Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Life After Ranking on Google

Ad

Life After Ranking
By Azham Zanal
https://www.growexpress.com.my

Ad

Apa kerja seo yang
boleh anda lakukan
selepas ranking 1st
Page Google?
Adakah bila sudah
ranking 1st
page
bermakna sudah
b...

Ad

Dalam berniaga, mengadakan
bisnes adalah satu perkara.
Mempertahankan bisnes adalah
satu lagi perkara yang lain..
Pasti an...

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Check these out next

1 of 14 Ad
1 of 14 Ad

More Related Content

Life After Ranking on Google

 1. 1. Life After Ranking By Azham Zanal https://www.growexpress.com.my
 2. 2. Apa kerja seo yang boleh anda lakukan selepas ranking 1st Page Google? Adakah bila sudah ranking 1st page bermakna sudah berjaya kempen seo anda?
 3. 3. Dalam berniaga, mengadakan bisnes adalah satu perkara. Mempertahankan bisnes adalah satu lagi perkara yang lain.. Pasti anda pernah dengar “lebih – kurang” ayat seperti diatas.
 4. 4. Dalam SEO Pun Sama… Ranking hanyalah part mengadakan bisnes, tetapi lepas ranking; apa seterusnya? Ini adalah part yang paling kritikal kerana anda perlu pertahankan ranking tersebut.
 5. 5. Sama juga dalam bisnes, bila stage telah mendapat keuntungan. Langkah seterusnya adalah untuk jana lebih banyak keuntungan. Supaya dapat bertahan dalam bisnes.
 6. 6. Apa Masalah Selepas Ranking? 1. Persaingan – Jika anda duduk top 3 pada 1st page. Ramai orang aim for the same spot. Jadi persaingan sebab utama ranking anda jatuh. Pesaing anda cuba jadi lebih bagus dari anda. 2. Tiada Linking Baru – Ini untuk anda yang jarang update blog. Bila anda rajin update blog, biasanya anda akan hubungkan page lain dalam artikel.
 7. 7. 3. Outdated Setting – Ini biasa berlaku selepas Google Update yang mana ada perkara yang “dulu ok, tetapi sekarang dikira melanggar rules”. Kena fix segera. 4. Tidak Cukup Brand – Antara faktor dapat bertahan lama ranking di Google adalah “Online Branding” yang kuat. Ada web yang rank 1st tetapi cepat jatuh kerana tiada brand yang kuat secara online.
 8. 8. 5. Technical Problem Dalam Blog – Ini adalah part yang ada berbagai seperti page loading time dan bounce rate. 6. No User Interaction – senang kata blog anda semua gambar dan text. Tiada video, tiada form, tiada survey, tiada popup, tiada proses jual beli. Pelawat baca, scroll dan tutup. Bounce rate tinggi biasanya.
 9. 9. Cara Nak Selesaikan Masalah Diatas. Kena tambah baik semua perkara diatas. Mudah tak?
 10. 10. Apa Lagi Yang Boleh Ditambah Baik? Saya akan dedahkan 4 perkara yang saya buat untuk tambah baik ranking website saya. 1. Google Search Console 2. Panjangkan Artikel 3. Keyword Sidebar 4. Backlink
 11. 11. Google Search Console
 12. 12. Gunakan keyword diatas, tulis dalam 100 – 200 perkataan. Mention keyword tersebut 3-5 kali. Panjangkan artikel.
 13. 13. Setelah publish, pergi ke Google Search Console, dan request new indexing.
 14. 14. Backlink 1 Url, 5 keyword, 50 backlink Jenis Web 2.0 - $1 http://bit.ly/bckseo1

×