Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Passejada pel Call de Bcn (2)

639 views

Published on

Visita al Call de Barcelona

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Passejada pel Call de Bcn (2)

 1. 1. Ocupa el lloc de l’edifici dels Banys Nous, actualment enderrocat. Al número 47, cantonada amb el carrer Banys Nous, hi ha una casa amb esgrafiats de principis del segle XVIII.
 2. 2. Al número 32 hi ha l’arc de Santa Eulàlia. La casa té esgrafiats que representen Cupido envoltat per músics i dansaires.
 3. 3. Al número 11 hi ha una casa modernista que alterna la pedra amb el ferro i el mosaic.
 4. 4. Al número 12, una construcció neogòtica, del segle XIX. Als capitells s’hi representa un home amb monocle i una dona elegant.
 5. 5. A mitjans del segle XIII el rei va donar autorització per construir un nou call fora de les muralles: va ser el Call Nou.
 6. 6. El Call Menor estava limitat pels carrers Boqueria, d’en Rauric, de la Lleona, i dels Banys Nous. Al seu interior tenia els carrers de l’Arc de Santa Eulàlia i Dela Volta del Remei, i els carrerons del Beat Simó i de la Trinitat.
 7. 7. El carrer Arc del Remei portava a l’antiga sinagoga del Call Menor, però actualment condueix a la capella de Sant Blai o de Sant Jaume, que va ser construïda al seu lloc quan la van fer enderrocar.
 8. 8. Ara reculem fins el Carrer del Call. Era la principal via del barri jueu. Al número 8 hi ha una casa amb relleus de terra cuita.
 9. 9. Del Portal del Castell Nou se’n conserva l’arrencada de l’arc dins el mur d’una casa del segle XIII. Estava construït sobre la porta occidental (de fet s’obria al SO geogràfic) de la muralla tardo-romana que defensava la ciutat per la part occidental; al segle XIII tancava el call jueu. Va quedar malmès amb l’avalot contra el call del 1391 .
 10. 10. Al número 11 hi ha una casa amb esgrafiats que representa l’antiga llibreria dels Comelles, fundada al finals del segle XVI.
 11. 11. Commemoren l’edició de les Metamorfosis d’Ovidi.
 12. 12. El carrer de Sant Domènec del Call portava a l’antiga sinagoga Major, i conserva edificis molt antics.
 13. 13. Als números 3 i 5 hi ha una casa del segle XII o principis del XIII que conserva part d’unes finestres romàniques. Fa cantonada amb el carrer Marlet.
 14. 14. Com que el tràgic 5 d’agost era sant Domènec, aquest és el nom que es va donar al carrer principal del call. Es conserva, a un altre edifici, la capelleta que es va posar damunt de la porta de la casa on sant Domènec va fundar el seu primer convent.
 15. 15. El carer Marlet ens pot portar a la Portalada antiga de la Generalitat o...
 16. 16. ... a la sinagoga antiga.
 17. 17. Malgrat la destrucció ordenada , part de l a Sinagoga Major es va mantenir dempeus. Va tenir diferents usos fins que l’any 1995 es va posar a la venda i l’ A ssociació Call de Barcelona la va adquirir p er a restaurar-la i recuperar l’espai de la sinagoga. Hi entrem?

×