Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Passejada pel Call de Bcn (1)

765 views

Published on

Visita al Call de Barcelona

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Passejada pel Call de Bcn (1)

 1. 1. UNA VOLTA PEL CALL DE BARCELONA
 2. 2. 1.050 després de Crist tots els habitatges són dins de les muralles.
 3. 3. 1.250 després de Crist, apareixen nuclis de població fora de les muralles.
 4. 4. 1.350 després de Crist, hi ha ja dos calls, el Major i el Menor
 5. 5. Les lleis rei als eren molt més favorables als jueus que l es de la ciutat de Barcelona . Per això van anar fugint progressivament de la jurisdicció local per passar a sotmetre’s a la corona. El call es tanca en temps de Jaume I. Estava limitat, cap a l’any 1243, pel carrer de sant Honorat i el carrer de santa Eulàlia (a l’E), el carrer dels Banys nous (al N i a l’O) i l’antic carrer del Castell Nou. Des de fora de les parets del call no es tenia cap mena de visió de l’interior, però això no significava que els cristians no poguessin recórrer els seus carrers. A partir del s. XIV però, es van començar a promulgar algunes prohibicions, com el contacte entre jueus i cristians o la de llogar cases fora del call per part dels jueus.
 6. 6. 1.500 després de Crist
 7. 7. Si bé els jueus estaven sota la protecció del rei, la discriminació a nivell popular era molt activa, els jueus eren objecte de moltes traves legals com les d’exercir de pagès, de manera que eren empesos a fer feines considerades d'impures per als cristians com de metge i prestamista.
 8. 8. Els calls de Barcelona i de Mallorca, entre molts d'altres, van ser assaltats el 5 d'agost de 1391 en el marc d'un aixecament popular antijueu i en el segle següent la inquisición espanyola va forçar la desaparició de tota la comunitat jueva catalana.
 9. 9. Foren tan pocs els jueus que no es convertiren i que sobrevisqueren a les matances de 1391 que, el 10 de setembre de 1392, Joan I declarà abolida la comunitat jueva de Barcelona.
 10. 10. Els calls barcelonins i el cementiri van ser presos per la força i destruïts. És per això que gairebé no en queda res.
 11. 11. segueix el traçat del camí de ronda exterior a les muralles. A mà esquerra hi ha un espai sense cases. El recorregut pot començar al Carrer de la Palla. Aquest carrer
 12. 12. Des d’allà es pot veure un tros de la muralla romana amb una torre romànica de finestra geminada, si no està tapada per la vegetació.
 13. 13. Al numero 21 hi ha l’antic Hospital de Sant Sever. Estava destinat a sacerdots, i va ser fundat a principis del segle XV.
 14. 14. Des del carrer po t semblar poc important , però és prou gran. Hospital de Sant Sever
 15. 15. El Carrer dels Banys Nous ens porta al de la Boqueria, que era un dels carrers principals del barri jueu. Unia la porta del Castell Nou amb la que es va obrir a les Rambles.
 16. 16. Al carrer de la Palla número, al soterrani de la pastisseria Caelum, hi ha les restes d’uns banys hebreus. Eren els banys femenins.
 17. 17. Al número 10 del carrer hi ha una botiga que té, al seu subterrani, les restes dels primers banys jueus masculins .

×