors personals. Sistemes operatius: Windows, Macintosh i Linux.
 13. 13. Definició d'interfaz en informàtica Interfaz és la conexió entre dos ordenadors o màquines de qualsevol tipus donant una comunicació entre altres nivells.
 14. 14. Diferència entre interfaz i intèrprete de comands Encara que les seues funcions elementals continuen sent les mateixes, els intèrpretes de comands han evolucionat cap a interfaces gràfics més atractius i intuitius per als usuaris.
 15. 15. Resum de l'evolució dels ordinadors i els sistemes operatius. -Dades. -Nom d'ordinadors. -Tecnologia dels seus components. -Sistemes operatius.
 16. 16. Primera generació: 2500 a.C.- Àbac. 1832. - Van inventar la màquina diferencial i la màquina analítica per a solucionar problemes complexos. Tenen fonaments mecànics i funcionaven amb vapor. 1944. Mark I. Es basava en la màquina analítica de Babbage i tenia funcionament electromagnètic. La programació consistia a posicionar interruptors rotatoris de deu posicions. 1947.- ENIAC. Aquesta màquina està basada en 18000 vàlvules de buit. El sistema de funcionament consistia a programar en codi màquina les operacions que es realitzaven amb les dades. 1948.- Van inventar el transistor. 1953..- Sorgeixen noves computadores comercials: UNIVAC I i IBM 701.
 17. 17. Segona generació: 1956.- 305 RAMAC d'IBM és considerat el primer ordinador amb disc dur. A soles cabrien dos arxius MP3 actuals. 1959.- L'ús del transitor permet reduir la mida dels equips i augmentar la seua velocitat de procés. IBM. Es generalitzà l'ús del transistor, com les màquines IBM 1401 i 1420.
 18. 18. Tercera generació. 1958.- CIRCUIT INTEGRAT. Aquesta creació de Texas instruments va permetre la reducció de la grandària de les computadores. 1964.- IBM S360. Va ser dels primers ordinadors a usar circuits integrats i treballava amb paraula de memòria. 1966.- MULTICS. Aquest sistema operatiu possibilita l'execució multitasca. 1968.- MICROPROCESSADOR. Intel desenvolupa el primer. Ratolí, teclat i pantalla. Engelbart presenta la idea del que hui coneixem com a ordinador personal. 1969.- ARPANET. Nova carca de connexió d'uns 1000 equips de l'exèrcit americà. S'incorporen les universitats americanes i en 1973 es dividix en xarxa militar i xarxa acadèmica. 1973.- IBM llança XENIX per als seus equips i dóna lloc a una versió comercial, UNIX. 1974.- Bill Gates o Paul Allen funden MICROSOFT i compren els drets d'un sistema operatiu, DOS. INTEL llança al mercat el I microprocessador 8080.
 19. 19. Quarta generació. 1976.- Woznak i Jobs construïxen l'Apple I. En 1979 venen més de 50 000 unitats de l'Apple 2 a color. 1981.- IBM llança l'IBM PC 5150 en un microprocessador Intel 8088 i amb sistema operatiu MS-DOS de Microsoft. 1983.-Richard Stallman comença el projecte GNU. 1985.- Microsoft llança el sistema operatiu Windows perquè els ordinadors IBM puguen competir amb l'entorn gràfic d'Apple. 1991.- Basant-se en el funcionament d'UNIX, sorgix la primera versió del sistema operatiu LINUX.

×