Identitat digital (Sheila & Mabel)

273 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
273
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Identitat digital (Sheila & Mabel)

  1. 1. IDENTITAT DIGITAL Mabel Martin Flores Sheila Moya Torras Tic Tac 18-03-2011 El ordenador nació para resolver problemas que antes no existían. (Bill Gates)
  2. 2. Què és la identitat? Identitat presencial: - Conjunt de propietats que et diferencien de la resta. - Poden ser pròpies o adquirides. Identitat digital: - Conjunt de propietats que et diferencia en un medi de transmissió digital. - S'ha de crear prèviament, ja que no ve donat amb la nostra existència. - Depèn del que NOSALTRES publiquem, i del que ALTRES publiquen sobre nosaltres.
  3. 3. Cal una identitat digital PROFESSIONAL? - És interessant i molt important tenir-ne una que no reflexi la nostra identitat PERSONAL sinó aquella que ens interessi mostrar. - Cal estar al dia i dispossar d'un correu electrònic professional i connectar amb altres grups d'interès. PER CREAR UNA IDENTITAT DIGITAL PROFESSIONAL... - Crear un correu electrònic que estigui net de rastres electrònics. - Diferenciar entre compte personal i professional. - Ús de nom i cognoms reals. - Mostrar-te interessat en qüestions professionals i en el teu àmbit laboral.
  4. 4. Identiat digital dins l’àmbit escolar <ul><li>Vivim en un món tecnològic i l’escola n’ha de fer front. </li></ul><ul><li>Donar coneixença d’aquest tema perquè els alumnes se’l trobaran. </li></ul><ul><li>Fomentar la publicació de treballs per a afavorir la imatge i la identitat digital dels alumnes. </li></ul><ul><li>Ensenyar a respectar el treball dels altres citant la font original. </li></ul><ul><li>Fomentar el treball en equip, amb col·laboració amb altres mitjançant les xarxes. </li></ul><ul><li>Conviure en les xarxes d'Internet i conèixer els riscos que hi ha. </li></ul><ul><li>Utilitzar les xarxes segons les edats de recomanació: Nens ( Twiducate, Elgg i similars, Grouply i Edmodo) , adolescents (Ning, Socialgo, Shoutem) i adults ( Facebook, Tuenti, Twitter, etc.). </li></ul>
  5. 5. Riscos a Internet: Tema de xerrades a les escoles - Cal conscienciar als nens i joves sobre la privacitat i la seguretat digital per combatir riscos, ja que acostumen a penjar fotografies que poden ser utilitzades. Amenaces: Pederastes, estafadors i altres delinqüents, ciber-abusons, divulgació accidental de informació privada, accés a no autoritzats, programes malignes, empreses, etc. Perills: Divulgació de fotografies amb contingut eròtic en webs pornogràfiques i pedòfiles, manipulació de fotografies, ús de imatges comprometedores, ser etiquetat en xarxes socials sense el nostre consentiment o difusió voluntària però ingènua de fotografies pròpies que poden fer malbé la nostre identitat.
  6. 6. Consells per la creació d'una identitat segura - Posar límits a la informació publicada, no donar detalls personals ni experimentar altres identitats a través de pseudònims. - A llò que es publica a Internet hi queda per a la posteritat (imatge i reputaciópersonal). - La nostra identitat digital cada vegada es fa més extensa, cal tenir-ho en compte. - Tot i les mesures preventives, la usurpaciói l'ús fraudulent de la identitat són problemes comuns en el món virtual. - Un hacker revela i millora el funcionament d'un sistema de seguretat i pot detectar webs delictives. Els crackers són pirates informàtics vulneren els sistemes de seguretat aliens.
  7. 7. Identitat digital després de la mort - Tothom pot crear-se una identitat a Internet, publicar textos, fotografies, vídeos i altres. - Que passa amb la mort física d'aquesta persona? - El rastre digital es manté amb el temps encara que la persona ja no existeixi.
  8. 8. Altres qüestions - Fins a quin punt la informació publicada es pot privatitzar? - Es cert que has de passar una sèrie de requisits a l’hora de deixar aquesta identitat de la qual n’ets depenent? - Si es fa un mal ús pots sortir-ne perjudicat? - Com repercuteix si es fa un mal ús de la nostra identitat física cara als demés? - La publicació digital és eterna i omnipresent?

×