Ssa porteføljen av anne lise monsen

1,096 views

Published on

SSA porteføljen - hva består den av pr 2010?

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,096
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ssa porteføljen av anne lise monsen

 1. 1. SSA-porteføljen – hva består den av? Anne-Lise Monsen Rådgiver, Difi
 2. 2. SSA-porteføljen Gjennomgang av tilgjengelig materiale Rask gjennomgang av bruksområdet til de ulike avtalene Gjennomgang av materiale som er under utarbeidelse Direktoratet for forvaltning og IKT
 3. 3. Direktoratet for forvaltning og IKT
 4. 4. Avtalene vi har tilgjengelig Kjøpsavtalen (SSA-K) (liten og stor) Tilpasningsavtalen (SSA-T) Programutviklingsavtalen (SSA-U) Driftsavtalen (SSA-D) Vedlikeholdsavtalen (SSA-V) (liten og stor) Oppdragsavtalen (SSA-O) Bistandsavtalen (SSA-B)
 5. 5. Kort om kjøpsavtalene ”SSA-K” og ”SSA-K lille” Anvendelsesområde: Kjøp av maskin- og programvare Brukes hovedsakelig ved anskaffelse av standardprodukter (”hyllevarer”). Forskjeller på avtalene: SSA-K: store kompliserte IT-anskaffelser. Reduserer og forebygger fare for problemer i kundens daglige virksomhet (virksomhetskritisk maskin/programvare) SSA-K lille: bygget opp enklere. Ikke-kritiske anskaffelser.
 6. 6. Kort om tilpasningsavtalen SSA-T Anvendelsesområde: Anskaffelse av programvare bestående av et standardsystem med tilpasninger for den enkelte kunde. Tilpasning: endringer gjort i standardsystemet for at det skal støtte spesielle behov for en gitt kunde.
 7. 7. Programutviklingsavtalen SSA-U Utvikling av programvare som lages spesielt for den ene kunden Baserer seg på tradisjonell fossefallsutvikling Avtalen er et verktøy for ryddig gjennomføring av utviklingsprosjekter Kan også brukes i tilpasnings- og videreutviklingsprosjekter, hvis utvikling utgjør en vesentlig del av leveransens omfang
 8. 8. Utviklingstrappen Utviklingsavtalen UTVIKLING Tilpasningsavtalen Kjøpsavtalen
 9. 9. Driftsavtalen SSA-D Laget for å brukes i et vidt spekter av driftssituasjoner Avtalen regulerer etableringen av driftstjenesten som et eget prosjekt, med faser for planlegging, gjennomføring, kundens test, oppstart og godkjenning.
 10. 10. Vedlikeholdsavtalene ”SSA-V” og ”SSA-V lille” Anvendelsesområde: Regulerer vedlikehold og service av utstyr og programvare. Forskjeller på avtalene: SSA-V: avtalen er beregnet for store, sammensatte vedlikeholds- og serviceytelser SSA-V lille: avtalen er beregnet for enkle vedlikeholds- og serviceytelser
 11. 11. Konsulentavtalene Kan brukes utenfor IT-området Avtale om konsulentbistand (SSA-B) Kjøp av konsulenttimer under ledelse av kunden Konsulentens ansvar er begrenset til å yte faglig bistand i aktiviteter styrt av kunden, innenfor avtalt tid og pris. Oppdragsavtalen (SSA-O) Når konsulenten skal utføre et konkret oppdrag på vegne av kunden. Konsulenten får et selvstendig ansvar for å levere avtalt produkt til avtalt tid og pris. Eks: utarbeidelse av rapporter, kravspesifikasjon, undersøkelser osv.
 12. 12. Ny bistandsavtale klar for høring Ferdig utkast forelå i slutten av januar 2010 Nå klar for ekstern høring Bilagene er tatt inn i avtalen som ”skrivefelt” Ellers kun små endringer Trenger tilbakemeldinger fra dere!
 13. 13. Smidig systemutviklingsavtale?
 14. 14. Endringstabell SSA-K
 15. 15. Veiledning til bilag Avtalen: Veiledningen:
 16. 16. Veiledning til bilag på engelsk?
 17. 17. Veiledning til avtaleteksten Skal utarbeides i løpet av 2010 Prioritert oppgave
 18. 18. Oslo 11/12/08 Direktoratet for forvaltning og IKT
 19. 19. SSA-nyhetsbrev
 20. 20. SSA kurs Rett rundt hjørnet 16.03.10: Grunnleggende om SSA 13.04.10: SSA-K, SSA-V, SSA-T 05.05.10: SSA-U og SSA-D
 21. 21. Anne-Lise Y. Monsen E-post: aym@difi.no Tlf: 99 33 01 00

×