Successfully reported this slideshow.
YMA Motto : YMA chu tanpui ngaite tanpuitu a ni
                                   VOL. XXI ISSUE NO.35 NI 29.08.2010
    ...
VOL. XXI                 :       I SSUE N O .35              N I 29.08.2010                 (P ATHIANNI )            P HEK...
VOL. XXI                   :        I SSUE N O .35              N I 29.08.2010                   (P ATHIANNI )           P...
VOL. XXI                  :        I SSUE N O .35            N I 29.08.2010                (P ATHIANNI )          P HEK 4-...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Bengvarna 29 august 2010

590 views

Published on

Aizawl Venglai YMA Weekly News

Published in: News & Politics
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Bengvarna 29 august 2010

  1. 1. YMA Motto : YMA chu tanpui ngaite tanpuitu a ni VOL. XXI ISSUE NO.35 NI 29.08.2010 Vengchhung News Np.Obeda Rosiamkima S/o YMA Platinum Jubilee lawmna Runremliana, Sec-II chu ni 23 August 2010 khan chuap TB vangin Civil Hospitalah a Lengkhawm zai intihsiakna neih a ni boral a, a tuk ni 24 August 2010 khan vui a ni. Aizawl Venglai, 29 August 2010: YMA Platinum Jubilee lawmna atana Central Pu ST.Sangvunga, Sec-I chu ni 23 YMA leh Art & Culture department-in YMA branch-te tana léngkhawm zai intihsiak August 2010 khan Presbyterian Hospital, an buatsaih chu ni 27 August 2010 khan zawh a ni a; Ramthar Veng branch YMA Durtlangah zai a ni a, damdawi inah hian chu pakhatna an ni. enkawl mek a ni. Lengkhawm zai intihsiakna hi ni 26 August 2010 khan tan a ni a, YMA branch Tv.Lalruatkima S/o Vanlalhriata (L), 20-te an zai a; Intihsiak zawh hian a khârna inkhawm hman niin, Art & Culture Sec-II chu ni 24 August 2010 khan Minister, PC Zoram Sangliana’n a hmanpui. damlohnaavanginKulikawnHospitalahdah PC Zoram Sangliana chuan, Mizote certificate leh Rs.500 an dawng a; branch luh a ni. inlungrualna leh tui tlânna ber chu zai a ni tel zawng zawngte'n participation prize an tih sawiin, "Lengkhawm hlate hi lusún fate dawng bawk a ni. Pi Lalengmawii W/o Pu Biakzauva, hnem nana Pathianin hmanraw min pek Lengkhawm zai thiam zual 10-te: Sec-II chu Aizawl Venglai Primary School hlu tak a ni," a ti a; hmasawnna lian leh 1.Ramthar Veng, Trophy, Certificate, atangin ni 1 September 2010 hian Zirtirtu ropui tak takte chu mi thenkhat tan a taka Rs.20,000/- atangin a pension dawn. tangkaina nei ve lêm lo an nih laiin, 2.Ramhlun ‘S’, Certificate, Rs.15,000/- Nimin ni 28 August 2010 khan Aizawl lengkhawm hlate chu Mizo hnam rohlu, 3.Tuikual ‘N’, Certificate, Rs.10,000/- Venglai Branch KTP te chuan veng pawna Mizoram chhung leh Mizoram páwna 4.Tuithiang, Certificate, Rs.5,000/- chhuakin retreat an nei a, member an kal Mizo zawng zawngte'n an hman tangkai 5.Bungkawn, Certificate, Rs.5,000/- tha hle. theih a nih thu a sawi a, "Heng aia 6.Chawnpui, Certificate, Rs.5,000/- Vawiin ni 29 August 2010 zan hian inrochun tur tha hi Mizote’n kan nei 7.Rawpuichhip, Certificate, Rs.5,000/- Synod Moderator Rev.C.Chawngliana chuang lo," a ti. YMA member-te chu 8.Tuikual ‘S’, Certificate, Rs.5,000/- chuan Aizawl Venglai Presbyterian khawhar hla hriat tam leh thiam tamah inel 9.Chhinga Veng, Certificate, Rs.5,000/- Kohhran rawn tlawhin hun a hmang ang. se a duh thu a sawi bawk. 10.Edenthar, Certificate, Rs.5,000/- Tun tum lengkhawm zai intihsiakah Lawmthu hian hla pathum - ‘An va hlu em thil nung tinreng’, ‘Eden hlui hi ka hnuchhawn ram Kan fapa Np.Obeda Rosiamkima, ni a ni’ leh ‘Hnám ka lèn nuam mang e’ tih 23 August 2010 a boral chungchangah hla te hmangin intihsiak a ni a; tel tura vengchhung YMA hruaitute, nu leh pate inziak lut branch 85 atangin 41 an tel. leh thalai zawng zawngte kan chunga in Member tel tam ber chu Tuikual thatna leh khawngaihna avangin lawmthu North niin, member 105 an tel a; branch kan sawi a. Tin, a damloh laia min lo member zat aanga teha tam ber chu tawngtai sak tute leh min rawn kan tute Tuivamit Branch an ni a, member 76 zawng zawng chungah Pathian hmingin (17.43%) an tel a ni. Member kal tam lawmthu kan sawi tak meuh meuh a ni. ber branch-te hian lawmmanah certificate Lalpa’n a let tam takin malsawm che u leh Rs.1500 an dawng. Hla hril thiam ber rawh se. chu Ruthi Lalrinawmi, Tlangnuam Branch a ni a, khuangpu thiam berte chu Runremliana te nupa Lalrinzuala leh Lalruatfela Sailo, Tuithiang Aizawl Venglai, Section - II Branch an ni. Mimal lawmman late hi Mi hlawhtling tak nih ai chuan mi hlu tak nih tum zawk rawh - Albert Einstein
  2. 2. VOL. XXI : I SSUE N O .35 N I 29.08.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 2- NA EDITORIAL BOARD: SEMTUTE: Manager : T.Benjamin (9862365379) Bial -1 : Isak Lalduhsaka YMA THIL TUM Editor : Malsawmtluanga (9862077970) Bial -2 : Zothansiami Jt. Editors : Jimmy Lalrinkima (9612393154) G.S.Munga (9862310962) Bial -3A : Lalkroshlua Hunawl hman that News Editors : Lalthlamuana (9436153936) Bial -3B : Lallawmsangi C.Lalramngheta Sec-I (9612612932) Zofate hmasawnna Bial -4 : Lalhminghlua K.Lalrinzuala Sec-II (9612393130) ngaihtuah Cir. Managers: Freddy Lalnuntluanga Varte (9615820254) Bial -5 : Zonunsanga Lalsangzuala (9862326647) Bial -6 : Lalthansanga Columnists : Thuamtea (9862303327) Kristian nundan Bial -7 : Isak Lalhriatkima tha ngaihsan Lalthanpuia (9862371957) RC.Lalruatchhunga (9436146266) Bial -8 : Vanlalawmpuii E i o i l. d t r a.. Dam nawmzia hre tur leh Mawhphurhna hlen hriselna hlutzia hre turin hun engemawti Peka pa chhung ka tlu zal a, Rindika te Aizawl Venglai a lo din aanga kum 15-na, kum 2004 a lo herchhuak a, zan khat chu Pu ho titi ko tlanga dak peiha ka thut J.Malsawma a lo lang hlawl mai a. Kum 2004-chhunga ‘Bengvarna Chanchinbu’ enkawl chhuah leh meuh chuan Tv.RK-a tura Editor atana an ruat thu leh, kei chu Joint Editor tura min ruat thu a rawn sawi a. Ka rilru te paw’n chang zirna lamah Solfa a buai ngei mai. Literature lam luhchilha Master Degree nei ka nih avanga keimaha beiseina an lo vai ta fe mai! s^ng tak nei an nih thu leh, pawm ngei tura min duh thu a sawi keuh keuh laite kha ka mitthla Kan columnist Peka Pa hian hian a la hmu reng hin. Chu thila mawhphurtu nih chu ka hreh ngei mai, ka la tih ngai loh leh mawhphurhna hlen chungchang ka tih mi ni pawha ka lo ruat loh veng chhung chanchinbu enkawltu nih chu ka huphurhzia min hlui a, mawhphurhna hlen chu a mawi atan chauhva pha mai mai ka nilo chiang khawp mai. Mahse, chuti taka keimaha piahlama a lunglenna inthupte beiseina nei ve leh YMA tana ka tih theih awmchhun a nih avanga lo hnawl mai ka hrehna khan pa a nih hnu pawh hian a chuan reilote chhungin aw min pawh tir ta mai a. kian san reng renglo a ni tih a thu |hianpa J.Mala, a tum lamah chuan mi Committee-ah kan han thlen ve chawt lenglam atang hian zu han hriat tum ruh tak a ni tih ka hriat kar avang erawh mai a, mahse, Branch meuh pawhin theih deuh roh a! chuan ka thla a muang deuh hlek a. Tin, sum a neih loh >m avangin leh, kan Hringnunah hian neihloh leh ‘Bengvarna’ chu Editor a nih rau rau chuan mamawhna hrereng chung siin Pu hmanloh tih velin mi a bawhbeh hmel thar langa phek li-a tih a rawt ta tlat S^pa tlawmngaihna leh khawngaihna nat lutuk chuan nun hian awmzia mai lehnghal. Engtin nge phek li ngawt mai dilin Pu S^pa pawisa hmangin YMA- a nei thei thin lo. Engzat pawh nei chu kan chhut khah k^r tin theih ang tiin ka ah chuan Computer kan dil chhuak ta ila, eng pawh ni ila Siamtu ruat huphurh nghal em em ringawt mai a ni. luau mai. A va lawmawm em.... loh reng a awm silo. Hlim em em Mahse, a ruahman dante a han sawi a, Mahse, kan buai hin...., |hianpa hi kan bat a ni. Editorial member tur dangte nen chan J.Mala In-ah Computer chu kan dah a, a ‘Lei mite’n hun bi an chhiar insem tur a nih zia leh, mahni chan heuh ni chu mi inzir mi tak a nih avangin a e’ tia zai zai chung hian tam tak tur at^na a mi rin z^wngte a han ruat dan pawimawh zualpui chu an School lamah chuan nipui lo thaw te, favang leh dan a, tlem chuan thla chu a muang ta deuh. nen angkawpin a thiam nghal mai a. Kei thlasik rawn thleng thinte hi kan Chumi rual erawh chuan engnge maw erawh chuan Type Writer ka thiam hmang liam ve satliah ringawt thin harsatna a vangin theih loh palh lo nei ta avangin a chhut tawp chiah ka thiam. a. Thenkhat erawh chuan sik leh se, kei tehlul chuan thu chhuah tur nei zo Computer ber kan neih tak avangin Pu sa inthlakte hian awmzia an neih lova mualpho ka hlauh avanga mahni maia Rina lah chu kan chhutnaa lo kal ve reng ziate lo hriain hlim takin an lo Joint Editor hna chelh chu ka huphurh >m thei a ni si lo. Pu J.Mala chuan harsatna chhawn a, chung atangte a lo avangin ruat belh ka rawt nghal a, mi pahnih neiin min theih loh san ang tih mawlh mai piang thu leh hla tha tak takte chu kan ruatbelh ta a nih kha!! chu ka hlauh ber a ni. Chhun leh zan awl keini ho hian kan lo kurpui leh Kan hna chu kan han an ta a. A Lay-out ka neih apiangah ka phei a, an awm loh hluam hluam thin... kan han design a, vawiin thlenga kan hman hi a pawhin an In chahbi awmna ka hria a, ka ‘Thangvan sang lah mawi lo chhuak ta hlawl mai a nih kha. Pu Rina leh l<t tawp zel, chutiang chuan ka theih ang chuang, thlir ninawm lo, Pu J.Mala thluak vek!! YMA kan la pachhiat angin ka va inzir ve hin a ni. Siar lengrual zawng paw’n a sir >m avangin tlawmngaih chhuahin Pu Rina Kum tluan maia k^r tin Zirtawp zan an bel a, Hauhnar Computer-ah kan han chhu ta hin a, apianga ‘Bengvarna’ chhut kha a va zing Vanrang chhum lah sira’n an her thla hnih khat chhung chu Pu Rina tlawmngaihna hin tak em! Kan chhut zan hi chuan kan liam zel a, zar zovin a Computer-ah kan chhu hin a nih han ti kauh kauh a, zing dar 1:30 - 2:30 Thlir ninawmlo thangvan khua in kha. Mahse, tlawmngaiin inphal em em reng mah kan thleng ngei ngei hin a nih kha..., ka la mawi ngei e!’ se, mimal kh^wl hman reng chu mi pangngai hriatreng erawh chu, zan khat kan tifuh Thlarau ngai bawk kan chan tan chuan inthlahrun loh theih a ni lo, remchang ve a, dar 12:15-ah kan zova, kan lawm leh tak vak chu....!! hmasaber-ah Computer lei dil thu Branch YMA ngei mai. Pu J.Mala te chhung kha an Ngilneihna chu tlemte pawh nise hrereng la, dik lohna chu tam tak pawh nise theihnghilh rawh - Chinese Proverb
  3. 3. VOL. XXI : I SSUE N O .35 N I 29.08.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 3- NA Ngaihdan (Heti zawng hian le...) CADS Hmalakna Topic: Thalaite mawhphurhna - chhiatni/thatni ah Ni 24 August 2010 zing dar 3:30 Am khan Selesih-ah Parvon mum 1702 leh Thalaite hian chhiatni Hnamdangte neih ve loh Nitrosun 10 Tablet man a ni a, a neitu leh thatniah hian tlawmngaihna hlu tak Lalmuankima 24 S/o R.Zathanga, Tuikual mawhphurhna sang Zofa ten kan nei bik hi South, Laldinpuia 29 S/o Zosangliana, tak kan nei a. Kan tel kan vannei hle in ka Ramhlun Venglai PWD Quarter, lova tih theih loh tam hria. He tlawmngaihna Rangkhumi 30 W/o Raltawna, ah hian thalai ten Zemabawk, Lalchhanhima @ Freddy 33 tak a awm a ni. Heng mawhphurhna lian tak S/o Lalduhawma, Vaivakawn, kanmawhphurhnatehi Zorammuana 31 S/o Lalena (L), Chite kan hre vek awm e. kan nei tih chiang takin Tv.Tanpuia Nl.Ruattei a hriat a ni. A taka kan Veng, Zonunthara 34 S/o Sangthangpuia, Thalaite hian kan la ITI Veng te chu Excise kutah hlan an ni. chhawmnungthaviaua,chutihrualchuan mawhphurhna kan hlen loh chuan Ni 25 August 2010 dar 3:00 A.M. khan hruaitu ten min la duh khawp lohna lai tlawmngaihna chuan hlutna leh awmzia a Seling daiah MZ-01 B/8146 atangin No.4 tam tak a la awm awm e, hengah te hian nei lem lo awm e. Hawng 3 man a ni a, a neitu Thanglien, kaninsanmaratheihtawpkanchhuahleh Kan mawhphurhna hi chhiatni bikah Myanmar leh Vanlalpianga, Bungkawn zual a ngai a ni. han thlurbing dawn ila. Tupawh mai hi Nursery te chu man telin Excise kutah hlan Ka thil vei ve bik deuh pahnih khat chhiatna/thihna te tawk thei vek kan ni a. an ni. Heng ruihhlote hi Aizawl Market rate han tarlang dawn ila. Mitthi lumen tur an Chutiang thil a lo thlen changa kan chuan Rs.1,95,000/- man a ni. khawtlang hmel a lanna ber chu thalaite Ni 25 August 2010 dar 9:30 P.M. vel awm changin thalaite kan la kal tlai deuh kan ni ti ila kan sawi sual awm love. khan Bawngkawn Durtlang Road Haflong hlek niin a lang. Nu leh pa in duh tawhte Thihna, vengchhunga a lo thlen chhakah CADS leh Mizoram Police tan harsatna kan siam sak a ni. Kal hma tangkawpte’n No.4 Heroin Hawng 21 an tum hram hram thin ila a tha awm e. changin tih tur tam tak a awm thin a. man bawk. Ruihhlo neitute hi - Sungpian Tin, thlan laih lam hi kan ngaihthah Thutthleng put, lumen, thingpui lum leh 55 D/o Mangkam, Moreh Manipur, deuh niin a lang. Thlan laih nikhua hian sem, thlan laih, khawhar in riah etc.. tih te Zungpuithangi 27 D/o Tialkhuaia, Doikhel aia upate zahna hi kan tih lan hram hram hi tute emaw tih tur ni lovin, thalaite’na kan Myanmar, Khawsiami 38 D/o Pasiama, apawimawhememani.Chubakahthlan tih tur, kan mawhphurhna, kan kova Moreh Manipur, Lalhmachhuani 34 D/o lai tura kan kal a nih rau rau chuan a thawk innghat tlat a ni. Kan thiante tih tura kan Lalhmingliani, Moreh Manipur leh tam ber nih tum ila, a tawp thlen hram dah mai chuan a dik awm love. Thalai Lalrinthangi 32 D/o Tlangkaia Doikhel tum bawk ila a tha ngawt ang. Thalaite zawng zawngte thliar bik leh thlei bik nei Myanmar te an ni. An vai hian lova kan zavaia kan chanvo a ni tih kan Bawngkawn Police Station-ah case hian chhiatni leh thatni a kan hriat thar leh a tha hle in ka hria. ziahluh an ni. mawhphurhna pawimawh zia leh san zia A bikin mitthi lumen ngai a awm hian hi i hre thar leh theuh ang u. kan tih tur ber ni a lang chu thahnemngai Darthlalang Article Chhunzawmna... taka mitthi chhungte zaia an khawharnate Nula, thla tina kawr thar neih tul ti hnem tur kan ni a, chu chu kan tih thin dan chi hi chuan thla hnih danah kawppui thar fakawm ka ti hin ngawt mai. An nu neih tul an ti duh khawp mai an ti. Nula Pi Muantei khan Wai Wai min chhum pawh a ni reng a ni. Amaherawhchu, lu- te u, Mizo puan in bih mai hian tuar in sak ngei ngei a, eng ang pawhin men zan hian mi tam tak chu inchhunga har tawk em em asin. In awm mai mai mengrei ila a lo meng ve ngar ngar awm peih miahlo, tlaivar hming pu ve tho pawh hian mipate hi kan awm hle hle hin. A fakawm ka ti ngawt mai. si, tual velah leh thenawm in vela TV lo en theilo a ni a, mahni hnam thil pela arawn Chutiang chuan kum tluanin kan chhu tlaivar ve mai kan awm thin niin a lang. chang tawn chunga pheikhawk sang min ve hin a, kum tluan khan Pu J.Mala Kan mawhphurhna kan hrechiang lo deuh han bun san lehnghal phei hi chuan in khan vawikhat chiah min theih loh san niin a lang. Kan thian ten mawng kham zunah kan uai pha ta meuh lo chu a nih a ni. A zarah mualpho lovin kum kan chung chung leh aw rawl tawp tawpa an hi. Chuvang a niang, Mizo nula hnam vei ve thei kha lawmawm ka ti hin. A zai laia thingpui lum pawh ni chuang lo, a dang pasal nei an pung ta tual tual mai... hun lai khan huphurhin hrehawm ti hle bawr vela lo titi mai maite hi kan tlan san a hin mah ila, kan kum khaw sawi ve -Vanneihtluanga, 24/2/2001 tul hle in a hriat a ni. ‘Ka zai peih lo, tur thil a lo ni reng si. A tawp berah chuan, Pawl anga kan Thilpek pe pawnah titi mai mai ang’ ti ta vek ila tuin thawhho naah hian huphurh luat vanga nge khawhar chhungte hnem ta ang? Pi Chawngmawii W/o Parliana (L), phat te, mualpho hlauh vangte leh peih Zawhna lian tak a tling thei awm e. Sec-II chuan YMA Keyboard lei nan loh vang hrim hrim te, tih tauh mai duhna Thalai zawng zawngte hian kan Rs.1000/- YMA hnenah a pe. rilru te hi pawl angah chuan a lo tih chi mawhphurhna hrechiang in pi leh pu Tv.K.Lalnunpuia S/o K.Sapdanga, loh khawp mai. |hiante z^rah engkim hi atanga kan rohlu tak tlawmngaihna hi mual Sec-I chuan Badminton Hall-a hman tur kan lo ti ve thei reng a lo ni a, kan vanglai liam tir mai lova, chhawm nung zel in, huna kan life-history sawi tur kan lo neih Net tha tak mai a rawn thawh bawk. midang tan malsawmna thlentu nih i tum ve phah bawk a, khawtlang tana kan tih Heng mite chungah hian Branch YMA zel ang u. Kan vanglaini te hi a rei dawn si theih ve chhunte a lo ni a, hahnem ngai chuan lawmthu a sawi tak meuh a ni. lova. taka kan hmaa mawhphurhna hlenchhuah An hlawhtlin teuh tawhzia an hriat loh avangin tam tak chu an beidawng thin - Thomas Alva Edison hi kan tih tur a lo ni tih hi i hre thar leh heuh ang u.
  4. 4. VOL. XXI : I SSUE N O .35 N I 29.08.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 4- NA Kumpuan Huang VDP Huang Bawlhhlawh a paihna tur taka paiha, hnawk a siam dawn tih reng an Pi Zonunthari, Sec-I Mobile Handset a paih lohna tura paih loh chungchang hi ngaihtuah zui ngailo a ni teh chawk ang bo chu a pahnihin hmuhchhuah a ni a, a naupang lam chuan zirtirna an dawng tha chu! Taxi tam takah hi chuan a hire tute leitute kut atangin laklet leh a ni. Thil bo thawkhat viau a, tunhma deuh ngaihtuah bawlhhlawh dah/paihna tur dustbin an chhui kawngah vengchhung mipuite chuan hmasawn tak chu kan ni tawh a ni. siam thin a, private car ah pawh hian thlawpna kan hmuh hin avangin VDP Kan fate leh kan naute heti taka kan zirtir siam ve ta se a that hmel hle mai. chuan lawmthu a sawi tak meuh a ni. mek lai hian, puitling zawk, mi tam takte Mihringte hian bawlhhlawh hi paih Tunlaiin thil bo a tam a, mipui kan hian a remchang apiangah bawlhhlawh miah lo mah ila hnawk leh bal hi chu a fimkhur a ngai hle. Tupawh kan hriat ngai kan la paih tlat mai a, a buaithlak hle mai. awm tho dawn a, amaherawhchu, loh emaw rinhlelhawm tak kan hmu anih Kan khawpui kawng dung ngeiah te, bawlhhlawh tam zawk erawh hi chu chuan a rang thei ang berin VDP hriattir motor changkang leh nalh tak tak chhung mihring ten kan paih hnawk hi a ni nghal nise, vengchhung dawr zawng atangin eng eng emaw kawr leh khawp mai. Mitin, naupang leh puitling zawngah biak theihna phone number dah bawlhhlawhte hi an rawn paih chhuak leh chenin bawlhhlawh paih ah hian inveng vek a ni e. Thil hmanhmawhthlak lutuk anih nawlh thin a! Tu paih fai atan nge an tih a, fimkhur ila, kan khua leh khawtlang hi chuan kan bul hnai ami punkhawmin man engtiang takin nge kha an thil paih khan chu a faiin a lo nuam zawk ngei ang. nghal mai tur a ni. Abik takin Gas bur PU/ KHAI/ZAWN kan hmuh ngat phei chuan Infiamna Huang AMAH kha ngun taka chhinchhiahin, a US Open nena inmil lo Nadal: French open title panga, hun/a hmun leh a kalpuina lam chiang takin Grand Slam Wimbledon title pahnih, Australian hria ila. Hei hian thilbo chungchangah nasa pathumah World Open title pakhat kawl mek Nadal hian takin hmalak a ti awlsam a ni. No.1 Rafael Roger Federer sulhnu zuia Grand Slam Zu lalut hinte’n sim vat turin VDP Nadal a cham- pali-a champion kim vek a tum hle a, chuan a ngen nawn leh a. Ngenna ngai pion tawh a, US kumin hian a tan US Open ah hian hun pawimawhlo tute tan khawngaihna beisei Open ah chiah tha a inherchhuah tawh ngei pawh a chi a ni lovang. title a la hlawh chhuah lova, Spaniard hian beisei hle. A chhan chu Paris-ah leh All New York-a title a lak loh chhan chu a England ah trophy lian la-in a MIZORAM BAL BHAVAN SOCIETY hah tawngkhawng tawh thin vang leh taksa tlakhniamna atangin khawvel lerah a lama harsatna a neih zel thin vang niin a invawrhchhuak leh tawh a ni. Mizoram Bal Bhavan Society chuan sawi. F1 driver hlawh hnem ber Alonso: Electric Veng YMA Hall-ah Performing August thla tawp lamah US Open 2005 leh Arts leh ScienceActivities, inrinni apiangin khelh thin a ni a, Clay leh Grass-a hun an 2006 World a kalpui thin a, seat tlem la awm hi a duh hman zawhah khelh a ni chauh thin. Nadal Champion tan Registration Fee Rs.30/- nen a hian Flashing Meadows-a inelna a A l o n s o ngaihven theih e. hmachhawn hun leh a hun hman dan a inmil chuan kum Activities: thei lovah a ngai. khat chhungin Folk Dance : 5 - 16 Years ‘Ka khel hnem em em thin a, tun thla Euro Maktaduai 30 (Pound mtd 25) a Drama : 5 - 16 Years thum chhungah ngat phei hi chuan rilru hlawh a, heihi thil dang tel miah lova Music : 10 - 16 Years pawh a chawl hman ngai lova. Mahse, ka Ferrari in hlawh an pek liau liau a ni. Computer : 10 - 16 Years tan season pawimawh a ni a, ka theihna 2008 World Champion Lewis Hamilton zawng zawng ka hmangral a, hemi hnu hi chu pahnihna niin Euro maktaduai 16 a (R.LALCHUNGNUNGA) chuan ka zuai tawh thin’ tiin a sawi. la lut. Supervisor, Thil mak tak chu Kimi Raikkonen Performing Arts & Science, THLANLUNG THLANLUNG a lang hi a ni. Kumina F1 Car khalh Electric Veng tawhlo, World Rally Championship-a MIZORAM BAL BHAVAN Granite leh lung pangngaiah engtik tel mek Raikkonen chu 2010 F1 driver SOCIETY lai pawhin kan ziak thei a, Granite-ah hlawh hnem pathumna a la ni tho. Contact No: thlalak pawh kan ziak thei e. Tin, lung Hetih lai hian Indian Team Force 9436150206, 9862846130 pangngai pawh kan chah sak thei a, India chuan an driver rawih pahnih vengchhung mite tan dawr rate aia Adrian Sutil leh Vatantonio Liuzzi te Septic Tank khat tan tlawmin kan ziah sak thei bawk e. hlawh inang chiah Euro 200,000 ve ve an pe a, Euro maktaduai chanve pawh Septic Tank khat tan engtik lai pawhin K.LALTLANHLUA koh theih kan ni. Vengchhung mite tan an senglo. Tunah hian Force India hi Contact No: tlawm zawkin kan paih thei e. Team sawmpahnih inel zingah driver 9615216499, 9862341965, Darthangliana hlawh atana sum seng tlem ber dawttu 9615232309 Ph: 9863222272 an ni. Typeset at YMA Computer, Aizawl Venglai : Printed at Louis Bet, Chanmari Published by Aizawl Venglai Branch YMA, Aizawl Mizoram. 2010, Copies - 420

×